Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szakasz, lépcső, bánat és a papucs hiányzó orra

2011.01.29. 17:07 | piroskaesfarkas | 24 komment

Nézem a papucsból kilógó zoknis lábujjaimat, ahogy lassan rakom egyiket a másik után, leszegett fejjel sétálgatok a lakásban (milyen jó, hogy nagy a ház). Kárómintás. Már a zoknim. Csak párperces látványos mélabúskodás engedélyezett, ezidő alatt kell kipotyogtatnom a hirtelen keletkezett nedvességet a szememből. Aztán bekukkantok a párolóba, ahol az ebédje fő és megyek vissza Hozzá játszani. Megint nem sikerült.

A másodikat követte egy befejezetlen harmadik. Az első kettőnél még a begyesbogyót szedtem, szinte ugyanazt a kezelést kaptam, mint Nününél. A harmadiknál már telepakolták a táskámat injekcióstűkkel, nagyokkal (felszív, átlyukaszt, kever-kavar, kiszív, lecserél) meg kicsikkel (feltesz, fogösszeszorít, izgul és hasbaszúrja magát), ampullákkal meg apró üvegecskékkel, bennük fehér bigyóval. Ebben a ciklusban az átlagosnál (ami 1-2 alkalom) többször, azt hiszem, talán négyszer is tárogattam tüszőméretnézés okán, mivel valamiért az elején megtorpantak, majd ismét erőrekapva hármat is kellő méretűre érleltem. Végig bögdöstem a hasamat, míg a tüszőrepesztőhöz nem értünk, amit este nyolckor kellett volna beadni a két nap múlva esedékes inszemináció előtt. Lebetegedtem.

Gyerek is, aztán én, aztán megint Ő. Este hét körül már harmincnyolc fölé kúszott a lázam, alig volt hangom és köhögtem. Farkassal tanácskoztunk, de nem tudtunk döteni, így felhívta a klínikát. Általában kevéssé tud kedves lenni az ilyen helyzetekben (nem bunkó, csak kimért), így szegény takarítónénin csattant az ostor, aki éppen felvette a telefont. Nem tehetett mást, mint felhívta a főnővért, aki visszahívott minket (cukorpofa egyébként), és akivel szintén nem volt negédes az emberem, de megértette a szituációt és volt annyira empatikus, hogy felhívta a dokit, majd visszahívott minket. Végülis úgy döntött Csillaszemű, hogy ne adjuk be a repesztőt. Kedves főnővér vígasztalta Farkast, aki idegesen mászkált beszélgetés közeben és letörten közölte a végkifejletet. Sirattuk a három tüszőt.

A legkevésbé sem voltam vonzó (most sem) állapotomban. A hormonok miatt a pirosfoltosodásra való hajlamom bedurrant, és hol enyhébben, hol nagyon durván kijönnek az arcomon, majd a vörös pacák hámlani is kezdenek. Híztam is. Ezt is ráfogom a hormonokra, és nem teszek említést az étkezésemben történt elhajlásokról. Ennyi jár nekem. Na szóval, a fenti, külsőmet negatív irányban befolyásoló, vágylohasztós tünetek mellé még durván orrfolyós, krumpliorrú, szipogós, lázasizzadós, torokfájós voltam. De mivel ott voltak a két hétig injekciókkal felturbózott és dédelgetett, reményteliségben felődgető tüszők, megpróbáltunk az ötöslottóra játszani, és természetes úton próbálkoztunk. Inkább volt vicces, mint másmilyen, de erről ennyit.

A következő két hét ismét hullámzással telt. A teljes lemondás és a mikorszületikkiszámolgatás között. Ábrándoztunk, milyen szép is lenne a történetünk, ha a sikertelen két inszemináció, majd a meghiúsult második után, pont a náthás légyottok hoznák meg a sikert. Hiába.

