Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A hűtőn

2011.06.24. 19:57 | piroskaesfarkas | 23 komment

A kezemben a táskával, a gyerek kis elemózsiáskosárkájával és a karomra terített könnyű kiskabáttal, kikapcsolt szandálban csattogtam végig az előszobán, tekergtem be a konyhába, hogy hazaérkezéskor azonnal feltűzzem egy mágnessel a képet a hűtőre. Most már magabiztosan mosolygok, ha ránézek, pedig mikor megkaptam és kezemben szorongatva feküdtem a többi lány közé kigurított fehér ágyon, lopva nézegettem az övékét, hogy vajon csak az enyémen nem lehet látni semmit? De másokénál is csak egy pici, fehér szösszenet bizonyította, hogy ott vannak a kis embriók a helyükön.

A harmadik napon még hatan egyformán fejlődtek, ám mire a különélésünk ötödik napjának délelőttjén ott csücsültünk Csillagszemű íróasztalánál, golyóstollával a felénk fordított táblázaton böködve magyarázta, hogy közülük négyen kiugróan szépen fejlődtek, míg kettő lemaradt. Mint megtudtam, az 1AA jelű a "legtökéletesebb", Ők voltak négyen, míg AB-k jelezék a "kissélemaradtak"-ot. Némi szomorúság után ismét vigyorra állt a szám az előttünk álló nagy lehetőségtől. 

A korom miatt visszakaphattunk volna három embriót is, ám végül hallgattunk az orvosunkra. Szerinte a három beültetés nem növelné akkora mértékben a terhességet, mint annak a kockázatát, hogy mindhárom megmarad, és akkor viszont egyet el kéne venni tőlünk párhetesen. Valamint így kettőt megkapunk, kettő pedig le lesz fagyasztva (éppen olyan furcsa erről beszélni, erre gondolni, mint megnézni Őket a mikroszkóppal...).

Rövidke megbeszélés után jött egy biológus, felkarolt minket és egy másik párral együtt felvonoltunk az emeletre. Ott átöltözés közben a helyes sorstársammal egyeztettük, kinek milyen története van, hány petével rendelkezett és hány embriót kap vissza (Ő pl. hármat, mert csak ennyi maradt és egyik sem olyan "jólfejlett", így a doktornő azt mondta neki, hogy biztosan nem tapad meg mindhárom). Virágos hálóing, amolyan popsikivillantós hátul, papucs, fejdísz, szájkosár, fehér lepedő körbetekerve.

Szokásom szerint pisiltem vagy háromszor (kötelezően magamnál hordom a popsitörlőkendőt). Majd míg vártam, hogy Farkast is szólítsák, beszélgettem a lányokkal. Ki petesejt leszívás után lábadozott, mások meg már szorongatták az első UH képet és nézték a plafont. Micsoda törétneteket lehet ott hallani??!!! Hihetetlen sorsok.......Ám igen jókedvű és hahotázó társaság volt.

Farkas jött, beöltöztette egy nővér, Őt zöldbe. Egymás mellett ültünk a kijelölt székeken és vihogva lefényképeztük a zacskós lábfejünket. Aztán szájkötő fel és behívtak minket a műtőbe, igen sürgetősen. Ott egy pillanatunk volt arra, hogy először én, majd Ő is megnézze a gyerekeket. Fantasztikus! Ha már ilyen módon történnek a dolgok, szeretem megtalálni benne a sok-sok csodát, amilyen pl. ez is. Mert ki az, aki láthatja a gyerekét már a fogantatás után 5 naposan? Csakis mi, akiknek lombikkal sikerül. Kis szederkéink ott nyomakodtak a kis üvegcsében. 

Aztán én fel a tárogatóba, lábakat szét, lábtartóba be, alváz lepedővel diszkréten kitakarva, Farkas a fejem melletti székre irányítva. Gyorsan mennek a dolgok, rövid utasítások, nincs kecmec, sokan vagyunk ma, akik erre vagy arra a beavatkozásra várnak. Furószalag.

