Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Miteszik a Migyerekünk

2010.05.14. 10:36 | piroskaesfarkas | 8 komment

Már azt is el tudom képzelni magamról, hogy egy szép napon receptekkel állok elő, és főzni fogok. Itt tartok.....én, a konyhakerülő. Mondom, elképzelni tudom. Mert egyelőre csak a párolóba dobálom az alapanyagokat, aztán összebotmixelem.

Farkas megkért, hogy kezdjem el írni magunknak, hogy miket eszik a gyerek, hogy ha esetleg allergiás lesz valamire, vagy megint rémesen piros lesz az alváza, vissza tudjuk keresni az esetleges okát (sajnos kijött egy kis ekcéma -apjának is van, lehet örökletes, de rengeteg kisgyerek is szenved tőle- is rajta, de még nem vészesen piros, inkább csak száraz foltok vannak a bőrén, főleg a pocakján. Az arcán is az van a doktornő szerint, amire én azt gondolom, hogy az anyatejtől van inkább).

Leveleket is kapok kedves, itt nem nyilatkozó zugolvasóktól (nehézkes a regisztráció, amit bevezettek, meg a kérdés is sok....) a miteszikamigyerekünk témában, s ilyenkor mindig elmondom, hogy nem vagyok egy új irányzat, meg ne tessen feltétel nélkül követni az én biomindenmentes elveimet, mert nem vagyok sem tapasztalt, sem pedig szakértő a témában. A meggyőződésem ellenére még az is lehet, hogy rossz az út, amit választottam. Bár én hiszem, hogy jól csináljuk.

Úgyhogy elkezdem írni a napi menüt, ha lesz rá energiám (pasi mondta, hogy vesz nekem egy szép füzetet, de akkor már inkább ide pötyögöm be). Hogy milyen rendszerben, azt még nem döntöttem el, de kiteszem a blog oldalára, balra, ahol a számvetéseket tartom. Raaaajta!

2010 május 7.

reggeli: némi "cicccci" verbális presszúra után beadtam a derekamat, és felkelés után kapott anyatejet (három napja az apja altatja, tejpéppel amit kis sinlac-kal keverek el, éjjel pedig próbáljuk a cicciket teával kiváltani). Iratok majd fel tápszert is, végülis a tejalapú mellett döntöttem, inkább, mint a szójás. A Sinlac-ot meg magában nem találom elegendőnek. Ami meg felháborít, hogy majdnem mindenbe tesznek cukrot.

háromgabonás bio kása vízzel, pár evőkanál bio joghurttal elkeverve, fél bio alma hámozva, és egyharmad bio banán. Ezt összeturmixolva apja kanalazta a szájába.

később pár szem bio kukoricagolyó, és sok tea (ami nem is az, hanem egy ujjnyi frissen préselt almalé, felöntve 2,5 dl forralt vízzel (ha van itthon babavíz, akkor azt kap, ha nincs, akkor forralok csapvizet).

ebéd: párolóban készült paradicsom meghámozva, zöld spárga (nem írom mindenhez oda, hogy bio, inkább csak akkor, ha nem az, mert még mindig igyekszünk csak bion tartani a gyereket), fagyasztóból kiolvasztott csirkemell darabka, mert éppen nem kaptunk frisset. Terveztem egy kis rizst is hozzá, de nem lett időm rá, a gyerek meg éhes volt. Mindmegette így is. Utána megnyammogott egy tönkölyös, élesztőnélküli kiflicsücsköt, de abból majnem az egész kiszóródik a száján. Almaleves vízzel öblítette le.

uzsonna: párolóban puhított körte (3/4), és másfél szár rebarbara, valamint nemmegpárolt pár karika banán összeturmixolva. Imádja. A délután folyamán még néhány szem kukoricagolyó, amit Meskével eszegettek.

Fél hatkor dőlt ki, akkor még csatlakoztunk egy kis anyatejre. Fél hétkor teázás és indulás a játszótérre apástul, útközben némi kölesgolyórágcsálás.

vacsora: banános tejpép, cicccihelyettesítésre.....

 

2010 május 8.

Mivel ma a nap nagy részét házon kívül töltöttük, két üvegesbébiétel is lecsúszott a gyerek bendőjébe.

reggeli: ciccizéssel indult, szóval anyatej. Kicsit később köleskása, joghurt, pár karika banán és fél alma összeturmixolva.

tízórai: félbarna kiflicsücsök csócsálása a biopiacon, valamint próbálkozás egy keményebb tönkölykekszvalamivel, amit szintén ott vettünk, nem volt túl sikeres. Mármint a gyereknél, mert mi mind megettük, ha már neki túl kemény.

ebéd: egy nagy üveg banánosalmásgabonás üveges babaétel, majd a játszóházazás után, bő másfél óra elteltével ráküldött egy szilvásat is (ez sajnos cukros, de bio, és mivel a gyereknek sokszor van kemény széklete, ez segít rajta).

vacsora: almásbanános kölespép, forralt víz, két karika banán.

