Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Összeadom

2008.09.14. 00:00 | piroskaesfarkas | 33 komment

Átminősítem magam pocakosnak, legalábbis ezennel lezárom a felkészülési időszakról vezetett számvetésemet, s egy új lapon adom össze a babavárással kapcsolatos költségeket, beárazom a fizetős vizsgálatokat, és igyekszem őszintén bevallani az eszetlen költekezéseimet, az olyan típusúakat is, amire mások azt mondják, teljesennemnormális, meg hogy vanannálolcsóbbis, meg minekaz, azénidőmbenbezzeg, feleslegeshülység, úgyismáriskinövi, sznobmacaság, meg hasonlók, de én fittyethányok mindezekre, és megveszem a migyerekünknek. Meg magamnak.

A fenti pár sorom papirra monitorra vetése után eltelt egy jó pár nap, ami elegendő volt arra, hogy átgondoljam az őszinteségi rohamomban kiejeltett mindentbevallok fogadkozásomat is...ugyanis rábukkantam egy tüneményes öreg, háromajtós szekrényre, ami pont jó lenne a babaszobába, sőt, egyenesen ilyet álmodtam oda, csak ugye rendbe kell hozni, és még kopottan sem sorolnám a racionális vásárlási kategóriába.....Most kampányolok érte pasinál, és ide sem vagyok hajlandó leírni, hogy mennyibe is kerül.

De azért próbákom tisztességesen vezetni a költekezéseimet. Na.

1. Július 25. Istenhegyi Géndiagnosztika. Első szívdobogás, és vérvétel a toxoplasmához (cicabaj). 10 000 Ft.

2. Megrendeltem a szekrényt a babaszobába. Hiába is esküdöztem, nem írom le, mennyibe fog kerülni, mert szégyenletesen sok. De már most imádom!

3. Augusztus 7. Anyikával nem bírtunk ellenállni a babaruhás részlegnek, s hosszas visongatós, ezismilyencukizás után megelégedtünk egy-egy összeállítással (= 3db hosszú ujjú- és 3 db rövidujjó alulgombolós, 0-3 és 3-6 hónapos korúaknak). 4 400 Ft

4. Augusztus 8. UH a Kaaliban, 8 000 Ft. Mindent rendben találtak, és elköszöntek tőlünk. Végre fel kell keresnem egy saját nőgyógyászt, akinél szülhetek majd.

5. Még szerencse, hogy van a közelben egy babaruciturkáló, amit kis kitérővel érintettem, s menten hozzámragadt két rugdalózó, egy kis alulgombolós, és egy mini kapucnis felső. 4 000 Ft.

6. Augusztus 27. Látogatás Dr Nemszemüvegesnél. Kidobott 10 000 Ft.

7. Szeptember 3. Talán megtaláltam a dokimat. Nagy zavaromban a vizsgálat után elfelejtettem megkérdezni, mennyivel tartozom, és fizetés nélkül távoztam a kórházból.....Kínos. Következő alkalommal borítékba viszem a pénzt, s ezzel kezdek.

8. Szeptember 5. Igaz, a Micimackókat nagyrészt kitiltottam, de mint nagy medvegyűjtő, nem mehettem el szótlanul a falra ragasztható, éjjelvilágítos medvék mellett, s lássuk meg, majdnem ingyen volt. 500 Ft. Badarság lett volna nemmegvenni!

9. Szeptember 6. Lassan a 12. hét végére érünk, domborodik a pocakom. Az előző napi bulira már nem tudtam felvenni egyik fekete nadrágomat sem, csak két gumival megtoldva. Igaz, fekete pocakos gatyót nem találtam, helyette bekerült egy farmer, és három gömbölyödős felső, és egy új kis farmerkabát, mert a régi rövidke darabomnak kilyukadtak a könyökei. Na és ha már ott jártunk, Farkassal megnézegettük a babaruhákat, s találtunk is hét alulgombolóst, s különféle méretekbe válogattuk össze. (38 000 Ft, ebből csupán 4200 volt a pici szerkója).

Anyika is elcsábult, s kaptunk tőle két szintén alulgombolóst, melyből egyik kifejezetten kislányos, a másik pedig kisfiús. Tegnap pedig Mici barátnőm lepett meg egy kedves kis vízhőmérővel.

10. 12. heti UH+kombinált teszt az Istenhegyin, ahol szerencsére, bíztató eredményeket kaptunk. 28 000 Ft. (pasi orvul kitépett egy lapot az ott heverő kismamás újságból, amin egy fatal férfi rallizik egy babakocsival, mert ez tetszik neki....megnéztük este a neten, mindennek együtt 270 000 Ft?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!)

11. Tehetek én arról, hogy a villanyszolgáltatóirodában- ahová ma a havi 20 ezres villanyszámlánk (???) miatt reklamálni tértünk be-, egyetlen egy szék álldogált csupán a szakértői asztal túloldalán, mi meg ketten voltunk? Mit tehettem, míg pasi intézkedett, hát átmentem a mellette lévő használt babaruci boltba kutatni. Ott meg horgomra akadt négy alulgombolós, meg egy apró farmeringecske. 2 700 Ft.

12. Anyika ragaszkodott hozzá, hogy már most megvegye a fehér kiságyat, mert szerinte mileszakkor, ha elfogy??!!! Hiába bizonygattam, hogy a sárgakékösszeszerelésrebuzdítós áruház most hozta ki a katalógusában ezt a darabot, úgyhogy tuti, nem kapkodják el pár hét alatt, de Ő már eldöntötte. 20 000 Ft.

13. Nem tudom, kell -e, szokás -e, de beborítékoltam ötezer forintot a védőlánynak, aki nagy rábeszélés árán elfogadta.

14. Szeptember 24. Dr Pontjónak átadtam 20 ezer Ft-ot, mert úgy ítéltem meg, hogy kb. 10 ezer lehet alkalmanként a magánrendelésén is a tarifa, a múltkor ugye meg elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyivel tartozom. Szó nélkül eltette.