Doki jön, alig ismerem meg a szerkójában, csak a szép szeme látszik. Ismét megnyugtat a jelenléte, higgadtan, kellemesen, hallható gépies rutinnal elmagyaráz mindent, ami történik. Farkas a karomat simogatja és az arcomat fürkészi. Én a mennyezetet és próbálok laza maradni lent és befogadó a lelkemben.

Ultrahang bedugva, méhüreg lemérve, méhnyálka 9 mm. Remek. Most jön a kacsa, majd a katétert tolja fel, hogy megnézze, mennyire egyenes a járat. Az. Most a katéteren belül egy másik katéter. Kéri a biológust, aki átadja az embriókat és az oldattal felhelyezi a méhembe. Valami levegőt is magyrázott, ami bemegy ilyenkor, ami által pár másodperc múlva minden látható és leellenőrizhető, hogy a helyén vannak -e a kicsik. Igen. Kinyomtatja a képet és a kezembeadja. Mosolygós szemmel még intéz hozzánk pár mondatot, majd Farkast kurta utasítással egy nővér kiküldi, engem megkérnek, kússzak át a gurulós ágyra. Fájt? Csak egy kicsit, szinte semmiség. 

Kicsit részese vagyok a kinti társalgásnak, de inkább azon mosolygok, hogy éppen most állapotos vagyok és ikreket várok. Bárhogy is lesz, van egy kis idő az életemben, mikor ikreket várok. Bárcsak maradnának! Állapotos kismama vagyok. Boldogsággal és izgatottsággal tölt el és elképzelek egy kisfiút és egy kislányt, vagy két kislányt. Ruhákat szeretnék vásárolni, valahogy tárgyiasítani, hogy hiszek benne. Majd holnap meghúzom a pórázt, ma még futkorászok boldogan.

Pisilnem kell, de nem merek. Tudom jól, mivel az inszeminációknál is ugyanezt játszottam, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz, de nem merek pisilni. Leírni is fura, de nem akarom kipisilni Őket. Nevetek magamon, ám mégsem megyek vécére.

Az intézeti látogatásunk utolsó állomása a nyilatkozat kitöltése, amelyben kérjük a két embrió lefagyasztását, majd kifizetjük az éves bérletüket, a húszezer forintot.

Furcsa. Csodálatos. Várakozásteli. Különleges.

Reggel gyöngyöket rakosgatok, este aplikátorral tunkolom a hormonokat. Egészen július harmadikáig. Akkor vérvétel.

Elmegyek a hűtő előtt és álmodozom. Nevük is van, csak nem merem kimondani.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr413012208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.06.24. 21:08:12

Ahogy mondtam: minden idegszálam a tietek!!! És minden apró, rövid hírt is várok!!!! (ha már nem szkájpolunk sose), és kivételesen most én kérlek h ne mond ki a nevüket!! De csak egyelőre!!! ;) Ha már biztos lesz a dolog, könyörgöm áruld el :)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2011.06.24. 21:11:44

@seresv: Köszi Sereske! Képzeld, gondoltam Rád, mikor agyaltam ezen a folyamaton, hogy lám, lám, itt van a mi porszemünk......hogy ennyit kell küzdeni a gyerekeinkért..,...
Csak jöjjenek, egészségsen és szépen!:)
Köszönöm, édes vagy! Kereslek sokszor, csak nem vagy.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.06.24. 21:13:24

Ja és még az jutott eszembe, h akkor most folyton zabálni fogtok?? :))))))))))))))))))))

Kismoly 2011.06.24. 23:15:20

Jáhj ,de sokszor kattintottam Hozzád, hogymiahelyzet...
Nagyon-nagyon drukkolok!!!!

ßóbita 2011.06.24. 23:37:01

Kapaszkodjatok, kapaszkodjatok!

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2011.06.25. 02:25:52

és ismét csak drukkdrukk nagyon nektek!

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.06.25. 08:17:41

Természetesen arra gondoltam, h biztos folyton a hűtő körül sertepertéltek :)))

nora72 2011.06.25. 08:35:43

Nagyon nagyon drukkolok nektek.

