Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Viszonyítás

2013.01.11. 13:14 | piroskaesfarkas | 3 komment

Ha a méhem kb. akkor mint egy narancs (olvasva a 11. heti méreteket, mert igen, ma betöltöttük a 11. hetet), Gumimackó meg remélhetőleg legalább 5 cm, a lakása pedig nyilván még ennél nagyobb, akkor mégis, hova tömörülhetett ott annyi trutyi (mikor pár napja már nem is látszott UH-n a hematoma), hogy naponta sokszor jön ki az a barna, fűszálhoz hasonló valaminyálka. Fújamúgy. Nemértem. Elvileg tudom, hogy ürülhet meg minden, de mégis frász jön rám, hogy mi van, ha ez valami fontos dolog, ami foszladozik ott, vagy ilyesmi. 

A sima terhestünetekről nem is nagyon szoktam írni, beszélni, valahogy nem merek. Pedig vannak. A hányinger. Elég korán kezdődött és nem is elviselhetetlen, szabálytalanul jön rám, aztán rövid idő múlva távozik (már az inger, róka nincs). Hatalmasra nőtt a hasam, egyik pillanatról a másikra (na persze eddig sem voltam egy deszka sajnos). Esténként alig bírom elmondani azt a 4-5-6 mesét a gyereknek, hogy el ne aludjak, aztán válaszolgatni néhány kérdésére, vagy játszani a sötétben (van a "te egy copfos cickány vagy" típusú játék, a másik kedvenc pedig a "füllentős", amikor valami olyasmit kell állítani a másikról, ami nem igaz. Mindkettőt hatalmas hahotázás kíséri). Aztán elalszom vele. Később úgy fél4 körül kelek és nem bírok visszaaludni fél7 körülig. Néha van savam és sziszeg is ki a levegő a számon. A cicfájás is jellemző, de az lehet a sok aluldugdosóstól is. Ami jó, hogy a görcsölések rituktak, pár napja nem is fájdogál annyit az alhasam.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr325012125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.01.11. 17:35:34

Kedves Piroska, csak nemrég kezdtelek rendszeresebben is olvasni, nagyjából, mikor Nünü ovis lett :-))
Aztán kíváncsi lettem az előzményekre, elkezdtem az elején, aztán megkerestem az első babavárást (közben ugye kimaradt vagy 2 év, de majd eljutok oda is :-)) ) és most tarok januárnál .-))

Szóval csak azt akartam mondani, látom, hogy nagy elánnal veted bele magad mindenbe az egyéniségedből fakadóan, és most valahogy sokkal visszafogottabbnak érezlek. Szerintem jobb lenne, ha ugyanúgy kiírnád magadból a félelmeket, fájdalmakat, mint régebben, még akkor is, ha azt hiszed, másoknak ez unalmas, vagy esetleg elkiabálsz valamit, vagy mittomén.

Az elfojtás a lehető legrosszabb, ezt magamon is tapasztaltam, az önuralom, a hallgatás nem biztos, hogy szerencsés.

És mintha most nem járnál olyan elszántan orvostól orvosig, minden kérdésedre választ keresve. Miért?
Talán megnyugtatnának, vagy legalább megmagyaráznák a dolgokat. Amit ismersz, az sokkal kevésbé félelmetes.

Sajnos nem tudom, hogy mi az, ami ürül nálad, fogalmam sincs, mennyire van az ilyesmi rendjén. Bár szerintem a mennyiségre magyarázat lehet az is, hogy a váladék egy része nem is a méhből származik, hanem a hüvelyből. Sajnos már rég voltam babaváró (29 éves lesz a "picikém" maholnap :-)) ), és akkor se figyeltem ennyire magamra, mert "nekem nincs semmi bajom és kész" (azóta is kb. ez a hozzáállásom, sajnos...). Akkoriban senki se hallott terhességi cukorról meg toxémiáról, stb. Na meg internet se volt még :-))

Szóval fel a fejjel, és inkább öntsed ki a lelked, mint hogy emésztődjél magadban.

Drukkolok nagyon, hogy ne legyen semmi baj a gumimacival, és veled sem .-))

Bobemara 2013.01.14. 10:42:21

Azóta továbbolvastam a blogot, és rémesen sajnálom, hogy ennyi küzdéssel, szenvedéssel jár a gyermekvállalásotok.
Őszinte tiszteletem mindazoknak, akik végig csinálják ezeket a tortúrákat...

Drukkolok nagyon, hogy Gumimaci eléggé erős legyen a küzdelemhez, és ő is élvezhesse a ti tündéri családotokban áradó szeretetet és törődést.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.01.15. 11:24:30

@Bobemara: Kedves Bobemara! Először is köszönöm szépen, hogy ennyi időt szánsz ránk és átrágod magad mindazon, amit itt összehordtam:))))

Elgondolkodtam azon, amit írtál....Érdekes, én nem érzem, hogy visszafognám magam, vagy lenyelném az érzelmeimet. Akik ismernek személyesen, szerintem ugyanúgy szenvednek tőlem, mint ezelőtt:D De tényleg, vagy bőgök, vagy röhögök, a kettő között ritkán vagyok. És általában minden kijön belőlem, amit érzek, ami sokszor nem is olyan jó.

Talán régebben több időm volt arra, hogy ezt ide, a blogba is leírjam.
A visszfogottság viszont biztosan megnyilvánul most a babavásárok alkalmával. Ez azt hiszem, sajnos érthető. Annyi szomorúság és csalódás ért minket, hogy nehezen engedem át magam a boldog babavárásnak. Ezzel kapcsolatban valóban sokkal több érzelem kavarog bennem, mint amit kiírok magamból, de egyszerűen nem szeretném átélni az írások alkalmával azt a bizonytalanságot, félelmet, amit érzek.

Orvoshoz járok, egyesek szerint túl sokat is. Holnap pl. a belgyógyászhoz megyek:)

Nagyon szépen köszönöm a drukkokat és a sok szépet, amit írtál!

Ölelés,
Piroska
süti beállítások módosítása