 

2010 május 9. 

reggeli: párolt rebarbara és körte, banán, joghurt és babaműzli összeturmixolva.

tízórai: a kocsiban, tankolás alatt elfogyasztott almásbanánosgabonás bébiétel.

Bohóckodás egy fél kiflivel, betömött a szájába pár kukoricagolyót, és három szelet tönköly kekszet

ebéd: szilvás babaétel a tó partján

vacsora: sütőtök krumplival. Alvás előtt almáskörtés kölespép, benne két banánkarikával.

Beszereztem kétféle babateát, hátha kiválthatom vele az állandó almafacsarást, ill. az előregyártott almalevet higítva (egy fél ujjnyi almalé, felöntve két dl vízzel), de egyelőre nincs oda az ízért.

 

2010 május 10.

reggeli: rebarbara és körte párolva, banán, joghurt, babaműzli, forralt víz.

tízórai: kakas és tyúknézősétán elmajszolt két darab tönkölykeksz

ebéd: párolt spárga paradicsommal (2 db, héj nélkül), krumplival és fokhagymás, petrezselymes csirkemellel (mindegyik a párolóban készült), tökmagolajjal ( hidegen belekeverve).

uzsonna: fejfájás miatt kidőltem, Anyika pedig megetette egy körtés bébiétellel, majd bekebelezett pár kukoricagolyót.

vacsora: cukkini, paszternák, krumpli összeturmixolva, tökmagolajjal.

Elalvás előtt Apjával banános-grízes tejpép, kis kölespéppel keverve, két karika banán, cumisüvegből beszippantva, ciccije helyettesítőként.

Anyatej: ma csak a délutáni alvásnál volt (ami elmaradt, mert leszippantotta a tejet, majd mégsem aludt, egész nap cska a délelőtti séta alkalmával konyult el fél órára).

Napközben csak 3 dl teát ivott, almalével.

 

2010 május 11.

reggeli: zabpehely, fél alma, pár szelet banán, joghurt.

délelőtti sétánál eszegetett pár szem tönkölykekszet, majd elaludt.

ebéd: párolt cukkini, krumpli, brokkoli, paszternák, csirkemell

uzsonna: egy alma, egyharmad banán, egy kivi

vacsora: ua. mint az ebéd, csak brokkoli és hús nélkül

elalvás előtt banános grízes tejpép 2 dl forralt vízben, kis kölespéppel sűrítve, két karika banánnal

napi ital: anyatej délután és éjszaka, valamint frissen facsart almalé, gyermekteával higítva.

 

2010 május 12.

reggeli: baba műzli, alma, banán

tízórai: pár szem tönköly keksz

ebéd: cukkini, brokkoli, paszternák, krumpli, csirkemell párolva, egy ek. hideg tökmagolajjal

uzsonna: rebarbara, körte és édesburgonya párolva, pár szelet banánnal összeturmixolva, hogy ne legyen nagyon savanyú.

délutáni séta alatt elnyammogott pár szem kukoricagolyót

vacsora: lefekvés előtt 2 dl forralt víz, sinlac és körtés-almás kölespép.

mitivott: kb. 5 dl gyerektea, egy ujjnyi facsart almalével, anyatej délelőtt- és délutáni alvásnál.

 

2010 május 13. (nem mellesleg ma 14 hónapos a Szupercsirke!)

reggeli: zabpehely, forralt víz, tehéntúró, banán, alma összeturmixolva

tízórai: üveges bio sárgabarack

ebéd: cukkini, paszternák, krumpli, brokkoli és egy fél tojássárgája (ez az egy hozzávaló nem volt bio kivételesen)

uzsonna: párolt körte, rebarbara és édesburgonya, banánnal összeturmixolva.

vacsora: már csak lefekvés előtt evett, sinlacot és banános-grízes-tejpépet kevertem össze forralt vízzel.

A nap folyamán megrágcsált egy fél tönköly kiflit, bepuszilt pár szem kekszet (ezt úgy imádja, hogy időnként kér is, "keks", és néhány kölesgolyót.

Ivás: elfőztem egy adag citromfűteát, amit egész pici frissen préselt almalével kevertem. Kifejezetten finom ez a tea szerintem. Anyatejet ivott délelőtt, és éjjel.

 

2010 május 14.

reggeli: olyan nagyon szépen kért "cicci", hogy reggel még csatlakoztunk. Utána a hivatalos reggeli ua. mint tegnap: forralt víz, 3 gabonás pehely, babaműzli és zabpehely keveréke, tehéntúró, alma, banán.

uzsonna: sárgabarackos üveges babaétel

ebéd: üveges finomfőzelék, feltuningolva egy fél tojássárgájával (természetesen főtt, és ma már bio is), és két evőkanál rizspehellyel, forralt vízzel keverve.

uzsonna: fél kiflit mammogott az úton, míg kiértünk a játszótérre

vacsora: almás sütőtök bébiétel (no igen, ma nem voltam konyhaközelben, biznisztárgyalás meg egyebek miatt, így maradt az üveges megoldás, persze csak bio ételek).

Elalvás előtt 2 dl forralt vízben elkeverve sinlac, kölespép és banános-grízes-tejpép.