15. Szeptember 24. Dr Pontjó ránkijesztett, hogy baj van a baba gerincével. Bőgve rohantunk az istenhegyis dokimhoz ultrahangos vizsgálatra, akik nem láttak ilyen eltérést. 12 000 Ft.

Este időpontunk volt a pocakszúrással kapcsolatban az elismert genetikusnál, akivel most még egy apropó miatt beszélgettünk. Kicsit megnyugtatott minket, és másnapra berendelt a kórházba. 12 000 Ft a kifüggesztett árlista alapján.

16. Látogatás a kórházban, Dr Pocakszúrónál. Szerencsére ők sem láttak mást, csak egy szép gerincet, teljesen zártan. Az "Amennyit gondolnak..." válaszra 10 000 Ft-ot toltam elé.

17. szeptember 28. Elhoztuk a szekrényt, valami gyönyörű!!!! Csak én tudom, hogy mennyibe is került.

18. Kb. két hete vettem egy szürke, pocakos tornagatyót, és ugyanott egy HippNatalt, ami majd az Elevitet váltja ki, ha elfogy az utolsó szelvény is. 12 000 + 3 000 Ft

19. Szeptember 30. Napokkal ezelőtt felment a vérnyomásom, vagyis inkább ugrál, ami mindig nagyon alacsony volt, most meg van úgy, hogy 145/98, de a legrosszabb a pulzusom, ami eddig 70 alatt volt, most meg reggel 110-es pulzusra ébredek??!!! Védőlány javaslatára a bioboltban beszereztem citromfűteát, meg ha már ottjártam, vettem egy üveges vaspótló szirupot, meg egy ezrescévitamint. 5 200 Ft

20. Október 1. Nem én akartam, igaz, azt sem mondhatom, hogy kifejezetten tiltakoztam volna, mikor Mici barátnőmmel kiruccantunk az ebédidőben az ismerőse által vezetett apró turkálóba, hogy a kisfiának levadásszon néhány helyes cuccot. Arról sem én tehetek, hogy tele volt tüneményes és otthagyhatatlan kislány ruhácskákkal, s bár az elején csak egy kupacba válogattuk a lehethogykell darabokat, melyekből aztán szinte mindegyik kellett.....Egy egész zsákkal tértem haza, benne a halom ruha, egy puha pillangó, egy mókás nyúl, és egy meskönyv. 28 000 Ft

21. Október 5. Újabb próbálkozás, hogy beszerezzek végre egy fekete pocakos nadrágot, amiben kényelmesen és illendően tudok perzentálni. Ismét sikertelenül jártam, de vettem egy felsőt, meg egy sárga poncsót, és egy szürke poncsóféleséget, na meg persze Farkassal levadásztunk 8 hosszúujjú alulgombolósat és egy pirinyó farmernadrágot Füleskének. 24 000 Ft.

22. Beugrottam a babaruhakutakodóba, hogy bedobja a múltkori nagy csomag árát, amit akkor nem egyenlítettem ki, és ha már úgyis bekukkantottam, miért ne néznék körül, minden hátsó szándék nélkül? Erre miket találok? Egyszínű, nyakánál és ujjánál körbehorgolt kis alulgombolósakat, meg aprópöttyöset, meg pinduri otthagyhatatlan ruhácskát, egy kötött kalapot, és egy újabb ragadós nyulat.....Két kis darabot már ajándékba kaptam, mint törzsvásárló (másodszorra jártam ott...). 7 000 Ft.

23. Október 15. Anyikáék bepakoltak és elvittek laborvizsgálatokra, majd beugrottunk egy kis EKG-ra, végül pedig nagybevásárlással zárult a délelőtt, melynek keretén belül mi lányok azonnal leragadtunk a babarészlegnél, ahol nemistudomhány darab bodyt és egyéb tündérségeket pakolásztunk be megszédülve. 15 300 Ft

24. Egyértelműen Cibarátnőm a hibás, aki elküldött nekem egy babaruhás linket, ahol egész napot átszövő tobzódásba kezdtem, és becserkésztem húsz különféle nagyonhelyes, kihagyhatatlan ruhácskát, megismerkedtem az oldal kedves tulajdonosával, ami méginkább megerősített abban, hogy milyen jó helyen járok, s mennyire jól tettem, hogy ott vásároltam. 22 000 Ft + További fejlemények, hogy újabb 8 000 Ft-tal bővítettem az előbbi megrendelést, így az összeg 30 000Ft-ra rúg.......Ha már próbálok őszintén vallani....

25. Megérkezett a szállítmány egy másik kihagyhatatlan babaruhás oldalról. 9 000 Ft. Az tuti, hogy nem lesz pucér a gyerekem (amitől Meske barátnőm mindig retteg, és most már értem is, hogy miért:-)

26. Ebédidőben kiszaladtam egy közeli fehérneműlelőhelyre, ahol először csak melltartókapocskipótlót szerettem volna beszerezni, amivel be lehet toldani a régebbi, még talán kényelmes cicifixeket, amelyek a pocakosodás miatt már körméretben kényelmetlenek, s arra nem is számítottam, hogy ilyen pici kis boltban ekkora kismamáknakvalós kínálattal találom szemben magamat. Felpróbáltam öt típust, s mivel mindegyik megfelelő volt (halcsont nélküli), ecpeckimehetszel döntöttem két fekete és egy fehér melett. 11 000 Ft.

