Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

30 hetes Rózi, aki már 1747 gramm

2013.05.27. 09:57 | piroskaesfarkas | 14 komment

A planetárium előtt beugrottunk egy családi ultrahangmozira Nünüvel, hogy végre Ő is láthassa, milyen is egy ultrahang vizsgálat, és persze hogy hatalmas kivetítőn megfigyelhesse a testvérét. Azon kívül, hogy folyamatosan beszélt és volt ott minden mese, "doktornéni így meg úgy", amit látott a képernyőn, Ő is csinálta. Konkrétan a fotelban fetrengett égnek álló végtagokkal összegubancolódva, ahogy azt a monitoron látta a kistesótól, akit alig-alig sikerült elcsípni, megint annyira felpakolta kezét-lábát az arca elé. Jó érzés volt Szupercsirkével elmenni oda, akit szintén így nézegetett a doktornő bő 4 évvel ezelőtt.....Most látta Ő is először, és azon kívül, hogy megállapította, hogy milyen nagyon szépséges, úgy látja (ahogy mi is), hogy a kistesó teljesen Nünü kinézetű. Elfogultan hozzáteszem, hogy gyönyörűnek látjuk Rózit így pocakon belül!!!!:) Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik megalkották ezt a fajta technikát, hogy mi, pánikolós, tulcsordulóslelkű anyukák már most nézegethetjük a gyerekünket a hasunkon belül! (a képeket sajnos csak a telefonommal fotóztam, szóval nem az igazi így, de kézben fogva, vagy a videót nézve tökéletes:)

oh2.jpg

ph3_1.jpg

photo_3.jpg

Megint több mint egy héttel nagyobbnak mérték, mint a kora és megelégedésemre nem talált semmi kivetnivalót a doktornő, uh. Még a magzatvízre is azt mondta, hogy átlagos mennyiségű, sőt, a császáros hegemet is megmérte és azzal is elégedett volt.

Terhesség kora: 30 hét  1 nap

BPD: 77,4 mm

HC: 296,4 mm

AC: 274,2 mm

FL: 59,3 mm

Jó mozgás, szívműködés. Telt hólyag, gyomor, a vesék eltérés nélküliek. A köldökzsinórban két ér. Placenta a melső falon tapad. Átlagos mennyiségű magzatvíz. Hegvastagság 8,2 mm. Anyai vesékben pangás nincs.

A mért adatok alapán a grav.s. 31 hét és 5 nap.

Becsült súly: 1747 gramm.

Pénteken visszaadtam a vérnyomáskészüléket, amit úgy este nyolcig bírtam, mert annyira felpumpálta a karomat, hogy a végén már remegett a kézfejem és vörös volt, úgyhogy Farkas leszerelte rólam és inkább éjjel többször felkeltünk és megmértük a sajátunkkal. Az adatok nem voltak túl jók, de a doktornő szerint annyira nem vészes. Hát, azért most már szedek dopeghytből reggel 2 db, délben és este pedig 1,5 tablettát, amlodipinből pedig reggel 5 mg-ra emelte az adagomat, este marad a 2,5 gramm. Jó sok. Most nem mértem 130/90 fölött, úgyhogy ennek örülök.

A cukrosdiétát keményen tartom, mérek és inzulinozok. Szerencsére alig kellett emelni az adagokon, szinte a kezdő 3-2-2-t tartjuk. Azt viszont nem értem, hogy valamelyik nap megettem egy mekis salátát, natúr, csakúgy, és pár falat húst, és rá 60 perccel 9,4 lett az értékem, ami sosem volt még!!!????? Úgyhogy ezt sem eszem többet. Ugyanígy a kedvenc gyrosom is megdobta a cukromat, pedig elvileg az sem volt 50 gramm szénhidrát, de úgy látszik, a fehér lisztet egyáltalán nem bírom most. Hát, marad a sok sajátkeverésű saláta, zöldség, hús és  durumtészta......

A savasság néha durván előjön éjjel, vagy éppen szúr a köldököm, vagy hasogat az alvázam. Sokat kell pihennem, főleg feküdnöm, de azért cincálom magam, ha bírom, mert készülődik egy jó kis dolog, amiben aktívan részt kell vennem, mert megígértem, és mert én találtam ki, szóval nem hagyhatom cserben a csajokat.