Napközben evett még két tönkölykekszet, kölesgolyóból pár szemet.

Ivás: reggel ugye anyatej, délutáni alvásnál anyatej szintén, valamint gyerektea almalével.  Estére megint citromfűteát főztem le, almalével (negyed alma leve).

(készülök venni hajdinát, és ezt is, valamint rizstejet, meg cukormentes babapiskótát)

 

2010 május 15.

reggeli: zabpehely, babaműzli forraltvízzel elkeverve, tehéntúró, negyed alma, kis darab banán.

tízórai: azonnal letesztelte a biopéknél vásárolt tönkönykifli csücskét.

ebéd: helyette anyatej volt, mert annyit kódorogtunk délelőtt, hogy mire délben hazakerültünk, már félig aludt, és "ciccijeeee" volt a kívánsága. Durmolt egy kétésfélórásat az apjával (a végén én is csatlakoztam).

ebéd2.: háromkor végre megebédeltettük. Frissen párolt (csakis a párolót használom, még mindig istenítem) cukkini, paradicsom, petrezselyem, forraltvízzel elkevert rizspehely, valamint a maradék darabka tönkölykifli is a botmixer áldozata lett (utóbbi hirtelen ötlet miatt végezte a tálban, mert túl híg maradt a főzelék, ezzel sűrítettem). Nagyratátogós szájjal falta.

uzsonna: mivel nem tartózkodott itthon, üveges szilvabébiétellel kellett beérnie.

vacsora: elalvás előtt sinlac és banános-grízes tejpép vegyesen, két dl forralt bébivízzel.

Egyéb: kb. 5 dl tea, csipkebogyóshibiszkuszosalmás gyerektea, pár cseppnyi almalével. Anyatej hajnalban, és a déli alvás előtt.

 

2010 május 16.

reggeli: anyatej, anyatej, anyatej......Egész hajnalban és reggel, és délelőtt "cicccci" kérlelés volt. Talán az időjárás miatt...nem tudom....Közben háromgabonás pép forraltvízzel, pár karika babáb és fél kivi, valamint pár evőkanál joghurt. 

tízórai: ezt átaludta, dobott egy kétésfélórásat.

ebéd: cukkini, paradicsom (véletlenül elfelejtettem leszedni a héjját párolás után, mert tegnapról madat meg....ez most jutott eszmbe), petrezselyem (mindezek párolva, tegnap), és egy fél tönkölykifli, összeturmixolva. Egy kis kanál babaolaj (biopiacon beszerezve).

uzsonna: három tönköly keksz, és egy szilvás bébiétel (nem voltunk itthon)

vacsora: hazafelé úgy bealudt, hogy nem is kelt fel, úgy tettük át alvósruhába. Mikor kicsit magához tért, becuppantotta az elalváselőtti tápszert, most sinlac-banánosgrízes tejpép vegyesen, 2 dl forralt vízben (babavíz).

Egyéb: rengeteg anyatejet ivott, valamint kb. 3-4 dl babateát, némi almalével higítva.

Sajnos megint kijött tegnap óta a pirosság az alvázán. A hasán viszont az ekcémának vélt száraz foltok most nem látszanak.

 

2010 május 17.

reggeli: zabpehely, babaműzli, banán, alma, kivi, joghurt

tízórai: alma, banán, kis tönkölykeksz beleturmixolva

ebéd: cukkini, sárgarépa, paszternák párolva, összeturmixolva a kiolvaszott csirkemájjal és tésztával.

uzsonna: rebarbara, körte, édesburgonya párolva, kis banánnal összeturmixolva

vacsora: sinlac és banános grízes tejpép

Egyéb: rengeteg anyatej. Most, hogy ilyen hideg van éjjel, inkább tejet adok neki, az legalább meleg. Igényli is.....Tea napközben.

 

2010 május 18.

reggeli: zabpehely, 3 gabonás pép, banán, alma, túró

tízórai: alma, egy kis banán és két db keksz

ebéd: ua mint tegnap, csak kevesebb tésztával és máj nélkül

uzsonna: rebarbara, körte, édesburgonya, banán

vacsora: megpróbálkoztam kiflivel és túró-petrezselyem-joghurt keverékével. Így még nem utált eledelt, mint ezt, és utána másra sem tartott igényt. Maradt a lefekvés előtti sinlac almáskörtés kölessel.

Egyéb: teázott, anyatejezett. Próbálom a teát üresen adni neki, úgy nem issza.

 

2010 május 20.

reggeli: háromgabonás pehely, túró, alma, banán

tízórai: áfonyás-almás-joghurtos hipp bio bébidesszert

ebéd: cukkini, paradicsom, barnarizs, csirkemáj

uzsonna: alma, kivi, megmaradt tönkölykekszdarabkák beleturmixolva

vacsora: már csak lefekvés előtt ivott almás hipp jóéjszakát tejalapú tápszert almás-körtés kölespéppel keverve

Egyéb: sok anyatej, és ma nagyon kevés tea....Próbálom magában adni a citromfűteát, és ilyenkor nem nagyon akar inni, csak kortyokat.

