Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Élménypillanatok a rajzaiban

2011.05.19. 23:54 | piroskaesfarkas | 2 komment

A zenés bábelőadás után a Nagyinak így számolt be az élményekről: "Nagyika! Volt ördög meg tündér is. Nagy széken ültem, magasan és tapsoltam mindig. Tátott szájjal néztem az előadást!" Ő volt ott a legkisebb, egyedül Ő ülhetett le nem hajtott széken, amire nagyon büszke volt. Mikor a nagyok az előadás előtt összedugták a fejüket és úgy beszélgettek, odahajolt hozzájuk, mint valami benfentes és hallgatózott. Egy múltkori bábelőadás előtt is szóltak, hogy túl kicsi még ez a gyerek ehhez, "nem lehet itt zajongani előadás közben, meg nem is fogja érteni, ez az előadés szövegcentrikus Anyuka!!!????" -károgott a jegyszedő néni csúnyán szemöldökráncolva. Megnyugtattam, hogy nem lesz rendbontó a gyerekem, ha pedig mégis, majd kimegyünk. Azt már nem tettem hozzá, hogy mellesleg a gyerek olyan szinten jegyzi meg a hallottakat/látottakat, hogy a darab után tessen már elbeszélgetni vele, majd jól meglepődni.

Voltunk mi már párhónaposan is zenés megmozduláson, csecsemőszínházban, mindenfelé, de úgy látom, hogy legelőször úgy 20 hónapos korában kezdte el igazán élvezni ezeket az előadásokat. Mostanra pedig már simán elvisszük a 3 éves kor felett ajánlott darabokra is, amelyeket tényleg lenyűgözve végig is néz, boldogan tapsol és hetekig áradozik, mesél az élményeiről. Meg persze le is rajzolja ezeket, számunkra döbbenetes módon!!???? Ezek a rajzok a Kaláka bábelőadás után készültek, itthon, teljesen egyedül (sokan megkérdezik, hogy tényleg Ő rajzolta ezeket, egyedüüüüül????? Igen, teljesen egyedül-én csak büszke vagyok:)), elmélyülten alkotott, majd hevesen magyarázta, mit írjak a papir szélére: "Ez az ördög szarvakkal Anyaca, látod, itt vannak a szarvai, pirosak. Ez pedig a tündér, virág van a hajában, amit a bábszínházban láttunk, pont olyan. Ez az iciri-piciri macska, az ökröcskék kimaradtak a buliból. Naaaagy, fekete orra van, de nem baj."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr192918233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdeipetymeg1 2011.05.22. 08:46:30

Hát egy Tündéééér !!

Mi Petimmel (akkor volt olyamn 5 éves) elmentünk a Padlást megnézni.. Kicsit korainak tartottam, de nem bántuk meg... ÉÉédes volt: amikor a darabban arról van szó, hogy a szellemeket csak azok látják, amiknek olyan tiszta a szíve, mint a gyerekeknek, Peti hozzám hajol, és súgta: "Anyucika, te látod Őket??" válaszoltam, hogy igen.. Petim: Hát, gondoltam....

Majd hazamentünk, és Ő egyedül elmesélte az akkor 2-3 éves Húgának a darabot... kérlelt, hadd nézze meg Annus is....

Szerencsénkre, kaptunk jegyet pár napra rá egy délutáni előadásra, ELSŐ !! sorba.. na ezen kicsit aggódtam:):)

Megy a darab, majd annál a résznél, amikor a Révész (Barnabás bűnöző bőrébe bújva) - de itt még a nézők (kivéve azok, mint én, akik kb 20x látják) elvileg nem tudják - orrpuszilkodik a szellemekkel, a nagy csöndbe a kicsilány beleszólt a döbbent csöndbe: - Hááát Ő a Révész !!!! máég a színészek is majdnem kiestek a szerepből, utánna többször láttam, hogy nézegetik Annus, a darb végén már szó szerint koketált a Herceggel:):):)
Amikor kifelé mentünk, ketten is megkérdezték, hogy mégis, hány éves, és hányszor látta???

Mi meg döbbenten: Most látja először, és az 5 éves bátyja mesélte el neki:):)

Azóta persze minden évben minimum 2x megnézzük, és a Túl a Maszat-hegyen lett a másik kedvenc, azt idén látták először, és már 3 x.

A Dzsungel könyvét is láttuk 2x idén, igaz, azt szakmai szempontból, mert Annus egy kis színházban játszik, és idén a Dzsungel könyve a darabjuk, így meg kellett nézni:)
süti beállítások módosítása