Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Udó, Rugóláb meg a többiek

2009.02.04. 18:24 | piroskaesfarkas | 15 komment

Tényleg sokkal szórakoztatóbb volt kettesben végigücsörögni a hat órát a kórházban Anyikával, mint egyedül, ahogy általában szoktam, a rendszeres cukorellenőrzéseim alkalmával. Ilyenkor már könyvet sem olvasgatok, mert résen kell lennem, hogy elcsípjem Dr Cukrot, ha egy pillanatra feltűnik az egyik ajtóban, mert a következő másodpercben már el is tűnt egy másik szobában, s ki tudja, mikor bukkan fel ismét, ha nem integetek neki elég feltűnően.

Még sötét volt, mikor Farkassal hármasban megálltunk a diétás rendelő előtt, s ott dekkoltunk bő fél órát, míg kinyitották a kaput, s belibbenhettem az előző napi piskótagyűjtésem két műanyag fiolába felfogott tartalmával. Ekkor következett az éhgyomri vérvétel, majd a helyszíni piskótázás, inzulin, reggelizés, majd Farkas lelépett, mi pedig visszabaktattunk Anyikával, hogy az evést követő hatvanperces vérvételt is megejtsük. Itt teljesen elkeserített a diétáshölgy kijelentése, amit csak úgy lazán odavetett, mint aki azt hiszi, hogy én ezzel nyilván tisztában vagyok, és olyan egyértelmű, miszerint úgysem tudom kihordani a gyereket a kiírt időpontig, és majd beindítják a szülést........

Hidegzuhanyként ért ezen mondata, mert nekem eddig senki sem mondta, hogy ezzel kéne kalkulálnom. Szerinte a cukrosoknál így szokott lenni, és mivel eddig mindig 120/80-as vérnyomást mért nekem, most meg 140/90-et (itthon is mértem azóta, de sosem volt ilyen magas), tuti, hogy nem húzom sokáig???!!!! Lógó orral baktattam át Dr Cukor osztályára.....Anyika szerint minden rendben lesz (ezt arra alapozza, hogy a  múltkori gombatrágyázásnál az egyik zsákban talált egy patkót), és ha programozott szüléssel kell számolni, az a két hét ide vagy oda már nem számít (csendben jegyzem meg, hogy Dr Talánő március 8.-14. között külföldön tartózkodik).

Két órás láblóbázás következett a kényelmetlen műanyag székeken, mert persze Dr Cukor seholsenemvolt, egy darabig senki sem tudta megmondani, hogy merre lehet, míg kiderült, hogy értekezik, kitudjameddig. Rávadászva nem volt jobb dolgunk, mint figyelni az elsuhanó fehérköppenyeseket (na és tájékoztatni az arra haladó idősnéniket, hogy mikorra várjuk a babát, és tudatlanságot színlelve, mint aki még sosem járt ultrahangon, meghallgatni, hogy szerintük lány lesz -e vagy fiú), akiket Anyika, hogy némiképp feldobjon búskomorságomból, különféle nevekkel látott el (csúnya dolog, csúnya dolog, de mókás volt), és különféle  elméleteket és történeteket gyártott hozzájuk. Így lett a jóképű, fiatal dokiból Udó, a betegtologatófiúból Fülbevalószoli, a furcsa cipőben masírozó szemüveges orvosból Rugóláb, az átlátszós gatya alatt csipkealsót viselő nővérkéből Csipkefenék, és így tovább. A köré szőtt anyikaféle történeteket nem is osztanám meg.....Nyilván ez így leírva nemisvicces, de ott igenis az volt.

Dr Cukor kezében hatalmas dossziékkal berobogott, s rutinos integető és dokielkapóként azonmód lecsaptam rá, mielőtt eltűnt volna a névtáblájával ellátott ajót mögött. Kicsit megkönnyebbült, mikor tájékoztattam, hogy két órája várok rá, és most vissza kell mennem a harmadik vérvételre, de fel ne szívódjon nekem, mert negyed óra múlva visszajövök. Később megosztottam vele az aggodalmamat, hogy a diétások szerint előbb kell majd megindítani a szülést, de Ő csak legyintett, hogy nem törvényszerű, és beszéljek a nőgyógyászommal erről.

Úgyhogy most megint van aggódnivalóm, és bár két hete láttuk Mütyürkét odabent lubickolni, azonnal meg akartam nézni ismét, hogy jól van -e, megfelelően kapja -e a tápanyagot tőlem, nem túl nagy és nem túl kicsi -e, pont úgy fejlődik -e, ahogy kell, stb. De most nem volt alkalmam rá, csak remélni tudom, hogy minden rendben odabent.