 

2010 május  21.

reggeli: zabpehely, alma, banán, joghurt.

tízórai: majdnem ebédidőben ugyan, de felolvasztottam jó sok meggyet, belevágtam pár gerezd almát, és hogy ne legyen annyira savas, egy kis barnarizzsel turmixoltam össze.

ebéd: cukkini, paradicsom, krumpli és rizs is (utóbbi azért került bele, mert Anyikánál maradt Nünü, aki pedig nem vette észre, hogy krumpli is van a tálban, hát rakott bele egy kis rizst. vegyesköret:-), elmaradhatatlan egykis tökmagolaj hidegen

uzsonna:körtés bébiétel

vacsora: lefekvés előtt hipp jóéjszakát és almás-körtés kölespép vegyesen, 2 dl forralt bébivízzel, és mivel nem bírtam hallgatni, ahogy sír (nem jellemző), átmentem hozzájuk, ezzel megzavarva az apásaltatást, és "ciccci" kérlelésre adtam neki anyatejet, amitől rögtön elaludt......

Ma megint tettem egy picike almalevet a teába, erre megivott kb. 7 dl......

 

2010 május 22.

reggeli: ismét volt reggeli anyatej......tagadjam meg???? Mikor úgy szeretne, és úgy kérlel???! Hiába kínálgatom a teát, "cicije" kell.....

Húsz percre rá bedörmögte a reggelit is: babaműzli, forralt víz, banán, kivi, túró (túró és joghurt a Nádudvari bio termékekből).

tízórai: két tönkölykeksz útközben

ebéd: éttermi étkezés miatt üveges bio hipp, paradicsomos-rizses-sárgarépás

uzsonna: mivel egész nap nem aldut, és három körül értünk haza, gondoltam megpróbálkozom úgy altatni, hogy nem "cicije" van előtte, hanem egy kis sinlac-almáskörtéskölespép vízzel, hátha. Ühüm. Be is döntötte, majd még egy órát nem aludt el, vígan játszott, aztán ugyanúgy kérte a tejcsatlakozást is. Igaz, sokkal kevesebbet ivott, és az első 'ciccci" után már húzta is a lóbőrt.

vacsora: a félhetes híradó alatt megvacsorázott. cukkini, krumpli, rizs, paradicsom, ezek párolóban puhultak és tegnapelőttről maradt meg, s hozzá pár csepp babaolajat kevertem, kis forralt vízzel higítottam.

elalvás előtt: sinlac és egészen pici almáskörtéskölespép keveréke, nagyon hígan, mert két órája jól bevacsorázott.

Ivás: kísérletezgetek. Tegnap éjjel és ma csak teát kapott, almalé nélkül. Éjjel citromfüvet, napközben babateát (hibiszkus, alma, csipkebogyó, stb. van benne, jó piros és ízes). Alig tudom így beletuszkolni, de azért iszik valamicskét. Kb. feleannyit, mint amikor almát is rakok bele. Hátha megszokja így is......

Sajnos ma megint nagyon pirospöttyös a popója. Nem értem, mi okozhatja? Az arcán továbbra is láthatóak az apró tűpöttyök, amire régen tejkiütést mondtak, most meg hogy ekcéma (gyerekorvos szerint). Jövő héten patásdoktornő megnézni. 

2010 május 27.

Nem bírom minden nap beírni hogy miteszik. Lemaradok. Azért igyekszem vezetni, de nem egyszerű.

reggeli: zabpehely, 3 gabonás pehely, joghurt, alma, banán

tízórai: elmaradt.....evett két kekszet.

ebéd: ugyanaz, mint tegnap (amit nem írtam le), csak a tegnapi főtt tojássárgája helyett ma párolt csirkemell volt. Cukkini, sárgarépa, paradicsom, karalábé (utóbbiból keveset tettem bele, mert most adtam először).

uzsonna: alma, kis darab banán és két tönkölykeksz összeturmixolva

vacsora: sinlac és almás kölespép vegyesen, 2,5 dl forralt babavízben. Utána még egy kis anyatej. Egyébként tegnap éjjel óta nem tejcsatlakoztunk, csak most, a bébipapi  (Migyerekünk "bébi"-nek hívja) után egy kicsit, úgyhogy a másik tejcsatlakozóm, amiből most nem ivott, éppen kidurranni készül......

Ivás. Ma megint nem tettem almalevet a teába. Alig ivott két decit??!!!! 

 

2010 május 30. 

reggeli: zabpehely, alma, banán. Joghurtot és tejterméket pár napra felfüggesztettük, hogy megnézzük, nem javul -e az aprópöttyhelyzet az arcán.

tízórai: útközben pár szem keksz, majd alma, két keksz beledaálva

ebéd: párolt karalábé, cukkini, jó sok zöldspárgával, egy kis hideg babaolajjal

uzsonna: kifagyasztott meggy, egy szelet alma, egy kis darab banán, másfél tönköly kétszersült

vacsora: bébipapi, ahogy mostanában hívjuk, ami a gyerek fordításában csak "bébiii". Sinlac és egy kis almás kölespép forralt babavízben

Egyéb: most megint kap almalevet a teába....vagy vízbe. Egy egészen nagyonpicit, mert így szívesebben iszik. Valamint vettem egy újfajta bio kekszet is, amit nem adok majd sűrűn neki, mivel van benne egy kis nádcukor, és puffasztott tönköly kukacot is, amit szintén nagyon szeret.

