Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mindenrendben, mindenrendben, mindenrendben...................

2008.09.26. 15:04 | piroskaesfarkas | 29 komment

Zabolázhatatlanul száguldoztak a gondolataim, s hiába is igyekeztem másra összpontosítani, fittyet hányt az agyam felsőbb utasítására, s hol a legrosszabb lehetőséget futtatta végig, hol pedig, mintha semmi sem történt volna, az egész nap csak egy rossz álom lenne, ugyanúgy folytattam a tervezgetést, ahogy eddig is.

 

Alig aludtunk valamit, azt is csak részletekben, s mikor meghallottam a kiriasztás jellegzetes apró, rövid sípolásait, s Farkas papucsának topma puffanását a lépcsőfokokon, az óra még csak fél ötnél döcögött. A konyhában égett a pultvilágítás barátságos fénye, a teafőzőben szörcsögött a forró víz, s pasi a meleg padlóburkolaton feküdt összegömbölyödve a kutyákkal, köntösébe burkolózva.

"Tudod mit remélek? Hogy a kórházban megnézik a pocakomat, s csak annyit mondanak, dehiszen itt minden rendben, nem látunk semmi eltérést, teljesen jól fejlődik ez a gyerek!??" - mondtam köszönés helyett.

Hatkor már a közeli koránnyitó reggelizőben ültünk, tojásrántottát és narancslevet rendeltünk, hallgattuk a rádiót, s csak néha szólaltam meg "annyirafélek!".

A váróban sokan üldögéltek a fehér padokon különféle méretű pocakokkal, ki csak egy papirt lengetett, mások egy egész paksamétát tartottak az ölükben, csak nekünk nem volt beutalónk, csupán egy ígéretünk. Megpróbáltunk bekopogtatni, s a gyógypapucsos, unott nővérkének megmagyarázni, hogy nekünk háromnegyed nyolckor be kell jelentkeznünk, ahogy Dr Pocakszúró kérte tőlünk, hogy mire nyolckor megérkezik, már indulhassunk is az utlrahangra, de egy kurta választ követően az orrunkra nyomták az ajtót. Végül megérkezett a doktorúr, s már messziről felismert minket, s intett, hogy fáradjunk be, majd hellyel kínált, s jelezte a gyógypapucsosnak, hogy vegye fel az adatainkat, elszalad szülni, de ott várjuk meg, mindjárt visszajön értünk.

Nővérkének láthatóan nem volt kedvére a dolog, még reggelizgetett egy kicsit, majd leült velünk szembe, s böködni kezdte a gépét, s bepötyögte a koordinátáinkat. Végül kitessékelt volna a folyosóra, de jeleztük, hogy nekünk pedig itt kell megvárni a doktorurat, nem máshol. Vágott egy grimaszt, elcsoszogott a telefonig, s rácsörgött az orvosunkra, aki nyilván olyat mondhatott neki, ami nem volt éppen ínyére, mert visszajött, s tettetett kedvességgel kérte, hogy kövessük, s átkísért minket a pár ajtóval odébb lévő UH vizsgálóba, s mosolyogva kérte pár perc türelmünket, s klaffogva elviharzott.

Egy perc múlva már szólítottak is (ezen 60 másodperc alatt megdöntöttem a "törlőkendővel rohanás, forgalmas előtérben átfurakodással és portánülő ideges, fehérbajszos bácsitól eligazítástkérős, majd odatalálós, nehezítettpályás pisilés" rekordját), s már tolakodtam is befelé, hátam mögött Farkassal, aki a vállán cipelte az ólomsúlyú táskámat. A félhomályból előlépett egy feltűnően rágózó szemüveges doki, aki otrombán kitessékelte szegény kedvesemet az ajtón túlra, majd felszólított, hogy vetkőzzek le, de előtte adjam oda "azt, mert az nem odavaló". Néztem az öltözőkuckó felé, Ő meg csak mutaogattott a görbe mutatóujjával, míg végül rájöttem, hogy a szemeteskukára gondol, amit átemeltem a vizsgálóágy fölött. Lecsupaszítottam az alvázamat, bár meglepődtem, mert előző nap mindkét helyen azt állították, hogy nem lehet alulról kukkantani, úgy nem jó a belátás, csakis hason keresztül, itt pedig csak az alvázam felől közelítettek Füleskéhez.