Igaz, a második beavatkozás után beírt minket márciusi lombikra, és bejelentette, hogy a harmadik inszemináció után már ez következik, de a harmadik befejezetlensége miatt kaptunk egy januári inszeminációs lehetőséget is. Vagyis közel két hete ismét tele voltunk reménnyel. Olyan ez, mint mikor nyaralni megy az ember és telepakolja a bőröndjét, hogy alig bírja becsukni és meg kell kérni a legdundibbat, hogy üljön rá (én magam is be tudom csukni:). Aztán útközben kinyílik valahogy és szépen potyognak ki belőle az elcsomagolt fontos dolgok. Mindig rájövünk, hogy valamit elhagytunk és már sokkal kevesebb maradt, mint amivel elindultunk, de egy daraig megoldást jelent, hogy legyintünk, majd maximum többet mosunk, meg sebaj, ha a borotva is eltűnt, nő a szakállunk, tüskésebb lesz a lábunk a strandon, stb. De egy idő múlva már minden elvész, a pénz és végül az igazolás is, amit fel kellene mutatni a szálloda portáján, hogy legalább szállásunk legyen s eléldegélünk majd csapvizen meg felesszük a minibár tartalmát és letagadjuk. De nincs meg az a fránya papirdarab sem, sőt, már a bőrönd is eltűnt és ott állunk egy szál gatyában a szálloda halljában. Fuccs a nyaralásnak. Mialatt leírtam ezt a párhuzamvonósdit, már ennek is eltűnt a füle is meg a farka is, és egyáltalán nem is olyan ez az egész, de már így marad. Nehéz na. Tudván, hogy ha mégsem sikerül, akkor jön a lombik. Lezárul egy szakasz, egy újabb szintre lépünk. Le, vagy talán fel. De tény, hogy az utolsó lehetőség.

Egyik nap hittem, hogy sikerült és simogattam a hasamat. Másik nap tudni véltem, hogy nem és előre sajnáltam magam a teszt napján. Egyik nap megint neveken gondolkoztam és azon kaptam magam, hogy elszaladt a fantáziám és vigyorgok magamban, mikor lejátszódott a fejemben, hogy fogok repkedni felfelé a lépcsőn, mikor megjelenik a  második csík, és mennyire vissza kell majd fogni magam, hogy a gyerekre ne hozzak frászt a velőtrázó örömrikoltozásommal. Másik nap rémesen aggódtam, miként fogunk tudni összeszedni annyi pénzt (2-300 ezerről beszélnek) a lombikra, mit tesznek majd velem azok a hormonok, mikor ez a kis mennyiség is kikészít, milyen lesz, ha az sem sikerül, mikor már az inszeminációt is mindig ígéretnek veszem, és haragszom, ha megszegik (hogy ki szegi meg, nem tudom, talán senki, de én valakire haragszom).

Július óta tart a próbálkozás. Azért is hagytam abba a szoptatást Nünüvel, mert csak úgy kezdhettünk bele. Október végétől nem tudtam írni erről. A kettősség miatt. Vagy másért. Pedig volt mit. Hullámvasút.

Három napja fáj a fejem. Első nap durva komisz jött ki rajtam és a fájdalomtól való sírdogálás közben, ahogy nyomtam a jeget a homlokomra eszembejutott, hogy Nünü előtti sikertelen első kísérletnél is ez játszódott le. Erős fejfájás majd másnap megjött lajos. Másnap gyakorta ellenőriztem a helyzetet, de semmi. Újra feltámadt a reményteli énem. Talán mégis, és milyen egy liba vagyok, hogy sopánkodom, meg jajgatok, mikor talán itt figyel a hasamban. Rémes kettősség. Utálom. Ma meg már csak annyit kértem, dőljön el végre, igen vagy nem. Eldőlt. Nem. Hétfőn kellett volna tesztelnem, így megmaradt két alulrólfeltöltőszselé, amit minden nap nyomkodtam magamba.

Akkor sem értettem, mikor közölték velünk kb. három éve, hogy nem lehet, vagy legalábbis nem valószínű, hogy természetes úton gyerekünk legyen, miként van az, hogy most már lassan nagykorúvá érő (tizennyolc éves) szerelmünkből nem jön csakúgy a baba??!!!! Most sem értem. Pláne úgy, hogy Nünü már itt van és nem találnak semmi eltérést nálam, hormonok,  átjárhatóság, minden rendben elvileg.

