Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kukac

2009.11.23. 10:31 | piroskaesfarkas | 5 komment

A gyerek azt fogja megtanulni, hogy az utcán kódorgó ebek is mind a barátaink, meg kell őket etetni és simogatni, mert mindkettőre ugyanúgy éheznek. Pedig ezt azért nem akarom, mert bennem is van egy adag félsz az idegen, morgósabb négylábúakkal kapcsolatban (Kicsit ellentmondásos itt feltenni a kérdést, de Ti nem féltek a kóborkutyáktól, mikor útrakeltek a babakocsival? kéne nekünk egy riasztó, vagy valami, amivel a néha csoportba verődő, tolakodóbbakat távol tudnám tartani, ha szükséges).

A baj ott kezdődik (csakis én tehetek róla), ahogy meglátok egy lógó orrú, gyámolításra szoruló kutyát, máris gondolkodás nélkül nevet akasztok rá. Pl. így: "Ó, Kiflikém, Neked meg hol a gazdád???!!!" vagy "Istenem Bond, Te meg mit keresel errefelé, egyedül???!!" Nem direkt, csak úgy jön. És innentől, hogy nevük is van már, sokkal jobban kötődöm hozzájuk, és lelkiismeretfurdalást generálok a családtagjaimban is, akik igyekeznek ezt elkerülni. Na és mintha ezek a sanyarú sorsú kutyusok szájról szájra adnák a hírt egymásnak, hogy errefelé cirkál egy visongósnő, aki ingyen osztja a simogatásokat, és odaadja a fél túrórudiját, folyton folyvást rámtalálnak. Vagy én találom meg Őket?

A nevekről még annyit, hogy copfoskoromban sem volt ez másként, mindig voltak kóboreb barátaim, pl. Zsömi, hivatalos nevén Zsemle, akire azért aggadtam ezen nevet, mert az iskola után hazafelé sétlálva együtt ettük meg az aznapra csomagolt uzsonnámat. Kifejezetten meg voltam sértődve, mikor kiderült, hogy van gazdája, és a becses neve pedig Kajla.

Mióta megszületett Lulu, igyekszem szemellenzősebben hozzáállni ezen kényes témához, nem vakargatom a fülüket lépten-nyomon. De azért így is vannak új barátaink.

Itt van pl. Tóbiás, a fekete, közepestermetű keverék, kinek mind a négy lábán barna zokni díszeleg, és akit az út közepén találtam, mikor Joepapával vezetni tanultam. Fék, nyakörvkeresés, hátha rajta van egy telefonszám, vagy cím, de semmi. "Ó Tóbiás, mi szél hozott erre Drágacsillagom???!!! Most mit csináljak Veled" Mire Tóbiás hanyatt vetette magát, teljes odaadással vakartatta a hasát, és olvasztóan hízelkedett. Rögtön jöttek az ötleteim, kit kéne megkérdezni, kinek lenne pontjóezakutya a környéken. Innentől gyalog mentem hazafelé, aput előreküldtem, hogy kérdezze meg a szomszédot (aki végül nemet mondott). Tóbiás jött mellettem, időnként eldobta magát, és szorosan tartotta a tempót. 

A múlt héten, mikor Anyikával és Mütyürkével sétálni indultunk, a szüleim kertkapuján toltuk ki a babakocsit, a ház előtt találtunk egy kutyust. "Kukackám, éhes vagy?" Nagyon félénk volt, lapulva közelített, és én is tartottam tőle egy kicsit. Apuéknál mindig van egy zsák kutyaeledel a garázsban, a szomszéd, hányattatott sorsú Pötyinek tartják, abból adtam Kukacnak néhány marékkal, amit szempillantás alatt befalt. Milyen szép kiskutya.....Fényes, fekete szőr, kicsit olyan, mintha a családfájában lenne spániel, meg írszetter is. Fiatalka, mert a fogai épek, fehérek, sehol egy fogkő. Na és a hatalmas, barátságos barna szemei!!??? 

Kukac úgy döntött, a mi kutyánk akar lenni. Elkísért minket hosszú sétánkra, s olyannyira ránktapadt, és tartotta a szabályos követési távolságot, hogy még a mi három pucckutyánk sem tud így velünk közlekedni, a fegyelmezés ellenére. Mitha láthatatlan pórázon sétáltattuk volna.

Ahogy hazaértünk, Anyika résnyire nyitotta a kertkaput, a találteb azonmód beiramodott a kertbe, s teljesen úgy tett, mintha otthon lenne. Szívem szakadt. Joepapa tessékelte ki a kerítésen kívülre, s morgolódott velem egy sort, hogy nem bírja már, hogy minden jött-ment állatot begyűjtök, és neki kell etetnie, s látni sem akarja a kutyát. "Kukac."-mondtam szomorúan.

Másnap Joepapa üzent szkájpon: "Itt járt Kukac. Hét adagot megevett."

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr261545617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BPanka 2009.11.23. 13:14:53

Az normális, hogy én ezen most sírtam egy sort? Pedig nem is vagyok akkora kutyabolond. Sőt terhes se vagyok, hogy mindenen csak úgy picsogjak. :-))) De ezek a barna szemek.... Drága kis Kukac.

Varazsmogyoro 2009.11.24. 14:35:34

Nekem anyukám ilyenkor mindig azt szokta mondani, hogy :-Visszakapod a jóságodat a JóIstentől meglásd!!!! Most én mondom ezt neked!!!! Köszönöm a kóbor ebek és egyéb állatok nevében!!!!

Pankababa 2009.11.24. 21:28:27

Szegény Kukac annyira maradna....a szívem szakad meg ezekért a kifejező szemekért...

Magocska 2009.11.25. 17:55:34

Drága Piroska és Kukac! Megszakad a szívem, hasonlóan érzek kóboreb ügyben, szívesen pártfogolnám Őt, de sajnos mi még a kertesháznak csak a keresgélésénél tartunk:( Régebb mndig tanyázott nálunk 2-3 kóborkutyus, elsőre csak titkosan, aztán átmenetileg, végül véglegesen:)Reménykedem hogy Kukaccal is ilyesmi fog történni, az az utolsó mondat elég biztató:)
Ui: Gratulálok Mütyürhöz Nektek és Mütyürkének Hozzátok!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.11.27. 15:28:01

Pankáék! Hát igen, lehet rajta bőgni. Az a normális egyébként:-) Vagy a sok nemnormális megérti egymást, és jól vállonveregeti a másikat, hogy mi vagyunka normálisak:-)))

Varázsmogyi! Én köszönöm, és így legyen!:-)

Pankababa! Nekem is....:-(

Magocska! Köszönjük szépen a gratulációt, és a kutyásegyüttérzős gondolatokat! Kukac ott tanyázik gyakorta Anyikáék előtt, és mindig jut neki finom falat, tőlem pedig simogatás. Most nem tehetek ennél többet....
süti beállítások módosítása