Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

35. hét végén

2009.02.16. 10:42 | piroskaesfarkas | 16 komment

Azt mondja, olyan, mintha egy nagy szem nézne vissza rá, mikor letérdelve a hasamat kenegeti olajjal vagy krémmel, és a bebarnult ám de még nem kifordult köldököm rákacsint.

Farkas nem az a gügyögős fajta, sokkal kevésbé kitárulkozós, mint én, de mostanra már kezd kialakulni közte és Mütyür között egy sajátos kapcsolat. Talán a hasam méretével, a szaladó idővel függ össze, de leginkább is a Migyerekünk aktív visszajelzéseinek tudható be, aki az apja által a köldökömbe dörmögött "Na miahelyzet Kisvirágszál?" kérdésre általában kikopog odabentről.

A múltkor véletlenül ezt találta mondani "Szia Kisvirágszál, itt a gazdi!"

Anyika hangja is ismerős lesz neki, (aki Kisangyalnak hívja) mivel minden találkozáskor és búcsúzáskor a hasam kapja az első puszit és kedves szavakat Tőle.

Fürdőzöm a szeretetben és a kényeztetésben, ami akárcsak a hasam, hihetetlen méreteket ölt. Anyika a kedvemért só nélkül főz, liszt helyett pedig keményítővel sűrít, s mindennek megőrzi a csomagolását, hogy kiszámíthassam a szénhidráttartalmát. A minap jót mulattam rajtuk, mikor Joepapa vonalzót illesztett a lencseleveses fazék oldalához, és centire próbálta kiszámolni az adagomat, máskor pedig négyszetcentiméterre mérték ki a nagy tepsi rakottkel adatait, és meghatározott területet ehettem csak meg belőle. Én kapom a legfinomabb falatokat, a legkényelmesebb helyet a kanapén, mindig érkezik nekem egy-egy cserepes tavaszi virág, s lábujjhegyen osonnak, ha elszenderedek a nappaliban (és orvul le is videóztak, ahogy szörcsögök és szuszogok nyitott szájjal, mint egy mormota, rémes).

Minden reggel hívnak a szkájpon, hogy bediktáljam a cukorértékeimet, s gyakorta szinte egész nap vonalban vagyunk. Ilyenkor Joepapa a kedvemrevaló zenét szolgáltatja, s miközben én dolgozom a gépen, az ismerős részeket kurjongatom teli torokból.

Szombaton Farkassal bementünk a kórházba, hogy ott csinálják meg az első enestét, amit ugye a magánrendelőben nem sikerült. Először itt sem akart működni a dolog, de kiderült, nem bennem van a hiba, a készülék nem szuperált tökéletesen, így egyből kettőt kellett összekapcsolni és rámkötni, majd a tündéri szülészlány (egyszerűen rajzolni sem tudnék kedvesebbet, lelkesebbet, helyesebbet, mint amilyen Ő) a kezembenyomta a kapcsolót, hogy jelezzem, ha mozgolódik Mütyürke. Közben társaságot is kaptam, egy aranyos kismama személyében, aki már három hete ott lakik a kórházban, mert a harminc ötödik héten vérezgetni kezdett, és  ottfogták. Ilyenkor lehullanak a gátak, úgyhogy teljesen nyíltan beszélgettünk a félelmeinkről, hogy neadjisten odapottyantunk majd a szülőágyra, vagy egyéb, az erőlködéssel járó hangok hagyják majd el az alfelünket, amitől mindketten rémüldözünk.

A szeretnivaló szülészlány tankönyvinek minősítette a grafikonokat, amelyeket rajzoltam a fél óra alatt a hasammal, s találkozunk ezen a héten ismét.

Hogy miket érzek mostanság?

-Egyik nap szinte meg sem áll ez Agyerek, fészkelődik, rugdalózik, hullámzik Tőle az egész hasam, másnap meg alig jelentkezik.

-A lábam fazonját már ecseteltem, kiakasztó. Farkas és Pöti valami zöld szörnyhöz hasonlította, akiről film is készült, és időnként megnő, vagy mi, és pont olyan húsos lesz a lábfeje, meg a lábujjai, mint az enyémek, csak az övé még zöld is.

