Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mifolyikitt?

2013.03.16. 18:30 | piroskaesfarkas | 9 komment

Vízet eresztgetek. Legalábbis vízszerű, átlátszós valamit. Az újabb aggódásgondolatjelemnél az egyetlen enyhítő dolog, hogy már két nappal a magzatvízvétel előtt észleltem. Nem olyan nagyon sok, de azért két pisitúra között (ami azért nálam sűrű, mivel rengeteget iszom, mert szerintem az jó, így sokat is kell kimennem) mindig van egy kicsi. Tegnap pedig még jó kis görcsölés is jött mellé, magnézium meg elfogyott, úgyhogy a fiúk elemtek deltázni a legnagyobb hófúvásban, erre, a dombtetőn, ahol még a madár sem jár. Azért valahogy le- majd feljutottak és két 500 mg magnézium hatására enyhült is a dolog. Este azért Farkast is nyugtalanította ez a vízügy, fel is hívtam a kórházat, de úgyis tudtam, hogy mit mondanak: menjek be. Megvitattuk Farkassal, Meskével és mégsem indultunk el, mert: 1. ítélet idő volt, sokan az utakon rekedtek, ki tudja, miként jutottunk volna el odáig, 2. pár napja volt csak az amniocentézis, úgy véltem, többet ártok a hosszú zötykölődéssel, ezért inkább feltankoltam a magnéziumot és fekdüdtem. És egy titkos 3: másnap (ma) lesz Nünü születésnapi bulija, így nem tölthetem kórházban a napot!!!! Így is a szívem szakadt meg, mikor szerda este hazajött az oviból felköszöntöttük (volt reggel is pizsomás köszöntés, apró csokitortával), elfújta a négy gyertyát a díszes muffinon és mondtuk neki, hogy kívánni kell valami szépet, valami olyat, amire nagyon vágyik, szeretné, hogy teljesüljön. Lefekvés után kérdezte Tőle az apja, hogy megsúgja -e, hogy mit kívánt: "Azt, hogy Anyaca soha többé ne menjen el a kórházba!" (délután még azt is mondta a mivoltalegjobbamainapban" kérdésre, hogy az, hogy anyaca  itthon volt és nincs kórházban). Nyeltem a könnyeket rendesen.

Ma mentem le először az emeletről, reszketett is a lábam rendesen (teljesen levékonyodott a lábam szára, persze csakis az), hiába, három napja csak pisilni kelek fel, előtte meg 3 hónapig feküdtem. Végre lezuhanyoztam és végre gépet is kaptam a kezembe, mert készítettem pár fotót Nünü szülinapjáról. Persze csak lazán, lezserül, de mégis jó volt.

Fakassal bújtuk a netet, elvileg létezik valami olyan betét, ami elszíneződik a magzatvíztől, de hiába hívtunk gyógyszertárakat, drogériákat, sehol sem hallottak róla. Sőt, még egy jó kis trükköt sem olvastunk, hogy pl. csöppentsünk rá citromot, vagy valami abrakadabra és kiderülne, hogy magzatvizet eresztgetek -e. Kisbaba aktívan mozgolódik kedd reggel óta (azóta érzem sokkal határozottabban), még Farkas is érezte kívlüről, sőt, néha akkorákat rúg kifelé, hogy az anyja szája azonnal felszökik a füléig a boldogságtól:)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr895138392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p&n 2013.03.16. 20:02:24

Nekem mikor elfolyt a magzatvíz, akkor édeskés illata volt kimondottan. És amikor a 2. szülésemnél itthon folyt el, és nekem kellett feltörölni, akkor rácsodálkoztam, hogy rózsaszínes volt, kimondottan szépszínű :)

Így zugból, nagyon drukkolok ám nektek! Isten éltesse Nünüt!

erdeipetymeg 2013.03.16. 20:03:57

Szia ! Amit találtam: a normál flóra ,,odalenn'': 3,4 - 4,2 ph-ju. A magzatvíz 7-8. Ilyen ph mérő tesztet árulnak gondolom a drogériákban. Ne izgulj, ilyen nekem is volt régebben mindenféle fertőzés, gond nélkül.. Milyen mennyiség amúgy?

erdeipetymeg 2013.03.16. 20:05:28

Jaja ha szivárogg folyamatosan teszi nem két pisitúra között !!!!!

Alexandra Kempfné Gombos 2013.03.16. 20:49:02

Nekem az első terhességemnél rengetek átlátszó fehéres folyásom volt. Volt h éreztem annyi mint ha bepisiltem volna.
Mindig bepánikoltam én is kutattam ilyen betét után...
Most is még az elején járok, de nagyon sok van. Van hogy egész vízszerű, van hogy zöldes:S kaptam is rá kúpot.

Barátnőmnek szivárgott, de neki rózsaszínes volt és görcsölt is, rendszeresen.

Nem lesz baj, de nézesd meg a minit!

Vargagi 2013.03.16. 21:16:35

Szia Piroska!
Immáron ötödik éve vagyok zugolvasód:) Most is csak megnyugtatásképpen szólnék. Mindkét terhességemnél (az első szintén kaális lombik, a második meglepetés baba) volt ilyesféle folyás. Először nagyon megijedtem, szerencsére amikor jelentkezett épp jelenésem volt a dokinál. Megvizsgált,megnyugtatott, hogy nem magzatvíz, a terhesség alatt normális a megnövekedett hüvelyváladék, jóllehet az enyém valóban több volt a szokásosnál. Szóval végig "tocsogtam" a terhességeimet, a gyerekek makkok:) Én megnézetném a dokival, de csak biztatni tudlak! Sok sikert a továbbiakban!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.03.17. 09:29:22

Köszönöm, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitokat, bár nem szép dolog, de örülök, hogy Ti is eresztgettetek vizet:)))))

Külön öröm, hogy látlak Titeket is régi, kedves zugolvasók!

Cuppanós, Piroska

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2013.03.17. 13:05:58

Nekem is volt hasonlóban részem a nagyobbik lányomnál, pár hétig tartott és nem magzatvíz volt ;) Sőt 1hét túlhordás után a burokrepesztés csak másodszorra sikerült a dokinak :D Azért persze kérdezz rá egy dokinál, hogy biztos megnyugodj

Cherrypie 2013.03.17. 14:19:31

Sima lakmuszpapírral nézik a kórházban is (kipróbáltam ;) ), egyszerűen behelyezik egy picit odalentre-odabentre, és ahogy fent is írták, ha folyik a magzatvíz, nem savas pH-t mutat. Mondjuk nekem ilyen hirtelen rámtörő bő vizes folyásom bakteriális fertőzéstől volt, esetleg egy kenetet megér a dolog, ha mész dokihoz. Én sokat bajlódtam ezzel, se előtte, se azóta (mármint a terhesség előtt-után) soha nem volt ilyen gondom.

Szorítok változatlanul, és hihetetlen, hogy Nünü ilyen nagylány, sok boldogságosat neki!

Cherrypie 2013.03.17. 18:21:59

Na látszik hogy a csajok a nyakamban voltak... szóval a kórházasdit próbáltam ki magzatvízszivárgás gyanújával, ahol lakmusszal csekkoltak, és a bacikkal volt gondom, de csak a mostani terhességemben... Remélem így már érthető vagyok.
süti beállítások módosítása