Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Só meg cukor

2008.11.21. 08:05 | piroskaesfarkas | 35 komment

Időnként a szokásos komisz módon fáj a fejem, máskor meg mintha tarkón suhintottak volna egy méretes szeneslapáttal, s míg az előbbire némi gyógyírt jelent a panadol, az utóbbival nem tudok mit kezdeni. És ez tart kedd óta úgy, hogy az éjjeli piskótatúráimra is alig bírok kiszédelegni.

Jártunk tegnap a belgyógyásznál, aki inkább humorosnak tűnt, mint alaposnak, és kijelentette, hogy aki toxoizés, az nem így virul, mint én, és különben sem ájulgatok el, vagy görcsölök, úgyhogy aggódjak kevesebbet. Felszólított, hogy vetkőzzek le, amit úgy értelmeztem, hogy a cicifix tuti maradhat, erre visszaküldött, hogy azt is dobjam le, majd mikor már félmeztelenül kisündörögtem, akkor jutott eszébe, hogy keressek előtovábbi leleteket a dossziémból. Ekkor sikerült megkérdeznie, hogy most éppen miként érzem magam "Hát így félpucéran a rendelő kellős közepén állva, az iratok között kutatva, meglehetősen rosszul."

Leheveredve a vizsgálósztalra megtapogatta a hasamat, a mellkasomat, csináltak egy ekg-t, majd megmérte a vérnyomásomat is, ami 156/80 lett, de erre csak legyintett, és az asszisztensnek azt diktálta be, hogy a normál tartományban van a véremnek nyomása, mert ahogy látja az egy hete otthon vezetett adataimon, 140 fölé nem igazán megy, ezt a helyszínen mért adatot meg az izgulásomnak tudja be. Gyógyszer nem kell, és ne izguljak sokat, pihengessek, a sószegény diéta az jó, azzal felállt és kezetfogott velem. Csók.

Akkor mitől fáj a fejem napok óta, és mitől szédelgek mint az őszilégy????

Ezelőtt, még úgy nyolc és fél kilenc között megejtettük a cukorterhelést is, meg a laborokat (jó hír, hogy fehérjét nem találtak a vizeletben), ahol leszidtak, hogy miért nem reggel hétre mentünk, mert azt akkor kellett volna, de ugye ezt honnan tudjam. Joepapa esete elhozta a leleteimet, és sajnos a sima éhgyomri cukor sem túl alacsony, 5,9 mmol/l, de ami aggasztó, az a 120 perces glükóz, ami 9,8 mmol/l lett, és ahogy Farkassal utánaolvastunk, úgy látszik, hogy ez bizony magas.

Hogy most hova fordulunk, még nem tudom, mert az említett belgyógyász nagyon helyes ugyan, de számomra nem megnyugtató, Dr Pontjó sem az a részletezős típus, így délutánra marad a körzeti, aztán felhívunk valami kismama központot, amit pasi talált a neten, és a magas cukorértékeket kezelik.

Most fejeztük be a reggelit, ami nekem petrezselyemmel kikevert tehéntúróból, tönkölykenyérből és tegnap lesütött vékonyra felszelt csirkemellből és paprikából állt, sót csak a képemen csordogáló könnyekből nyerhettem volna. Farkas úgy csinál, mint aki nem aggódik, és azt hajtogatja, hogy megoldjuk, túlleszünk rajta, meglátom. De úgy féltem a Migyerekünket!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr97780667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rita 2008.11.21. 09:29:49

Sajnálom, hogy az orvos nem tudott megnyugtatni. Pedig biztosan igazat mondott azzal, hogy nincs semmi komoly baj, ha lenne nem így intézte volna. Nem lesz semmi baj a kicsivel, hiszen nagyon figyelsz magatokra. Ha megnyugtat menjél el máshoz is, de ha ő sem aggódik az állapotod miatt neked is meg kell nyugodni és elhinni, hogy minden rendben veletek. Sószegény diéta és pihenés, pihenés. Gyorsan elmegy az a pár hét, ami hátravan és nagyon boldogok lesztek, ha megszületik egészségesen a kislányotok! Én hiszek ebben és szurkolok neked, hogy te is megnyugodjál!

