Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Most meg herpesz

2013.01.04. 19:31 | piroskaesfarkas | 9 komment

Kjött a számon. Azonnal megnéztem a neten, hogy milyen gubancokat okozhat, mert mikor a kórházból eljöttem és bejött értem Nünü is, volt valami a kis csücsöricsőrén, amit közelről megszemléltem és gyanakodtam herpeszre (szerintem nem az volt), mire a nővérke azt találta mondani, hogy csak nehogy elkapjam terhesen. Nos, pedig de. Ezt is sikerült elkapnom. Herpesz vírít a számon. Igaz, nem először, sokszor volt már de mostanában egyáltalán nem. Tudom, a legyendül immunrendszer, a másfél liter vérveszteség, egyebek. Nézegetem a nyelvemet is, hosszú repedés van középen, mellette meg kis faágszerű kicsik. Pedig iszom mint a gödény (most megnézem a neten, hogy a gödény tényleg sokat iszik -e). Nem mellesleg ma a fejem is besajgott, úgyhogy bevettem egy Panadolt. 

Ui: a gödény csak vízszűrőként üzemel.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr374998513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2013.01.04. 20:51:47

Szia Drága Piroska!

Hjjajj, már mennyiszer akartam írni a sok aggodalmad miatt. Most csak kettőre reagálok gyorsan: barnázás=amit a többiek is írtak, hisz az orvos is mondta - Nálad olvastam - hogy majd a haematoma így ürül ki. Szóval nyugi.
Herpeszre vonatkozóan pedig annyi, hogy CSAK a szülésnél (természetes szülésnél, nem császárnál) számít és az is akkor, ha genitális herpeszről van szó (de nyilván ha a szádon van herpesz, talán vennének hüvelykenetet - szülés előtti időpontról beszélek -hogy megnézzék, jelen van-e máshol is és ha igen, nem engednék a természetes szülést...ami lehet hogy amúgy sem jön majd számításba esetedben?! szóval ezen buksit törni csak a harmincvalahanyadik hétben előforduló herpesznél kell csak )
Természetes hogy kijött, igen, most stresszes is vagy meg a vérveszteség stb.
Egyébként én meg az utóbbi két babámnál pont mindig úgy fogantam meg hogy kicsit le volt gyengülve az immunrendszerem (úgy látszik ez kellett hozzá), az egyiknél arcüreggyulladásom volt, a mostaninál pedig pont herpeszem (a számon). Kicsit én is paráztam miatta, de aztán utána kérdeztem a dokimtól, Ő nyugtatott meg.
Szóval no para, persze én is utálom ha ezt mondják...de minden jel arra utal hogy ez a baba meg akar Hozzátok érkezni, talán írtam is egyszer amivel én is mindig nyugtatom magam, hogy minden úgy lesz, ahogy lennie kell. Ennek meg most így kell lennie, érdemes lenne végre elhinned!!
Puszi, sok! Adibaba
U.i.:
Ja! Amniocentézissel kapcsolatban is akartam írni. Rékánál volt, mert rossz lett a négyesmarkerem. A dokimat a SOTE1-en teljes szívből ajánlom. Elküldjem az elérhetőségét mailen? Ha nem is ott csinálod, azért leírom hogy utána sok-sok MAGNE B6-ot javasolt (nekem napi 3x1-et, de hallottam már másnál többet is) és hogy azokban a napokban ne simogassam a pocimat és feküdjek 3 napig szigorúan. Ezek fontosak azért hogy ne legyenek méhkeményedések (összehúzódások), de a többi riogatást talán nem kell komolyan venni...futószalagon ment az egész. Azért írom le, mert amíg várakoztunk a szúrásra, kiderült hogy csomó kismamának ezt nem mondta el az orvosa.
Előtte talán azért lenne érdemes konzultálni szakorvossal hogy megmondja, a méhed bírja-e az ilyen megpróbáltatásokat (de most ettől a mondatomtól nem kell megijedni!!!)

