Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vegyes

2014.07.24. 08:17 | piroskaesfarkas | 1 komment

A hálószoba matracunk mellé behoztuk pár napja Rózi szobájában álló kovácsoltvas ágy matracát is, úgyhogy most már Nünü szobája éjszakára csak ágyból áll. De legalább mind a négyen egy kupacban alszunk (nem volt ez másként eddig se nagyon, csak Apaca a lábunknál aludt egy összehajtott paplanon - igen, hatalmas házban lakunk, több szobával, ágyakkal, még 6 vendéget is el tudnánk altatni, de mi itt húzzuk össze magunkat. Együtt. És ez jó nekünk.).

Úgyhogy felültem az ágyban, hogy kinyissam a gépet, amíg alszanak a lányocskák. Jobbra Nünü szuszog, balra Rózi gombocodik.

Be kell jegyeznem, hátha később fontos információvá lép elő a tény: 07.21. lajos megérkezett és két teljes napot töltött el nálam. Annyira nem lepődtem meg, mert úgy két hete borzasztóan sajogni kezdett a jobb petefészkem (amihez ugye nincs már járatom, mivel kikapták a méhen kívüli lombik beültetés miatt), lépni is alig bírtam. Nününél félévesen érkezett. Szerintem most is csak azért volt esélye érni, mert Bubust párszor Nagyikánál hagytam 5-6 órára, míg én dolgoztam, mert egyébként még mindig cicifüggő. De legalább a születésnapja óta hajlandó inni vizet vagy gyümölcslevet. Ám ez nem jelenti azt, hogy nem akar anyatejet is. Éjjel meg 3-5-ször kel és iszik (igen, régebben átaludta az éjszakákat, de már nem).

A nyaraláson szétzabálták Bubus fejét a kedves idegenek. Imádják, ahogy eszik (mit eszik, tömi be a kaját) az étteremben, ahogy integet, ahogy incselkedik majd belémbújik, ahogy borvirágos hangon magyaráz, kacag, ahogy kinéz a haja, meg úgy egyébként is, egy csodacukor na. Bár itthon én igyekszem igzságosan osztódni és osztani a dicséreteket meg anyai lelkesedést, máshol ez nem oszlik meg így. Sajnos a kedves idegenek általában Bubusra figyelnek, ami persze érthető, mert Ő még kicsi, meg visít, és meg is követeli a figyelmet. Ezért aztán Nünütől elhangott egy ilyen mondat, mikor lelépett az egyik néni, aki szintén Bubustól olvadozott, miközben Nünü mellettem állt: "Anyaca! Engem már észre sem vesznek?"........ Mikor mekérdezik, hogy menniy idős Rózi, Ő hozzáteszi, hogy "Én öt vagyok". Néha még az is: "amúgy".

Ha igaz, két hét múlva elkezdik készíteni a kis cölöpökön álló faházikót a kertbe, ami most főleg Nününek nagy boldogság, de Rózi is kapja, ill. főleg Ő kapja a születésnapjára. Egy titkos kis lak, csak nekik.

Nünü 5 hónapja köhög. Voltunk tüdészeten, meg orvosnál, meg volt antibiotikum, de még mindig....

Na, úgy látszik, ennyi jutott mára. Ébredeznek a kislányaim.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr356539689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2014.07.24. 10:18:39

Kijöttek a könnyek a szememből Nünü miatt...mert megint átérzem az én 5évesem miatt. Dettó a helyzet. Szegénykék..de hát ez már csak így van :-(

A hosszú köhögéssel kapcsolatban: próbáltátok már a gyógysapkás doktornőt? www.gyogysapka.hu
Nagyon jó a módszere, persze nem olcsó, és szerintem mindent teljesen felesleges megvásárolni. (A marketingje enyhén szólva erős, itt adnék felkiáltójelet meg stop táblát is, igencsak megterheli a pénztárcát. Viszont maga a kezelés elfogadható áron zajlik, annak módszere tényleg meggyőző és hatékony.)
süti beállítások módosítása