Ilona · http://ilonana.freeblog.hu 2008.11.21. 09:48:37

Kedves Piros!
Igaz, hogy nekem csak 1 tizeddel volt magasabb (7,9) és azon kívül, hogy nem szopogattam cukorkákat, nem kellett diétáznom, hivatalosan de mégis körbejártam a témát és a legjobban ez a bácsi írja le jól, hogy miért is nem jó ez!
Itten:
www.babanet.hu/publ/cukor.htm
Elvileg Pontjónak tudni kéne, hogy hova forduljál ezzel a problémával!
További jó pocakosodást és komiszmentes napokat!

Nóri 2008.11.21. 09:52:35

Szerintem ez azért nem hangzik ANNYIRA vészesen,hidd el!
picit konyítok csak hozzá, mert ugyan orvos vagyok, de inkább a fogak területén tevékenykedek, de szerintem a legfontosabb az, hogy bízzál az orvosodban, és csináld ügyesen, amit ő kért. Így nem lehet baj!
Ha pedig mégis tovább nyugtalankodsz, akkor ne egy általános belgyógyászt keressetek fel, hanem egy kardiológust, és egy diabetológust!
Pihenj nagyon sokat, és közben gondolj arra, hogy milyen szép lesz, ha pár hónap múlva már hárman lesztek!

Bea 2008.11.21. 11:31:06

Szia!
Már egy ideje olvasgatlak, nagyon tetszenek az írásaid:)), de nem vagyok egy kommentelős típus. Most is csak azért szólalok meg, mert nekem mindkét gyerkőcömmel toxémiám volt. 16 és 12 éve. Az elősnél később kezdődött (0 35.héten), de a másodiknál már az eleljétől fogva magasabb vérnyomásom volt.
Nekem akkor azt mondta a nőgyógyász, hogy leginkább az alsó érték ami számít, és ha az megy 90 fölé, akkor kell nagyon figyelni. (Ha az első érték magas, arra rá lehet fogni a fehérköpeny-szindrómát). Egyébként semmi tünetem nem volt! A fejfájás és szédülés akkor jelentkezett, mikor levitték hirtelen a vérnyomásomat.
Rengeteg folyadékot kellett innom (napi 3-5 liter!! brrr....), pihenni és sószegényen (nem sómentesen!) étkezni. De azért a második terhességem vége felé már nem úsztam meg a kórázat sem, kétszer másfél hétig kaptam infúziót, gyógyszert stb. Ezek után a kis törpillámat úgy kellett szinte kiimádkoznom, a kiírás szerinti napon született meg.
Szóval ne ijedj meg !

mirwen · http://newrim.freeblog.hu 2008.11.21. 13:17:47

felköthetem azt a belgyógyászt aki ezekre az értékekre csak legyintett?!?!?

ez buzimagas vérnyomás, és a cukrod se jó! :-(((

de nem is értem miért belgyógyászhoz mész, miértnem a nődokihoz?
ha kell endokrinológus esetleg, csak szólj!

Pocakos Macska 2008.11.21. 13:49:55

Öööö nekem is fura, hogy erre legyyintett. A nőgyógyászod a vizesedésre és erre a vérnyomásra semmit nem mond? A védőnő sem?
Midenesetre próbálj meg nem aggódni! A sómentes kaja meg brrr, de meg lehet szokni. :(

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.21. 13:50:01

Rita, köszönöm szépen a kedvességedet!:-) Nem nyugodtam meg, pedig jó lenne elhinni, hogy minden rendben.....
Szeretném, ha egy szakember összefogná a leleteimet, és azt mondaná, hogy tartsam be ezt és ezt, és tuti egészségesen fog megszületni a Migyerekünk.

Ilona! Köszönöm! Az a helyzet, hogy előre látom (hallom) Dr Pontjó válaszát, ahogy felhívom az időpont miatt, és elmondom, hogy miért keresem. Közli majd, hogy keressem fel a belgyógyászt. A belgyógyász meg azt írta a papiromra, és mondta is, hogy keressem fel a nőgyógyászt???!!!!!!

Nóri! Köszönöm szépen, igyekszem relaxálni. Jövő hétre kaptam időpontot a kórházba a terhességi cukor központba, vagy valami hasonló a neve. És felkeresek egy patásdoktornőt is:-) Egyelőre nagy a raidalom a lelkemben, szükségem van nyugtatásra.....

