Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nünü, Te Drága!

2013.07.23. 10:34 | piroskaesfarkas | 13 komment

A kórházból felhívtam, hogy elmondjam Neki, maradnom kell, mert úgy alakult, hogy Rózi előbb fog kibújni, nem várja meg a keddet. Aztán telefonáltam Neki, mikor az őrzőben voltam, úgy hat órán át Farkassal. Akkor repkedett jókedvében, mondta, hogy azonnal jön és megölelgeti, szeretgetni fogja a kistesót. Kicsit később Farkas elosont az újszülöttosztályra teljes harci díszben (zöld műtősszerkó) és csinált pár képet Róziról, aki az inkubátorban melegedett és cukros vizet kortyolgatott, mert a szülés után lement a cukra 1.8-ra, és gyorsan itattak vele egy kis szirupot, remélve, hogy akkor elkerülheti az infúziót (így is lett). A képek közül egyet átküldtünk Papa gépére, aki nagy lelkesen megmutatta Nününek a kistesót, aki pedig ennyit fűzött hozzá a látottakhoz:

"Én még a világon ilyen ronda kisbabát sohasem láttam. Nem tetszik!" - és kivonult a szobából. Papáék először el sem akarták mondani a telefonban, de mi Farkassal csak nevettünk, mikor meghallottuk:) Később Nagyikával lerajzolták a családunkat, immáron négy kerek fejjel. Mikor elkészült a hajakkal, közölte: "Nekem nem kell ez a család." 

_DSC6423.jpg

Persze, változnak a dolgok, mérges is volt, hogy nem vagyok itthon, "bombi" nélkül kell elaludnia, de esténként a műanyag pólyásbabáját maga mellé fektette és "rózisat" játszott. Beszéltünk telefonon, de nem sokat kérdezett a kistesóról, én pedig nem hoztam fel.

Sajnos ez a kórház nem igazán látogatóbarát, már ami a szülészetet illeti, így nem is akartam, hogy Nünü meglátogasson minket, hiszen furcsa lett volna neki, hogy egy üveg választja el attól, hogy megpuszilja a kistesóját. Úgyhogy jöttek értem a negyedik napon Apacával. Előtte elmentek vásárolni egy alvórongyit neki, hogy megbeszéltük már régen, hogy azt szeretne hozni Rózinak. Ő választotta ki és hozta a kis kezében végig. Rózi pedig egy pillangólányt hozott Nününek (rémes, de erre vágyott), amiről sokat beszélgettünk, hogy mégis hogy tudja meg, hogy Ő mit szeretne, az angyalokkal miként kommunikál, stb. Édesek voltak a kérdései is:)

Először én mentem ki Hozzájuk a váróba, a kicsi nélkül, hogy kettesben lehessek egy picit Nünüvel. Tünemény, ahogy örül! Mutatta az alvórongyit, meg a hordozót, amit Apával hoztak ketten (lemaradt róla a szűkítő, úgyhogy hazafelé a hátsó ülésen préselődtem Nünü és Rózi mellett, hogy fogjam a baba fejét...). Lábát lóbázva üldögélt a műanyag széken, fogta az alvórongyit és várta a kistesót.

_DSC6430.jpg

Nem tudom leírni azt a boldogságot, azt a ragyogó arcot, ahogy meglátott az üvegen keresztül, ahogy tolom magam előtt a kistestvérét. "Anya, Anya, ott van a kistesóm!?" Nem bírt magával, bejött az ajtón a tiltott területre, nézte, nézte a kicsit, simogatta, puszilgatta. Ő akarta kivenni, áttenni a hordozóba, de elmagyaráztuk, hogy ezt most Apacának kell, mert még nagyon pici és nehéz Őt megfogni. A váróban többen könnyeztek, ahogy  körüldongta a testvérét, ahogy guggolt mellette, két kezével simogatta és mondogatta, hogy "édes kis tökmagbogyóm, te vagy az én angyalom, a kis kertitörpém! Én vagyok a nagytestvéred! De édes kis picike vagy!...." -és csak áradt belőle a szó és a szeretet. Ő akarta egyedül cipelni a hordozót, szökellve lépdelt Apaca mellett mikor fogta....Megható volt, nyeltem is a könnyeimet rendesen.