-Ha sokat ülök, utána alig bírok menni egész nap, mert összenyomódik az alvázam, és húzodik meg fáj, és sántikálok mindettől.

-Ha lehet még sűrűbben pisilni ennél, akkor most azt teszem. Van úgy, hogy kislattyogok éjjel a fürdőszobába, majd mire visszaérek az ágyhoz, már megyek is vissza, mert elkap az inger. Egy-egy jólirányzott rúgástól meg szinte alig bírok elérni a vécéig.

-A komisz elég régen nem jelentkezett (lekopogtam gyorsan), pedig féltem, hogy a rdidergető fagyos szelek, amelyek itt tombolnak napok óta a dombtetőnkön, kiváltják a fejfájást, de szerencsére csak vészmadárkodtam.

-A körmöm és a hajam erős, a bőröm rendben, kivéve az egyre szaporodó kis anyajegyeket a mellkasomon és a nyakamon.

-Előtejet nem tapasztaltam, nem is fájnak a melleim már régóta, csak tele lettek erekkel.

-Ha nem piskótáznék ennyit, egészen jól aludnék. Most a köhögés miatt jól felpolcoltam a fejemet, ha jól számolom négy párnán alszom, valamint egy a térdeim között van, egy pedig a hasam előtt (ez utóbbi a kutyák véletlen felbukkanása miatt, bár egészen fegyelmezetten csakis a talpunk alatt fekszenek mind a hárman).

Ha minden igaz, a héten aláírom a szerződésem felbontását (hivatalosan tegnapig dolgoztam, rendesen leadtam a két anyagot), és leteszem a tollat......El sem hiszem, hogy eljön az idő, hogy nem dolgozom, vagy legalábbis nem annyit, mint eddig. Persze már a múlt héten elkezdődött a csakmégmostjólenne, ha elmennék egy csütörtöki tárgyalásra a héten, meg a jövő héten még egyre, mert nélkülem nem tudják, mi lesz....Állítólag rengetegen jelentkeznek a meghirdetett állásomra, de egy megfelelő sem volt közöttük. Hát, kár volt így viselkedni velem (azért nem tudom még elengedni magam, furdal a lelkiismeret, hogy tényleg mi lesz a tárgyaláson, ha nem leszek ott, ki fog válaszolni a területemet érintő szakmai kérdésekre...). Meg egyébként is, valamikor meg kell húznom egy határt, hogy eddig és nem tovább, és mivel most kezdem már a kilencedik hónapot, szeretnék még néhány hét nyugalmas készülődést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr74946075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóri_ 2009.02.16. 12:25:38

Jaj de szép pocak!
Most ne a munkahellyel foglalkozz, csak magatokkal!
hiszen két pillantás, és itt van március!!!
melyik napra vagytok kiírva?

bolyti 2009.02.16. 13:36:29

Annyira gyönyörű a pocakod! Hihetetlen, hogy már nemsokára megszületik Mütyürke! Nem olyan régen még az elmosódott fotókon próbáltuk megtalálni hol a kicsi keze, a kicsi orra:)

manner 2009.02.16. 13:51:40

Hűűűű, nagyon szép ám a pocakod :) még 5 hét hátra van? Nahát...

egykerekszilva 2009.02.16. 14:18:35

Most Te számítasz, nem a munkahely!!!
Egyébként köszönjük a szép pocakfotókat, hatalmas! :-) Mindjárt itt lesz közöttünk a kicsi lány! Hogy áll a Mütyürke lakosztály?

Kryszti 2009.02.16. 14:21:06

Ó, nagyon szépek vagytok Piroskám!!! Milyen művészi fotók! :)
Fürdőzz csak a szeretetben, ugye milyen csodálatos? Nagyon kedves családod van, öröm olvasni.
Vigyázzatok Magatokra, élvezzétek Mütyürkével az "egyben létet".

Sziltó 2009.02.16. 16:42:27

NAGYon szép a pocid!!

