Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mi készül? kikészül

2009.02.09. 20:21 | piroskaesfarkas | 11 komment

A babaszoba éppen rosszabbul áll, mint eddig, de ez csak a látszat, mivel Farkas a szoba közepére tolta a nagyobb bútorokat, és kihordta az előtérbe az egyéb, festésnél útban lévő Mütyürketulajdonokat, hogy kedvére pingálhassa a falakat.

Segítségünkre sietett Pöti és Lius is, akik visszatolták a pár hónapja a  sarokba vonszolt öreg szekrényt, mert akkor úgy gondoltam, hogy az úgy milyenjólesz. Most meg középen találtam megfelelőnek. Hát kb. ennyi is, amit én hozzátettem a dolgokhoz, mert egyrészt a pocakméretem miatt sem bútortoligálhatok, a festésről is emiatt tiltott le Farkas, és egyébként is nehezemre esett még a levegővétel is a kiharapott influenza következtében. Készül a babaszoba.

Én meg kikészültem. A lázam sajnos elérte a negyven fokos bűvös határt, és se éjjel, se nappal nem tudtuk levinni. Első nap még reménykedtünk az ülőhűtőfürdőbe, a hidegzuhanyba, és Anyika meg Farkas (övé volt a teljes éjszakai műszak) egymást váltva borogatták a végtagjaimat, mellkasomat és a  homlokomat, mindhiába. Majd Dr Talánő asszisztense javaslatára Rubophent vettem be, egy nap kettőt is, s míg az első segített, délután a második már meg sem kottyant a lázamnak, s nem mozdult lefelé. Végül kerítettünk egy Algopyrint, ami hatott, s szépen lassan eltűntette a mélyvörös lázrózsákat az arcomról.

Megmaradt viszont az orrfújás és egy borzasztó makacs köhögés, amolyan hirtelenrámtörős, majdnemmegfulladós típusú, amitől egyhamar megfájdult az egész hasam, meghúzódott a köldököm körül, és éjjelente nem hagy aludni. Na, ettől kikészültem, hogy tuti ártok a gyereknek, mert hangos is, rázkódós is, fulladozós is, és sajog a teljes belsőm tőle. Úgyhogy ha éppen nem köhögök, a nappali és a babaszoba között mászkálok fel s alá, sírva mondom a magamét, sorolom a panaszaimat, látványosan sajnálom magam és Mütyürkét, szidom a vírusokat, a gyógykészítményeket. Ja igen, merthogy köhögés ellen van egy-két kismamák által is szedhető szer, azonban legtöbbje cukrosoknak tilos. Aztán kapom az ötleteket, hogy pl. igyak mézestejet, amit a méz miatt nem tehetek....

Aztán nem is voltam éhes, egyáltalán, legszívesebben semmit sem ennék, de hatszor kell naponta, kötelező!!!! Alig tudtam legyömöszölni a falatokat, s az egyik napi mérésemnél sikerült 9,9-es cukormérést produkálnom  (Dr Cukorral ma beszéltem, és állítja, hogy az influenza miatt lehet, de azért jól megemelte az inzulinomat, amit figyeljek nagyon, mert ha elhagy a vírus, lehet, túl sok lesz, és lenyomhatja a cukromat.....olyan izgi!)

Most kipróbálok két patásbogyót, az egyik a drosera, a másik pedig cephaelis névre hallgat, és hasonló köhögésre ajánlották, mint ami engem gyötör.

Na és ez a két tenderanyag, amin munkálkodom!!!???? Egész nap ültem a széken a gép előtt, és este hatkor vettem észre, hogy alig bírok felállni, úgy sajog az alvázam, pedig megfogadtam, hogy kétóránként ledőlök tíz percre, de hiába.

