Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

SOK

2013.06.21. 09:23 | piroskaesfarkas | 12 komment

Aki azt mondogatja, hogy nyugodjak meg, meg hogy ne idegeskedjek, mert árt a kisbabának, az nem érti, hogy nincs egy lélekkikapcsolóm, vagy egy szívsajgásszabályozóm, mint a rádión a halkítógomb, amit csak át tudnék húzni a minimális szintre. Ezekkel a kutyákkal olyan szoros a kapcsolatunk, olyan nagyon régen vagyunk együtt és olyan szeretetben élünk, hogy nem lehet csak ésszel gondolkodni a mostani eseményekről. 

Farkas könnyeiből sosem mutatott ennyit a húsz év alatt, mint amennyit láttam az arcán legördülni. Tegnap délután is bement meglátogatni Alfit, aki annyira örül neki így is, ebben a sanyarú helyzetében. Fantasztikusak a kutyák, hogy a hozzánk fűződő viszonyukat, a boldogságukat, ha meglátnak nem befolyásolhatja semmi, tiszta szeretet és kész. Sírva hívott fel, hogy még mindig nem tud lábraállni Alfi, pedig próbálkozna. Az oldaáln fekszik, a fejét is nehezen tudja mozgatni. Este is hívtuk - Nünü szeretett volna érdeklődni felőle, mert nagyon várja haza. Elmondtuk neki az igazat, hogy elütötte egy autó, mert fekete és nem láthatták jól, meg ugye nem hall, és nem vette észre, hogy jön valami. Annyit mondott, hogy "kár, hogy nem fehér". Nagy kerek szemekkel kérdezősködik, hogy mi lesz vele, örökre ott kell maradnia, mikor jöhet haza, meggyógyul -e és hasonlók. Nehéz visszafogni a szomorúságunkat, miközben kiszáll a kádból, libeg körülött a két copja és azt mondja: "Csacsi öreg medvénk, mikor jössz már haza?", majd lábujjhegyen betipeg és ezt ismételgeti. Ma fél 11-kor kell hívni a kórházat.

És ha még nem lenne olyan nehéz a lelkünk, mint egy vagon ólom, akkor itt van Fügi. Akit egy hete viszünk az orvoshoz, és mindig csak legyintettek. Hát tegnap egy másik doki vizsgálta, rögtön mondta Farkasnak, hogy méhgyulladásra gyanakszik. Sürgősségi vérvételt kért, de annyira, hogy maga ment el valami véradatért még este, és fél kilenckor felhívott minket. Méhgyulladás, ki kell "pakolni" mindent Fügiből. Bár rémesen hangzik, de kérdeztem, hogy akkor ez olyan, mint egy ivartalanítás, utána szépen felépül és kész? De Ő nem bíztat. Azt mondja, olyan rossz a helyzet, annyira vészes a véradata a kutyának (persze, egy hete kilincselünk ott, mondogatjuk, hogy ez nem csak a meleg meg a fogkőleszedés miatt van, és arra is csak legyintgettek, hogy nem eszik 6 napja), hogy nem akar hitegetni, nagy a valószínűsége, hogy belehal a műtétbe, de ha nem csinálja meg, akkor mivel az utolsó pillanatban vagyunk, pár óra és elpusztul. Kérdeztem, nem lehet -e még tegnap éjjel műteni, de nem, mert kapott valami gyógyszert, aminek este hatnia kell. Ma 11-kor műti. Nem is értjük. Két kutyánk küzd az életbenmaradásért, egymástól függetlenül, két kórházban??!!!! Dehát nem arról volt szó, hogy nem csap villám ugyanoda egyszerre, vagy hogy is van ez?????

Fügi gyenge, nyilván fájdalmai is vannak és már egy hete, hogy nem eszik. Remeg, de azért mindig csóvál Ő is, mikor meglát. Ha teheti, engem követ és ha csak egy pillanatra megállok, leteszi a fejét a lábamra. Ha kinyitjuk az ajtót, rögtön eltűnik a kertben és elbújik mindig ugyanazon bokor alá, amit sosem csinált. Ma meg egy gödröt kezdett el ásni. 

Annak ellenére, hogy tegnapelőtt nem aludtunk az izgalom és Alfi keresése miatt, tegnap sem tudtunk sokáig. Elaltattuk Nünüt és beszélgettünk, sírdogáltunk felváltva. Vajon, ha már így kuszálta a dolgokat a sors, megadja -e nekünk, hogy mindkettő felépül? Vagy kegyetlen -e annyira, hogy mindkettőt elveszi tőlünk? És miért egyszerre? Annyira ördöginek tűnik ez a mai 11 óra, hogy mindkét helyen akkor döntenek a kutyák sorsa felől? Még az is felmerült bennünk, hogy talán azért kell fizetnünk most, hogy a kicsi Rózi velünk maradhatott? Hogy ennyire harcoltunk a sors ellen, hogy nem hagytuk magunkat? Várunk. Farkas nem ment be ma dolgozni, csak Nünüt vitte oviba. Én nem mentem diabetológiára.