27. Október 21. Kecses kis borítékban 10 000 Ft került Dr Pontjó asztalára. Mert ma megérdelmli.

28. Már el is fogyott a múltkori, bioboltban vett vaskészítmény, így ismét felkerestem a kis üzletet, ahol kaptam egy másik dobozt az eladónőtől (ami fura, hogy guar gumi van benne....). 3 500 Ft

29. Elfelejtettem említést tenni a kisfogasokról, amelyek már bent sorakoznak a szekrényben. A nagybababoltban sikerült szert tennem rájuk, s igaz, nem fából vannak, nem is textillel bevontak, ahogy szerettem volna, hanem színes műanyagok, de megvettük. 4*4 db, ill. kellett még HippNatal is, amiért így összesen kb. 4 000 Ft-ot fizettünk.

30. Születésnapomra megkaptam a szopiszéket, szóval nem az én kiadásom volt közvetlenül, hanem Anyikáék és Farkas dobták össze, lehet, nem is kéne idebiggyesztenem az összeget......(70 000 Ft)

31. Nem akarom azt hallani, hogy mekkora puccmaca vagyok, meg hogy micsoda túlzás, meg hogy nevetséges ez az egész babalázam. Micibaártnőm még a múlt héten hívott, hogy talált négy tüneményes harisnyát, megveheti -e. Perszehogyde. Ha tüneményes. És ma látom, hogy tényleg az. 4 500 Ft

32. Újabb csomag érkezett a használt babaruhástól 8 000 Ft. A két becsúszott ruhácskán kívül a legfontosabb a két sétáltatós kezeslábas (fehér és rózsaszín), ami miatt megrendeltem, mert Anyika szerint áprilisban és májusban szüksége lehet még ilyesmire, ha tolom a babakocsiban.

33. Majd minden babapléden állatsereg keringőzik, vagy túlszínesnagymintás, vagy harsány, vagy műszálas. Így aztán ha találok olyan kistakarót, ami egyik fenti halmazba sem esik bele, azonnal lecsapok rá. Érdemes legalább négy kisplédet tartani, mert kell a kiságyba, a babakocsiba, stb. Na és a plédek között válogatva találtam még két kis harisnyát, meg pár két zoknit. 12 000 Ft.

34.  November 5. A vírusos orrfújásostorokfájós köhögés méginkább letaglózó, ha nem vehetek be akármit az elűzésére, csupán a patásbogyókat, melyek cseppet sem olcsóak. Torokfájásra, infuluenzára, orrdugulásra és köhögésre való 4 féle bogyó + új digitális hőmérő 14 500 Ft. Egyébként sajnos a héten 3-szor is be kellett vennem egy-egy szem panadolt.

35. Elfogyott az Elevit, és úgy döntöttem, tovább szedem. Nagy kiszerelésben 4 000 Ft.

36. Megvettük a babakocsit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Farkas nagyon büszke rá, naponta megcsodálja, lóbálja a hordozót, s kipróbálta már, hogy ha pókerezik az étkezőasztalnál, hova teszi majd a Migyerekünket a hordozóval, és miként magyarázza majd el neki, hogy ha két ászt kap, nehogy eldobja meggondolatlanul. A spotkocsi+hordozó+mózeskosár+táska+betét kedvezményesen volt 214 000 Ft..........Nem akarom hallani, hogy ennyi pénzből már vehettünk volna egy használt személyautót is!

37. Anyika vett két csomag hagyományos textil pelenkát büfiztetéshez, fej alá, stb. 10-10 db vab benne, és nem az a kínai vékony fajta, amit szeritnem nem érdemes megvenni. 5 000 Ft.

38. Véletlenül elkavarodtam egy négydés babanézőhelyre, ami nem volt a legtutibb, de legalább megint megméregették Mütyürkét, és láttunk is belőle valamit. 12 000 Ft

39. Mici barátnőm kölcsönadta Cibarátnőmnek jónéhány, neki egyelőre nélkülözhető babaholmiját, úgy mint kiskád álvánnyal, meg sterilizáló, amit most én kaptam kölcsön Cibarátnőmtől, és jövő év elején érkezik még a légzésfigyelő is, és talán az ételmelegítő. Ezeknek nagyon örülök!!!!! Kád+sterilizáló 25 000 Ft, amit kihúzhatok a listámról.

40. Cibarátnőm vidéki útja során eltévedt, vagy inkább betévedt egy helyi babaruhalelőhelyre, ahol a kisfiának turkált néhány darabot, majd mivel nem bírt ellenállni a kislány babaruciknak, Mütyürkének is kihorgászott egy csomó dolgot, amelyekből válogathattam kedvemre. Sajnos, a legtöbb édes darab 50/56-os, s tekintve, hogy pasi 59 centivel született, +hallgatok Anyikára, aki szerint nagy babánk lesz (amit a mai combcsontmérés is megerősíteni látszik), próbálok ellenállni az ilyen kicsi ruháknak, akármennyire is helyesek. Ezért csak a nagyobbakat tartottam meg: két puha nadrág, két felső és egy piros pufimellény. 2 000 Ft.

41. November 25. Kiderült, hogy sem a só, sem a cukor nem a barátom. A vérnyomásom miatt sószegény diátát folytatok, amit kombinálni kell a szigorú cukor diétával, és méricskélni kell a cukorszintet egy böködőskészülékkel. Ennek és hozzátartozó mindenféléjének ára 16 000 Ft.

42. A Migyerekünknek van már cipője is, egy edző, és egy farmerhozvaló:-) Használtan rendeltem egy alkudozós oldalról. 3 800 Ft

43. November 28. Orvosváltás, látogatás Dr átha rendelőjében. 8 000 Ft a terhesgondozáslátogatás, mármint ha bekopogok a rendelőbe, ennyit kell fizetni, és kerekperec megmondta, hogy 150 ezer a szülés. De legalább itt pontosan tudom. Tehát 8 000 Ft

44. November 28. Voltam Gyógyítónéninél masszírozáson. 6 000 Ft

45. November 30. Elég hamar elfogyott a tűkészlet a cukormérőhöz, így vasárnap rohangásztunk gyógyszertárba utnpótlásért. 4 500 Ft, és csupán 50 db van benne, s mivel nekem naponta úgy 6-8-szor kell mérni, és van úgy, hogy még mindig elrontom, nem tart sokáig.