Amikor megláttam a sokkalvastagabbminteddig bedugós készüléket, az első gondolatom az volt, hogy az bizony nálam nem fog beférni, de időm sem volt ezen filozófálni, mert olyan erővel került a helyére, hogy fájdalmamban nagyot ugrott a jól alápárnázott, égnek meredő fenekem. "Nem tud ennél nagyobb terpeszt!!!?????"-ripakodott rám Dr Rágozós.  Eddig mindig csak éppen hogy fel kellett húznom a térdeimet, ahol nem volt kínzószék, amiben külön tartója van a lábfejeknek, csak egy ágyra kellett lefeküdni, ahogy itt is. "Tudok én spárgát is, ha gondolja!"-jópofáskodtam feleslegesen.

A félelemtől és a hatalmasra tartott terpesztől remegtem mint a kocsonya, s az is nagyon aggasztott, hogy a monitort egyáltalán nem láthattam, s rémesen hosszúra nyúlt percekig meg sem szólalt a doktor, kérdezni pedig egyáltalán nem mertem, csak a plafon repedéseit bámultam, s néha hangtalanul kifújtam a levegőt.

Talán tíz perc is eltelt, mikor felém fordította a képernyőt, melyen Mütyürke gerince és bordái tűntek fel, felnyagyítva, négydében, egészen jól látható minőségben, ahogyan eddig még sosem. "Ó!" -ennyit bírtam kinyögni. "Ott van minden, nem látok semmi rendellenességet. Látja! Megvan szépen minden csigolya, egymás alatt sorakoznak, ahogy kell!"

"Még sosem láttam ilyen szuper gépen, itt pedig minden olyan tisztán kivehető"-lelkendeztem éppenhogy megkönnyebbülve. Ekkor kiakadt, hogy nem a gép szuper, és Ő nagyon jól tudja, hogy Dr Pontjó kórházában ugyanezzel a berendezéssel dolgoznak, és Ő, Dr Rágózó a szuper, aki értelmezni tudja a látottakat, és aki hajlandó másokkal ellentétben vállalni a felelősséget, hogy megmondja nekem, mit lát a képeken (azt hiszem, itt megint Dr Pontjóra célzott, aki valóban, csak két mákos UH képet küldött, semmi jelentést). Azt hiszem, igaza van. Elnézést kértem.

Aláírtam a kis papirdarabkákat, amin kijelentem, hogy nincs több kérdésem, és tudomásul veszem, hogy ezen vizsgálatok nem szűrnek ki teljes biztonsággal semmit sem.......

Megint a folyosón várakoztunk, majd kisvártatva megjelent Dr Pocakszúró, s betessékelt minket a szobájába, becsukta az ajtót, s kellemes hangján nyugtatott minket,  hogy az imént konzultált Dr Rágozó kollégájával, és nem találtak semmi olyan eltérést, ami UHval kimutatható, majd elénk tolta Füleske gerincéről készült nagyításokat, s hozzátette, hogy ezek tényleg olyan részletes képek, melyekből olvasni lehet, ellentétben azokkal, amiket a nőgyógyászomtól hoztunk (egyébként tényleg...kár, hogy ezeket a jó felvételeket nem adta oda Dr Pocakszúró, hanem eltette egy dossziéba, amit csak itthon vettem észre csalódva...). Ott is kaptam kartont, meg saját kiskönyvet, melybe beleírta, hogy három hét múlva ismét látni akar a tizennyolcadik heti vizsgálatok alkalmával, és ismét megnézik Mütyürkét.

A munkahelyemről felhívtam Dr Pontjót, ahogy kérte. Először mogorván lerázott, mondván vizitel, majd későbbi jelentkezésemkor sem fogadott kitörő örömmel, amiért jó híreket hoztam, annyit mondott, hogy "jó rendben". Az a nyugtalanító érzésem támadt, hogy még mindig úgy gondolja, hogy Ő látta jól.......Jövő héten ismét mennem kell hozzá, megnéz ultrahangon, és az AFP meg cukor vizsgálatokat is megcsináltatja velem.

Minden olyan hirtelen és gyorsan történt. Fél nap alatt négy helyen jártunk, négy szakember látta Füleskét, három különböző készülékkel, háromféle véleménnyel. Dr Pontjó szerint nyitott a gerince, Dr Istenhegyis szerint az csupán egy köldökzsinórdarabka volt, Dr Pocakszúróék szerint pedig minden rendben van (a két utolsó véleményt egy halmazba sorolom).

