Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Diétás túrótorta

2013.06.04. 15:14 | piroskaesfarkas | 8 komment

Kipróbáltam a régi túrótorta receptemet diétásabb változatban és nagy örömömre nem vitte fel a cukromat. Hurrádejó! Íme a recept, ami attól, hogy nekemvaló, nagy kedvence Farkasnak és Pötinek is.

Hozzávalók:

1 kg túró

3 db tojás

3 evőkanál búzadara (na, ebből nem kaptam semmiféle egészségesebbet, úgyhogy maradt a sima)

2 evőkanál teljeskiörlésű durumliszt

2 evőkanál citromlé

250 dkg vaj

1 zacskó sütőpor

cukor helyett tettem bele 3 kis kanál norbi féle nyírfa cukrot

Lehet még beletenni vaníliáscukrot meg mazsolát, de én magamnak nem mertem.

Vajat megolvasztom, megy bele a tojások sárgája, aztán az előre összekevert búzadara-liszt-sütőpor, citromlé. Utána a sok-sok túró. Ha úgy esik jól, lehet botmixerrel simára keverni, én most legutóbb csak kanállal kotyvasztottam. A végén hozzákeverem óvatosan a jó keményre vert tojásfehérjét. Bele egy oldalt kivajazott, alul sütőpapirral bélelt csatos tortaformába és megy az előre kb.150 fokra melegített sütőbe. Én 45 percig sütöm légkeverésesen, utána pedig még negyed órát hagyom állni a sütőben, miután lekapcsoltam. Melegen is isteni, meg úgy is, hogy kihűlt és keményebb lett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr275343776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

albkozi 2013.06.04. 16:17:25

A túró és a zabpehely nagyon jó barátok. Bátran lecserélheted a búzadarát minden esetben zabpehelyre. (Kevesebb a ch tartalma és jóval kedvezőbb a vércukor-szint emelő hatása.) Puszi!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.06.04. 17:36:44

@albkozi: Szia Drága!

Ó, nagyon szépen köszönöm a tippet, van is itthon! Hétvégén kipróbálom!
Köszönöm a csőbensült tippet is! Azt én is szoktam csinálni, de most valahogy meguntam egy ideje:) De megint előveszem, mert kell az a változatosság:)
Puszi

Legendarys 2013.06.05. 08:13:24

Szia Piroska.
A Müllerben lehet kapni durum búzadarát. Én évek óta csak azt használom. Az is jó lehet Neked

Sziltó 2013.06.05. 15:37:07

Én a fotót hiányolom.. :)

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2013.06.05. 16:09:45

Hmmmm mennyei lehet ez a túrótorta! A fotót én is hiányolom :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.06.05. 21:16:15

Jó, majd a legközelebbiről csinálok valamit:)

erdeipetymeg 2013.06.08. 16:09:09

Piroska ! Nagy a csönd !! Mizu???

ßóbita 2013.06.08. 21:39:29

Igen, igen, merre vagy?
süti beállítások módosítása