46. Anyikáékkal ágynézés közben hozzánkragadt három állatka, akik eljöttek Mütyürkéhez..... 4000 Ft.

47. Bevásárlás közben, ami elvileg élelmiszerraktárunk bővítésére irányult, sikerült újabb öt alulgombolóssal bővítenem a készletet, melyből egyet elajándékozok, és négy marad nekünk, valamint egy kórházbólkihozós rugdalozó is bepattant a kosaramba. 6 000 Ft

48.December 3. 25. heti UH az istenhegyin, ahová Anyika ült be velem, és a könnyeit nyelve még akkor sem tudott megszólalni, mikor elhagytuk az épületet. 12 000 Ft.

49. December 6. Ma reggel a cipőmben találtam két kis babapárnát, és egy kerámia táblácskát, ami azt hirdeti, hogy az ajtó mögött egy kislány fürdik. Édes darabok!!!!

50. December 6. Ha már karácsonyi bevásárlásra indultunk, Farkas ötlete alapján betértünk a hatalmas bababoltba, hogy beszerezzünk egy pár tételt a listánkról. Megvettük a bébiőrzőt, a cumisüvegszettet, egy cicás éjjelifényt, két kis zoknit, fehér gumislepedőt, egy egyszerű, pólószerű fehér hálóinget, mentes minden mintától, és elől gombos (most már bánom, hogy nem vettünk kettőt, egy a szülésre, egy pedig utána). 48 000 Ft (ebből a bébiőrző volt a legdrágább, több mint 30 ezer ft)

51. Végre kaptam időpontot arra a 4Dre, ahová régóta szerettem volna menni. Elkísért Anyika, Meske és a férje is. Kaptunk egy háromnegyed órás felvétel és két képet is Mütyürkéről, amit mi választhattunk ki. 14.000 Ft

52. Sajnos hetente elfogy a mérőtappancs a cukorkészülékembe, amit így heti rendszerességgel kell beszerezni. 4 500 Ft.

53. Megvettük a kókuszmatracot a kiságyba. Mivel Farkas jófej voltosztálytársnője féláron szerezte nekünk mint főnök, így egyből kettőt is szereztünk, egyet Anyikához, de közben kiderült, hogy neki nem is olyan méretű a babaágya,.....Na most vagy veszünk egy új ágyat, vagy levágjuk a matracot, vagy kell valakinek féláron? Két darab volt 11.000 Ft

54. Ja! Hatalmas plüssmedve 4 800 Ft

55. A ruhalistáról hiányzik még egy két apróság, melyek közül ma kihúzhatom az újszülött babakesztyűt, amit két kiló kenyér és egy liter tej között találtam meg a bevásárlóközpontban, s szerintem ez a legolcsóbb dolog, amit eddig beszereztem:-) 250 Ft/2db

56. Nem ilyen lámpát terveztem a szobájába, de ennyiért nem hagyhattam ott, mert mi van, ha nem lesz pénzünk másikra??? És közben találtam egy asztali lámpácskát is, az is fehér, ráadásul utolsó darabként leárazva megkaptam. A kettő együtt volt 3 500 Ft.

57. Anyika vett két kapucnis törölközőt, de majd csak a fa alatt lepődöm meg rajta:-)

58. Beszereztem két cserepes növénykét a dietetikus nővéreknek, hálám jeléül. 3 000 Ft.

59. Lecserélem a rózsaszínes, mintásanyagos ágytakarót a babaszobában lévő kanapéról, mert imádom ugyan, de nagyon meghatározó, így mennie kell a vendégszobába átköltöztetett kovácsoltvas ágyat takargatni. Helyette vettem egy fehéret, anyagában nyomott mintás, hozzá öt darab horgolt párnahuzatot (a párnákat már a múltkor megvettem bele, nem tudom, vallottam -e róla). 13 000 Ft

60. Érkezett három rózsás párnahuzat, és hozzá illő ruhafogas. Gyönyörűek! Na és Farkassal nem bírtunk ellenállni, és magunkkal hoztunk egy pöttyös kis felsőt a Migyerekünknek. 8 000 Ft

61. Veronika boltjából vettünk egy rózsaszín lepkét, amit a szekrényre akasztottunk, és kaptunk ajándékba Tőle egy ajtóra való táblácskát.

62. Karácsony. Rengeteg ajándékot kapott Mütyürke, úgy mint: három mesefilmet, egy hatalmas vizilószerűséget Pötiéktől és vettek a szobájába egy kakispelenkatartót, meg ételmelegítőt, vagy talán cumimelegítőnek hívják. Három plüssállatkát Anyikáéktól, szintén Tőlük egy antik lámpácskát, apróvirágos lámpaernyővel, ami annyira nagyon helyes, hogy egyelőre az átrendezett előszobában, a komódon világít.

63. Elfelejtettem feljegyezni a decemberi látogatásomat a patásdoktornőnél (8 000 Ft), aki felírt egy csomó bogyót, amit az inzulin helyett lehetett volna bevenni, de mivel Dr Cukor rögtön elrendelte a szurkálást, ezeket már nem váltottam ki. Viszont ott felírták receptre az inzulint, a tűkészletet, és a cukormérőmbe a tappancsokat, amely így heti 4 ezer Ft helyett most 1500 Ft-ba kerül. Dr CUkornak is átadtam egy borítékot az első alkalommal, 10 000 Ft-tal (nem mellékes, hogy az inzulinbeadókészülékemet térítésmentesen kaptam, még alá sem kellett írnom, hogy átvettem, ami furcsa....).  A gyógyszertárban kiváltottam a felírt tételeket, hozzácsaptam a folsavat, meg Cvitamint. Összesen a gyógyítóknak és a bógyókra kifizetett összeg 24 000 Ft.