Ekkor elkezdtem gyanakodni más betegségekre, ami veszélyes terep. Kezdve azzal, hogy Alfi két hete nyúz, nyalogatni akarja a lábamat, mindenhová követ. Reméltem, talán a terhességet érzi, haha. De mivel nem, kezdek arra dőlni, hogy betegnek érez. Remek.

Meg még valami. Nem szeretem, hogy ha az "örüljél hogy Neked már vagy egy gyereked" típusú vígasztalásokat kell hallgatnom. Mert igen, a világ megváltozott, mióta itt van Nünü és persze, hogy teljesen más minden Vele. De mégis a vágy ugyanolyan erős, sőt még erősebb is. Várom Őt ketten Farkassal, de most már itt van Nünü (aki igaz, minap, mikor pakolásztam a babajátékok közül néhányat és halkan mondtam Farkasnak, hogy ez majd jó lesz a kistesónak, és ezt elcsípte a kis beépítettügynök, mérgesen kijelentette, hogy nem a kistesóé az, csakis az övé), akinek úgy lesz teljes az élete, hogy testvérekkel nő fel. Igen. Még a második gyerekért küzdünk én meg már a haradikról is beszélek. Itt van már a lelkemben, a szívemben, a gondolataimban csak éppen a méhemben nincsen még. Bőgök....

Igen, neveken jár az eszem, elképzelem, ahogy együtt játszanak Nünüvel, merre megyünk majd, milyen lesz úgy az életünk, mit rajzolok a másik babaszoba falára, hogy lesz majd az esti összekifliződés.......És ha megengedem magamnak, vagy éppen ez a felem győzdelmeskedik a racionálisabb énem felett, akkor már látom Őket hárman szaladgálni a kertben.

Persze ezt a klínikán nem említem ilyen nyiltan, csak viccesen jegyeztem meg, mikor egyszer Csillagszemű így jött be a vizsgálatra, hogy mosolyogva mondta "itt van a megtorpant tüszős...", hogy szép kis nevet akasztott rám a doktorúr, s inkább szeretnék én lenni a "a nő, akinek három szép és egészséges gyereke született a beavatkozások által". Elkacarásztunk.

Miért ne vágyhatnék háromra? Persze félek, hogy gyorsan öregszem, vagy talán valami mégsincs rendben nálam, vagy? Nem tudom.

Boldog és elégedett vagyok az életemmel, életünkkel. Ahogy Nünü szoktamondani, "Nünü és Apaca Anya szerelme".  De már itt van a helye, helyük......

Elkeseredem egy kicsit. Aztán majd nemannyira.

Bízom benne - miként Nününél is mára már csak "így volt kerek a történetünk"-nek értékelem az előtte lévő nehézségeket, akadályokat amelyeket meg kellett ugranunk-, hogy úgy egy év múlva boldogan tartom majd a kezemben a második babánkat, s megnyugvással tölt majd el a szépsége, tökéletessége, s hogy valamiért így kellett történnie mindennek.

Előzmények:

július 6.

július 23.

augusztus 10.

augusztus 13.

szeptember 3.

szeptember 8.

október 14.

október 22.

október 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr172623451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liána 2011.01.29. 19:52:06

Szia Piros!
Tudom mit érezhetsz. Emlékszem, nálunk se jött a második baba, két évig vártunk rá, de most itt van - már 14 éves. Emlékszem, hogy szinte minden hónapban elsirattam a kicsinket, aki nem jön hozzánk. Jártam orvoshoz, és közben nagyon meg kellett magam erőltetnem, ha valaki azt mondta, hogy babát vár. Próbáltam hozzá jó képet vágni, de nem mindig sikerült, belül pedig őrlődtem, hogy miért ő, miért nem én, miért nem kellünk a kicsi lelkek közül senkinek sem. De itt van és olyan szépséges és kedves és tudom hogy ki kellett várnom őt! Utólag minden könnyebb, de ha a te szívedben három kicsi él, akkor el fognak jönni és én ebben nagyon hiszek! Nagy ölelés: Liána