Kakaügy. Van úgy, hogy naponta háromszor is megtisztel minket.

 

 

2010 május 31.

reggeli: zabpehely, kivi, alma, banán, forralt babavíz

tízórai: Anyika belapátolt neki egy körtés-szilvás babaételt (persze bio, mint ahogy minden amit eszik), és a kocsiban elmajszolt egy kekszet.

ebéd: párolóban készült cukkini, sütőtök, sárgarépa, paradicsom (héj nélkül), kifagyasztott tészta és csirkemell, tökmagolaj

uzsonna: almás-szőlős-gabonás bébiétel

vacsora: paradicsom, cukkini, spárga, paradicsom, babaolaj

lefekvés előtt sinlac és almás kölespép cumisüvegből.

Egyéb: egészen sokat ivott. Éjszaka egyszer kelt, és egy darabig elvolt a citromfűteával (amit mostanság vegyítek egy másik babateával, amiben kamilla, borsmenta, stb. van), amit éjjelenként kap, de aztán cicit kért.....Napközben vagy babavizet kap egy pici almával, vagy babateát, a hibiszkuszos-csipkebogyós-almás stb. típusút. Olyan a színe, mintha bort vedelne....

Ma megint nagyokat alkotott...és kicsit ismét piros meg foltos a popója.

 

ITT KELL MEGJEGYEZNEM, HOGY AZOKON A NAPOKON IS ESZIK A GYEREK, AMIKOR NEM JEGYZEM LE.......

 

2010 június 3.

Már arra sem emlékszem, mit evett tegnap....Délután tuti, hogy uzsonnázott édesburgonyát, körtét párolva, és almát nyersen ezekhez keverve......A maira még emlékszem....

reggeli: forralt víz, babaműzli, zabpehely, alma, banán

tízórai: pár szem babakekszet rágcsált el

ebéd: kifagyasztottam néhány régebben eltett kis edénykét, melyek tartalma ez volt: krumpli, tészta, sárgarépa, sütőtök, édeskömény, csirkemell, cukkini. Természetesen, mint mindig, most is adtam hozzá hidegen egy ek. olajat, ezúttal bio tökmagolajat.

uzsonna: üveges sárgabarack almával, tönköly kifli

vacsora: ua mint az ebéd, csak ebben nem volt hús és édeskömény

lefekvés előtt 2 dl forralt víz és sinlac

Ma igen sokat ivott, kb. 6 dl teát. Anyatej volt éjjel, reggel és délelőtti alvásnál (délután nem is aludt, mert Papa felpörgette azzal, hogy hagyta vezeni az utcában......), valamint elalvás előtt három korty a sinlacra...Végtermék volt kétszer is.

 

2010 június 5.-6.

Pontosan már nem tudom dokumentálni, mert mindkét napon úton voltunk tele gyerekprogrammal, kirándulással......

Többnyire üveges bio bébiételeket evett útközben. Kapott két "mezei" piskótát is, amit ajándékba hoztak neki a kirándulásra, és hagytam egy kicsit kilengeni. Nem is bio és még cukros is......

A bio piacról vettünk neki egy zabos tönkölykekszet, ami nem édes, és elég kemény (én imádom). Eddig nem tudta megenni, de most simán elrágcsálja. Úgyhogy mostantól nem ehetem meg az egész zacskót arra hivatkozva, hogy a gyerek úgysem szereti:-)

 

2010 június 7.

reggeli: babaműzli, alma, kivi, forralt víz

tízórai: tönkölyös kiflicsücsök, tönkölyös keksz

ebéd: párolt spárga, paradicsom, krumpli, petrezselyem, csirkemell, egy kis tökmagolaj (mindig kap az ebédhez, hidegen belekeverve)

uzsonna: karikára vágott tönkölykifli, almaszeletek

vacsora: spárga, paradicsom, tönkölypiritós

lefekvés előtt: sinlac és almáskörtés kölespép vegyesen, 2,5 dl forralt vízben

Egyéb: anyatejre továbbra is rá van cuppanva. Délután is kért, este is, és éjjel is....mitöbb, reggel is. "Ciciiii" Tea. Lekopogom, de mintha most meginná a teákat almalé nélkül. Napközben általában a csipkebogyósat (van benne hibiszkusz, csipkebogyó, alma, stb....), éjszakára csinálok kamillás-borsmentás-citromfüves változatot. Néha keverek bele bodzateát is, vagy hársfát.

 

2010 június 8.

reggeli: zabpehely, forralt víz, alma, banán

tízórai: séta közben megevett egy kis kiflit (tönkölyös, csak azt kapja), meg egy szem kekszet (szintén tönkölyös). Majd később egy almát daráltam össze egy tönkölypiritóssal.

 

2010 június 26.