64. December 28. Hálóing B, vagyis vettem még egyet a múltkor vásárolt fehér, rövidujjú, előlgombos, egyszerű hálóingből, mellyből már vettünk egyet, de annyira jó és olcsó, meg praktikus is, hogy beszereztem belőle mégegyet. Ha meg már ott jártam, vettem két harisnyanadrágot Mütyürnek, mert feltétlenül kellett egy egyszínű szürke és egy törtfehér is. 6 500 Ft.

65. December 29. UH vizsgálat. 12 000 Ft.

66. Lemondtunk a horrordrága lila ágyrácsvédőről, marad a sima, egyszerű fehér, amit majd feldobunk egyéb helyes dolgokkal. Találtam is a nagyszőrősagyarosüzletközpontban egy boltot, ahol kaptam maci-, zsiráf-, micimackómentes darabot. Itt talátam még egy kapucnis törölközőt katicás fürdőkesztyűvel, egy tüneményes pirinyó zoknit, és két fehér alulgombolóst, amilyet kerestem már régóta, ami olyasmi, mint egy atlétatrikó, és az apró pólók alá szeretném majd a Migyerekünkre adni. Aztán a könyvesbolt mellett elhaladva megláttam Írisz által rajzolt könyvet, amit azonnal meg kellett vennünk. 8 500 Ft+2 500 Ft

67. Mivel nem tudtam már feliratni a cukormérőbe a tappancsokat, és elfogytak, most teljes áron meg kellett venni a heti adagot.....4 500 Ft.

68. Végre találtam egyszerű, nem átkötős köntöst, pedig már azt hittem, varratni leszek kénytelen.  Nem volt ingyen, még leárazva is 15 000 Ft. Betértünk papucsért is, és vettem kettőt is (valamint pasinak is találtunk egyet a januári akcióban), egy szarvasos klumpafélét, és egy kórházit. 6 000 Ft.

69. Két sátorvászon méretű fehérnemű 3 200 Ft

70. Újból jártam a gyógyító néninél, ezúttal Öcskössel. Teljesen felpörögve jöttünk el, s két napja szinte csak erről beszélgetünk. 5 000 Ft

71. Január 6. Újabb boríték Dr Cukornak 10 000 Ft, valamint kiváltottam az általa felírt két db cukormérőscsíkot, 3 350 Ft.

72. Január 7. Látogatás Dr Talánőnél 8 000 Ft.

73. Janurár 12. 4D Mütyürkenézés 14 000 Ft

74. Megérkezett a bölcsőhinta 31 000 Ft.

75. Január 9. Védőlány látogatása nálunk 1700 + 5 000 Ft

76. Január 12. Új inzulint adok be magamnak éjjelre, amit felírt Dr Cukor, hozzá még két cukormérős papirkát. 4 200 Ft.

77. Megvettük a kiegészítőket a babaszobába, úgy mint pl. zenélősforgó, ágyszéléremadár, pelenkázó szivacsbetét, stb. 54 000 Ft.

78. Megérkezett a babahordozóskendő, szállítással együtt 8 000 Ft. Egyelőre nem tudom rendesen használni, útban van a hasam, és leginkábbis úgy nézek ki benne, mint egy anyakönyvvezető.

79. Beszereztünk két doboz festéket, egy zöldeset és egy tejeskV színűt, amit majd kipróbálunk a babaszoba falára. 3 500 Ft

80. Január 24. Beszereztük a digitális babamérleget, falra szerelhető kislámpát, lázmérőt, haskötősbugyit, bimbóvédőkrémet, szoptatósmelltartót, bele való betétet, két darab lepedőt a kiságyba. 57 000 Ft. Vettünk még eldobhatós bugyit is, de nem jön rám, úgyhogy máris eldobhatom:-) A haskötős bugyi meg azt hittem, kicsi lett, de még ekkora pocakkal is simán rámjön. Viszont nem tudtuk megvenni a kutyaelzárós rácsot a babaszobára, mert nem mértük le az ajtót, és mint kiderült, alig nyújthatóak ezek a rácsok....

81. Ismét kellett cukormérős csíkokat vennem, és az inzulin is fogytán (a nappali), úgyhogy abból is felírak egy dobozzal. 7 500 Ft.

82. A hétvégi élelemszerző túránk alkalmával (mennyire nem csípem én ezeket...??!! sokkal jobb lenne, ha csak úgy tele lenne a hűtőnk, magától....Vannak akik szívesen elidőznek a közértben, bevásárlóközpontokban, de az nem én vagyok) betértem a D-vel és az M-mel ellátott boltba, hogy rákérdezzek a kórházlistámon még kipipálatlan tételekre. Vettem tejserkentő teát, amit állítólag már február végén inni kéne, meg egy másik fajta melltartóbetétet, fogkrémet, fogkefét (nem viszem be az itthoni elektromosat), frissítő kendőt, lemosókorongot, terhességi csíkmegelőző olajat és krémet, dezodort, alvázmosót, körömvirágbalzsamot a sebre (fffffffffffff), és egy másik fajta eldobhatósbugyit, de ha ez sem lesz jó, olyan messzire hajítom és nem foglalkozom a témával többé (mármint a dobósbugyival). 9 500 Ft. Nem kaptam viszont málnalevélt teát, meg óriásbetétet sem.

83. Istenhegyis UH vizsgálat január 26. 12 000 Ft

84. Január 28. kis boríték csusszant Dr Cukornak. 10 000 Ft

85. Kifizettük a pelenkázó felét az asztalosnak, aki megígérte, hogy legkésőbb március 5.-re megcsinálja. Háááát, elég későn, de szerintem gyönyörű lesz. De nem merem bevallani az összeget, talán ha majd készen lesz.