33. hét elején

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr88922822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsetten 2009.02.04. 19:33:25

Nyugodj meg, abszolút jó terhességi kort értél el, emiatt semmi gond nem lehet. De tényleg!!! A tüdő érése a 34. héten befejeződik, és onnantól kezdve a baba is már csak a startra gyúr. Épp egy órája gondoltam rá, hogy nincs sok hátra, és néhány hét múlva már aszondom, "na megnéznem mit írnak Mütyürkéjék a blogjukban" és nem azt hogy "na megnézem mit írt Piros"

tsetten 2009.02.04. 19:34:07

ja, és hát ez a fantasztikus alakod ez hogy is mondjam: betöltötte a képernyőmet és bearanyozta az estémet:)

bolyti 2009.02.04. 19:52:30

Olyan gyönyörű a pocakod! Ez őrület milyen hatalmas:) Remélem én is hamarosan beállok a hatalmas pocakosok táborába:)))

bogyolany 2009.02.04. 20:52:34

Ó, de csinos vagy Szívem :) Nekem nagyon tetszik ez az apróvirággal díszített csodagömbölyű tündérpocak :)
Bízom benne, hogy nem kell itt semmit beindítani, minden megy majd magától, mert a kishölgy diktál és nem más....
Teis tudatosítsd magadban ezt, csak hogy nyomatékosítsuk ;)

Pöttye (törölt) 2009.02.04. 22:02:06

Szerintem se aggódj Piros... valami csodaszép a pocakod, hidd el nekem, vén öreg "rutinos" rókának..láttam jópárat már :)

Imádnivaló lehet Anyukád is. Üdvözletem neki!!!
(ölel)

Bogaram 2009.02.04. 22:16:03

Most mondhatnám, hogy az első gyerekkel mindenki ilyen izgulós, de nem volna igazságos, mert azért ezzel a sok cukorvizsgálattal Neked sokkal több félelmed jön elő. Az biztos, hogy minden rendben, szuperül csinálsz mindent! Próbálj lazítani és csak a picire gondolni!

Kryszti 2009.02.05. 07:27:11

Piroskám,
Nagyon csinos kismama vagy! :) Szépségesek a fürtjeid is. :)
A képeken is jól látható, hogy a pocakod még szép magasan helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy Mütyürke még jól érzi magát odabenn, és nem szándékozik kibújni. :)

Pocakos Macska 2009.02.05. 08:14:57

Csini vagy nagyon :) Ó, a "kedvesebbik" fajta eü-sök fel tudják dobni az ember napját... Képzeld, mikor szülés előtt bent feküdtem (és még 3hetem volt a szülésig....) behívtak a szülőszobába - én azt hittem a szokásos ctg-re és úgy fogadtak, hogy na akkor szülünk... Gondolhatod mit éreztem... Mivel rendszeresen meg vagytok figyelve és mindent betartasz nem lesz semmi gond!

Varázsmogyoró 2009.02.05. 11:07:13

Alig vártam, hogy szüljünk, most meg a pocidat látva visszasírom a legszebb heteket.... nagyon szép a pocid és nem fogsz előbb szülni, mert amit mondtak azokra vonatkozik akik nem tartják be a diétát (én már csak tudom :-D)

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.02.05. 14:01:54

Ilyen durva pokrócok mindenütt akadnak az eü-ben (de szerencsére nem csak ilyenek). Amikor én először lettem várandós, a kedves asszisztens hölgyike már az öltözőben, hogy mindenki jól hallja a folyosón, elüvöltötte magát: és meg akarja tartani? Ott is hagytam örökre, nőgyógyászostul.

Katónéni 2009.02.05. 21:42:39

Drága Piroskám!
Olyan szép a pocakod,Krysztinek hidd el, jó helyen van a Tigyereketek, jó "magasan".
Az eü. bizonyos napszámosaitól magam is sokat szenvedek mostanság, mert nem vagyok olyan,mint ŐK. Szerencsére!
Ha lenne 6-8 millám,válthatnék egy nagyot. Ja, nem a magánbölcsi a megoldás.
Piroskám! A Tesóm óvónéni a "közösvárosunkban"!
Madárnevű utcában lakik, az ovi pedig egy híresember nevét viselő téren áll. Anyukámék férfinév utcában laknak. Közösvárosunkban annyira "jól" osztották el az utcaneveket!Mai napig tudom,melyik kerületet keresik.
Sétáltál már a Duna parti "Szigetben"? Igazából ártér,de a köznyelv így hívta. Rengeteg tőzike és hóvirág nyílt ott valaha! Oda vittek alsóban kirándulni. Nemrég zárták be az első iskolámat,ahol írni-olvasni tanultam. :(
Bocs,szómenésem van. Blogot kellene csinálnom?

BPanka 2009.02.06. 09:48:13

Tényleg csodaszép ez a pocak! Nem lesz semmi gond, Mütyürke ügyes baba, mi meg ilyen sokan drukkolunk nektek!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.08. 21:08:07

Köszönjük Kislányok!!!!:-)))

Katóka! Tényleg ovónéni a Tesókád? Állítólag épül majd itt egy hatalmas ovi, mert már nincs hova vinni a gyerekeket.....
Nekem Anyikámék is itt laknak, egy évvel előttünk építkeztek, csak Ők a város egy másik púpján, az ősfenyős részen. De többet már nem írok itt, pedig szívesen mesélnék Neked halmazunk közös metszetéről:-)
Imádom, ha szómenésed van, túúúdod!!!

Katónéni 2009.02.12. 22:12:42

@piroskaesfarkas:
Gyermekkorom részese voltál,
óh égbe szökő "minarét".
Még jó, hogy a zöld baracktól
nem ott fent kaptam "diarét"!!!!
Piroskám!
Ezt külön,Neked,éjjel gondoltam ki!
Közösvárosunk kapcsán. Ráadásul igaz.
Már ami a gyermekkort illeti,mert 8,5 éves koromig Ófaluban laktunk. Igazi paradicsom.
süti beállítások módosítása