Ma először evett bele a mi kiflinkbe és hozzá egy kis virsit is kapott. Mindösszesen 2-3 nagyon apró falatkát, és nem is kért többet. (virsliellenes vagyok egyébként). Sőőőőőőt! Még azt is megengedtük, hogy belelógassa a nyelvét a tölcséres vanília fagyiba........Nagyon tetszett neki. Nem tervezzük rendszeresíteni.

 

2010 június 27.

reggeli: anyatej hajnalban, majd felkelés után is......

később 3 magos babakása, forralt víz, friss meggy,  banán.

tízórai: mivel kidőlt, csak sinlacot ivott (anyatejről leszoktatás jegyében)

ebéd: párolt vajbab, csirkemell, szintén párolóban készült kölessel, kiskanál babaolaj

(itt jegyzem meg, hogy délutánra irtó piros lett a popója a kakicsomag után...visít is szegénykém, hogy "csííííp", mikor a popsiját tisztítom...olyan, mintha kicsit később veszem észre, hogy barnamackó van a pelenkában, már rögtön kicsapja a popsiját).

Egyébként az elmúlt napokban evett padlizsánt, most először. Párolva, barnarizzsel.

uzsonna: alma, magnélküli szőlő, egy szelet tönkölypiritós

vacsora: tönkölykifli nyammogás

később elalvás előtt sinlac és almáskörtés kölespép keverve, 3 dl forralt vízben. "bébi"-nek hívja a bébipapi után.

egyéb:hetek óta nem használok almalevet, csak a teákat issza, üresen. Vizet még mindig nem issza meg, csak a kádvizet, ha hagynánk......Vizet csak akkor továbbra is, ha egészen pici almalevet löttyintek bele. Úgyhogy marad a tea. Abból viszont sokat.

Evett még 1-2 db csupaszzabos tönkölykekszet, és egy db puszedlit (nem mézes), mindkettő a biosütemények oldaláról, és 1 db alnatura kekszet.

 

2010 június 28. (16. hónapban)

reggeli: forralt víz, babaműzli, meggy, banán (előtte egy órával anyatejet is kért....."ciccike"-esküszöm mi nem becézzük, nem tudom, honnan szedi, most így hívja, és szól, ha kéri a másik csatlakozómat is, "mászikat"...szép)

ebéd: sárgarépa, paradicsom, zsenge zöldbab, csirkemell. Mindez párolva.

utána aludt kettőtől, előtt híg sinlacot ivott.

uzsonna: meggy, ringló (hámozva), szőlő (magnélküli), párolt köles, és egy tönkölykiflicsücsök, mert túl híg lett.

délután még bedörmögött négy apró biopuszedlit, és mivel este bandázni volt, az engedélyemmel evett egy gyorsétkezdés hamburger széléből, ami nem husis és mustáros, szóval csak a zsemléjéből.

Vacsora: lefekvés előtt almáskörtés kölespép banánnal.

2010 június 29.

reggeli: megint bandázott és kilengett, így a kocsiban Nagyiék felé nyammogott pár falat zsemlét a miénkből. (hajnalban anyatejet is ivott)

Később babaműzli, forralt víz, kopasz barack hámozva, pár szem meggy

Ebéd: párolóban kicsit megfonnyasztott bébi spenót, cukkini, kukoricatészta, csirkemell (nem kell mondanom, hogy a reggeli pár falat zsemlétől eltekintve mindig minden bio).

utána desszertként megevett pár szem szőlőt és két gerezd almát

uzsonna: pár szem szőlő és meggy pucéran elfogyasztva a kertben. Felvagdostam, mert nem merem egészben adni, nehogy lecsússzon, már csak a formája miatt is. Két keksz.

délutáni alvás előtt (végül helyett) 2 dl forralt víz és almáskörtés kölespépből anyatejhelyettesítő ital.

vacsora: elmaradt....lefekvés előtt egy kis sinlac banánnal turmixolva, 2,5 dl forralt víz

 

2010 június 30.

reggeli: megint volt anyatej, de csak hajnali négykor, mikor már fél órája nem bírt aludni, és nekiállt magyarázni......("tornászom, heshes sunyogok", stb...)

3 magos kása, forralt víz, két kopaszbarack hámozva, egy gerezd alma

később egy db zabostönkölyös keksz

11-kor, altatás előtt anyatejkváltás miatt banános, tejalapú grízpép, 2,5 dl forralt vízben

ebéd: cukkini, spenót, csirkemell, kukoricatészta 

 

2010 július 1.

reggeli: 3magos kása forralt vízzel, meggy, alma

délelőtti alvásnál tejcsatlakoztunk.

ebéd: krumpli, paradicsom, csirkemell, fokhagyma, cukkini. Annyira ízlett neki, hogy mikor elfogyott, legörbült szájjal reklamált "kérsz még". Úgyhogy kiengeszteltem két szem puszedlival (nem cukros, tönkölyös, almás).

később a délutáni alvás előtt kapott almásköleslöttyöt.

uzsonna: pároltam rebarbarát, körtét, majd tettem bele egy fél banánt

vacsora: mivel későn uzsonnázott, meg el is mentünk otthonról, csak két burgonyás pogácsát evett (nem bio), majd lefekvés előtt sinlac és kölespehely keverékét.