86. Január 30. Anyika, Farkas és én voltunk újraélesztős tanfolyamon, 1000Ft/fő. 3 000Ft

87. Kaptam 50 db tűt receptre az inzulinhoz. 1200 Ft és ha már ott jártam a gyógyszertárban, vettem még Cvitamint, és 30 db-os elefántméretű betétet a szülés utánra. 2500 Ft

88. Vettem egy újabb hálóinget (mert azt tanácsolta mindenki, hogy több kell, így most már van két gombos fehér, egy barna és egy fekete nemgombos), meg négy alsógatyaszerűséget a kórházba, és egy felsőt. 11 000 Ft

89. Még két hálóing, és pár darab hatalmas bugyi, amit a kórházba fogok bevinni. 11 000 Ft.

90. Látogatás Dr Talánőnél, 10 000 Ft, majd nagy ultrahangon 12 000 Ft.

91. Mivel az influenzám miatt nem jutottam el Dr Cukorhoz, meg kellett venni teljes áron a mérőpapirt, 4 500 Ft, és a patásbogyókat 4 000 Ft.

92. Beszereztünk egy fehér kis polcot a babaszobába, és egy rácsot az ajtóra, hogy az ebek elkerüljék Mütyürke lakosztályát. 22 000 Ft.

93. Mivel jól mutat a kispolc az öreg szekrény oldalában, úgy döntöttünk, kéne mégegy a jobbjára is, így beszereztünk egy kettesszámú polcocskát a kéksárgaösszeszerelősbútorboltból. 14 900 Ft

94. Dr Talánő rendelőjében jártunk enestén, meg egyszer a kórházban. 5 000 Ft. A cukormérőstappancsokat meg kellett vennünk teljes áron, mert az influenza miatt nem tudtam bemenni hozzá...4 500 Ft.

95. Megkötöttkük az őssejt szerződést. A legolcsóbb csomagot választottuk, így most 149 000 Ft-ot kellett kifizetnünk, és jövő évtől minden évben 15 000 Ft lesz a tárolási díj. Kaptunk ajándékba egy bébiőt, de mivel nekünk már van egy, Anyikának adtuk, ha nála lesz Mütyürke.

96. Mivel magas árat kaptunk a szobarajzolóslánytól, és nem fér már bele az így is húzós költségvetésbe, és ugye már nem kapok fizetést, szóval úgy döntöttünk, hogy mi magunk dekorálunk. A festékeket Meske barátnőm nyomozta ki, hogy melyikkel érdemes babaszobát pingálni. Így utólag már látom, hogy túl sok üveggel vettünk, és már tudok tanácsot is osztogatni, hogy melyik ecsetet érdemes megvenni. Valamint ugyanott találtam pöttyös anyagot, amiből szeretnék még huzatot varrni a szopipárnára, és két kis díszpárnára is. 27 000 Ft.

97. Elvégeztettük a vérvizsgálatokat az őssejtlevételhez, és ha már ott jártunk, beugrottunk egy utolsó ultrahangra a kedvesdokihoz. Szívtuk a fogunkat a végösszeg hallatán....31 000 Ft.

98. Látogatás Dr Talánőnél, aki közölte, hogy három hét múlva szeretne látni a szülőszobán, addig nem. Utána ugyanott enesté (összesen 10 000 Ft). Majd megvettem mégegyszer a papucsomat.....4 000 Ft

99. Pont 38 hetesen elmentünk még egy utolsó ultrahangra, s mivel Dr Talánő elutazott, a négydés helyre ugrottam be Anyikával. 12 000 Ft

100. Megérkezett a pelenkázó, gyönyörű! Meskeférj hozta haza, Joepapa és Farkas szerelte össze, Anyika kitakarította, én pedig elfoglaltam. Nem árulom el az árát, de horror volt. Mostantól úgysem lesz pénzünk, hogy visszavonultam, legalább szép a babaszoba....

101. Kaptunk ajándékba egy babzsákpólyát, és megvarrtam a díszpárnahuzatokat, a szopipárna huzatát, és a kistakaró bélését.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr71588236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2008.09.06. 09:50:12

Ez nagyon hasznos lesz nekünk, még nem szült nőknek... Hogy megtudjuk kb. mennyi is az annyi:)

Tényleg elfelejtetted emgkérdezni?:) Szerintem jót smolygott magába Dr. Pontjó :) Mármint remélem:))))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.06. 20:00:41

Pöttye! Csak nehogy frászt kapjatok a végösszegtől! Meg így aztán nehéz füllenteni Farkasnak is, hogy minden amit lát, ingyen volt:-)

Igen, elfelejtettem....Marha ciki...:-)

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.10. 08:52:03

Jól haladsz az anyává válás útján!!! Ha jól számolom az alulgombolósokból lassan két-három gyerek is ellenne:-)))) mire megszülsz egy bölcsödényi csoportot is elláthatsz majd! Nem vicc, ez saját tapasztalat!:-)
A szekrényre pedig igazán szüókség van, ne aggódj miatta!!!! E!z jár neked:-))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.11. 08:14:24

Cukiék! Igen, jól számolod:-)
de az a helyzet? hogy örülök? ha találok olyan alulgombolós szerkót, ami egyszínű, vagy csíkos, vagy apró mintás, és nincsenek az elején micimackók, meg malackák, vagy óriási egyéb állatkák....:-) És ha találok olyat, meg KELL vennem, mert mi van, ha nem lesz, mire szükségem lenne rá:-)
A szerkényért külön cuppantalak!:-)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.09.11. 11:21:04

