Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tüntetés

2009.03.21. 12:22 | piroskaesfarkas | 19 komment

Akadnak bökkenők, nehézségek is így, az első napokban, meg gyanítom hetekben is, de reményeim szerint beáll majd egy rendszer nálunk is, kevésbé leszünk parásak talán, egyszer majd merek sötétben is alduni a gyerek mellett, vagy éppen majd a saját szobánkban,  és hagyom, hogy a légzésfigyelő meg a bébiőr (méreg drágán vett, mégsem működik egyelőre) végezze a dolgát, és nem bűvölöm öt centiről a fejét, hogy lélegzik -e egyáltalán, és nem aggódom, hogy hígat kakil, szinte vizeset (hiszen csak iszik), és azon sem, hogy egyik nap miért csak kétszer, az előbbi tisztábarakásnál meg miért kakilt le ötször, és mint a gejzír, úgy tör fel belőlem majd a tej, amiből a Migyerekünk pont annyit cuppant be, amennyi elő van irányozva neki. Na és persze Anyika meggyógyul (meg Farkas is, és én sem kapom el a torokfájós náthásságot, bár már most úgy érzem, nálam is kezdődik), és itt lesz napközben, ahogy terveztük, és nem csak szkájpon tartjuk a kapcsolatot, ahogy ma reggel is, mikor felhívott, hogy "Na mi van Mogyorókám, hogy vagytok?"

Na és akkor én rázúdítottam, hogy nem eszik eleget a gyerek, nem jön úgy a tejem ahogy kéne, és 36,9 a hőmérséklete, és fogalmam sincs, hogy ez most jó vagy rossz, na és nehogy elkapja a torokfájást, és miért köhög néha kettőt-hármat, és néha meg miért tüsszent kettőt, és miért híg a kakija, és hogy lehet az, hogy reggel megszoptattam, és fél óra múlva ugyanannyinak mutatta a mérleg, pedig szívta rendesen, és nem tudok aludni, csak max. 2 órát egy nap, és beszakad a hátam, és megint magas a vérnyomásom, és nem tudom tartani a cukordiétát, és étvágyam sincs, na meg időm enni, mikor meg véletlenül éhes vagyok, és mindenki mondogatja, hogy pihenjek sokat, de azt hogy kell, és ha tükörbenézek, nem is magamat látom visszaköszönni, hanem egy punnyadt hasú, meggyötört valakit. Aki egyébként minden fenti felsorolás ellenére imádja a gyerekét, élvezi a szerepkört, csak be kell tanulni, mert ez egy Angyal, csak hát vannak ezek a dolgok is itt ni, amelyekről szintén beszélni kell, mert nem csak rózsaszínvattacukor.

Anyika vígasztalt, hogy szuperanya vagyok, és egyébként is, végigcsináltam ezt az inzulinos diétát, és nézzem meg, milyen gyönyörűséges babánk lett, és menni fog minden, csak türelem, és a jövő héten már jön és segít, és nekik is rémesen hiányzik az unokájuk.

Egy óra múlva hívtuk Joepapát, hogy jöjjenek a szkájphoz, mert a kamerához visszük a gyereket, legalább így láthassák. Ekkor leráztak minket, hogy nem érnek rá, nincsenek othon, mennek tüntetni???!!!! Mit csinálnak???!! Még sosem vonultak fel, csak talán mikor az ún. átkosban kötelező volt vigyorogva lengetni a zászlót május elsején, tehát egyáltalán nem tudtuk mire véljük a dolgot, és gyorsan le is tették a telefont, mielőtt még megkérdezhettük volna, hogy nadehát Anyika meg beteg is, akkor mégis mire fel a tüntetés.

Kisvártatva megjelentek a hátsó kertben, a teraszon (belopóztak előlről, anélkül, hogy megláttuk volna őket), fejükre fekete sapkaszerűséget húztak, mintha kucsma lenne, rá nemzeti színű szalagot tűztek, és a reggel gyártott transzparenseket feltartva, szorosan egymás mellett vonultak, Anyika a szilveszterről megmaradt trombitát fújta veszettül, és kántálták a gyerek nevét, meg hogy "az unokánkat akarjuk!", "vége a kisajátításnak", és hasonlókat.

Zseniálisak voltak!!!:-) Eleget téve a követeléseiknek, Farkas a karjában az erkélyajtóhoz vitte a gyereket, a nagyszülők pedig, mint egy kisgyerek a cukrászda vitrinje előtt, úgy tapasztották oda az orrukat az üveghez, és csodálattal nézték a bebugyolált unokájukat, pedig alig látszott belőle valami a körétekert takarója miatt.

A pár perces, sikeres felvidító akció után távoztak, itthagyva némi élelmet meg a rtáblákat, de bejönni még nem tudtak, mert Anyika még mindig betegeskedik, és szájkosárral közlekedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr61015966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sweethome · http://colors.blog.hu 2009.03.21. 13:06:45

Hihihihi!! Piroska! olyan jót mulattam! Király!

ßóbita 2009.03.21. 15:25:20

Azt hiszem a kreativitásodat és a humorérzékedet (is) a szüleidtől örökölted! :) Nagyon jópofák voltak!!!

(sokat gondolok rátok...)

Sweethome · http://colors.blog.hu 2009.03.21. 17:01:56

Piroska! Mütyürke nevét megtudhatjuk????