Helyzet a babaszobában. A bútorok középre tolva, a fal várja a fehér festéket. Én meg az asztalosfiút, hogy bölcső ügyben egyeztessünk, mikor csinálja, én meg mikor fotózom be a munkálatokat. Ehhez vágyom még egy szép csipkés baldahinra, meg valami szépséges, natúr égősorra. A hatalmas natúr, régi-régi szekrény marad Rózinál, azt pedig még le kell festenem fehérre, úgy mint a kovácsoltvasutánzatú fekete ágykeretet is. Hétvégén megvettük a két falikart a szobába, meg kétsínes fehér, fa függönykarnist, hozzá áttetsző csipkefüggönyt, és készülök varrni egy sötétítő függönyt is, ami vagy rózsás lesz, vagy aprókockás, hozzá párnákkal. Meg még azon agyalok, hogy van egy régi képkeretem, amit egyszer kukák mellől mentettem meg, majd rendbehozattam, szóval most az a régi arany színű. Valahogy antikolnom kéne fehérre és bele pedig egy tükröt szeretnék a szobájába. Meeeeg még úgy találnék egy falra szerelhető régi polcocskát, olyan bögreakasztósat, amit szintén lefesthetnék...Ó, mennyi terv! Aztán jön Anyika, és mosunk, vasalunk, hajtogatunk. Meeeeg, kinéztem egy szép kis romantikus csillárt. Na és megérkezett a használt kiskád állvánnyal, meg készülök használtan megvenni a légzésfigyelőt és a rácsot az ajtókeretre, ami egyelőre ugye kutyakizáró funkcióval bír.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr755319847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocikabogi · http://pocikabogi.blogspot.com 2013.05.27. 10:50:27

Szia,

nézd mit találtam: lakberendezesesdekor.superwebaruhaz.hu/szurke-faliszekreny-t187200

Akasztós fali polcnak. Ilyesmire gondoltál? (Bár ez szürke...) Vagy csak sima polc, alatta akasztóval?

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2013.05.27. 11:33:04

Szia Piros!

Nagyon örülök, hogy minden rendben Veletek, Rózi igazán szép méretekkel büszkélkedhet :) Milyen légzésfigyelőt szeretnél? Nekünk vagy egy ilyenünk : www.dealtech.hu/bm01_nanny.htm
és azt hiszem a másfél évesnek már nincs rá szüksége, további csemetét pedig nem tervezünk. Ha érdekel írj :)

Julcsi84 2013.05.27. 18:28:00

Nagyon örülök hogy minden rendben!!!♥

erdeipetymeg 2013.05.27. 21:32:51

Szupergyönyörű a kiscsibe:) Az a pisze orr !!!! Jesszusss majd 2 kg !!

katonaagnes 2013.05.28. 13:55:06

g y ö n y ö r ű babóca!!!
és még áll a lámpa ajándék ajánlatom;)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.05.28. 14:56:17

Pocikabogi! Köszönöm szépen!!! Gyönyörű dolgokat láttam!:) De igazából szeretnék egy régire rábukkanni, egy olyanra, amit Farkas be sem akar engedni a kocsiba mondjuk:) És akkor azt én lecsiszolhatom, lepácolhatom, befesthetem, és lelke van:))))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.05.28. 14:56:50

Stike! Jaj köszönöm!!!! Most alkudozunk egy használtra, szerintem azzal fogjuk beérni:) Puszi

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.05.28. 14:58:24

@katonaagnes: Ági! De drága vagy, köszönöm!!!!
Most már tényleg vásárolnom kell Nálad, mert éppen most festik a fiúk a babaszobát hófehérre, én szervezem a hatalmas szekrény átpingálását fehérre, szóval jól jön egy kis finom, világítós füzér:)
Hol tudok Nálatok rendelni? Megírod nekem az elérhetőségeteket légyszi?

Köszönöm szépen,

piroska

Birge 2013.05.28. 20:06:35

Gyönyörű képek! A másodikon tényleg tiszta Nünü! :)

Leus_ 2013.05.28. 23:50:48

Juppppiiiii, gyönyörűséges!!
És már alig várom, milyen szépséges fotókat készítesz majd róla, amikor kibújik a pocakból. :) 65 nap múlva... ;)

Pocikabogi · http://pocikabogi.blogspot.com 2013.05.29. 12:15:52

@piroskaesfarkas: Próbáltam ilyesmit keresni így neten, de ez volt a "legtűrhetőbb", amibe belebotlottam :) Gondoltam megmutatom.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.05.29. 13:47:48

@Pocikabogi: Édes vagy, köszönöm!!!!!!!!!!!!!!! Cuppanós a fejedre!!!:)
süti beállítások módosítása