Bea! Örülök, hogy szívesen jössz hozzánk:-) És köszönöm, hogy annak ellenére, hogy nem vagy kommentezős, azért leírtad ezt nekem. Nem lenne jó, ha úgy fejezném ki magam, hogy örülök, hogy megosztottad az esetedet, mert sajnálom, hogy komplikációkkal kellett szembenézned, de azt nagyon jó olvasni, hogy így is sikerült végig kényeztetned a gyerekeidet a pocakodban!:-)

Hát Mirwen Kedves, én már nem tudom, kinek kellene hinnem.....Mivel fehérje sem volt a vizeletemben, és azt mondta, milyenjólnézekki, meg amiket leírtam, nem aggódik. A curkomat mi magunk néztük meg Farkassal, és látjuk, hogy magas, úgyhogy menni kell vele valamerre.
Endokrinológus össze tudná fogni ezt a két problémakört?
A nőgyógyászomat majd hívom, de ahogy fentebb már írtam, nem egy részletezgetős, és tutira azt mondja majd a telefonban, hogy húzzak el egy belgyógyászhoz......
Magánrendelőbe is szívesen mennék belgyógyászhoz, ha tudnék egy jót.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.21. 13:52:05

Pocakos Macska! A védőlánynál is jártunk tegnap, Ő meg 120/80-at mért fél órával a 156/80 után....Így aztán azt javasolta, hogy figyelgessük a vérnyomásomat, meg a fehérjét a vizeletben. De akkor még egyik sem tudta a cukor adatokat, mert csak este kaptam meg.
Sómenten fura, de akár éldegélnék faágak rágcsálásán is, ha tudom, hogy azzal biztosan jót teszek a babának.....

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.11.21. 13:53:31

mindenképp hívd fel a nőgyógyászt! ez az ő hatáskörének kellene hogy lennie, nem belgyógyász most. A várandósság "másállapot" nemhiába ez a neve. ami normál körülmények között jó érték (vérnomyás,vércukor) az terhesen már nem jó.
ráadásul ez a vényomás és vércukor már normálban sem jó igazán! :-(

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.11.21. 13:55:21

www.mensmentis.hu
ez az én fizetős szuper-helyem. van nőgyógyászuk is, meg az endokrinológus is. csak nemtudom mikorra lehet most időpontot kapni, bár ha mondod hogy mi a gond, és hogy sürgős, akkor biztos bepaszíroznak hamar-hamar!

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.21. 14:12:53

Mirwen, köszönöm! Már fel is hívtam őket, de sajnos csak december elején tudok majd menni a V betűs doktornőhöz konzultációra.
Egyébként itt is azt mondták, hogy nem ide kéne jönnöm, hanem a nőgyógyászomhoz....
Elbeszélgettem egy kedveshölggyel, aki a telefont felvette, és az intenzíven dolgozott sok-sok évet, próbált addig is ötleteket adni. Szerinte a normál cukor értékem nem magam, ami ugye 5,9, a második érték viszont igen. Úgyhogy addig is néznem kell a cukrosditát is, amire majd Meske barátnőm majd jól kitanít.
Köszönöm!

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.11.21. 14:17:48

hát kár hogy nem tudtak hamarabbi segítséget adni. De ugye megígéred hogy felhívod nőgyógyász dokidat?

Varázsmogyoró 2008.11.21. 15:02:51

Neked diéta után rendeződött a cukrom, ismétlésnél már a normál tartományban volt... lehet ha mérnéd a cukrodat is mikor a vérnyomásodat akkor igaz, hogy semmire nem maradna időd a sok méricskéléstől, de kevesebbet stresszelnél ami mindennek jót tenne :-))) puszi

Meske 2008.11.21. 15:07:01

Puszi, igen én is a Mensmentisbe járok! Na szóval én nagyon szívesen elmagyarázok mindent a cukros diétával kapcsolatban! Akár már holnap délután megyek és mondom, írom neked!
Kisfiam tényleg hívd fel PontJót ahogy Mirwen mondja! Akár a Margitban is elküldhet(ne) valakihez nem?!
Valicskó doktornő pedig nagyon jó, érdemes lenne még ha két hét múlva is, de konzultálni vele.
ölellek és hívlak déltuán, este pedig rendelek. :)

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.11.21. 15:14:29

addig is elküldöm a táblázatokat meg leírásokat amiket ott kaptam a dietetikustól!

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.11.21. 15:20:24

Ráadásul a Margit kórház nagyon jól és szakszerűen kezeli a terheses vércukrosokat is! ott is voltam terhelésesen.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.21. 17:07:07

Meske, te jó ég! Megkaptam, köszönöm, de ezeknek a felét sem ehetem, mert sós.......

