Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Veszettkígyó

2009.09.17. 18:00 | piroskaesfarkas | 6 komment

Kezdtük ugye ezzel az egyszerű változattal, de nem igazán tudtuk kihasználni (ami nem azt jelenti, hogy nem jó, sőt! és külön kiemelném, hogy az oldal tulajdonosa nagyon kedvesen segítségünkre is sietett). Amíg pici volt, elveszett benne, mire meg újra előszedtem, alig lehet belepréselni ezt a jóltáplált kistokást. De nem adtuk fel! Egyrészt Anyika tovább próbálkozik, és tervezi, hogy megtanulja majd a félévesekre vonatkozó csavargatását.

 

Aztán, beszereztük ezt a kicsit nyúlós, több mint négy méter hosszú kendőt, ami igen szimpatikus volt nekem, de mégis keveset használtuk. Ennek oka pl. hogy legtöbbször a kertben sétálunk, vagy itthon, vagy Joepapáéknál, vagy Farkassal esténként teszünk egy nagy kört a környéken, ill. felkerekedünk, és hosszabban kilengünk, de ilyenkor meg úgy vagyok vele, hogy kényelmesebb a gyereknek a babakocsiban szunyókálni, mint rámkötözve. Ráadásul amikor magunk előtt toljuk, nagyon szeretünk beszélgetni, mókázni vele, Ő pedig kedvét leli az arcunk nézegetésében, dobja a mosolyogat, magyaráz.

Mivel Lulu mégpicibb korában úgy véltem, hogy csak a bal oldalára szereti forgatni a fejét, vagyis így alszik el, megmutattuk két alapítványnak is, akiket aztán Ti is javasoltatok itt a füzetemben. Anélkül, hogy megnevezném Őket, az egyiknél kifejezetten megdorgáltak, hogy kendőben hordozom a gyereket, amíg az nem ül. Mert szerintük csak olyan pozícióban legyen a baba, amit már magától is csinál (max. böffentőzésre vegyem fel függőlegesen). Míg a másiknál rámhagyták, hogy miértne. Sebaj, úgyis azt tettem, amit jónak éreztem. Kicsit kendőztem, és kicsit babakocsiztam is. Mütyürke meg mindkettőt lelkesen fogadta.

Napközben rendszeresen beleteszem a hintába, ott lengedezik, miközben dalolászunk neki Anyikával, és van úgy, hogy ott is alszik el. De pihenget és játszik mindhárom kiságyában (egy Anyikánál, egy a babaszobában, egy a földszinten, ami gurulós, és tolom magammal), a nagyiéknál a hálós járókában, a nappalinkban felállított fa elkerítősjátszótéren, ha eszünk vagy Őt etetik lefejt tejjel, akkor a pihenőszékből pillázik kifelé, vagy forgolódik a földre leterített játszószőnyegen, vagy a kertbe kitett kockás pléden is. Amióta meg szépen tartja a nyakát, Farkas nagy örömére a kenguruban is utazik. Na meg amit csak nagyon ritkán, és csakis mostanában alkalmazunk, az a babahordozó rákattintása a babakocsi állványára. Imádja! De szerintem nem tesz jót hosszútávon a gerincének ez a hajlított üzemmód, pedig deszeret így nézegetni. S mindemellett néha beletekeredtük a kendőbe, ami a használati utasítás szerint hét kiló fölött már nem javasolt. Kell egy másik. De milyen? Még nem tudom, melyik lenne a megfelelő.

Mikor a felső kép készült, még júniusban, vérvételre igyekeztünk, s kiszálltunk a kocsiból, az az ötletem támadt, hogy a két szúrkálás közötti időt kendővel sétálgatva üssük el, s így látogassunk el a helyi piacra (az otthonkás néniktől begyűjteni a gyümölcsöt, és a jajdecukigyerek visításokat).

Nem tudom, mások ezt hogy csinálják, meg azt sem, hogy egy kígyó meg tud -e veszni, de ha igen, akkor pontosan úgy harcoltam a végtelen hosszúnak tűnő kendővel a kocsi mellett, mintha egy megveszett kígyóval csatáznék, aki igyekszik rámtekeredni és kinyomni belőlem a szuszt.

