Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Matekból fel kell zárkóznunk

2013.02.18. 15:55 | piroskaesfarkas | 4 komment

Vagy visszalapozok és átírogatom a hetek számát, vagy tisztességesen bevallom, hogy elszámoltuk magunkat Farkassal és megkövetem a múltkori (amúgy így sem az igazi) helyi ultrahangosdoktornőt. Fekszem az ágyon UHdoktorunk méricskézik Kisbabát, diktálja az asszisztensnek a méreteket, aki megerősíti, hogy 16 hetesnek és öt naposnak mérik a gyereket, pont akkora, amekkora a terhesség kora. Nem, nem, rázom a fejemet és közlöm, hogy bizony mi már a 18. hét derekán járunk. Ekkor megnézik mégegyszer az utolsó lajosom első napját, ami október 26. (igazából meg október 23., de a beültetés november 9. volt, ehhez adott hozzá Csillagszemű még két hetet, így jött ki a 26. nála) és állítják, hogy márpedig a terhesség 16 hetes és három napos. Nem is tudom, hol vesztettük el a fonalat, de később mi is kalkulálunk és igaz ami igaz, mégis mi tévedtünk.

Megcsináltattuk a négyes tesztet, pénteken majd hívnak az eredménnyel. Volt egy rövidebb UH vizsgálat is, ahol jó hír, hogy a hematomát nem látták már. BPD (fejátmérő): 38,1mm, HC (fejkörfogat): 135,6mm, AC(haskörfogat): 110,7mm, FL(combcsont):23mm, TAD (törzsátmérő haránt irányban): 34,2mm.

Jó szívműködés, jó életjelenségek, ép koponya konfiguráció. Telt gyomor és hólyag. Mindkét oldalon épnek tűnő vesék. Négy végtag látható. Lepény melső falon tapad, átlagos mennyiségű magzatvíz. Súly. 170g.  Megint megerősítették, hogy kislányt várunk!:)

Ami kicsit aggasztó, hogy a szívénél valami kis fehéren világító szívizomzatot látott, amire rögtön mondta, hogy nyugodjunk meg, ez nem beteggés, de két hét múlva úgyis menni kell, akkor majd megnézik megint. "Bal kamrában egy echogen fokusz látható".

Beszéltünk megint a magzatvizvételről, vagy boholyvételről, amiről a négyes teszt után döntünk, de a doki szerint az UH egyáltalán nem indokolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr265087074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manner 2013.02.18. 18:44:40

Szia Piroska, ez érdekes lehet neked(és remélem, meg is nyugtat) torpicur.blog.hu/
minden jókat!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.02.18. 19:03:02

@manner: Ó köszönöm, már olvastam is persze, mert mikor hazajöttünk, beparáztam és megnéztem a neten....
Sajnos írnak rossz dolgokat is......
Köszönöm!!!!

dorka.kn 2013.02.18. 23:27:38

Kedves Piroska! Zugolvasód vagyok jóideje. :) Már kb.10 hete készülök erre a hozzászólásra, de kivártam, mert mindig történt Veletek vmi, ami visszatartott...
Szóval nagyon nagyon örülök Nektek, folyamatosan drukkoltam, h minden rendben legyen!
Olyan jó olvasni a jó híreket, már csak azért is, mert én is egy 17 hetest növesztgetek a pocakomban. :) Csak néhány nap különbség van a Kisebbikeink között! Még a végén egy időben jönnek világra! ;)
Szóval minden jót Nektek, követünk és együtt örülünk!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.02.21. 16:14:00

@dorka.kn: Köszönjük szépen!:)
Kívánok én is Nektek boldog babavárást!!!!!! Igen, remélem is, hogy együtt örülünk!:)
süti beállítások módosítása