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2009.03.21. 19:21:02

hihetetlen aranyosak!!!!!!!
annnnnyyira, de annyira kíváncsi vagyok a nevére.... :( olyan név-mániás vagyok, hogy megöl a kíváncsiság...:D

Bogaram 2009.03.21. 19:29:04

Nagyon klassz nagyszülők! Ez az ötlet! Azért üvegen át is küldték a szeretetüket.
Piroska! Hiába is mondanám, hogy ne izgulj, mindent jól csinálsz...próbálj pihenni. Ahogy írod, ez elég nehéz. Megnyugodni is nehéz, leszokni arról, hogy állandóan ellenőrizz valamit ( levegővétel, súly... ), a pihenés meg egy bizonyos fáradtsági szint után nagy meló. Az, hogy fejben is kikapcsolj és ne stresszelj.
Eljön majd ez az idő is, de addig ilyen aranyosan aggódó pillanataid lesznek.
Jó olvasni rólatok!

Vicus56 2009.03.21. 19:30:37

:)))))))))))))))) Mütyürkenagyszülők imádnivalóak!
Sweethome szerintem a tüntetötranszparensen pont azért van Mütyürke neve kitakarva, mert Piroska szeretne megtartani egy bizonyos családi intimitást.
Ezt sokan megértjük, nekünk a nevesgyönyörűség azt hiszem amúgy is Mütyürke maradna már, azt hiszem:)
Piroska ne parázz, minden tökéletes, azaz parázz nyugodtan, minden "párnapos" anyuka ezt teszi:))
ölel:)))

Eriberi33 2009.03.21. 19:48:30

Fantasztikus családod van! :D

Muszáj a mérleg? Nekünk azt mondta az itteni védőnő, hogy eszünkbe ne jusson, mert csak rágörcsölünk... Ha éhes eszik, ha nem nem... Ha 20 percet volt "töltőn" 2 órát bírt, ha 40-et, akár 4-et is...
Légzésfigyelő nélkül én se tudok élni... :$ Az KELL nekem is... A kórházban alig tudtam aludni, mert azt néztem, szuszog-e a Drágám...
A kaki még fog meglepiket okozni... Lesz sárga, lesz zöld, lesz zöldessárga, később répa után narancssárga, cékla után lila... De MIND normális! Az is, ha 5x van, az is, ha 1x sincs! ;)
A tükörképed pedig hidd el, hamarosan ismerős lesz! ;)

BPanka 2009.03.21. 22:01:45

Jaj, csúcsjófejek a szüleid. :-D Olyan jót nevettem. :-)))
Akinek ilyen jófej szülei vannak, az maga is csak jófej szülő lehet :-), szóval Piroska én biztos vagyok benne, hogy kettőt pislogsz, és minden menni fog mint a karikacsapás.
Már csak azért is gondolom, hogy így lesz mert épp ugyanezeket a tüneteket produkáltam, és ilyen érzések kavarogtak bennem az első lánykám születésekor, és aztán minden nagyon hamar szépen letisztult, és kialakult. Nekem olyan 3 hét volt az a bizonyos első legkaotikusabb időszak. Ez persze mindenkinél más, de bíztatásul ezt tudom mondani, hogy meglepően hamar elhiszi az ember, hogy vesz levegőt a gyermeke, nem hal éhen, épp úgy jó a kakija, ahogy van...stb. :-) Egy nagy virtuális ölelést küldök, sokat gondolok rátok. :-)

Pankababa 2009.03.22. 07:52:42

Annyira jófejek, komolyan! Szuper családod van. Ne aggódj, az elején mindenki átesik ezeken a dolgokon, nincs mit tenni..Szerintem hamar belejössz, de egyébként meg vissza már nem bújik a bébi, így nincs sok választás:-))
Engem is megöl a kíváncsiság, mi lehet a királylány neve, léccci-lécci-nagyon lécci.....

egykerekszilva 2009.03.22. 08:41:28

Csatlakozva a többiekhez én is azt mondom, hogy szuper szüleid vannak. Ha érdekel a tanácsom, akkor bízz magadban és az ösztöneidben, azok nem csalnak!!! Nem lesz semmi baja Mütyürkének, szépen összeszoktok pár hét alatt!!!

Katónéni 2009.03.22. 12:40:58

Drágám!
Szenzációs a családod!
Te pedig napról-napra tökéletesebb anya leszel.
Szívesen segítenék Neked, a telószámom nem véletlenül adtam meg.
Most szolidárok Anyikáddal, engem is ledöntött egy fránya vírus. De ma már kikeltem az ágyból,meg magamból is. Holnap muszáj dógozni!
Fel a fejjel!
Ölel:Kató

bolyti 2009.03.22. 14:52:41

Hihetetlenek Anyikádék:) Olyan jót kacagtam, nagyon jó fejek:)

Varazsmogyoro 2009.03.23. 09:10:11

:-))))) Jól indult a napom!!!!

Sziltó 2009.03.23. 13:32:45

Akkorát nevettem! Szuper arcok!

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.07.22. 09:49:10

Várj, és a fényképeket ki csinálta, hé??

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.07.23. 10:02:03

Hát én. Az ablaküvegen át, meg az erkélyajtóban állva fagyoskodva, hálóingben:-)
süti beállítások módosítása