Katónéni 2009.02.16. 19:37:08

Gyönyörű a babalakod.
persze nincsen bab alakod. :)
Mindjárt itt a kikelet!
meghozza a Gyereket!!!!!!

Ölellek Te Drága!
Szívem Piroskája!

Kata lányom március 13-án 20 éves lesz!
Drukkolok!

Csillaglany 2009.02.16. 21:38:07

Csillagbaba vagyok.. csak új a nevem.. bocsánat érte....De ez marad már....
Szóval poci szépséges!!! Család fenomenális! Békés, készülődéses heteket kívánok a maradék pár hétre! Ölelés és virtuális pocisimi ( ez a gyengém... a kórházban is meg-meg simizem egyiket másikat, kizárólag szülői beleegyezés után )

Ingrid 2009.02.16. 21:58:47

Kisvirágszál, Kisangyal- szebbnél szebb nevek ennek a csodás Kis Hölgynek :)
Rendkívül örülök ennek a bejegyzésnek, nagyon szépen gömbölyödsz, csodás a pocakod, és erről eszembe jutott valami másik csoda, ami szintén nagyon közel állt hozzám:
aron.blog.hu/2007/w18/

Azt a nagy, csúnya szörnyet pedig Hulknak hívták, megboldogult lánykoromban végig kellett nézzem a mozifilmet a srácokkal, de most már nem bánom, mert elmondhatom neked, hogy még véletlenül sincs olyan randa a lábad mint az övé :))))

Puszikák!

Bogaram 2009.02.17. 09:45:12

Piroskaaaa!!! Csodaszép a pocakod!!!

Bogaram 2009.02.17. 09:45:56

Másodszor is leírom, mert tovaszállt:

Piroskaaaaa! Csodaszép a pocakod!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.17. 11:57:20

Köszönjük a bókokat:-))) Meg a pompás versikét!:-)

Ingrid, igen, az az, így hívtak a minap, párhuzamot vonva a lábam és a zöldszörny között:-)))
Áronlak szarvasosan nagyon jópofa:-)

Pankababa 2009.02.17. 16:24:17

Olyan csinos kismama vagy még mindig!! Honnan fogjuk tudni, ha itt az idő? Ugye valaki értesít minket is?? Hiszen már bármikor jöhet a kisbabád!! Annyira izgalmas!!!!!!!! Azért még vagy két hétig remélem bent marad, de ez itt már tényleg nagyon a vége!!!!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.19. 19:34:36

Pankáék! A fotó tuti takarja az igazságot:-)
Elvileg Pöti, az öcskösöm ír majd bejegyzést a kórházból, mert van már titkos telefonja, amin csak én hívhatom, ha indulunmk a kórházba, és Ő is ott akar lenni végig, és jelezte, hogy szívesen tudósít itt, a füzetemben.
Én is remélem, hogy marad, és teljesíti Joepapa kívánságát, miszerint 19.-én érkezik (joepapa névnapján), vagy Anyika vágyát, 17.-ét, a házassági évfordulójuk napján kukkant ki.
Maradjon, amíg csak jó Neki odabent, ha meg mégsem, remélem, hogy tudtomra adja!!!! Izgulok nagyon, de nagyon, hogy egészséges legyen!

Pankababa 2009.02.21. 16:19:23

Egészséges lesz! Ne aggódj kérlek!!!Én megtippelném a március 31-et (én házassági évfordulom:-)) de nem kívánok Neked túlhordást, úgyhogy jöjjön csak akkor amikor jóélesik!! Egy a lényeg: innentől bármikor megszülethet, mert nem lesz semmi baja már!!!! Úgyhogy nyugi, és tök jó, hogy a tesód ír majd nekünk!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.21. 20:57:13

Pankáék! Igyekszem kevesebbet aggódni, de mindig találok rá okot:-)
Igen, Ő is ír, és Meske is ott lesz velem valószínűleg, és hozza a szupergépét a mozgathatós internettel:-) Már csináltunk is főpróbát:-)
süti beállítások módosítása