HATALMAS ELŐRELÉPÉS? HOGY KÉT NAPJA MEGISSZA A SIMA VIZET!!!! Éjjel is ezt kapja és napközben is.

 

2010 július 2.

reggeli: nem volt sem este, sem éjjel, sem pedig reggel anyatej.

3 magos kása, forralt víz, alma, meggy

délelőtt Nagyival elcsámcsogott egy zsemlét (nem bio)

ebéd: cukkini, paradicsom, krumpli, tökmagolaj, fokhagyma

 

2010 július 3.

reggeli: megint nem volt anyatej.

babaműzli, forralt víz, kivi, meggy

tízórai: a kocsiban elmammogott néhány kekszet.

ebéd: annyira fáradt volt, hogy már csak az alvás előtti tápszert itta meg, és aludt 3 órát

zsenge tök, petrezselyem, 1 db tojássárgája

vacsora:ugyanaz, mint az ebéd

 

2010 július 4.

reggeli: 3magos kása, két barack

tízórai: egy szem krumplit elrágcsált, majd két zabos kekszet

ebéd: zsenge tök, petrezselyem, 2 szelet tönkölypirítós

uzsonna: fél zsemle (nem bio)

vacsora: virsli és barnakenyér (1-2 falat)

alvás előtt almáskörtés kölespép

Már negyedik napja nem kap anyatejet, és csak vizet iszik tea helyett!!!!!

 

2010 július 5.

reggeli: babaműzli, forralt víz, barack, alma

tízórai: 4 db tápiókás puszedli, alma, ringló

ebéd: padlizsán, paradicsom, csirkemell, krumpli (mind párolóban elkészítve)

 

2010 július 7. Elkezdtük kenni az arcát a kiütések miatt a borgyógyász  által felírt krémre. Állítólag sheborrea, kinövi.

reggeli: brack, babamuzli

ebéd: sárgarépa, krumpli párolva

uzsonna: meggy, szőlő, barack, alma

 

 

2010 július 8.

reggeli: (lassan egy hete nem cicccizik már......)

3gabonás kása, forralt víz, kivi, alma

tízórai: almáskörtés köleskása

ebéd: üveges babaétel, persze ez is bio

uzsonna: ringló, alma, meggy, rizspehely

vacsora: csiremell darabok, zsemle

elalvás előtt banán és kölespép 2,5 dl forralt víz

egyéb: már csak vizet adok neki, forralva, vagy frissen bontott babavizet 

 

2010 július 12.

reggeli: 3magos kása, tehéntúró, sárgabarack hámozva

ebéd: zsenge tök, barnarizs, paradicsom,  csirkemell, mindez párolóban

negyed zsemle (ez nem bio)

uzsonna: egy kis cső kukorica (a biopiacon alig volt, ezt is elverte a jég, nem néz ki jól, de finom, a gyerek meg imádja rágni a csövet)

 

2010 július 14.

reggeli: az apja szendvicsének széle, majd tehéntúró, barack, banán turmixolva

tízórai: fél kukoricacső

ebéd: egy üveges babaétel (persze az is biofajta)

uzsonna: alvás helyett megivott egy félbanánnal kevert kölespépet folyósított formában, majd később egyedül kanalazott a lábára, karjára, hasára, szandáljára, szájába két kivit, egy sárgabarackot, fél almát. Szerintem a felfogott mennyiség max. pár kanál lehetett.

Ma hihetetlen meleg van, alig bírunk a gyerekkel. Délután fél ötkor sikerült elaltatni.....

 

2010 július 21.

Ma bevezettem a gyerek étrendjébe a TOJÁSFEHÉRJÉT is, főttojás formájában, majdnem egy egész tojást beledarálva a főzelékébe. 16 hónaposan kapta először. Nem adtam volna neki még egy darabig, ha nem jönne a kötelező oltás, ami előtt ajánlott ennie.

A héten kapott először cukkinit is párolva, és zabtejet.

Rengeteg csöveskukoricát rágcsál, és még mindig nem szívesen eszik a mi ételeinkből, ill. nem kér. Kivéve a fagyiból, amiből csak ritkán kap, és akkor is csak a kisujjam hegyéről pár cseppet. Nekem sem kéne ennem.

Imádom, hogy ennyi gyümölcs és zöldség van a biopiacokon! Van úgy, hogy egy nap hatféle gyümölcsöt eszik a gyerek, és ötféle zöldséget. Ilyenkor megnyugszom, hogy kering a vitamin a szervezetében:-))))

 

2010 július 25. 

reggeli: babaműzli, viz, zabtej, kopaszbarack (ma aludta eddigi legnagyobbját, este fél kilenctől reggel fél tizenegyig!!!???)

tízórai: tönkölykifli, fél pöttyöstúrós csokit lebontva róla (nem bio persze)

koradéltán alvás előtt banánosgrízes tejpép cumisüvegből.

ebéd (délután ötkor): barnarizs, bébispenót (minden párolóban, így ezt is csak egy kicsit fonnyasztottam), paradicsom, cukkini, babaolaj (minden nap kap egy picit az ételeibe, napi egyszer, vagy ezt, vagy tökmagolajat, természetesen bio)

vacsora: barnarizs cukkinivel, és egy csupaszzabos tönkölykeksz

elalvás előtt sinlac 2,5 dl vizzel

Egyéb: sok vizet iszik, aminek örülök, és van úgy, hogy naponta 4-szer is kakil, de kétszer majdnem mindig, szinte ugyanabban az időben. Egyszer felkelés után nem sokkal, majd koradélután. Akkora mennyiségeket is eszik, hogy nem csodálom, valahol ki kell jönnie a feleslegnek.