Mirwen, köszönöm szépen! Én is sajnálom, hogy ilyen későn kaptam időpontot. Pláne, hogy szédülök, és kedd óta nem marad abba ez a fejfájás, ami már nem a komisz, hanem tuti a vérnyomás miatt van. Ma délután többször is 150/87-et mértem......Hát ha ez normális....

Katónéni 2008.11.21. 18:33:38

Drága Piroskám!
A magasabb vérnyomásértékeket a stressz is okozhatja!
Fontos,hogy nincs fehérje a vizeletedben.
NO CUKOR! NO SÓ! NO PARA!!!!!!!!
Tudom,nem egyszerű most Neked, DrPontjót feltétlenül hívd!!!!!!!
Drukk10000x!

mariann 2008.11.21. 20:20:48

Kedves Piroska!
En is már jó rég olvaslak,de én sem vagyok egy kommentelos típus,ahogy az elottem szóló Bea is írta:)
A Kató néni megelozott,én is ezt akartam mondani,hogy a stressz miatt van. A szédulés is lehet attól,még onmagában is,ha véletlenul a vérnyomásod alacsony .
Annak ellenére persze meg kell nézetned magad egy megbízható orvossal,mert nagyon sokat segít,ha ok mondják,hogy nincs semmi baj:)
Na,meg az a furcsa tarkótáji fejfájás,hát az is az ideg:)
Muszáj megnyugodnod,és kissé kevésbé szorongani!

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.22. 10:24:04

Katóka! Puszilom a fejedet!!!!:-)

Kedves Mariann! Köszönöm szépen Neked is a hozzámszólást!:-) Még akkor is, ha pont ilyen témával cslogattalak elő:-)
Ha csak a vérnyomásom rendetlenkedne, hagyán, de hogy még a cukrom se lett jó. Ha egy jó orvos azt mondaná, hogy nincs semmi baj, tuti minden rendben a Migyerekünkkel, folytassam a diétát, vagy szedjek bogyót, vagy bármi, akkor szerintem megnyugodnék...

katónéni 2008.11.22. 11:41:37

Piroskám!
Bárcsak megfelelnék a kritériumaidnak!!!!!!
Nálunk a nőgyógyászok ezt mondanák: diéta, pihenés és nyugi!
Ölellek: Katód ( merthogy az is pozitív,mint az érzelmeim!)

Zsuzska 2008.11.22. 14:30:38

Szia Piroska, mindent leírtak már az előttem lévők, úgyhogy csak annyi, hogy a legfontosabb a nyugi!!
gondolom, hogy ez lehet most a legnehezebb (a vérnyomás, stb értékekhez nem tudok hozzá szólni), de mégis az lenne a legjobb, ha nem hagynád magad idegesíteni... mielőbbi javulást, drukkolok!

Pocakos Macska 2008.11.22. 15:33:15

Én pl. párolt/főtt karfiolt ettem sokat, prézlivel és joghurttal (ez vízhajtó is), illetve mindenre igyekezz friss zellert vagy petrezselymet tenni.

Pankababa 2008.11.22. 17:06:36

Ez a cukor nagyon magas visszaemlékezve terhes pályafutásomra....biztosan elő fognak írni egy diétát. (nézd a jó oldalát: csinosabb leszel szüléskor, mint mikor teherbe estél:-))
A belgyógyász nekem sem szimpi:-( én 145/90-es vérnyomással kezdtem el két nődoki és két belgyógyi egybehahangzó véleményére gyógyszert szedni, de még nem is volt elég a dózis, mert hipp-hopp 150-160 lett a felső érték és volt, hogy 100 az alsó, ezért befektettek a H-ba beállítani a agyógyszert. Jobban jártam volna, ha már az elején beállítják, mondjuk hasonló értékeknél, mint ami nekede van, mert ha elkezd önálló életet élni, akkor annál nehezbb lesz. Hátha pontjó doktor tud ajánlani egy normális belgyógyászt, sőt, sok klinikának van terhességre specializálódott belgyógyisa is. A tarkónyomás nálam egyértelműen a vérnyomás miatt volt egyébként. Örülök, hogy fehérje nem volt, ez legalább jó hír! Légyszives pihenj nagyon sokat, nekem a fekvés mindig segített.