Timi/P-E anyuja · http://mestermanok.blogspot.hu/ 2013.01.04. 21:47:57

Óóó, még ez is, de ezt gondolom a legyengült immunrendszer okozza. Remélem hamar elmúlik.

Sajnos én herpeszre hajlamos vagyok, sokszor előjön, főleg ha valamit jóízűen eszem, de pont szülés előtt nekem is kijött a számon és nem mondták, hogy nagy gubanc lenne e miatt.
Én is úgy tudom, hogy csak akkor gond, ha hüvelyi a herpesz és természetes úton készül szülni az anyuka.
Én egy homós bogyót szedtem rá, egy szintén várandós anyuka ajánlotta, gyorsan segített és ha azóta eljön csak ezt használom.
(ha esetleg utána néznél a neve Rhus toxicodnedron C15)

albkozi 2013.01.04. 21:58:28

A futószalagon én is bejutottam a magzatvíz-mintavételre. Semmilyen kapcsolatunk nem volt, mégis minden jól sikerült, profin kezelték a szalagot. Piroska, utána mi metróztunk és hazavonatoztunk. Szóval hajrá!! Ja és hatalmas herpeszem is volt, mint egy fél-bajusz :-) És mágnyes kommentjén akkorát nevettem.

erdeipetymeg 2013.01.05. 11:05:29

egy kis ajakherpesz már igazán meg se kottyan a kis survivor gumimacinak, ne izgulj.... inkább Nünü kora, és az ovi miatt én a barihimlőtől jibban aggódnék. Na az ami ezta veszélyes a terhesség elején és végén... főként ha pechetekre Nünü a szülés környékén barisodna be.... én Petit amikor Annust vártam akkor oktattam be, mert 2 eset is volt (igaz Ő még nem volt ovis) amikor barihimlős lett másnapra az a gyerek, akivel előző nap egy "tálból cseresznyéztek" most amúgy is járvány van.... csak tudom, nagyon képben vagyik, mivel mindkét beoltott kölykömnek ezt (is) hozta a Jézuska... igaz, Peti 5 pöttyel megùszta, és 3 orvos is azt nondta nem az, de rá pont 15 napra Annus brutál pöttyös lett, így igazolódott, hogy Ő is az volt.... mivel nem hitték el nekem, hogy baris, úgy járt suliba.... ezért mondom, ha egy baris is van az oviban, inkább ne vidd....

erdeipetymeg 2013.01.05. 11:11:37

Jajaja !!! Magzatvízvizsgálat !!!! 25.000 körüli pénzből megcsinálják sima vérvizsgálattal !
A hibákért bocs, karira "buta,,telefont kaptam, Peti meg valami tankot hajkurász non-stop a gépen, és nem enged oda...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.01.06. 10:27:30

Köszönöm a herpeszes hozzámszólásokat is!:) Hát ez van, mindig akad valami.....

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.01.06. 10:29:35

@erdeipetymeg: Sajnos a vérvizsgálatról, a kombinált teszt és hasonlókról nem rendelkezünk pontos infókkal. Ugyanis minden ilyen vérivizsgálat csak iránymutatás, nem pontos szűrővizsgálat. Egyetlen ilyen van csak, ami biztosat mond, az pedig a magzatvízvétel, vagy a corionboholy vétel.

Legendarys 2013.01.07. 13:56:10

Kedves Piroska. Tudok Bp-en egy hegyet ahol vérvétellel kiváltható a pocakszúrás, és az teljesen egyenértékű. Tehát nem %-os arányt mutat. Persze ennek megfelelően nagyon drága, 6 számjegyű :(

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.01.15. 11:28:46

@Legendarys: Igen, tudom sajnos, azt hiszem 300 ezer Ft körül mozog az ár. De elég új módszer és a dokim azt mondja, hogy még mindig a magzatvízvétel az, ami megbízhatóbb......Nehéz....
süti beállítások módosítása