 

2010. Augusztus 6. 

reggeli: babaműzli, banán, barack, forralt víz

később nembio szendvicsszélek elfogyasztása

uzsonna: áfonyás, almás joghurt, bio babaétel, üveges

ebéd: vöröslencse (először kapta), tök, fél szelet barnakenyér (a kenyér nem bio)

elalvás előtt almáskörtés kölespép és banánosgrízes tejpép higítva, tejszerűre, cumisüvegből.

 

2010 augusztus 8.

reggeli: túró, babaműzli, barack

tízórai: nyári, savanykás alma rágcsálva

ebéd: párolóban készült tök, kapor, vöröslencse

vacsora: májkrémes kifli, két-három falat

majd a megmaradt tök egy kis édesburgonyával összeturmixolva

lefekvés előtt almászabos tejpép, kb. 2,5 dl

 

2010 augusztus 9.

reggeli: 3 magos kása, kis forralt vízzel, banán, szőlő, túró

később a szokásos reggeli szendvicsszél "Apáéból" (nem bio)

ebéd: párolóban készült cukkini, zöldbab, paradicsom, krumpli, csirkemell, kiskanál tökmagolaj

uzsonna: barack, szilva, édesburgonya (párolt)

vasora: kis tönkölykiflirágcsálás, majd lefekvés előtt almás zabos tejpép cumisüvegből.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr391981047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2010.05.14. 23:27:10

hmmm, ezek az összeállítások nekem is tetszenek, a husit és az anyatejet persze kihagynám ;)

az extrudált tönkölykukac szerintem elbújhat a kölesgolyó mögött, majd teszteld le először.
és babavíz / ásványvíz helyett esetleg víztisztító? 25-ért vettünk csapra szerelhetőt nemrég, teljesen OK, 2-3 évig használható lesz. infót emailben?...

a hajdinát meg majd elég lesz kb 2szer több vízzel leforrázni. :) és finom a répa-krumpli-hajdina keverék vaaaagy spenót+hajdina! a köles meg lencsével megy nagyon jól (sztem)

és jól látom, semmi édesítőt nem használsz (méz, sztévia)?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.14. 23:34:53

Edina Kedves! Ha Te is bólogatsz az étrendre, az már nagyon jó jel!!!:-)
Köszönöm a biotanácsokat, mindig örülök, ha írsz, sokat tanulok ezekből! A víztiszítítóímél jöhet, köszönöm!!!!
Édesítőt? Nem, gyereknek semmit. Mézet 2-3 éves koráig szeretném kerülni. Édesíteni meg nem nagyon akarok, mert édesek a gyümölcsök maguk is. Ha meg majd sütit sütök, és nagyon kívánkozik bele egy kis édes íz még ráadásnak, vettem bio nádcukrot, esetleg azt.
:-)

Melike80 2010.05.15. 15:09:34

Annyira jó, hogy ezt leírtad. S tudok ötleteket venni.
Nagyon hálás vagyok ám. Nekem nagyon nehéz ez a minden napi csajszi etetés.. a sok hafájós dolog miatt.
De milyen szuperek, ezek a bio pépek..
Itt semmit nem lehet ilyesmit kapni.
Így marad a rendelés. Neked hála, tudom honnét lehet.
Szerintem a lehető legjobban csinálod. Senkinek ne hagyj beleszólást.
Csoda szép és egészséges lányod van.
Millió puszi nektek

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.15. 20:13:09

Melikém! Írd meg nekem, hogy mit vegyek, és megveszem a biopiacon, és elküldöm ajánlott postával! Hm?
Lehet, úgy olcsóbb is lenne. Ha gondolod, megírom, hogy mennyibe is kerültek a pépek, most vettem a piacon vagy öt-hat félét (zabpehely, babaműzli, kölespép, meg hasonlók), meg a tönköly kekszet, meg a teát is ugyanott, meg kétszersültet is babáknak. Tényleg nem gond, nagyon szívesen!!!! Puszik

Melike80 2010.05.18. 06:40:34

Köszönöm.
Most rendeltem neten. De fogok ám jelenkezni, s megkérni.
Nagyon kedves tőled!!!

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2010.06.03. 23:58:50

@piroskaesfarkas: Kedves Piros! Írtam emailt (jó rég), ugye megkaptad?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.06.04. 20:25:28

Nem Drága, nem láttam!!!????? Megyek, megnézem!!! Puszik
süti beállítások módosítása