tilia · http://lillavanottan.blogspot.com 2008.11.22. 21:03:07

Kedves Piroska,
véletlenül tévedtem ide, elnézést, hogy beleszólok - nekem a terhességeim alatt inkább alacsony volt a vérnyomásom ugyan, de később, vsz. (ahogy a tünetek alapján visszagondolom) tavaly ősszel elkezdett ingadozni, azt vettem csak észre, amit te is, a speciális, elmulaszthatatlan fejfájást és az "őszilégy-szindrómát". Ez idén nyárig ment, nagyon féltem, mert a családban sok halálos kimenetelű agyvérzés volt (ez nem ijesztgetés). Nyáron elmentem vele végre a háziorvoshoz, aki azonnal elküldött mindenféle kivizsgálásra. Ingadozó vérnyomás, legmagasabb százhetvenvalamennyi per száztizenvalahány, irtó magas pulzusok, indokolatlan, gyors változások, derítette ki a 24 órás vérnyomásmérés. A cukor is kicsit magasabb, mint kéne, és ez állítólag összefügg a vérnyomással. (Azóta gyógyszert szedek, egy "normált" és homeopátiásat is, így teljesen rendben vagyok.) Én nem hiszem, hogy a te értékeid normálisak lennének, bár nem tudom, a terhesség előtt milyenek voltak. Ráadásul a permanensen felső tartományban ugráló vérnyomás, ha egyébként normális volt korábban, nagyon kimeríti a szervezetet, ez nem hiányzik egy terhesség, majd szoptatás mellé. Menj utána, ha kényelmetlen is, bár kéretlenül igazán nem akarok tanácsolni semmit. Minden jót!

Ingrid 2008.11.22. 23:42:13

Drága,
Írtam mailt és most jutok ide, de előttem már mindenki mindent elmondott.... Nekem a vérnyomásom éppen az ellenkező, alsó értéket érintette, így nehéz bármi "okosat" is mondanom.
Viszont egyet tudok: pihenj sokat, bár azt is tudom, hogy Te ezt már nagyon unod.... nem a pihenést, hanem azt, hogy mondjuk :)
Ölellek!

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.11.23. 11:28:32

Szia! Na szipogj kedves, nem lesz baj! A barátnőmnek volt terhesség alatt magas a cukra, csak figyelnie kellett mit evett és rendszeresen ellenőrizni az értékét. A kisfia már elmúlt 1 éves, gyönyörű, egészséges. :) Ha gondolod elkérem az orvosának a számát, aki ezt a területet vitte vele, mert én már nem emlékszem ki volt az. Írj ha kéred.

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.11.23. 12:14:49

Tarts ki Piroska! (írtam egy hosszú hozzászólást, de ilyenkor minden nyugtatás olyan felesleges). Nagyon drukk!

Kryszti 2008.11.23. 15:42:39

Drága Piroska,
Sajnálom, hogy felléptek Nálad ezek a nyugtalanító tünetek. :( Szerintem nem szabad elbagatelizálni őket. Nem szeretnék hosszú kommentet írni, úgy hogy írok emailt.
Puszillak sokszor

Helga 2008.11.23. 19:27:20

Szia Piroska! Nagyon sajnálom, hogy ez történik Veletek és szívből kívánom, hogy mihamarabb rendeződjenek a tüneteid! Drukkolok, hogy minél előbb eljöjjön az a decemberi időpont!
Minden jót!

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.24. 08:24:51

Megintcsak köszönöm szépen a sok szép szót és bíztatást, meg karfiolos tippet, meg különlevelet, meg csakígytovábbokat, meg sajáttörténeteket, mert mind fontos nekem!
Próbálom elérni a nőgyógyászomat, de nem veszi fel a telefont egyszer sem....Mégiscsak tőle kéne kiindulnom, ahogy mondjátok is.
Puszillak Titeket, Piroska

picuranyu · http://picurom.freeblog.hu 2008.11.24. 13:13:00

Én is itt vagyok Piroska, de most csak csendben olvaslak. :( Tanácsot adni sajna egyáltalán nem tudok, viszont átérzem a mondatok mögötti feszültséget. De minden rendben lesz!!!!!!
Ölllek

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.24. 20:06:10

Nem baj Kedves, tudom, hogy itt vagy, és Nálatok minden rendben, ez a lényeg!!!! Viszontölelés!

Niki- picurAnyu 2008.11.25. 10:26:17

A lényeg az, hogy MINDENKINÉL minden rendben legyen!!! És nálatok is az lesz.
süti beállítások módosítása