Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rámhagyott mosoly

2008.04.29. 21:40 | piroskaesfarkas | 5 komment

A göndör hajunk, a szemünk kékeszöldes színe, a gombóctündérségre való hajlam, és még sok apró részlet, ami állítólag hasonlóságot mutat Mamus és köztem. Na és a mosolya, amit rámhagyott. Bár az enyémet a természet megtoldotta nevetőgödrökkel, amin Ő mindig jókat viccelődött, ugratott és kuncogott, mert bizony senkinek sincs ilyen lyuk az arcán a családban, csupán nekem, s ezt felettébb gyanusnak találta.

Joepapa több régi képet is talált a kartondobozba, melyet mostanában hozott el Papitól, s örömmel vetettem rá magam a gyűrött, cakkos szélű, megviselt fotókra, csodálattal nézegettem Mamust fiatal korában, előkerültek fotók a szüleiről, a Dédnagymamáról lánykorában (aki sajnos nagyon korán meghalt, így nagyim kislányként árva lett), s érdeklődve kíváncsiskodtam a számomra ismeretlen kontyos hölgyekről, hetyke bajuszt viselő urakról. A legkedvesebbeket elkezdtem felvinni a gépre, ezeket majd előhivatom és bekeretezem.

Büszkén húztam ki magam, mikor Joepapa megjegyezte, milyen sok hasonlóságot lát nagymama és köztem, s lelkesen mutogattam pasinak az arcomhoz emelt képeket.
Nagyon szeretem Őt. Hiányzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr51446159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.04.30. 07:32:14

Szia Piroska! Én is nagyon szeretem nézegetni a régi fotókat, sajnos nem sok maradt meg.:( Pér hete rokonlátogatóban voltunk a szüleimmel és a drágámmal a messzi rokonoknál. Mindenki aki meglátott azzal volt elfoglalva, hogy mennyire hasonlítok a nagymamámra:) Csak a hajszínem festett és rövidebb, mint a mamámé volt, de állítólag még a bőröm is szinte ugyanolyan:) Picike lábjegyzteként írom csak, de nagyon szerettem a mamámat és emiatt olyan büszke vagyok...

Katónéni 2008.04.30. 21:08:54

Drága Piroska!
Gyönyörű volt a Nagymamád!!
Most a sajátomra gondolok,remélem büszkén nézi valahonnan,hogy az egyetlen lány dédunokája (Kata lányom)pónifogaton ülve éppen szerenádozik!!!
19 éve,amikor megszületett, az is kérdéses volt, hogy járni tud-e majd. Most nagyon túlcsordult a lelkem.
Ölellek!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.04.30. 21:13:36

Bolyti! Én is örülök a rámhagyott mosolya miatt:-)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.04.30. 21:15:58

Katónéni! Köszönöm szépen, én elfogultan látom:-)
Én nem vagyok vallásos (egyértelmű elutasító sem), de szeretem azt hinni, hogy látnak minket a felhők fölül.....Mert így könnyebb.
Gratulálok szerenádozó kislányodhoz!
Ölellek, Piros

Ingrid 2008.05.01. 09:38:55

Büszke is lehetsz a hasonlóságra! Mamusnak (aki a képek alapján nem is tiikus Mamus...) nagyon szép vonásai voltak, melyeket Te tovább őrzöl...
süti beállítások módosítása