Úgy látom Piroskám nemcsak én vagyok nagy vásárló:) Én ugyan nem vásárolok baba ruhákat, de néha szükségem van egy teljesen felesleges akármire, csak úgy a lelkemnek:) Ilyen volt például a bohócos zacskó lezáró, ha nem ropogtatom el az összes kekszet:DDDD Vagy egy radír, ami van itthon egy verettel:) Ilyenkor azt szoktam mondani a drágámnak, hogy rá volt kötve a krumplira, vagy ott sírt, hogy ne hagyjam ott és haza akart velem jönni, nem volt szívem ott hagyni:DDD Ilyenkor picit dühöng, majd legyint egyet! Mindenkinek kell valami "dili":)))

Piroska 2008.09.12. 09:01:17

Bolyti! "rá volt kötve a krumplira", nagyon jó duma:-)))

Szerencsére minden darab tetszik Farkasnak, amit hazahozok, és tegnap is türelmesen kivárta, amíg végzek a turkálással, s lezsűriztettem vele az összes levadászott babaruhát, hogy melyik jöhet, és mindegyikre bólogatott....Na most lehet, hogy még csak az elején tartunk, és azért, vagy csak megkíméli magát a durcás fejemtől, netán Ő is élvezi?:-)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.17. 08:31:35

Jól értem? Te sem vagy micimackó rajongó? :)

Piroska 2008.09.17. 11:49:08

Ingrid Drága! Van erről egy befőtt bejegyzésem, mingyá' előhozakodok vele:-)

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.30. 21:49:47

Szépen kerekedik....ahogyan a pocakod :-))) apropó pocak! Mikor látunk pocakfotót?? (nekem a 15. hét táján kb akkora volt, mint egyeseknek a vége felé..khm...khm...igaz ebből a gyerek még egy fél krumplinyi ha lehetett:-)

Piroska 2008.10.01. 08:50:58

Cukiék! Ahogy látod, nem nagyon mutogatom magunkat, max. hátulról, vagy sapkát szembehúzva orrig, meg hasonlók, így aztán nem igyekeztem a pocakfotókat sem publikálni. De már akkora, hogy nekem is mondták, hogy olyan, mintha lassan szülnöm kéne.
Anyikának már 2 hónaposan marha nagy volt, és elküldték UH-ra, hogy tuti, ikrei lesznek. 3. hónap után nem tudta bekötni a cipőját, pedig sportoló volt, vékony és laza......És ugye eleve gombóctündér fazon vagyok, de tényleg, egyik napról a másikra, kb. a 12. héten hopp, megnőtt a hasam, és már nem lehetett takargatni.

Pankababa 2008.10.17. 21:35:46

istenem imádom ezt a bejegyzést. Olyan jókat nevetek a vásárlásokon!!! A kedvenc netes oldalaidat megadhatnád, ahonnan szoktál rendelni. Nekünk eddig volt egy turink (Panka Turka) azt hiszem nem kell részleteznem, hogy Pankának mennyi ruhája van....de sajnos az utóbbi időben nagyon minuszolunk, és muszáj váltani, ezért nekem is források után kell néznem :-(

Piroska 2008.10.18. 09:07:16

Pankáék! Persze, megírom majd Neked, jó? Nagyon jó kis helyek!!!!:-) Lehet, csinálok egy bejegyzést, hogy reklámozzam őket:-)

Egyébként most már nekem is le kell állnom....Már túlzás, amit művelek, belátom. Ma ugye dolgozom, de ha holnap lesz erőm, akkor kimosom a szekrényt, és bepakolom méret és típus szerint a rucikat, hogy végre lássam, mire van még égető szüksége a Migyerekünknek...:-)

Ingrid 2009.01.14. 13:42:17

Követem ám a beszerzéseid :) Nagyon jó dolga lesz a Kisasszonynak :)
A bölcsőhintának különösen örülök. Nem volt fölösleges befektetés, főleg hogy szinte az első időktől használhatjátok! Olyan jókat fog aludni benne, meg hintázni, mókázni :)
Szerintem ahhoz is nagyban közrejátszott, hogy H ilyen gyorsan állt fel stabilan.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.14. 18:25:41

Ingrid Drága! Na ugye, hogy nem eszetlenül csinálom:-))) Bár vannak ám bolond vásárlásaim, bevallom...

És nagyon köszönöm a figyelmességedet, hogy mindig biggyesztessz egy 14.-et!!!:-)

Pankababa 2009.01.14. 23:40:55

Hálóingből készülj föl jó alaposan!! Nekem napi 2-3 kellett....
És még azt akartam, hogy nagyon figyeljtek oda a légzésfigyelőnél, hogy jó-e kókuszmatrachoz, nekünk az első nap amikor hazajöttünk folyamatosan beriasztott a készülék, már épp felkötni készültem magam az idegtől, amikor kiderült, hogy a kókuszmatrac zavarja a készüléket, pedig elvileg azzal is jó keleltt volna, hogy legyen. Szóval ha ilyen lesz ne pánikolj, csak szólok:-)) Mi végül vettünk egy szivacsmatracot is:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.15. 17:23:27

Ennyi hálóinget fogyasztottál naponta a kórházban?????

Ingrid 2009.01.15. 22:26:48

Kell a sok haloing, mert a korhazban meleg van es izzadni fogsz... Nekem 4 volt csak, igy anyosom minden nap jott es kimosta.

manner 2009.01.23. 00:34:30

Egek, miket tanul itt az ember, hogy napi több hálóing, valahogy nem is gondoltam volna, pedig logikus :) Piroska, én pont ilyen leszek, főleg ha kislányom lesz :) Bolyti :)))) hát ez kész, rá volt kötve a krumplira, ezt eltanulom!