És egy durranás így a végére. Ebben a pillanatban tettem le a telefont, most hívott Farkas, hogy leadta Nünükét oviba, majd utána kidurrant a bal hátsó kereke, megy az autószerelőhöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr145371820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KÉ81 2013.06.21. 11:36:57

Szia!

Remélem jobb már a helyzet a kutyusokkal. Megértelek teljesen, de ne vádold magad. Nem Rózi miatt történik ez veletek.
Minden jót!

manner 2013.06.21. 11:53:43

Kedves Piroska, nem mondom, hogy nyugodj meg, vagy ne idegeskedj, csak azt, hogy tarts ki!! remélem, valamelyest jó híreket kaptál szegény kutyusokról...

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2013.06.21. 11:58:26

Ölelés Nektek ezekben a nehéz percekben. Én hiszek abban, hogy a sors egyik kezével ad, a másikkal elvesz...Nagyon-nagyon szép korban vannak a kutyusaitok és csak így a blogon keresztül ismerve őket biztos vagyok benne, hogy nagyon jó gazdijaik vagytok. Bármi lesz is a dolog kimenetele ne vádoljátok magatokat, Rózit...senkit.

ßóbita 2013.06.21. 12:50:43

Ha nem Te írod, el sem hiszem. Lassan 1 óra, tudsz már valami bíztatót?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.06.21. 13:15:36

Fügit megműtöttték, de telefonon nem mondanak semmit. Most éppen az Alfinál van Farkas, aki előbb leadta Fügit, majd kicseréltette a kidurrant kereket, majd átrohant Alfihoz. Alfi nincs jól, engedélyt kértek az altatáshoz, délután röntgenezik. Már a fejét sem emelte meg, mikor Farkas megjött hozzá, csak a kezét szagolgatta. Délután megmondják, hogy mi lehet a gond, műthető -e vagy sem.
Ha átért Fügihez, akkor hív, hogy ott mit mondanak, de az ottani doki azt mondta előtte, hogy minden véradata rossz, és valószínűleg valami komoly rosszindulatú betegsége van, ami már régebb óta jelen van a szervezetében, csak nem vették észre.....És mivel szívós és jól van tartva, Ő meg nem panaszkodott. Ezt kb idéztem.....

Bobemara 2013.06.21. 18:00:07

Annyira remélem, hogy a kutyusok átküzdik magukat ezen a megpróbáltatáson...
Nekem is van egy öreg kutyám (meg egy fiatalabb), és állandóan reszketek érte, ha valami nem gömbölyű éppen.

De azt nem hiszem, hogy Rózi matt történt volna ez a sok baj, hogy ő veletek maradhasson! ezek össze nem függő dolgok. Alfi megöregedett, a 15 év egy spánielnek nagyon szép kor.
Füginél pedig sajnos az jött be, hogy jobb a fedeztetésből kivont szukákat fiatal korukban kipakolni. Tavaly az egyik barátnőm collie kutyája ment el majdnem így, őt is az utolsó pillanatban műtötték meg. Akkor mondta az orvos, hogy nagyon gyakori eset a méhgyulladás a nem fedeztetett kutyáknál. Igen, tudok még másik esetről is.

Nagyon remélem, hogy minden rendben van, sokat gondolok rátok, drukkolok.

ßóbita 2013.06.22. 15:23:28

Kérlek írj majd, napi 40-szer idekattintok lassan...

Liána 2013.06.26. 08:02:53

A kutya elviszi a háztól a betegséget. Ezt két hete tanultam a barátnőmtől. P 3-as lett a nőgyógyászati eredménye tavasszal. A kutyusának méhgyulladása lett. Egy asztrológus járt nála - más dolgok miatt - és kérdezte mi a baja a kutyának, mondta a barátnőm, hogy mi a gond és az asztrológus kérdezte, hogy neki nem volt-e valami problémája. Ő megemlítette a P 3-as leletet. A férfi mondta neki akkor, hogy a kutya elviszi a háztól a betegséget és nyugodjon meg a következő eredménye jó lesz. Nem tudom nálatok is így volt-e, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond Rózival és veled sem. Elvittek minden gondot, bajt, hogy boldogan éljetek, igaz már nélkülük.
süti beállítások módosítása