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2011.01.29. 20:03:02

Jaj-jaj... Piros, ne haragudj, nem olvasom át mindet, de szeretnék idesúgni valamit. Nemrég találtam és nagyon szimpatikus, amit róla írnak. Hátha segít - szurik helyett/mellett.
Sok szeretettel: avivamodszer.hu/sikertortenetek

regzsu 2011.01.29. 21:58:05

Szegénykém! Én most itt csendben elkezdtem Nektek drukkolni. Még tán ikreitek is lehetnek, ha így fel vagy turbózva. :) Azért az nem kicsit lenne jó, igaz? Lesztek Ti még nagyon boldog szülők újra, fel a fejjel!

KatAnyaka 2011.01.30. 09:59:58

Kedves Piroska!

Én is az aviva módszert ajánlanám figyelmedbe, csodákat regélnek róla! Február 6.-án lesz a következő alkalom Farkas Ágival, ha érdekel a dolog, írj egy mail - t! ( jtkata@gmail.com )

Kitartás, puszi!
Kata

Helga01 2011.01.30. 10:04:27

Drága Piros!
Szomorúan olvastam a bejegyzésed, nem tudom, hogyan segíthetnék!
Én már azóta drukkolok Nektek, mióta kiderült az ötöslottó-esély!
Hiszem, hogy a hullámvölgyeknek is el kell jönni, hogy utána a jó következzen!
S, hogy miért nem lehet csak úgy, mint nagyon sokaknak? Vannak dolgok, amiknek nincs okuk...
Ölellek nagyon!
Ja, én is utálom, a " már van egy gyereked, örülj neki!" szöveget!

manner 2011.01.30. 10:20:48

Jaj, Piroska! Tessék nem csüggedni!! Nagyon átérzem, amit írsz, a vágy sajnos nekem is nagyon erősen megvan, de hiába... DE NEKTEK OTT A REMÉNY!! Már sikerült egyszer, nincs oka, hogy miért ne sikerülhetne akárhányszor!! Miért mondod, hogy kifuttok az időből?
(ja, és nagyon szívesen elolvastam volna a többit is, de némelyik link nem működött...)
Ölellek :)

manner 2011.01.30. 10:22:46

A "van már egy gyereked..." szöveget én is utálom.... ennek ellenére olyanoktól is megkapom néha, akik pontosan tudják, hogy mi a helyzet.... :(

egykerekszilva 2011.01.30. 10:23:01

Kedves Piroska!

Nagyon sajnálom, hogy ketteske még nem költözött be a pocakodba. Tudom milyen rossz érzés, hogy szeretnél még egy gyereket de nem jön össze. Nekem a nagyobbik után volt egy vetélésem és én is nagyon szomorú voltam, mert annyira szerettem volna már a kis tesót. Szerencsére pár hónappal később megfogant és velünk maradt.
Kívánom, hogy nektek se kelljen már sokat várni a következő gyereketekre!
Ölellek és fel a fejjel!

dzsudit 2011.01.30. 10:57:20

Nem tudok semmi okosat mondani, csak egy nagy vigasztaló ölelést küldök!

Adibaba 2011.01.30. 10:58:49

SOHA NE ADD FEL!!!! Amikor előtör a racionális éned, (vagy más szeméből olvasol ki, szájából hallasz gátló gondolatokat, akkor sem, azért is álmodozz csak tovább! Meglátod, a végén sikerülni fog..
Drukkolok nagyon!

Tuti 2011.01.30. 11:34:07

Szia! Szomorúan olvastam el tegnap a bejegyzésedet! Nagyon-nagyon-nagyon drukkolok Nektek, hogy összejöjjön a második babóca és utána a harmadik is, pontosan annyi, amennyire vágysz/vágytok Farkasoddal! Millió puszi és virtuális ölelést küldök neked együttérzésem jeléül!

mariann49 2011.01.30. 17:01:17

En a harmadikra vártam majdnem három évet, nem változtat a dolog fájdalmán, hogy hány gyermeked van már...
De ha a lelkedben már megfogant, jonnie kell!

