Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

4 hét után

2013.04.08. 14:51 | piroskaesfarkas | 10 komment

Megérkezett az levél a kórháztól. Négy hét után, így a 24. hét derekán. Mindegy is most már, a lényeg, hogy jó híreket kaptunk! Vagy inkább az, hogy nem kaptunk rosszakat. Beszélgettünk itt a blogon is meg fórumon is arról, mennyire pontosak a vérből kapott szűrési adatok, és mennyire megbízható a magzatvízvétel. Előbbiek, akárhogy is szépítjük és akármennyire is jó a marketingje, mégiscsak főként statisztikákra alapozó programok által kidobott adatok. Persze, ahogy sok kismama, így én is anno azt gondoltam, hogy megbízhatóak, de nem azok. A magzatvízvételre mondják, hogy mivel ténylegesen a magzatvízben úszkáló babasejteket nézegetik, így ez teljesen pontos eredményt ad a szűrés alá eső rendellenességekről. Az is igaz, amit az istenhegyis orvosunk mondott, hogy ilyenkor csak néhány rendellenességet szűrnek (miként a vérből is csupán ezekre végeznek el becsléseket), amellett létezik vagy tízezer másik. 

Nagyon, de nagyon nehezen hoztuk meg a döntést öt hete Farkassal, hogy elmegyünk a magzatvízvételre. A véradatok jók voltak, az UH minden esetben jó eredményeket mutatott, de mégis...Már Nününél is megfogadtuk, hogy a második babánál elmegyünk. És ha sikerül, és lesz egy harmadik babánk, újra meg kell majd hoznunk ezt a döntést. 

Viszont amiért nagyon haragszom, az e levél tartalma. Az csak egy picit zavar, hogy nem tudnak a levél elejére odabiggyeszteni egy általános megszólítást, mondjuk pl. Kedves Kismama, vagy Tisztelt Hölgyem. De hogy egy mondaton belül (3 mondatból áll a levél) három ponton védik le magukat, és azt sem tüntetik fel, hogy pontosan milyen rendellenességeket szűrtek, szerintem az felháborító! Nem vagyok egy reklamálós fajta, de most azon töröm a fejemet, miként és hova írjak és kérjek pontos tájékoztatást pl. arról, hogy melyek azok a betegségek, amelyekre a vizsgálat irányult az én esetemben?????

Íme a levél teljes szövege (eltekinte a fejléctől és az aláírásoktól):

"A terhes életkora miatt magzatvízvételt végeztünk.

Az alkalmazott citogenetikai módszerekkel- a vizsgált sejtekben- az életkorral kapcsolatos kromoszóma rendellenességet nem találtunk.

A vizsgálat alapján a magzat neme: lány"

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr285210858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fazsiráf 2013.04.08. 15:13:44

Szia, Piros! Tök igazad van! Már az alany meghatározása is kivágta a biztosítékot nálam "a terhes". Ezek a változtatások nem kerülnének pénzben, csak egy kis jó szándék és empátia kellene hozzá.
Mindamellett, szuppppeeeeeer hírek! Gratula a kiscsajhoz!

Ölelés,
Enikő

Adibaba 2013.04.08. 15:47:06

Hát igen...a 4 hét nálunk is megvolt anno. De azért odaírták a háromféle kromoszómarendellenességet amit szűrtek...az a SOTE-n volt. És mondjuk Ők előrebocsátották hogy 4 hetet kell majd várni az eredményre.
Ti hol is csináltattátok? Istenhegyin?

Cherrypie 2013.04.08. 17:55:21

A levél megfogalmazása és stílusa ellenére: szívből örülök nektek! :)))

dorka.kn 2013.04.08. 21:38:58

Jajjjdejóóó! Mármint az eredmény, a levél tényleg gáz... Örülök Nektek! ;)

ßóbita 2013.04.08. 23:10:59

EGÉSZSÉGES és LÁNY! A többit tojd le! ;)

Melike80 2013.04.09. 13:05:12

Gratulálok! Nagyon jó hírek. És nektek is kislány. Örülök. Majd meglátod milyen csodás lesz ♥ Kíváncsian várom a nevét. Puszi

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.04.09. 14:03:07

Na akkor nem én vagyok túlzásbaesős!:)

A vizsgálatot a MÁVban csinálták. Ma felhívtam őket, egészen furcsák. Nem írnak le ennél többet és kész.
Köszönöm, hogy örültök!
Igen, kislány (amit már tudtunk ugye a 12. héten, az istenhegyis orvosunktól, ahogy Nününél is. Nagyon örülök, mert igazán többlányos anyuka vagyok. Szóval most már harmadikra jöhet akár egy kisfiú is:)
A nevét ide nem írom le, de majd amúgy is megtudod Melikém:)))

manner 2013.04.10. 09:48:01

Múltkor visszadobódott a kommentem valamiért.
Éljen a jó hír, ez mindennél fontosabb!!
(a levél stílusához meg: kissé döbbenetes, sajna otthon semmit nem tanítanak az orvosoknak abból, hogy hogyan kell kommunikálni, holott sok helyen ez a képzés része,és ahogy elnézem, nem ártana... - szóval teljesen jogos, hogy morogsz rajta!)

Estsanatlehi · www.egykisskaosz.blogspot.com 2013.04.10. 19:39:43

Jaj Piroska, nagyon örülök nektek! :)
Jó bunkók amúgy, hogy még arra sem voltak képesek, hogy feltüntessék, hogy pontosan mit vizsgáltak. De utána tudsz nézni a neten, ha érdekel. Röviden: a triszómiák mind anya-életkor függőek, tehát a vizsgálat alapján biztos nem jöhet szóba Down-, Edwards-, és Patau-szindróma, meg még van más is ami kizárható, de ezek a leggyakoribb veszélyforrások.

Melike80 2013.04.11. 13:14:44

Magyar eü, nem is vártam mást. Nekem is Istenhegyin mondták meg a lányokat, mindkétszer. :-) Én is vágyom ám a harmadikra, csak úgy,mint te. megértelek. Boldog Babavásárt. Puszi nektek. Mindjárt aug lesz, meglásd!!! Gyorsan elrepül az idő
süti beállítások módosítása