Az események még feldolgozás alatt állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr82683094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.09.26. 16:53:07

Ez így szerintem nagyon megnyugtató! Ha - és ne legyen így - mégis van vmi nyitottgerinc-szerűség, akkor az olyan kis mértékű lehet, ami nem okozhat komolyabb gondot, nekem több ismerősöm is van, aki köszöni jól el van ezzel a dologgal. De gondolom nyomtad ezerrel a folsavat, meg nyomod most is, úgyhogy hallgass a jó öreg Ingridre, és bízz a babában. puszi, csetten.

Merci · http://prante.wordpress.com 2008.09.26. 17:27:46

Huh. Akkor relax.
Csak halkan jegyzem meg, hogy most is felment a vérnyomásom, amikor olvstam, hogy az uhás pasi kvázi megerőszakolt munka címszóval, ez akár profi, akár kontár az elkövető, nagyon gáz. Mintha nem látnák, hogy amúgy ott egy ember fekszik, tökéletesen kiszolgáltatva... még akkor is, ha ezt a kiszolgáltatott helyzetet önként vállalta fel...
amikor Floresz született ezért választottam azt a dokit, akit, mert olyan gyöngéd volt és türelmes stb. Később kiderült, hogy nem volt ő se százas, de akkor már Floresz rég megvolt :)
Az is nagyon érdekes, amit írsz, hogy úgy érzed, Dr Pontjó durcás volt, mert nem volt igaza, annak ellenére, hogy ez jó hír. Többször tapasztaltam én is hasonló reakciót (igaz, nem csak orvosoktól). Nagyon érdekes. Egyik részről úgy viselkednek, hogy éreztetik, ők bizony tévedhetetlenek és mindenhatók, másrészt azzal védekeznek, hogy nem azok. Pedig valójában mindenki tudja, hogy senki nem az és nem is kell annak lenni...

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.09.26. 19:14:52

Nehéz napotok volt. Remélem ma mind a hárman (és a kutyusok is) jól alszotok. Csak ringassátok a babát és nem lesz semmi baj... Nagy dolog ez a 4d uh, jó hogy már ilyen is van. Kár hogy olyan durva volt veled az orvos, lehet ám ezt az ultrahangot máshogy is csinálni... Miért nincs mindenjótulajdonságegyben doki? (allinone) Sigh. Persze akkor minden nő hozzá akarna menni.

Buboréka 2008.09.26. 19:29:46

Kedves Piroska...együtt örülök és izgulok veletek. Minden nap benézek ide hozzád, még akkor is ha nem kommentezek....egyik barátnőm pocaklakójáról is ugyanezt mondták és azt mondták, hogy mindenképpen el kell vetetni, de ő hallani sem akart erről, végigizgulta a 9 hónapot, De most van egy egészséges kisfia....nem volt semmi gond. rosszul látták az orvosok. nálatok is minden rendben lesz meglátod. Puszi

Pöttye (törölt) 2008.09.26. 19:31:35

Örülök Nektek nagyon... Tudtam, hoyg így lesz... És bár jobb félni, mitn megijedni...de Füleskével minden rendben lesz!!!
MINDEN RENDBE LESZ! MINDEN REDNBEN LESZ!!!

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.09.26. 19:35:36

Piroska! Hála Istennek! Próbálj megnyugodni és relaxálni ezután a nagy futkosás-izgulás után. Kívánom, hogy a hétvége nyugisan teljen. Minden rendben lesz!!! Puszi

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.09.26. 21:01:43

Én is lerágom a körmömet miattatok má'!! Legyél szives bízni a természetben..Nem azért vártatok Ficánkára, hogy aztán így hálálja meg ;))
Nagy ölelős alvást Nektek!!!

Katónéni 2008.09.26. 23:06:25

Drága Piroskám!
MINDEN RENDBEN LESZ!!!
Nagyölelés:Kató

csenga 2008.09.26. 23:58:39

Drága Piroska!

Szívből örülök a jó hírnek és továbbra is csak jókat kívánok Nektek:-)
A hétvégétek legyen olyan, amilyenre terveztétek!

Jó éjt!