A hátsó ülésen várakozó Mütyürke, valamint mellette az apja, felhúzott szemöldökkel, kiváncsian a végkifejletre asszisztált a kendőbetekeredésemhez. Na most a majd' ötméteres rongydarabnak a közepét sem egyszerű úgy megtalálni, hogy annak végeivel ne töröljem fel az út porát, pláne magamon tekergetni, áthúzni az egyik végét a másikon, megfeszíteni, stb. A szemközti buszmegállóban várakozók érdeklődve figyelték, hogy mégis mit csinálok. Elkaptam egy dauerhajú néni szánakozó pillantását, aki nyilván úgy gondolta, komoly betegségem lehet, hogy a helyi szakorvosi rendelő előtt állva ennyire be kell kötnöm a testemet, hogy el tudjak indulni. Míg a feltűnően rágózó fiatal pár talán az hihette, hogy röhejes divatozós felsőt igyekszem felölteni, egy idős nénike meg már vacilált is, hogy átjön és segít rajtam. Talán otthon kell felcsavarni magamra, és egész nap azzal mászkáljak, hátha kell???? Mert hogy az utcán előkapni és koszolódás nélkül felvenni biztosan nem tudom.

Most kétféle kendőszerűség is van a kalapomban, és szeretném kihúzni a megfelelőt.

Na és persze innen is nagyon szépen köszönöm Csillusnak a tanácsokat, bár elég suta kendőzőfajta vagyok:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr301344562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melike80 2009.09.17. 18:30:38

Nagyon szép Mütyürke!! Annyira aranyos. Tetszik nekem is a kendő, de én olyan béna vagyok, tuti elhagynám, kiejteném belőle. Vagy eleve magamra sem tudám tenni. :-)

"így látogassunk el a helyi piacra (az otthonkás néniktől begyűjteni a gyümölcsöt, és a jajdecukigyerek visításokat)."

A beszólós, dolgokat én sem bírom... egy baba husisan szép. Miért kell buta megjegyzéseket tenni.?!!!
Joe papának drukkolok nagyon. Puszi

cuki-es-panni · http://www.pottyospanni.freeblog.hu/ 2009.09.17. 21:30:50

Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy a hordozó/autósülés nem rossz nekik..bár gondolom ahány doki, annyi álláspont. Panni csak hajlítva alszik napközben..remélem nem vágom el a balettkarrierjét.. Egyébként meg a Mütyürke maholnap már a nyakatokban fog ülni, és elfelejtheted a kendőt.. :)

katawagner.blogg.no 2009.09.17. 21:50:02

szia!
En meg nem probaltam a kendos megoldast Seannal ,aki egyebkent 1 nappal idosebb Piroskanal. Nekunk a kenguru valt be rovidebb tavra.
Milyen gyorsan nonek...lattam amikor elhoztatok a korhazbol,elosszor a hordozoban....es most a Romain....tyuu
Gratulalok gyonyoru kislanyodhoz! Szep hetveget nektek!

Varázsmogyoró 2009.09.17. 21:56:06

Én is végigrágtam ezt a témakört és a mei-tai-nél kötöttem ki és nagyon bevált!!! Esetleg?
(kangu.hu)

NDBea 2009.09.18. 07:39:22

kedves Piroska,

nekem mei tai lett a vége. Ha profikat keresel a mamai fórumon aztán találsz belölük, de a legjártasabb kötük asszem a hugipakk,blog.hu irója, de a mamai fórumon is irt egy cikket külön erről.

Vagy pl nagy kendő profi a dilidomino.freeblog.hu irója.
illetve ha pesti vagy akkor menj el a mamamis klubokba ahol millió kendőt, meitait kipróbálhatsz....
és ha elkezdted nem fogod tudni abbahagyni, de hordozni jóóóó:-)))))

üdv

Bea

Leus_ 2009.09.18. 10:30:57

A kenguruhoz még halkan megjegyzem (mer' lesz olyan tuti, aki összevonja a szemöldökét), hogy néha, rövidebb távokra nyugodtan hurcolhatja Farkas arccal kifelé Mütyürt, úgy, hogy a tappancsait tartja alulról a kezében. Így nem lóg a lába, az olykívánatosterpesz is megvalósulhat, és a picurka is kukucskálhat kedvére. ;)

A csíkossapiban annyira vagány a Csajszi! :))
süti beállítások módosítása