Kipróbáltam a régi túrótorta receptemet diétásabb változatban és nagy örömömre nem vitte fel a cukromat. Hurrádejó! Íme a recept, ami attól, hogy nekemvaló, nagy kedvence Farkasnak és Pötinek is.
Hozzávalók:
1 kg túró
3 db tojás
3 evőkanál búzadara (na, ebből nem kaptam semmiféle egészségesebbet, úgyhogy maradt a sima)
2 evőkanál teljeskiörlésű durumliszt
2 evőkanál citromlé
250 dkg vaj
1 zacskó sütőpor
cukor helyett tettem bele 3 kis kanál norbi féle nyírfa cukrot
Lehet még beletenni vaníliáscukrot meg mazsolát, de én magamnak nem mertem.
Vajat megolvasztom, megy bele a tojások sárgája, aztán az előre összekevert búzadara-liszt-sütőpor, citromlé. Utána a sok-sok túró. Ha úgy esik jól, lehet botmixerrel simára keverni, én most legutóbb csak kanállal kotyvasztottam. A végén hozzákeverem óvatosan a jó keményre vert tojásfehérjét. Bele egy oldalt kivajazott, alul sütőpapirral bélelt csatos tortaformába és megy az előre kb.150 fokra melegített sütőbe. Én 45 percig sütöm légkeverésesen, utána pedig még negyed órát hagyom állni a sütőben, miután lekapcsoltam. Melegen is isteni, meg úgy is, hogy kihűlt és keményebb lett.