Pancsika20 2011.06.25. 13:48:08

Istenem ez olyan megható volt! Így ismeretlen ismerősként :) nagyon drukkolok nektek! És imádkozom a két kis csöppségért!

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2011.06.25. 14:19:05

Ó hát kibuggyant egy csepp a szememből :) Drága Piroska, nagyon drukkolok, minimanók kapaszkodjatok!!!:)

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2011.06.25. 15:12:57

Nagyon drukkolok az ikrekhez! Nagyon-nagyon! :)

manner 2011.06.25. 18:16:59

Jaaaaaajdeizgiiiii :)) drukkolok ám ezerrel én is! :)

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2011.06.25. 21:07:02

Minden rendben lesz! Vigyázz nagyon magatokra! Továbbra is drukk!!!

Csajócák 2011.06.26. 13:35:55

SziasztoK!!Itt vgayok olvasok, csak nem írok sosem....
De most muszáj.Mert nagyon szoritok, hogy jól kapaszkodjanak és mindenki békében elhelyezkedjen..Istenem de izgalmas és idegfeszítő lehet!!Hajrá Nektek.
nagy drukk és sok puszi!!!

Évi

gsky 2011.06.26. 16:54:32

Nagyon nagyon örülök Nektek, és nagyon drukkolok az ikreknek!!!
Jó hely az a hűtő :)
Kinga

Helga01 2011.06.26. 20:14:20

Csak most olvastam, de nagyon-nagyon szurkolok!!!!!
Ikrek... Valami csodálatos lenne!
Mindennapi drukk!
Picilány csodálatos és, bár nem ismerlek, de szerintem a Te hasonmásod (minden tekintetben)!
Szeretettel: Helga

Pankababa 2011.06.26. 21:04:35

tudom,hogy ismeretlenül nem illik ilyet mondani (amúgy meg évek óta kommentelek már szóval egy kicsit ismerős vagyok:-D) de csak azt akartam, hogy most nagyon-nagyom megölellek és szeretlek. Megérdemled ezt a két pici babát, össze kell, hogy jöjjön!! Össze fog jönni!!! Nagyon izgulok és várom a híreket!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2011.06.27. 16:04:29

Nagyon de nagyon szépen köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ide most sok-sok szivet tennék be, de nem tudom, hogy kell.....

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.06.27. 17:32:31

kicsit lemaradtam az eseményekrol, de annyira orulok, hogy ilyen jol van a lelked, szipogos resz volt, mikor olvastam, hogy orulsz a folyoson, hogy most ikrekkel vagy terhes.

Jancsi es Juliska? csak hogy a ti nevetekhez menjen ;) (vicc volt, bar nekem a Janos es a Julia a ket kedvenc nevem)

jutkibutki · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.06.27. 22:08:04

Szia Piroska, ha még emlékszel rám :)
Szorítok nektek nagyon, a srácok meg kapaszkodjanak csak!!!! :) Aztán remélem, összefutunk a terhesgondozáson a tudodhol. :)

Amúgy amikor elmegyek a csodajátékbolt mellett, látom mindig, hogy még mindig ott vár téged a szépséges babakocsi..... :)

picigirl32 2011.06.30. 16:37:04

Babák tessék nagyon erősen megkapaszkodni és befészkelni magatokat anya pocakjába!!! Nagyon jó helyre fogtok ám születni:) drukkolás nagyon...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2011.06.30. 20:05:24

@Nils Holgersonné: Köszönöm!:) Jancsi és Juliska le van foglalva egy kedves blogolvasó barátomnak, Janinak, aki keresi az Ő juliskáját:)

Jutki! Ó, jön a Kistesó Nálatok???????????????!!!!!!
Jaj igen, a csodababakocsim..........Ne is mondd!!!!!:)

Picigirl! Köszönöm, köszönöm!!! Ma elég lemondó vagyok, de Farkas nagyon bizakodó!!!! Ölelés!
süti beállítások módosítása