Mütyürke tegnapelőtt szinte folyamatosan mozgott, akkor azért féltem, hogy vajon mitől?  A rengeteg köhögéstől? Megviselte a láz? Ártottam neki a lázcsillapítóval? A magas cukrom az oka? Hogy lehet az, hogy etse héttől hajnali háromig mozgott keze-lába, akkorákat rúgott, hogy látványosan pattogott a hasfalam rendesen. Farkas éjjel javasolta, hogy menjünk be a kórházba, mert olvasta a könyvbe, hogy az sem jó, ha túl sokat ficánkol a gyerek. Bőgtem. Végül nem mentünk.

Ma meg alig érzem a mocorgást. Most meg mi van? Talán kifárasztotta a sok köhögés? Bestresszeltem a bőgéseimmel? Nem működik jól a méhlepény? Ó, talán valami baja lett és azért fáj ennyire a hasam? Pasi tegnap segített eltávolítani a nemkívánatos szőrszálakat a lábamról, és igen, eljött a pillanat, amit elkerültem volna, és bíztam benne, hogy egyedül is megy, de mégsem. Az alvázboholyeltávolításom nem lett tökéletes, így egyes helyeken pasi jött az elemlámpával meg a borotvával, és megoldotta.....Tudom, mások biztosan egy egész őserdőt visznek a fehérnemű alatt, de engem zavar az egy szál is.

Ma meg a túl kevés mozgolódás miatt javasolta, hogy csak szóljak, és indulunk is a kórházba, de remélem, hogy nincs baj, és ezt megerősítik a szerdai nőgyógyászkukkantáson, majd az azt követő NST-n.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr92933219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye (törölt) 2009.02.09. 20:30:07

Drága Piroskám... Annyira segítenék... Csak a gyógyangyalokat tudom feléd küldeni, azokat nagyon..hoyg éjjel sgítsenek rajtad... Ezt még olvasni is sok...
Kívánom, hoyg mihamarabb rendbe jöjj, LÁZ NÉLKÜL...

Kérlek gyógyulj meg.
És Mütyürke szerintem totál rendben van, csak a gazdaház kicsit lestrapált.... :S De rendbejön!!!1-2 nap! BÍzz ebben!

Munkát a sarokba. MOST NE DOLGOZZ!!! PIHENJ!!!!
Gyógyölelés

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.02.09. 20:58:33

Jaj, szegényke, rögtön két dolgot is akartam ajánlani a köhögésre (én is iszonyú módon köhögök), de aztán rájöttem, hogy mindkettő full cukor. De a hagymateát nagyon ajánlják és ugyan karamellel hatásosabb, de szerintem próbáld ki natúr vagy édesítőszerrel.

Katónéni 2009.02.09. 21:22:42

DRÁGÁM!
GYÓGYULJ!
HAGYMAHÉJ TEA!!MINT,MÁR ÍRTAM.

Ingrid 2009.02.09. 22:21:01

Hagymahéj... IGEN! Még ha gusztustalannak tűnik is... nagyon hatékony. és a hásfalevél. Kis barátnőd ez utóbbit issza hetek óta....
Jobbulást! Pöttye gyógyangyalai mellé küldök erősítést ;)

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2009.02.10. 07:05:39

Szia Piroska!

A hagymatea tényleg nagyon-nagyon jó a köhögésre. Nekünk gyerekkorunkban mindig ezt adták és ha szükséges még ma is használom. Az íze nem olyan borzasztó, mint amilyennek az ember gondolná.Persze mézzel szoktuk édesíteni, de az esetedben szerintem az édesítő is megteszi. Jobbulást nektek és várom a képeket Mütyürszobáról :)))

Eriberi 2009.02.10. 11:05:08

Szia!
Már régóta be-bekukkantok Hozzád, nagyon szeretem olvasni a soraidat! :)
Sajnálom a betegeskedést! :( Én -mivel szoptatok- szintén nem szedhetek soha semmit, a fokhagymakrémleves viszont szokott segíteni, a fokhagyma jó kis fertőtlenítő! Nem tudom, hogy azt Neked szabad-e...?
Jobbulást!
Mütyürke meg csak jelez, hogy "Anya, jól vagyok!" Ma meg pihen... ;)

