Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Aggódtatás

2013.07.30. 10:51 | piroskaesfarkas | 11 komment

Reméltem, hogy magam mögött hagyhatom a terhesség alatti izgalmakat, pláne a kéteres köldökzsinór miatti aggódást, mert hogy itt van a kezemben, a köldökzsinórt meg elvágták, még a köldöke is összenőni látszik, szóval kifújhatom a levegőt. De erre meg nemis. A védőlány is frászt hozott rám a múltkor, mikor itt járt és azt mondta, hogy a kéteresizé miatt a gyerekem bekerül a genetikai rendellenességgel született gyerekek csoportjába és majd mindenféle vizsgálatra kell hordozom kötelezően és felveszik velünk a kapcsolatot. Bőgtem. Hiszen az istenhegyin anno azt mondta az orvosunk, hogy ne foglalkozzak ezzel a kéteres dologgal, mert ez a babán kívül van, nem az Ő "alkatrésze". Én persze foglalkoztam, de gondoltam, a szülés után csak el lehet engedni ezt a témát. De erre meg nemis. A gyerekorvosunk három hetes szabiját tölti a szülésem óta, úgyhogy nem látta a gyereket. Össze-vissza kapkodtam, hogy találjak egy másikat, aki megvizsgálja. Ajánlás útján el is jutottam egyhez (aki eddig szintén szabin volt), aki telefonon azt mondta, hogy nem vállalja el a gyerekemet, mert beteg, problémás. Kérdeztem, hogy mégis miért lenne az, erre azt mondta, hogy a kéteresség miatt bármi előjöhet és nem tud ezzel most foglalkozni, azonnal vigyem el fejlődés neurológiára meg vese ultrahangra (nem látta a gyerekemet, csak telefonon beszéltünk). Bőgtem. Aztán összeszedtem magam és felhívtam mindkét vizsgálatot és bejelentkeztem. Mondjuk utána elgondolkodtam azon, hogy kell -e kitennem egy majdnemháromhetesleszakkor pici babámat, hogy órákat várakozzunk vele egy kórház előterében, míg bejutunk a vizsgálatra?

Farkas szerint úgy tökéletes ez a gyerek, ahogy van és nincs semmi baja. De most ugye itt vagyok én, aki alapból is aggódik, és akkor még ráraknak jó pár lapáttal, hogy a könnyeimen keresztül alig látom a kis lábát, amit puszilgatok folyamatosan!? Mérges vagyok a vacak kéteres zsinór miatt is, hogy miért tudtam ilyet növeszteni, mennyiből állt volna azt a harmadik ért is beépítenem, hogy most Neki ne kelljen emiatt szenvednie. 

A lábát már legalább nem rázza egy jó ideje, az oázós sírása is megvan, bár az igaz, hogy még mindig előfordul, hogy élesen felvsivít (mondjuk nagyon keveset sírdogál). Enni eszik rendesen, néha fordul csak elő, hogy átalszik négy órát és nem háromóránként kel fel enni. A hasfájástól még mindig szenved, van, hogy evés után két órával is nyűglődik, pukizik, kakil.

De olyan nagyon szép és cukorfej! Annyira szeretném, hogy minden rendben legyen Vele, olyan sokat küzdött már azért, hogy itt lehessen!!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr565433618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melike80 2013.07.30. 11:56:23

Szia Piroskám. Oh jajj ezek a védőlányok!!! Tudod, Dalminak is csak két ér volt a köldökzsinórjában, plusz még a szívén is pericardiális folyadék. Ha a kórházban megvizsgálták, és nem küldtek el vele sehová, akkor nincs semmi baj. Minket Hajdú Júlia vizsgált meg azonnal, amikor megszületett, majd azokon a napokon amiket a kórházban tölöttünk, illetve 6 hetesen kellett visszavinnem. De soha senki egy szóval sem mondta, ezt a "genetikai rendelenesség" szót rá, még csak ki sem :-( Nyugodjatok meg. Egészséges, gyönyörű kislányotok született

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2013.07.30. 11:57:43

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak nektek a fejlődésneurológián. Nem hiszem, hogy bármi komoly gond lenne Rózival, de a magad megnyugtatása miatt is nem árt ha megnézik. Mondjuk szerintem esetleges apróbb gondokat nem tudnak ennyi idősen kiszűrni, majd csak ahogy nő figyelni kell, hogy mozog stb

baba sírás: Nagyobbik lányom szinte soha nem sírt, védőnő,gyerekorvos mindenki agyon dícsérte, áldott jó baba, aztán mikor 6 hónaposan még semmit nem csinált saját magam vittem el egy dévényes gyógytornászhoz, aki rögtön kiderítette azért nem sír, mert feszes az izomzata mindenhol a szájában is. Halálra rémített minket különféle oxigénhiányos állapotokat emlegetve, hetente hordtuk kezelésre és szerencsére behozta minden lemaradását, sőőőt :) A kicsi meg rekedtre ordította magát már pár napos korától kezdve. Őt a saját megnyugtatásunkra hordtuk dévényezni, csak ódákat tudok erről a módszerről zengeni.