Judi 2008.09.27. 08:13:54

Kedves Piroska!
Végig izgultam Veled a tortúrádat! Én most a 20. hétben vagyok, így tudom mit jelent!!!
Nagyon-nagyon örülök a jó hírnek!!!

kerekszilva 2008.09.27. 08:16:11

Éljen! Örülök, hogy minden rendben! :-)
Sajnos a kórházas részt áttudom érezni, hogy mennyire semmibe veszik az embert, így, két gyerek szülése után van tapasztalatom bőségesen. :-(

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.09.27. 09:08:10

Drága Piroskám! Elmegyek két napra és ilyen dolgokra jövök vissza? Szegénykém! Megkönnyeztem ezt az egészet! Dr.Rágózós egy tapló, de reménykedni kell benne, hogy többet nem találkoztok vele!

Piroska 2008.09.27. 09:31:29

Köszönjük szépen a sok-sok ölelést, hátpaskolást!!!!!!

Csettenkém! Folsavat az elején szedte,, s kb. a 12. héten Dr Pontjó leállította, mert az Elevit is elég, amit meg még mindig szedek. Már csak egy adag van hátra, utána áttérek a már beszerzett HippNatalra. Az Elevit mellett mást nem szedek, de most, hogy jön a nyavalyás orrfújós időszak, veszek majd C vitamint is.

Merci! Dr Rágózós tényleg egy mogorva fazon, de ha olyan is, bíztam a szakértelmében, és nyeltem nagyokat....De erről még értekezem majd később is......
Dr Pontjó. Megfordult a fejemben megint, hogy ha így áll a dolgokhoz, nem kéne -e továbbállnom, vagy min. Dr jólesz névre keresztelnem, de ez csak egy röpke időre merült fel bennem......Továbbra is bízom benne.

Lily! Lehet hogy van Dr Tökéletes, csak nem találtuk meg?!!??

Buboréka! köszönöm, és olyan jó ilyet olvasni!!!!!

Pöttyém! Joepapa is azt mondta, hogy próbáljuk úgy felfogni, hogy alapos volt Dr Pontjó, gyanus volt neki valami, és most négy szakember is alaposan körbejárta a kérdéses területet, vagyis Mütyürke gerincét. Persze, félek, de reméljük, MINDEN RENDBEN LESZ!!!:-)

Bogaram! köszönkük, és ölelés Neked!!

Mimke!!! Kiadós alvás megvolt, köszönjük szépen!!!!!!!!!!!!:-)

Katóka! Ölelgetlek, és puszi az előző bejegyzéshez írt kommentedért is!!!!!:-)

Csenga! Neked is nagyon szép hétvégét kívánunk, puszi, én

Judi! Kívánok Neked izgalmaktól mentes, boldog babavárást!!!!!!

Kerekszilva! sajnálom, hogy ilyen tapasztalatokkal bírsz....És köszönjük az izgulászást!!!!!:-)

Bolyti!!! Most mondd meg, ahelyett hogy kihirdethettem volna a nemét Fülesnek, itt csinálja a feszültséget:-) Mert megint mit mondhatok,??? "minthalány"......

Mirwen:-)

Niki- picurAnyu 2008.09.27. 10:52:02

El birom képzelni, mennyire félhettetek, ezt egy kismama maximálisan átérzi. De most már nyugodjatok meg, minden rendben van, és minden rendben is lesz. :) Füleske egészséges, és gyönyörű!

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2008.09.27. 14:07:49

Hali Piros!

Bocsi a stílusomért, de hát tudod, én már csak ilyen vagyok: a jó kurva anyját ennek a sok magátistennekképzelőkurvanagyorvosnak, akik pont csak odáig nem jutnak el a nagy feudalisztikus ragyogásukban, hogy nem a hűbéreeik vagyunk basszák meg, hanem a teljesen egyenrangú partnereik, akiknek szolgáltatást nyújtanak, és akikkel szemben a hivatásukból(!) adódóan nagyobb mértékű empátiát kéne gyakoroljanak munkaköri minimumként!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szarjanak sünt!!!!!!!!!!!!!!

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.09.27. 16:27:58

A sünök nevében és védelmében kikérem magamnak. Jelige: sünmán

varazsmogyoro 2008.09.27. 18:32:48

ANNYIRA ÖRÜLÖK!!!!! Hurrá Hurrá Hurrá Hurrá :-)))))

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.27. 20:36:59

Nos, igen... nem elég egy jó UH gép, értelmezni is tudni kell ;)
Izgultam, de semmi baj sem fog történni, ne aggódj!

