Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hálálkodósima

2010.09.18. 15:45 | piroskaesfarkas | 3 komment

Annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos (bár ugye hajtogatom, hogy biztosan van nekem is istenem, csak nem beszélgetünk még), már régóta fontolgatom, hogy meg kéne írnom a hálálkodósimámat. Hogy az meg mi a szösz? A listám, amelyben a mindennapi kenyér mellett felsorolnám azokat a nekemfontosakat, amiért hálás vagyok az égieknek, legyen az sors, vagy nagyszakállú, vagy......

A rengetegsokminden között ott szerepelne a kert is. Hihetetlen jó dolog, hogy kitárjuk az erkélyajtókat, akár itt fent, vagy lent a földszinten, és már kint is vagyunk a természetben. Nem túlzás, ha azt állítom, hogy megannyi más mellett a kert és ez a ház is olyan adomány, amiért naponta hálás vagyok.

Az öcsém mondta egy hete, mikor kint voltunk kettesben a piacon (jajdejóvolt, tesós piacozás a legnagyobb esőben, csurom vizesen nevetgélni a megpakolt kosárral), s már megint rámjött a jajgatás, hogy ez meg az úgysem sikerül, vagy ha igen, akkor ne nyújtózkodjak már olyan magasra, mert nem érek fel, csak a közepéig a dolgoknak, meg sosem leszek olyan jó, szóval akkor emlékeztett arra, hogy gondoljak csak vissza a párévvel ezelőtti magunkra. Mikor Farkassal annak boldogoskodtunk, hogy néha ott lakhattunk kettesben a huszonhatnégyzetméteres bérleménybe, s csak sóvárogtunk egy apró, saját lakás után. Pöti most azt kérdezte, hogy ha akkor megmutatta volna nekünk valaki a mostani házunk fotóját a kerttel, hogy ez egyszer a miénk lehet, mit szóltunk volna. Elmondom. Tuti kiröhögöm, és ha már nem nyerítek, közlöm vele, hogy bárcsak egy negyvenvalahány négyzetméteres, helyes kis saját lakásunk lenne, ne húzzon már egy ilyen házzal, amire nekünk sosem lesz pénzünk, sosem, s csak álmodozhatunk egy ilyenről. Aztán tíz év múlva benne ültünk (persze nem egyszerű, egyenes úton pottyantunk ide....). Pötinek a sok elszállt, álmodozós gondolatszövögetése mellett vannak ám hihetetlen meglátásai:)

Már megint nem is ide akartam kilyukadni, csupán néhány képekben megörökített élménypillanatot kívántam beragasztani ide, a füzetembe, csak betolakodott ez a gondolat.....amit majd máskor folytatok.

Azért még elmondom, hogy a fügefánk idén nyáron nem hozott termést, majd nyár végére pici zöld gumók borították el, s most kezd beérni. Hogy valóban megérnek -e mind, nem tudom, pláne, hogy nem kapnak napot, de van már egy pár, amit Nünü széttrancsírozhat, mint élete második fügetermésést. Viszont ez az első, amit tudományosan szemlélhet, hiszen tavaly még csak a babakocsiból fürkészte a fügefa ágai között átszűrődő fényt.

Köszönöm a kertet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr672305578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melike80 2010.09.19. 10:56:13

Nagyon szép most is amit írtál. Most nekem sokat jelent... s ad reményt. Csodaszép a házatok, s a kert maga a paradicsom. Szerencsés Nünü, hogy ilyen szülőkkel, és ilyen csodálatos helyen élhet! Nagyon ügyesen valóraváltottátok az álmaitokat.
S kívánom, minden így váljék valóra nektek.
Puszi

nagymagdi 2010.09.19. 11:53:17

Olyan jó is az, mikor helyre tesznek bennünket, csak úgy, szeretettel. És milyen gyönyörűség, hogy van aki ezt megtegye!
süti beállítások módosítása