Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Barnanyúló

2013.01.03. 15:17 | piroskaesfarkas | 11 komment

Be kéne vezetnem valami kis grafikus táblácskát, ami azt hivatott jelezni, hogy olyan témáról fogok írni, ami mások  nyugalmát megzavarhatja, vagy mit is szoktak mondani. Vagy ugye a kívülállóknak gusztustalan, rémes, zavaró, akármi. Ilyenem nincs, de a barnanyúlós is hozzátartozik a történetemhez, tehát le kell jegyeznem. Ha másért nem, magam miatt (hátha valaki jön és megnyugtat, hogy neki is volt barnanyúlósa), illetve olyan kismamák miatt, akik később idetalálnak, mikor beírják a keresőbe, hogy barnanyúlós, és megnyugvást keresnek, hogy ez márpedig semmi (szeretném ezt hinni, és július közepén kacagni ezeken a napokon).

Ahogy már mondtam, a wcpapirnézegetés teljesen természetes ilyenkor (ajánlom, hogy semmiképpen se mintás, pláne ne narancssárga kisvirágos fajtát válasszunk, mert bár szép, de folyadékkal érintkezve gyors kétségbeesést képes generálni), meg az is, hogy minden furcsa érzésnél rohangászok kifelé és megnézem, hogy minden rendben van -e. Most csak sima pisitéma volt, majd papirnézés, amelyen találtam egy sötétbarna csíkot, egy barnanyúlósat.  Drágaegyetlenimádott Meskebarátnőm szerint (akit azonnal hívtam, miután persze Farkast berendeltem egy nézésre - és igen, úgy örülök, hogy simán megnézi és értekezünk is róla, bár nem mondanám szakavatottnak, mivel azt mondta, hogy szerinte úgy néz ki, mint egy megrothadt fű, és megkérdezte, hogy nem ültem -e fűbe mostanában....) ilyenkor egyébként is termel az ember a terhesség miatt némi átlátszó nyálkát (mégis kéne ide az a tábla a nyugalom megzavarásáról....), és talán ez csupán egy kis ürülés, ami a hematomás dolog után természetes.   Negyed órán át nyugtatott, röhögtünk nagyokat és előrevetítettük, hogy még hány ilyen telefonhívás lesz közöttünk július közepéig. Imádom a fejét, meg azt is, hogy bármimről, bármilyen nyálkámról és ugyanígy az övéiről is bármikor beszélhetünk, teljes nyitottsággal, fikarcnyi burkolózás nélkül. 

Persze most rettegek, hogy minden rendben van -e. Megint. Annyira félelmetes.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr24996138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2013.01.03. 15:42:11

Amikor a fiammal voltam pocakos akkor nekem is volt ilyen barnás nyákos cucc. Sőőőt én is véreztem. Febru958árban lesz 4 éves :) Nyugi minden rendben lesz! Ölelés

manner 2013.01.03. 16:09:32

emlékeim szerint nekem is volt :), pontosan, mikor a hematóma volt felszívódóban. hajrá!!

ildiko78 2013.01.03. 17:05:59

Én is azt gondolom, hogy ahogy húzódik vissza a hematóma, hagy ilyen nyomot. AHOGY AZ ORVOS MONDTA!

Nagyon-nagyon nehéz biztosan, hogy ne rettegj, nincs értelme, ha baj lenne (nem lesz) azt lehet érezni.

Ildikó

erdeipetymeg 2013.01.03. 17:39:42

Drága Piroska ! Nincsen semmi baj, a "simanyúlós - ami természetes - barnukt be a hematóma miatt. A barna csak jó ürül ki az a dög. Nyugi, semmi baj nincs ! Farkas nagyon vicces:-) A fűben csupasz fenékkel üldögélés nagyon aktuális:-):-):-):-)

mágnyes 2013.01.03. 18:23:57

A középső gyerekemmel nekem az első harmadban végig volt "barnatrutymák", sőt néha véreztem is. Szinte napi rendszerességgel rohangáltam nőgyógyászhoz a munkahelyemről, míg meg nem untam és otthon nem maradtam. DE figyu, és ez most tényleg undi, de egyszer minden terhesség mentessen kellett hüvelykúpot használnom, talán három napig. Aztán a használat után jó pár nappal pisilés után egy akkora "barnatrutymák" volt a papíron, hogy azt gondoltam elvesztettem valami belső szervem. Szóval ha használsz kúpot akkor ilyen is előfordulhat. (még sosem írtam ilyen undi kommentet :))

erdeipetymeg 2013.01.03. 18:51:47

mágnyes: :-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D

Alexandra Kempfné Gombos 2013.01.03. 19:19:38

Mikor barnáztam a ksilányommal volt ilyen(július 21én lesz 2(, amielőtt végleg elmúlt. Utána volt ilyen nyúlós cucc, de hófehér, szinte végig:S dokim szerint normális. Lehet kis barnával keveredett és megszínezte.
És én is sokáig görcsöltem :(

Roseholme 2013.01.03. 21:47:56

Szia!
A felszívódó haematoma barna és elég durva szaga is van. De ki kell jönnie, úgyhogy ez várható volt. Ha belegondolunk, hogy ez valószínűleg azt is jelenti, hogy csökkeni fog a haematoma mérete, akkor inkább örülni kéne. Azt nem mondom, hogy ne aggódj, leírni kommentben könnyű, de megfogadni...
Hajrá!

Legendarys 2013.01.03. 22:17:04

Szia Piroska!

Jöttem megnyugtatni. Nekem másfél hónapja volt egy vérzésem 13 hetesen, mert a méhszáj közelében tapadt a lepény. 10x2mm-es hematóma maradt utána. Orvos megnyugtatott hogy ezzel hetekig fogok még barnázni . Így is lett. 4 hétig eltartott, pedig nem túl nagy volt a bevérzés. Ha sokat jöttem - mentem, vagy autóztam akkor mindig erősebb volt. Ha sokat voltam ágyban akkor nyugisabb volt a helyzet Végül már csak az autózás hozta elő, most már az sem. Kiürült, szervült. El fog még tartani egy jó ideig, ne ijedj meg. Csak pihenj amennyit tudsz.

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2013.01.04. 11:35:53

Bogi mellett én is növesztettem egy hematómát ami nálam is barnázással-vérzéssel távozott, ha többet mozogtam többet barnáztam. Egyébként szerintem jó, hogy csak lassan távozik a hematóma, addig is picúrka nő és erősödik. Nálam azt mondták a vérzés elsodorhatja a kicsit - tehát minél nagyobb a baba, annál könnyebben megküzd egy hematomával :D ( mellesleg az 50% esélyt kapott kislányom olyan, de olyan akaratos lett, hogy a mai napig megemlegetjük ezt az 50 %-ot :D )

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.01.04. 19:26:14

Kislányok! Köszönöm a példákat meg a bíztatást, igazán jó olvasni, kicsit megnyugodtam.
Azóta nem tapasztaltam hasonlót, csak egyszer.
Igen, persze, minuszokban, terhesen kint üldögéltem a fűben csupasz hátsóval:)))
Mágnyes, örülök, ha nyitottak vagyunk és hát gusztustalan vagy sem, ez van:))) Köszönöm a gusztustalan kommentet, komolyan!:)
süti beállítások módosítása