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2009.01.27. 16:14:27

Én is sok mindent vettem a lányomnak, de utólag a napnál is világosabb számomra (legközelebb tanulok belőle), hogy a nagy része teljesen felesleges. :(
10 hónapos, de már egy hatalmas kartondoboznyi kinőtt ruhája van, egy csomó alig volt rajta :(
A gyakorlatban derül ki igazán, hogy mi is praktikus.
4d-n kétszer voltunk, a magánrendelőbe pedig csak 5ször voltam, így jelentős a különbség hozzád képest. :)
Ha szívesen vásárolgatsz persze, akkor továbbra is tedd azt, véletlenül sem azért mondtam, hogy befolyásoljalak!
További örömteli pocakosságot kívánok!
(én is márciusban szültem :))
Bogi és Kira baba

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.30. 18:02:06

Bogiék! Teljesen igazad van, biztosan lesz olyan kis ruha, amit én sem tudok ráadni majd Mütyürkére, vagy éppen nem praktikus. De már most is örömöt okoznak nekem ezek a darabok, és ahogy látom, Anyikámnak is, ahogy kipakoljuk, mossuk, vasaljuk, összehajtogatjuk, megcsodáljuk őket:-)))
Valaki pár hete szurkálódott, hogy milyen eszetlenül vásárolok, és szánalmas, és akkor azt találtam írni, hogy helyén az eszem, de ez nem mindig igaz teljesen:-D mert tényleg vannak olyan tételek, amelyek kihagyhatóak, vagy éppen teljesen jól ellene az a gyerek ezek nélkül, de ha egyszer úgy élvezem!!!!!!!!!???? És boldog vagyok, hogy most még megtehettem, és tobzódhatok, és úszkálhatok a rózsaszín felhőkben....:-)

Biztosan majd jól megtapasztalom, hogy mennyi felesleges babarucit vettem, vagy nem is használom ki a bébimérleget, nem tudom.

A sok UH nekünk azért kell, mert a cukor miatt folyamatosan mérik a gyereket, hogy nem túl nagy -e, vagy jó -e a méhlepény ellátottsága, stb. Meg mondjuk élvezzük is a mozizást:-))

Nagyon-nagyon helyes vagy, köszönjük a jókívánságot, és a tanácsokat, szívesen olvasom mások tapasztalatait!
(márciusban, kibújó krókuszokkal szülni jó:-)
Piroska

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2009.01.31. 14:38:24

Valóban, nincs is nagyobb öröm a készülődésnél, a terhesség legjobb része szerintem :) Én is imádtam, a ruhácskáit legalább 30-szor ki és bepakoltam a szekrényből az utolsó hetekben :)
(A bébimérleget egyébként az első 3 hónapban én használtam :DDD)
Sajnálom a cukor problémát, de legalább sokszor láthatjátok a kis lurkót! :)
Ha Te is szívesen olvasnál minket, akkor írj légyszi egy mail címet a lengyel.bolgarka@gmail.com-ra (vagy ide), és küldök meghívót!
Bogi

Ingrid 2009.02.14. 20:29:11

Megvan a haskötős bugyi :))) Lehet, kicsit már viccesnek tűnök, de én ezt minden kismamának hangsúlyozom minden alkalommal... És ha majd ott tartasz, te is értékelni fogod, meglásd!
Ha most rádjön, az nem baj, én is magamra húztam az enyémet nyolc hónapos pocakkal, aztán pedig aggódtam, hogy nagy lesz, de nem lett az :)
Mindjárt itt a MÁRCIUSSS:....

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.16. 14:02:55

Ingrid Drága! Nemisvicces, és hallgattam is Rád haskötősbugyi ügyben (is):-)))

Pankababa 2009.02.23. 20:54:05

@piroskaesfarkas: még most olvastam a kérdésedet. Hát igen, én napi 2-3 hálóinget fogyasztottam, bugyiból meg mégtöbbet....(okok: egyrészt nagyon véreztem és folyamatosan átáztam, hiába cserélgettem, másrészt azt tanácsolták semmiképp se vegyek fel az első napokban melltartót, mert nehezíti a tejbelövellést, szóval folyt a tejem, attól is átáztam, utána meg mellgyulladásom volt, azért nem vettem fel melltartót...és végül az izzadás is jelentős egyrészt a hormonok, másrészt a kórházban tényleg nagyon meleg van)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.24. 09:53:40

Jelentem, papirbugyik beszerezve, és van vagy öt hálóing is:-)

Pankababa 2009.03.11. 09:29:50

Majd meglátod, hogy hogy fogsz örülni, hogy rábeszéltünk a sok hálóingre!!!:-))))

Melike80 2009.05.12. 15:23:17

Én is rengeteget vásároltam már. És még szeretnék is.
4D UH n is voltam már jó párszor. Hol az Istenhegyire megyek, hol csak sima babamozira.
Sokmindenben hasonlít az ízlésünk is.
Tetszenek amiket vásároltál, és amibe öltözteted Mütyürkét.
Engem is érdekelne az oldal, ahol be lehet szerezni ilyen édes cuccokat.
Plédet keresek még.. ami egyszerű.
:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.05.12. 18:16:45

Picimeli! Nagyon jólteszed! Vásárolgass csak, az is olyan jó!!!:-) Most is ezt tenném, de megcsappant a keret, pedig mindent megvennék neki, amit csak látok!:-)
A babaruhás odalak: a ruhafalva.hu és az ideababaruhat.hu, én tőlük rendeltem.

Pléd. Én is egyszerűt kerestem. Találtam hármat a H és az M nevű boltban, és olcsó is volt, valamint turkálóban egy nyári, könnyű, fehér takarót, és egy meleget kötött az Anyikám is Mütyürkének.

Melike80 2009.05.13. 06:58:47

Köszönöm neked a címeket!
Nagyon aranyos vagy!!
De ha ilyen olcsón vásárolgatunk, akkor azért másabb. :-)
süti beállítások módosítása