Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mackó

2013.09.03. 13:15 | piroskaesfarkas | 8 komment

Aki amúgy macska, és a pelenkázón az a feladata, hogy az ordító, cuppogó gyerekemet lekösse, amíg evés előtt, között átpelenkázzuk, vagy leengedjük a szélcsővel. Sárga ez a gyerek. Még mindig. Ami miatt tele vagyok aggódással és szétvakargatom a lábamat (miért pont azt és ott, fogalmam sincs). Meg bukik is, de olyan mennyiségeket, hogy már sugárhányásnak minősíteném, de Farkas szerint ádehogy. Jó. Az alvása meg második hete katasztrófa. Mondom most, mikor éppen a nagyágyunkban alszik négy órája. De pl. tegnap délután kettőtől hajnali fél egyig csak el-elbóbiskolhat egy fél órára, azt is csak karban lengedezve. Ezalatt folyton cicicsatlakozott, bukott, majd reklamált az újabb adag tejért. Bogyódoktornő (homeopatás doktornőnk) szerint még ne vigyük vérvételre, mert ennyi idő alatt nem mutatható ki nagy változás a sárgaság és májadatokban, ne szúrkálják feleslegsen. Szóval rágom a körmömet  vakarom a lábamat és folyton nézegetem a gyereket mindenféle fényben, hogy sárgább -e vagy sem. És bár tilos, néha megnézem a neten a lehetséges szövődményeket és mégjobban vakarózom.

_DSC8324.jpg

Rózi amúgy egy cukorfej. Most éppen a tarkója felé igyekszik a hajfelkopása, amitől tisztára bácsifejű, valamint ugye sárga és bájos kis tokát növesztett az álla alá (4,8 kiló körül van 7 hetesen). Vagy alszik, vagy sír, főként a tej után sóvárog, így aztán alig van olyan, hogy mondjuk leteszem az ágyába és nézelődik. Ma reggel a két alvás között pl. csukott szemmel ordított, mikor bepakoltam a sok színes látnivaló közé, egészen addig, míg ki nem vettem. Úgyhogy olyan még szinte nincs, hogy Rózi csendben szemlélődik. Kivéve tegnap este, amikor fél órán át elvolt azzal, hogy a mellé kitett keménylapos könyveket tanulmányozta kurjongatva. De ez tényleg ritka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr255493375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiri-biri 2013.09.03. 14:46:17

Szia Piroska,
Azért írok, mert szeretnélek (én is) megnyugtatni. A kisfiam 5-6 hónapig volt sárga. Orvos sosem látott ilyet módon, mert eltérően az általánostól a 2. hónap környékén volt a legmagasabb a bilirubin szintje. 300 körül, ha jól emlékszem, amikor már nem is lámpázhatják a piciket. Nálunk is kivizsgáltak mindent, aminek a következménye lehet a sárgaság, majd mindent rendben találtak, széttárták a karjukat, mondván, ez van. És tényleg ez volt, az ötödik hónap közepére múlt el. Ha drasztikus változást nem láttok, akkor ne aggódjatok! Gyönyörű kisbaba, és pont úgy viselkedik, ahogy a kisbabáknak kell! :-)

Gratulálok a kiscsaládnak!

Csiribiri

LilyotV 2013.09.03. 16:22:02

Szia Piroska, én is csendesen, olykor aggódva olvaslak. A sárgasághoz nincs információm, de a fiam picinek nagyon mohón evett és ezért sokszor és sokat bukott. Így aztán akármilyen éhes volt, akármennyire hisztizett, evés közben lebontottuk a ciciről és büfizetett, mert a nagy mohóság miatt csomó levegőt lenyelt és ez okozta. Aztán mikor nagyobb lett és rájött hogy nem fog éhen halni akkor sem ha lassabban eszik, akkor ez elmúlt. Tényleg, én is úgy éreztem, szinte mindent visszabukik, de ugye a súlygyarapodás mutatja, hogy nem így van... Nincs két egyforma baba, nem mondom hogy nagy élmény ez a sok bukás, de úgy tűnik minden rendben van, csak mohó a szentem.

ßóbita 2013.09.03. 17:52:50

Hogy lehetnek valakinek ekkora zsömléi?! :) Betojok! Gyönyörű!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.09.03. 20:12:02

Köszönöm Kislányok!!! A bíztatást a sárgaság miatt, meg a sajáttörténeteket, meg a kedves jajdeszépgyerek dicséreteket, mind begyűjtöm és elraktározom!!!!!
Imádlak Titeket!

Lattipa 2013.09.04. 09:05:51

Nálam a nagyobbik ( a lány) volt ilyen zabagép (már bocs :) ) Kaja-kaja-kaja-hányás. Én is vittem a dokinénihez/védőnőhöz, de azt mondták, hogy amíg szépen fejlődik, nem beteg, nem fáj semmi, addig ne törődjek vele. Csak a fölösleget bukja vissza, amit már tényleg nem kellett volna magába szívnia.
A kisebbik ( a fiú) meg szintén sokáig sárga volt. Vérvétel, UH, pisivizsgálat (merthogy ez lehet veseproblémár autaló jel is), de minden negatív. Jó három hónap volt, mire kezdett fehéredni. Most bezzeg nyaranta néha visszasírom azt ajó kis "barnaságát" (ő is hyporeklám, mint én )

Vezsu1 2013.09.04. 15:56:28

A mi családunkban is van egy 4 éves leányzó, aki csecsemőként nagyon sokat bukott. Gyakorlatilag egy éves koráig ez volt az ábra. Ugyanazt mondták itt is az anyukának, ami az előttem hozzászóló Lattipának.
Ha szépen fejlődik, akkor felesleges aggódni.
Rózi pedig igazán szépen fejlődik:-))))
süti beállítások módosítása