Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mi a különbség?

2013.01.15. 11:35 | piroskaesfarkas | 10 komment

Melyiket? Korionboholy mintavétel vagy amniocentézis?

Kérdés, hogy mit mondanak majd a genetikán, hogy a hematoma miatt vajon biztonsággal elvégezhető -e?

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr725019503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.01.15. 19:59:01

Drága Piroska, én a szívem szerint egyiket sem ajánlanám.

Az a kis babuci szeretne hozzátok kerülni, azért kapaszkodik olyan rendületlenül.
Szerintem ha valami igazán élettel összeegyeztethetetlen baj lenne vele, mint pl. nyitott hasfal, nyitott gerinc, az biztosan meglátható az UH felvételeken is.

Nünüvel kapcsolatban láttam, hogy feltették neked a kérdést (amikor szintén az ilyen vizsgálatokon töprengtél): és ha van valami baja, mit csinálsz? Akkor döntened kell majd.
Nem emlékszem, hogy végülis válaszoltál-e a kérdésre, mert szerencsére nem volt semmi baja, sőt: szupercsirke lett belőle .-))

Mi lenne, ha MOST, minden vizsgálat nélkül eldöntenétek: nektek ez a gyerek KELL, akkor is ha esetleg Down szindrómás, vagy amit még ezekkel a vizsgálatokkal szűrni lehet (mint tudjuk, nem 100%-os biztonsággal) és amikkel a gyerek teljes életet élhet.

Tudom, a kibicnek semmi sem drága. Csak szeretném, ha jól meggondolnád, hogy a sok-sok kínlódás-vágyakozás egy kisbaba után érdemes-e az elvesztésének legkisebb kockázatát is vállalni?

Amit a vérből ki lehet mutatni, azt persze nézzék meg, már csak a magatok megnyugtatására is, meg az UH ellenőrzés is legyen folyamatos, ahogyan eddig is, mert ezek semmi kockázattal nem járnak.

Nagyon.nagyon remélem és drukkolok, hogy semmi, de semmi baj ne legyen Gumimacival.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.01.15. 20:02:38

@Bobemara: Ezen a kérdésen sokat beszélgettünk Farkassal, a dokikkal (Dr Talánővel, Dr Kimondhatatlannevűvel, Csillagszeművel), és már megvan a döntésünk, mindenképpen megcsináltatjuk a vizsgálatot. A kezdeti nehézségek miatt is javasolt és a hematoma miatt is (az AFP értéket befolyásolja). Most majd azt kell eldöntenünk, hogy melyiket és mikor, melyik héten. A ki csinálja kérdésre is valószínű, hogy van válaszunk, az istenhegyis dokink.
Én is remélem, hogy most már semmi baj nem lehet....

gneke 2013.01.15. 21:47:33

Egyiket sem. Felesleges.

erdeipetymeg 2013.01.15. 22:42:15

Melyiket csináltatjátok meg?

erdeipetymeg 2013.01.15. 22:45:32

ja bocs félreolvastam.... ha szabadna szavazni, és a választhatók között van, én a vérvételesre voksolnék..

kicsinap 2013.01.16. 08:07:26

Én is az egyiket se-re szavaznék.
Amúgy szinte biztos, hogy CVS-t nem csinálnak vérezgetés mellett, legalábbis nekem anno azt mondták, hogy úgy túl nagy a kockázat.
Úgy amúgy a CVS annyiban jobb, hogy már 11. héttől megcsinálható, és az istenhegyin kb. 4 nap alatt van már eredmény.A vetélési kockázata nagyobb, de állítólag az istenhegyi saját statisztikája igen jó, 1% az is. Így ha az ember a nem mellett dönt még mütéttel megúszhatja.
Az amnio nem végezhető el a 16. hétnél előbb, mert nincs elég magzatvíz hozzá, és jóval többet kell várni az eredményre, azt csak fekvőbeteg intézmény végezheti, ezért TB-s módon tudod csak, nálunk 2,5 hét a várakozás, de van, ahol több. Így mire eredmény van, egy 19 hetes baba rugdos már a pocakodban. Erősen átgondolandó. Őt már rendesen meg kell szülni.
Egy nagyon alapos (vagy több) UH Hajdú doktornőnél az istenhegyin szerintem elég nagy biztonságú.

(Én már máshol írtam, hogy szinte sehol sem olvasható és Magyarországon sosem mondják, holott angol szakirodalomban nem egy kutatás olvasható róla, hogy az amnio következménye nem csak a vetélés, hanem a koraszülés is lehet, én sajnos így jártam, és a kisfiam, aki tökéletesen egészséges volt 4 hónapot élt. Most újra babát várva, semmilyen vizsgálatra nem mentem el, se kombinált teszt, se amnio, se AFP, csak az UH-k)

Betti Horváth 2013.01.16. 10:00:53

Kedves Piroska! Én csak csendesen szurkolok Nektek, nem szoktam kommentelni, de szerintem akármelyik jó lehetőség lehet, ha olyan orvos csinálja, olyan helyen, akiben és ahol megbízol!
Nekem a nagyfiamnál, aki maholnap 10 éves lesz, amnio volt, rossz AFP érték miatt, 22 évesen, és semmi baj nem volt, még egy vérvételnyi fájdalmat sem éreztem, és végig láttam a velem szembeni UH monitoron, hogy az orvos mennyire vigyáz a babámra.Nagyon megnyugtató volt, hogy sok betegséget ki tudtak így zárni.
Most a második babánkat várjuk, ma kezdtem a 24. hetet, és igen, én szerettem volna, kombinált teszt ide vagy oda, hogyha megcsinálják, sokkal nyugodtabb lennék, de sem az eredmények, sem a korom nem indokolta...

Szóval, hajrá!

És minden rendben lesz a Pocaklakótokkal, és Veletek, nagyon szurkolok!

fazsiráf 2013.01.16. 11:15:02

Kedves Piroska!

Szerintem ez a kérdés mindenkinek a legszemélyesebb magánügye. Én 37 éves vagyok, és ha babát várnék én is komolyan megfontolnám a kérdést. Az én dokim szerint csak az amniocentézisnek van értelme. Én javaslom, hogy olvasgasd az nlc-n az s.o.s. amnio! című fórumot, mert sok tapasztalat, okosság leszűrhető belőle.
Nagyon drukkolok Nektek és bízom benne, hogy a kis gumimaciból egészséges kisbaba lesz! Így kell lennie, punktum!

Ölel és bátorít,
Enikő

almameter 2013.01.16. 16:59:20

Ha szavazásra bocsátanád a kérdést, én is arra szavaznék, hogy egyik vizsgálatot se végeztesd el, de mivel már döntöttetek, így mindegy, hogy mit javaslunk mi, olvasók. Hamarosan betöltöd a bűvös 12.hetet, lassacskán túl leszel a nehezén - már ami a korai vetélés kockázatát jelenti. Onnantól azért már biztosabb a dolog.
Igenis érezhetted a magzatmozgást! A többedszer várandós anyák hamarabb veszik észre az első magzatmozgást (ami persze nem az első, hisz a magzat már jóval hamarabb is megmozdul), már tudják, mit kell érezniük ilyenkor!
Kívánom, hogy a vizsgálat megnyugtató eredményt hozzon!
Erzsi
süti beállítások módosítása