ves. nagyobbik lánynál volt vese tágulat születés után, semmit nem csináltak vele, 3 hónapos korára kinőtte :)

Szóval nem kell felülni a nagy paráztatásokra, apró-cseprő eltérések előfordulhatnak, ezek java részét kinövik a gyerekek :)

Vezsu1 2013.07.30. 12:00:03

Azt gondolom, ha a kéteresség nagy probléma lett volna, akkor már a terhesség alatt felhívták volna rá a figyelmedet, és elmondták volna, hogy mi a teendő a baba megszületése után. Hiszem, hogy Rózit születése után éppen a kéteresség miatt gondosan megvizsgálták, és nem engedtek volna benneteket haza, ha bármit is találnak.
Farkasnak van igaza, tökéletes az a gyerek:-))

KÉ81 2013.07.30. 14:20:02

Szia!

Elolvastam újra az április 13-i bejegyzésedet, amikor kiderült, hogy két ér van a köldökzsinórban. Akkor azt írtad, hogy ez genetikai gondokra utalhat, és a saját dokid is " be lett volna sz@rva", ha nem lett volna meg az amnio eredménye, de így az orvod azt mondta, hogy ne aggódj. Valszeg általában későn veszik észre a kéterességet, amikor már nem szoktak szűrni genetikai rendellenességet, ezért van a védőnői protokollban benne. Vagy csak szimplán okoskodott a védőlányod. A kórházból csak úgy engedtek el, hogy minden rendben nem? Tökéletes az a gyerek, ne izgulj!

Adibaba 2013.07.30. 15:18:58

1. Farkasnak igaza van.
2. Az a doki a telefonban idióta.
3. Magadat meg pláne ne hibáztasd.
4. Gyönyörű a pici, öröm ránézni!
5. Nünü meg szuperédes, tudtam hogy pont ilyen lesz Vele.

BPanka 2013.07.30. 16:18:51

Csak azzal tudok példálózni, amivel már korábban is, rokonságban ugyanilyen kéteres helyzet volt, ott is gyönyörű, egészséges lányka született, és nála a születése óta ez nem is volt téma sehol, pedig őt is látta lelkiismeretes gyerekorvos, védőnő... Én nem hinném, hogy ők mulasztottak, mikor nem hívták fel az anyuka figyelmét a leselkedő nagy arctalan veszélyre, hanem azt hiszem, hogy téged riasztottak meg ok nélkül. :-( Ha már bejelentkeztetek ilyen-olyan vizsgálatokra, vidd el talán, de aggódni ne aggódj, kérlek. Tudom könnyű mondani, de akkor is csak erre tudlak biztatni!
A pici pedig gyönyörű! Ahogy a nagy is! :-)

nora72 2013.07.30. 18:05:11

Farkasnak igaza van.Úgy tökéletes az a gyerek,ahogy van.Ne aggódj!

Julcsi84 2013.07.30. 19:35:53

Drága Piroska!♥
Szerintem semmi gond nem lesz Rózival!!! A mi ismeretségi körünkben is volt ilyen eset és semmi baja a Lánykának!♥ Millió puszi nektek!!!!

gastropofon 2013.07.31. 05:40:55

Kedves Piroska!
Gyönyörű a kicsi:)

.2 eresség meg genetikai probléma. Aha. nem a gyereké, hanem genetikailag 2 ér fejlődött, slussz, ennyi.
vese- az ultrahangok alatt-amiben volt bőven részed a terhesség alatt kiderült volna a béb veseproblémája-ha van, de nincs.A két ér felfedezésekor egyből a gyerek veséjét nézi az uh-os személy...
Mondd le az időpontokat, ne hurcibáld ide-oda. Majd jön a saját gyerekorvosotok, vele beszéld meg.Minden gyereknek ajánlott 6-8 hetes korában egy áttekintő UH szűrés, elég ha csak oda mentek el.
Dőlj hátra és gyönyörködj.

Katónéni 2013.08.01. 13:26:10

Drága Piroskám!
Olyan jó volna,ha elduruzsolhatnám élőben neked, hogy nincs baja Rózinak!!!!
Már Nővérkémnek is mondtam, közös városunk egészségügyi "szakembereit" (?) simán fel lehetne jelenteni!!!
Milyen mentalitás, ráhozni a frászt az édesanyára, anélkül,hogy türelmesen elmondanák a lehetőségeket???
A kéteres köldökzsinórral magzati korban kell foglalkozni, ami nálatok maximálisan megtörtént!!!! Genetikai ultrahang, kromoszómák ellenőrzése! A szakirodalomban valóban azt írják,gyakran csatlakozik egyéb,magzati eltérésekhez. DE!!! Ezeken a vizsgálatokon átestetek!!!
Egyébként UH vizsgálatra, mindezektől függetlenül elvinnék minden babát!!!! Van kórház,ahonnan úgy adják ki a piciket, hogy átesnek kutacs és hasi UH vizsgálaton.
Nyugodj meg Drágám!!!!!!
süti beállítások módosítása