Katónéni 2008.09.27. 21:39:28

Várunk egy kisembert, kiért még a tengert
átúszni is képessé válunk.
Ki teljesíti sok-sok hihetetlen álmunk.
Éjjelente feleszmélünk. Néha félünk.
Másra már gondolni sem merünk.
Örökre maradjon itt velünk!
S mikor véget ér majd ez a kilenc hónap.
Más íze lesz bizony minden szónak.
Elhangzik egy mondat, minél szebb tán nincsen:
ITT VAGY VÉGRE VELÜNK! NAGYON VÁRTUNK,KINCSEM!!!!

Drága Piroska!
Ma nagyon túlcsordultak az érzelmeim, így születtek a fenti sorok, Nektek.
Ölellek:Kató

Katónéni 2008.09.27. 22:23:11

VÖRÖSBEGYNEK AZ ALÁBBIAKAT ÍRTAM:
2008. 09. 27. 21:51
(szerintem Rólad is szól...)

Nézem ezt a kicsi képet,látom benne kicsikédet.
Bár még szíve sem dobog, minden apró sejtje dolgozik, mocorog.
Csoda minden gyermek,tudjuk ezt mi anyák.
Szívünk alatt hordjuk 9 hónapon át...
Lelkünk érte rezdül.
Értelmünk is óvja...
Általa leszünk majd minden titkok tudója.
Adassék meg minden nőnek e tudás hatalma.
Legyen mindegyikük boldog ÉDESANYA!!!!!!

(by Katónéni)

ritarozi · http://rozalrigolyai.freeblog.hu 2008.09.28. 17:32:07

Az én mákom, meg az anyukámé mindezeket olvasva, hogy a fogantatásom idején még nem volt UH-zás. Így történhetett meg, hogy csak 31 évesen, a harmadik sima szülésem után derül ki, hogy nyitott a gerincem. És még nagyon-nagyon sok emberé, többé, mint gondolnád. Amúgy már akartam kérdezni, hogy általában nem túl sok ez az ultrahang? Szerintem én 3-szor 9 hónap alatt nem voltam ennyin, mint te eddig.

Piroska 2008.09.29. 10:28:47

Drága Katóka! Hihetetlen vagy!!! Kaptam egy verset???!!! Hát nagyon, de nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olyan tündér vagy!!!!!!!!!!!!!!!!
Halatmas nagy szorítgatós ölelés Neked, Piroska

Piroska 2008.09.29. 10:33:08

Lányok! Ismét csak nagyon köszönjük az aggódást!!!!:-)

Bcyke! Igazad van! De tudod, úgy vagyok ezzel, hogy eltűröm, hogy ilyen durvák, nyersek, érzelemmentesek, csak legyenek nagyon jó szakemberek, és ha nem is a lelkem izgatja őket, a szakmai alaposság vezérelje mindegyiket. Már megnyugodnék.....

Ritarozi! Igen, Farkasnak is nyitott a gerince, de neki sem tudták, csak mivel hivatásos sportoló volt, egy idő után fájdogált a dereka, és 16 évesen összecsavarozták neki.
Az ultrahangozásról is különböznek a vélemények. Dr POntjó pl. 3 hetente nézi meg a kismamáit, és minden alkalommal UH-val is bekukkant. Most meg ugye speciális volt a helyzet, hogy egy nap alatt 3-szor 20 percig figyelgették Füleskét a nyitottgerinc gyanu miatt...
Remélem, nem árt!!!!

Kryszti · http://ikertestverek.blog.hu 2008.09.29. 12:03:45

Drága Piroska! Először is sokszor ölellek Titeket!!!!