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2011.01.30. 22:48:24

Kedves Piroska!

Tudom mit érzel mert most én is ilyen problémákkal küzdök. (már több mint egy éve) nekem is van gyermekem és én is megkaptam már ezt a "jópofa" szöveget hogy nekem már van.... nem esett jól... :( Drukkolok nektek! Nagy ölelés! Millye

ßóbita 2011.01.31. 03:43:35

Ajj Piroskám, pedig ahogy elkezdtem olvasni a szöveget, annyira reménykedtem, hogy AZ lesz a vége. De előbb-utóbb eljön az is, soha ne add fel! Veled ülünk az érzelmi hullámvasutadon! Nünü egy tündér, lesz belőle még egy (vagy több). puszillak sokszor

(Egyébként az szeptemberhárom is augusztustizenháromra mutat, de megkeressük így is. :))

Melike80 2011.01.31. 06:58:01

Jajj drága. Szívem szakad meg a soraidat olvasva. Tudom unalmas szöveg, s úgysem tud senki meggyugtatni amíg nem látod a csodaszép pozitív tesztet. De ott lesz! sikerülni fog. Csodás család vagytok. Tele szeretettel, melegséggel. Érzik ezt a gyerekek, s érkezni fog, tuti biztos. Ölelésem küldöm. Egyébként annyira éreztem, mielőtt nem is írtad le, hogy ezen mész keresztül, valahogy éreztem a szomorúságot, "más" Piroska írt mostanában. Puszi. És drukk hegyek.

Kismoly 2011.01.31. 11:59:35

Jahj, mikor megláttam a címet, úgy összeszorult a torkom... mivel júliusban "beszéltünk" arról, hogy mindketten vágyakozunk már nagyon-nagyon egy kistestvér után... tudtam, ... és nagyon vártam már, hogy írj ...

Nem mondhatok mást, csak azt amit magamnak is mantrázok... sikerülni fog!

Puszilunk, és egy naaagy-nagy ölelést küldünk!!!!!

(Egy szuszra végigolvastam a titkos bejegyzéseket, és elolvasta Petim is... annyi, de annyi azonos / közös pont van az életünkben. :) )

Cuki-esPanni 2011.01.31. 12:40:29

Fogalmam sincs, h milyen lehet ez neked/nektek. De abban biztos vagyok, hogy sikerülni fog. És az sem baj, ha néha csüggedsz. Bízz, ahogy eddig is, és meglátod, úgy lesz, ahogy ,megálmodtátok..

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.02.01. 19:37:09

tudod, hogy mennyit gondolok rátok és mennyire drukkolok!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2011.02.02. 18:09:51

Köszönöm szépen a kedves sorokat, drukkolásokat!
Bánatoskodtam, orrlógattam egy napig, de most már a lombikra koncentrálunk. Ahogy Csillagszeműnek is mondtam, mikor felhívott és szomorúan sajnálatát fejezte ki, hogy most már nem szomorkodom, mondja gyorsan, mit kell tennem.
Már voltam is vérvételen (újabb hormonok meg még egy újabb hárombetűs valami, amit néznek), aztán jön a többi izgalmas, kicsit ijesztő, szorongató és nem utolsó sorban drága vizsgálat. De reméljük, mind egyre közelebb visz majd a kistestér(ek) felé:)
Mégegyszer köszönöm a kedvességeteket, sokat jelent!

Bogaram 2011.02.02. 20:41:12

Sikerülni fog!!! Másra ne is gondolj! Te mindent megteszel testileg és lelkileg is. Puszi

Kismoly 2011.02.03. 12:48:51

:) Jól van jól...
Márciusi időpont maradt? -mert akkor nagyjából "együtt" haladnánk. :)

Melike80 2011.02.04. 09:06:37

Örülök, hogy jobban vagy! Puszi

Pankababa 2011.02.04. 16:26:27

Úgy sajnálom:(
De ha ennyire akarod, akkor sikerülni fog! Ez teljesen bizonyos!
süti beállítások módosítása