Csillagbaba 2009.02.10. 11:20:14

Szia! Meg vannak a fotók a lámpáinkról ha még érdekelnek ide tettem : csillagcsalad.freeblog.hu/archives/2009/02/10/Piroskanak/
Kinyitom arra a pár napra a blogom hogy meg tudd nézni vagy ha kapok egy mail címet postázom a meghívót! :)

2009.02.10. 16:04:29

Drága Piroska! Én eddig csak leskelődtem (Bolyti mutatott meg Téged) de talán nem zavar ha hozzászólok az eseményekhez :) Szerintem mindenképpen próbáld ki a homeopátiás szereket, mivel azok természetesek, nekem is sokat segítettek. Az viszont fontos, hogy a megfelelőt válaszd ki a tünetek alapján, különben nem használ. Érdemes homeopátiás orvossal konzultálni, ha megtalálod a megfelelő bogyót 1-2 nap alatt jelentős változást tapasztalsz. Itt is meg tudod nézni, hogy kismamáknak milyen problémára milyen szerek javasoltak az adott tünetegyüttes alapján: homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteMateriaMedica&category_id=151
És ami a legfontosabb, próbálj megnyugodni :) Nagyon drukkolok! panka

Katónéni 2009.02.10. 19:09:19

DRÁGÁM!
REMÉLEM,ALAKULSZ!
PANKUSZNAK KÖSZÖNÖM AHOMEÓS OLDALT,FOGOM HASZNÁLNI EZEKET AZ INFÓKAT IS!
NAGYÖLELÉS:KATÓ

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.10. 21:56:06

Pöttye Kedves! Köszönöm szépen, ide is ért az ölelésed!:-) De dolgozni kell, sajnos. Magam sem gondoltam, hogy ennyire nehezen megy majd, de túl sok macera van ezekkel...Elvileg jövő héten lerakom a lantot! El sem hiszem!

Minyike! Köszönöm, de nem használ most valahogy. Talán tényleg a méz vagy a karemell hiányzik?

Csöppke! Köszönjük:-)

Katóka! Háááát, legalább elmúlt éjjel tudtam aludni. De rémes ez a köhögés. Minden alkalommal úgy fája hasam, ahol meghúzódott egy pár napja a köhögőrohamban.......Rémes fészek vagyok.
Most meg a fülem kezdett el fájni.

Ingridem! Tündérgombóc barátnőmet puszilgatom innen is, és üzenem neki, hogy én is hársfateát szürcsölök:-)

Stike! Köszönjük!:-) Babaszoba még mindig felfordult állapotban van. Talán a héten eljön a rajzolóslány, és pingál egy kicsit, meg Farkas lefesti a harmadik falat, és utána rendet rakunk. De még hiányzik a pelenkázó, ami meg ugye február végére, március elejére lett beígérve. Szóval vannak még hiányosságok. De talán egy hét múlva már én is többet tudok foglalkozni magunkkal, és a sarokba dobom a munkát.......

Eriberi! Örülök, hogy integettél, köszönöm:-)Fokhagymakrémleves, hmmmmmmmmmmm! Megkívántam!:-)

Csillagbaba! De helyes vagy, köszönöm! De inkább csukd be az ajtót, ha úgy jobb Neked, és kérnék szépen egy kis kulcsot ide: welcomes@freemail.hu
Köszönöm:-)

Pankusz Kedves! Méghogy zavar, megtisztelő!!! szeretettel látlak!:-) Tegnap estétől szedek most kettőt, amit írtam is a bejegyzésben. Talán segítenek. Igyekszem lenyugodni, de most valahogy pláne nem megy........Köszönöm a kedvességedet!

Katóka! Nagyölelés így zárásként! Puszillak!
süti beállítások módosítása