Visszatérve az utazásunkból, próbálom utolérni magamat blogod elolvasásában. Rémülten olvastam az utolsó két posztodban, hogy milyen leírhatatlan nehézségeken mentetek keresztül. Örülök egyben, hogy a sötét fellegek eloszlottak. :)

Egy kis "orvosi tanács" Dr. Pontjóhoz. Ismerve őt, nem gondolom, ahogy néhány hozzászóló feltételezi róla, hogy "mindenhatónak" képzeli magát, sem azt, hogy "durcás" volt, mikor a jó hírt elmondtad neki.
Éppen az bizonyítja, hogy nem érzi magát mindenhatónak, hogy a látott UH kép alapján nem hozott végleges döntést, hanem elküldött a fejlődési rendellenességekben még járatosabb szakemberekhez, és kikérte az ő véleményüket. Ez a világon mindenhol így van, ez egy több lépcsős rendszer. Az első lépcső a szűrővizsgálat, van eltérés vagy nincs, ha igen akkor második lépcsőként, az arra specializálódott centrumba, arra szakosodott orvosokhoz kerül a kismama vagy a beteg. Ezek az orvosok tényleg nagyobb gyakorlattal rendelkeznek azon a területen, amire specializálódtak és a felszereltségük is sokkal jobb. Ha ők azt véleményezik, hogy még sincs probléma, az nem azt jelenti, hogy az első, a szűrővizsgálatot végző orvos szakmailag alkalmatlan. Hiszen a magzat tökéletes diagnosztizálása talán az egyik legnehezebb feladat, pontosan a piciny és mozgó volta miatt, sokszor több vizsgálat kell ahhoz, hogy a végleges diagnózis megszülessen, és a döntés egy életről szól.
Biztos vagyok benne, hogy Dr. Pontjó nem volt "durcás". Hiszen egy orvosnak az a legnagyobb öröm, ha bebizonyosodik, hogy a várandós kismama egészséges magzatot hord a szíve alatt. És talán sokan nem is gondolnák, hogy milyen hatalmas lelki teher az orvos számára, amikor rossz hírt kell közölni, hogy beteg a magzat, az újszülött, a gyermek vagy éppen a felnőtt...
Igaz, hogy elég kurta válasz a "jó rendben", de lehet, hogy éppen az előtt a telefon előtt értesült egy másik kismama kapcsán vetélést indikáló rendellenességről, vagy beindult egy még nem várt koraszülés, vagy egy életet eldöntő nőgyógyászati műtétre készült... Tudom saját tapasztalatból, hogy nem könnyű feladat 100 százalékosan teljesíteni orvosként és emberként, pedig törekszünk erre nap mint nap, és nyomasztó tud lenni, mikor szembesülünk saját orvosi és emberi határainkkal. De talán a más hivatást gyakorlók is így vannak ezzel.

Szerintem a következő találkozásnál Dr. Pontjó megnyugtatóbb lesz. Addig is boldogságos gömbölyödő napokat kívánok Nektek. Puszillak Benneteket

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.29. 12:30:24

Kryszti Drága! Hát igen, rettenetes volt a múlt hét, de remélem, tényleg minden rendben!!!! Bár nagyon nehéz eloszlatni az aggódás felhőket....
Most pl. szombat óta felkúszott a vérnyomásom, és a pulzusom is, szívdobogásra kelek és fekszem....Eddig 120/80, 70-es pulzus fölé még sosem ment, most meg van, hogy 145/98, és 120-at is elért a pulzusom. Kicsit aggódom. Nem magam miatt, csakis Füleske miatt.

Fontos, hogy bár most elég sok negatív impulzus ért Dr Pontjó felől is, a bizalmam még mindig az övé!

Azt is remélem, hogy pontosan így van, ahogy írod!!!

Ölellek Titeket, és puszillak nem egyszer, Piroska

ritarozi · http://rozalrigolyai.freeblog.hu 2008.09.29. 15:30:23

Piroska: Az ultrahangról sem azt nem bizonyították még, hogy káros, sem azt, hogy nem az.. Ám én azt egyértelműen láttam, hogy a gyerekeim menekültek, ha kukkolták őket. Valószínűleg jobb nem túlzásba vinni. Természetesen nem erre a speciális helyzetre gondolok, hanem általában. Szerintem háromhetente nézegetni teljesen fölösleges.

Piroska 2008.09.29. 15:33:13

Ritarozi! Igen, én is így hallottam. Igaz, legszívesebben én is naponta nézegetném, de belátom, hogy nem természetes dolog, ha túl sűrűn zavarjuk a picit:-)
De Dr Pontjó mindig megnézi, 3 hetente......
Most meg ugye, hogy rávilágított erre a lehetséges problémára, pláne követni akarja, meg most már Dr Pocakszúró is 2 hét múlva.....
A lényeg, hogy semmi baj ne legyen vele odabent!!!!!!!!!
:-)
süti beállítások módosítása