Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ágykérdés

2013.04.09. 11:36 | piroskaesfarkas | 9 komment

Nem találtam ki, milyen felállásba rendeződünk át Kisbaba születése előtt, után. De ha kitalálnám is -ahogy Nününél volt, hogy majd Ő jól külön szobában fekszik tőlünk, ha megszületik, höhö- úgysem biztos, hogy betartom. Kezdjük ott, hogy Pöti öcsém már lassan két éve, hogy itt lakik nálunk, ami így indult, hogy két éve felhívott, hogy akkor aznap nálunk aludhat -e. Hát persze. Na azóta itt is ragadt. Ezzel nem is lenne gond, ha némileg hozzájárulna a közösségünk gazdaságához, de nem teszi (hogy ez mennyire terhel meg minket, nem is fejteném ki, a lényeg, hogy Farkassal széttárt karokkal figyeljük ezt, bánkódunk rajta és nem értjük...). Bírjuk a búráját, csak kezd nagyon de nagyon nem tetszeni, hogy őt is el kell tartanunk, úgy él itt, mint egy szállodában. Nem ragozom tovább, csak oda akartam kilyukadni, hogy amikor a házat építettük, egy nagy és egy kisebb babaszoba fért bele az emeleten, egymás mellett. Na most a nagyban mi vagyunk hárman, a kisebbik pedig vendégszobaként funkcionált, amíg Pöti be nem költözött. Annyira vágyom már kifesteni, alakítgatni, rendezgetni! Úgyhogy május elején át kell költöztetni az öcsémet a félszuternén pincébe, vagy a dolgozószobába, hogy végre megkezdődhessen a babaszobáváalakulás. Hófehérben gondolkozom, mert fehér a babaágy, a pelenkázós csodakomódot is átvisszük Nünü szobájából, ami szintén fehér, és fehérre szeretném a falakat is festeni. Ezen kívül van ott két régi antik szekrény, mindkettő natúr színű, és még nem döntöttem el, hogy le merjem -e festeni az egyiket hófehérre, illetve egy komód is akkor vele fehéreződne át. Valamint egy kéksárgasvéd ágykeret is van, ami fekete, kovácsoltvasnakálcázottdenemaz, na azt is elkapom és fehérre pingálom. A szoptatósfotelnek is kéne valami jó kis huzat, valami rózsás féle, mert most olyan halovány barackos. Ó, és persze a garázsban van egy nagyon de nagyon régi bölcső, amit Tiszáról hoztunk fel, azt szeretném felújítani, lecsiszolni, kezelni és fehérre vagy haloványszínre festeni!

fb86c61a73388577eb5869c2a3d241e9.jpg

Nününek viszont még mindig nincs ágya. Továbbra is olyanban gondolkodom, ami fehér, régi vagy legalábbis illeszkedik ide a szobájához, a gyönyörű régi, tükrös szekrénysorhoz és a fehér komódhoz (ami még szintén nincs meg, csak szeretnék találni egy lestrapáltat, amit fehérre újíthatok fel. Legyen 2 m hosszú és elég széles ahhoz, hogy mellé tudjak feküdni mesét olvasni, vagy ha jön át egy kisbarátnője, egymás mellett sutyoroghassanak pizsiben:) Néztem itthon fehér kovácsoltvasszerűséget, amit kint bezzeg ezerféle van, itthon egy sem. Bogarászom a használtaneladom oldalakat, hátha rábukkanok egy ódon ágyra, ami szintén lefehéreződne, vagy legalább egy szuper ágyvégre. Utána megvarrnám a baldahint hozzá, a csipkepárnákat, stb. Szintén a garázsban van egy faragott lábú szatal, meg egy kis éjjeliszekrény, sötétbarna festékkel elrondítva és lestrapálva. Utóbbi menne az ágya mellé ha kifehéredik majd, előbbiből pedig íróasztalt tervezek Neki úgy, hogy veszünk hozzá egy forgós széket (talán svédsárga boltban lehet kapni) hozzá, fölé mennek polcok, tartók, fiókocskák a sok-sok rajzeszköznek. Valamint régi, nagyméretű képkeretekre is vadászok, melyeket szintén fehérre szeretnék antikolni, mögé vékony falemezt szögelni és táblafestékkel lefestve a falra biggyeszteni, hagy rajzoljon ez a gyerek. Jó kis lelőhelyet kell találnom, ahol ócskapiacozhatnék régi, faállványos lámpákat, amelyeknek a búráit átalakítanám, az állványt meg lecsiszolgatom majd. Mindkét szobába vadászok lehetőleg fa függönykarnist, és ha találok ilyet, akkor varrhatom a függönyöket is a párnákkal!!!! Ja igen! A natúr fa bútorok mellett fehérrajongó lettem.

Na ilyeneket tervezek még:)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr585213138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ßóbita 2013.04.09. 12:32:39

Csodás tervek! Pötiöcsédnek nincs más lehetősége lakhatásra? Egy angyal vagy, hogy befogadtad ilyen hosszú időre! :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.04.09. 14:00:37

@ßóbita: Ugye, ugye!:)
Nem is a befogadás a kérdés, csak a hozánkállással van baj. Ez neki természetes. Jó lenne, ha most már saját lábára állna és végre Ő segítene nekünk. De egyelőre nem így áll a helyzet......

Kismoly 2013.04.09. 19:48:08

A hely, ahol bogarászhatnál, Veszprémben a lomis piac, vasárnaponként...ott aztán csodavilág van... :)

Pocikabogi · http://pocikabogi.blogspot.com 2013.04.10. 09:32:33

Találkoztál már Évi blogjával?
www.bardoczeva.blogspot.com
Nekem a vágyaidból úgy tűnik, hasonló az ízlésetek.
Ő a veszprémi piacon (mint ahogy Viktu írta) szokott kincseket találni.

egy zugolvasód

lius 2013.04.10. 11:36:19

az Ecserin nincsenek ilyesmik?

Leus_ 2013.04.10. 23:02:50

Fehér, nyers, szürke... óénisdemennyire! Nagyon kíváncsi vagyok, mik kerülnek majd ki a kezeid közül! :)

Tuti 2013.04.12. 22:38:24

Nekem is Bardocz Evi jutott eszembe!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.04.14. 21:31:59

Veszprém de jó is lenne! Csak annyira messze van.....
Az ecseri már nem a régi....
Évi hamarosan készít is nekem pár szépséget, olyan jó!:)))
süti beállítások módosítása