Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kukáá

2010.05.14. 22:42 | piroskaesfarkas | 2 komment

Hazafelé gyakran elkocsikázunk az autópálya fölött futó kishídhoz, hogy onnan figyeljük az elsuhanó autókat (tütü),  kamionokat (kam), buszokat (bus) , teherautókat (te). Imádja. Ül az apja karján, teljesen elvarázsolva hadonászik, mutogatja a járműveket izgatottan, s mindegyikről tudja, hogy milyen típusú (kamion, tütü, teherautó, vagy busz).

Sétáink alkalmával elkanyarodunk a közeli építkezésekhez, ahol nézzük a darusautót téglákat beemelni, a betonkeverőt forogni. Ha repülő közeledik, kémleljük az eget, s ha lehetőségünk van rá, hanyattvágódunk a fűben, hogy jobban lássuk. De a legeslegnagyobb kedvenc a gurulók között már hetek óta a kukásautó. Amióta Anyikáéknál sikerült elkapnunk a villogó, hangos járművet, ahogy a kukásbácsik beemelik a kukákat a narancssárga tartályba, s meglepődtek, hogy egy nemisfiút hogy lenyűgöz az ilyesmi. Megszólították, beszéltek Vele, s még dudáltak is Neki. 

Ott kellett állnunk az utcán, míg teljesen el nem tűnt a sarkon, s még azon is túl hallgatózunk. Azóta folyton arra mutogat, "kukáá, kukáá".

Nem hiszem, hogy egy kislány csak babákkal játszhat, meg azt sem, hogy a kisfiúk kezébe csak autókat meg műanyag szerelőkészletet lehet adni......

Most végre találtunk Neki egy kicsinyített kukásautót, benne egy vezetővel, kivehető kukával, billenthető tartállyal, amibe remekül belefér a kiflicsücsök. Tegnap alig akarta kiengedni a kezéből az autót, délután pedig a kukásbácsit szorongatva aludt el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr502003985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogaram 2010.05.30. 23:01:36

A kukásautón dolgozó emberek mindenhol ilyen jófejek? Mi eddig csak olyanokkal találkoztunk, akik imádják a gyerekeket. Luca kisebb korában szinte félve nézte őket az ablakból, kintről szerintem alig láthatóan..mégis észrevették, felintegettek az első emeletre neki. A gyerekek odavannak a kukásautókért és a rajtuk lógó emberekért.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.31. 12:02:39

Bogaram! Nem tudom, eddig még nem integettem Nekik:-)))
De most barátkozunk az összes munkással, kukással, nénivel és bácsival.......:-)
süti beállítások módosítása