_DSC6439.jpg

Drága kicsi Nünükém nagytestvér lett. Annyira, de annyira édes! Most arra kell figyelnünk, hogy óvatosan szeresse, ne lógjon rajta folyton. Ha reggel meghallja a hangját (ó igen! A kétszáz négyzetméteres házban most is egy szobában tömörülünk, a kiságy is már Nünü szobájában van, ahogy kérte:), azonnal pattan és énekel neki.  Elalvás előtt betakargatja, simogatja, puszilgatja. Befekszik mellé az ágyba (nem a kicsibe, hanem ha a saját szobájában szoptatom), csodálja, becézgeti. Első reggel elvarázsolva figyelte, ahogy mocorog, puszilgatta, szeretgette és azt súgta nekem: "Megőrzöm Őt örökbe!" 

_DSC6472.jpg

_DSC6475.jpg

Hát szóval ez valami gyöynörűség ez az egész. Ahogy Ők ketten léteznek, hogy itt vannak nekünk, ahogy ebből a pici kis copfos lánykámból hirtelen nagytestvér lett, aki körülöleli a szeretetével a picit.........Könnykicsalogatós, neérjensohavégetszépséges álom.....

És igen. Amikor már azt hiszem, hogy nem fér el több a lelkemben, mégis valahogy kitágul, helyet csinál a mégsokkalnagyobb imádatnak, amit Nünü, Farkas és most már Rózi irátn is érzek. Folyamatosan bőgnöm kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr615419091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ßóbita 2013.07.23. 11:16:28

Nem csak Te bőgsz... :)

verkagrafomanka 2013.07.23. 11:55:03

Én nem bőgök, csak... szipogok...
Hihetetlen édesek! Annyira jó őket együtt látni!

Katónéni 2013.07.23. 15:16:55

A kétgyermekes Anyukák kétszer annyit sírnak!!!!?????
Szerintem...
Annyira szívet-lelket melengető minden sorod!!!!!
Ölellek Benneteket: Katónéni

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2013.07.23. 15:58:57

Bizony, ismét könnykicsalogatósra sikeredett az írásod. A fotók pedig önmagukért beszélnek <3

Bobemara 2013.07.23. 16:05:57

Nagyon édesek a tesók :-)
Nünü jól vette az első akadályokat, hála annak a sok-sok szeretetnek, ami nálatok áthatja az egész családot, légkört.

Azért persze majd lesznek még megtorpanások, de biztosan tudom, remekül megoldotok minden kényes kérdést a szeretet hatalmával :-)

Nagyon-nagyon örülök, hogy jól vagytok mindketten, a sok előzetes aggodalom és nehézség ellenére :-)

(ha egy kicsit túl józannak tűnnék, bocsi, de nekem nem megy az áradozás - időnként irigylem is azokat, akik képesek a túláradó érzelmeket kifejezni -, ettől függetlenül tényleg nagyon örülök és sok boldogságot kívánok nektek .-) )

mirandamama 2013.07.23. 19:40:15

Nagyon édesek a gyerekek, gratulálok.

ßóbita 2013.07.23. 22:17:05

Én is, de többet nem olvaslak a munkahelyemen. :)

wodter 2013.07.24. 09:56:59

@ßóbita: Én is így gondolom, hogy nem kellene a munkahelyemen bőgni, de reggel mégis mindig megnézem mi újság Piroskáéknál:)

Helga

Liána 2013.07.26. 08:56:30

Ez a kislány nagyobb csoda, mint a kisherceg Angliában :)
Ennyi küzdelem után legyetek nagyon-nagyon boldogok!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.07.26. 14:16:01

:) Kár, hogy nem tudok szivet beszúrni:)

nora72 2013.07.29. 06:45:49

Hát már mmegint sikerült megríkatni engem.
süti beállítások módosítása