Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lázlázláz

2011.12.29. 13:43 | piroskaesfarkas | 8 komment

Amikor éppen nincs láz, virgonc. Majd hirtelen tíz perc alatt visszaesik, a láz pedig felszökik, van, hogy 39 fölé. Ötödik napja így. Semmi más tünet. Sápadt, látszik, hogy nincs jól, ha pedig lázas, megjelennek a sötét karikák a szeme alatt, elesett, rémesen bágyadt. A furcsa az, hogy pl. tegnap utoljára 6-kor kapott lázcsillapítot délután (egész nap nem volt láza, csak mikor felébredt a délutáni alvásból), és este sem ment fel. Hajnalig nézegettük felváltva, hogy meleg -e a feje, de semmi. Majd reggel nyolckor, mikor ébredtünk, tűz forró volt, megint 39. Lázcsillapító be, most éppen normális a hőmérséklete.

Pisit nem tudunk becserkészni, mert ha bilin ül, nem produkál semmit (tegnap 3 órán át üldögélt, ma másfél óra után adtuk fel, mert elgémberedik a lába), a zacskós megoldással csak annyit nyertem, hogy a doktornő a pár cseppbe bele tudott mártani egy kis papirt, ami alapján normálisnak gondolja a pisitémát. Kaptunk antibiotikumot (bármennyire ellenzem, most nem tudok mit kitalálni, mégis öt napja lázas), vettem mellé probiotikumot, vannak biobogyók, fülcsepp, vitaminok. Reggel bőgtem egy nagyot, mikor lementem a földszintre és megláttam a karácsonyfát, aminek szinte csak huszonnegyedikén örülhetett, azóta fent gubózunk a szobájában, igyekszünk ágyban tartani, még a hatalmas babaházat is felcipeltük neki a fa alól......

A kényszerpihenő alatt viszont hihetetlen rajzok születtek (amúgy is napi 50 oldalt rajzol tele, ma vettem újabb 5 nagyalakú füzetet, két csomag krétát, egy adag filcet és egy új fajta "dambit" -azaz zsírkrétát). A dokitól hazafelé pedig megszületett egy új dala, ahogy mondja: "szereztem egy új dalt Anyaca, ami rólad szól. Pararararam, imádatom tárgya Anyaca, párárárám, imádatom tárgya Anyaca! Legszebb Anyaca, puhafinomkezű A-nya-caaaaaa, nagyon szeretlek A-nya-caaaaa! A világon a legjobban szeretlek Anyaca! Ez Rólad szólt Anya!!!!!" Bőgés titkoban.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr253504240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jutkibutki · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.12.30. 20:30:02

Piroska, kérlekkérlek ne vedd ijesztgetésnek, csak nem bírom ki, h le ne írjam.
Nyáron Lillának is volt ilyen, ötödik napja láz, semmi de semmi kísérőtünet, és még egy negatív pisink is volt. De a doktornénink nem hagyta annyiban, irány a kórház és kiderült: vesemedencegyulladás. Ugyanez volt, amit írsz, virgoncság, gyorsan felszökő láz, és értetlenül álltunk, h miezmiez. És nem fájt semmije! Nagyon fontos lenne sztem egy pisiminta, mert azt nézik ugye gyorsteszttel, h van-e benne fehérvérsejt, ilyesmi, meg aztán bakterológia. Nekünk a gyorsteszt negatív lett, aztán a bakterológián és az ultrahangon derült ki, h gáz van.
Csak azért írom, h pontosan tudom, milyen, mikor nem és nem tudod mi a baj. De ha kiderül, pikkpakk orvosolható. Jól tetted, h belementél az AB-ba!
Jobbulást!

rolibaba 2012.01.01. 01:09:42

Szia! Idetévedtem, ha nem baj leírom, mi hogy jártunk. Negyedik napja lázas a fiam, voltunk vele orvosnál is, aki piros torkot látott, mást nem. Tegnap reggelre majdnem 40 fokos láza lett, bevittük a Heim Pálba, ott megvizsgálták, és kiderült tüszős mandulagyulladása van, hozzáteszem a lázon, bágyadtságon és az étvágytalanságon kívül semmi más tünete, még egy köhintés sem. Vért is vettek, így be tudták azonosítani, hogy bakteriális tüszős mandulagyulladás (mert van vírusos is és a gyógyszerfelírásnál ez sokat számít) Mi először Supraxot kaptunk, amitől nem nem javult semmit, ezt cserélték le Augmentinre. Az is tuti, ha ma mennénk, akkor bent is fogták volna, mert nagyon rosszak lettek a gyulladásos értékei, amiket a pisiből ki sem tudtak mutatni.

Pankababa 2012.01.01. 13:01:39

Mi a helyzet a kicsiddel? Most hogy vagytok?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2012.01.02. 10:40:53

Drága Kislányok!
Sajnálom, hogy Náltok is volt már hasonló, de remélem, soha többé!!! Köszönöm, hogy megosztottátok velem és a tanácsokért is ölelés!!!!!
Pankababáék, köszönjük az érdeklődést!!!!

5. napja szedi az Augmentint, meg a probiotikumot, vitamint. Rémes hasmenése lett, sötétzöld és folyós (elnézést a pontos részletekért...), de az ügyelet szerint az antibiotikumtól lehet. Ettől aztán olyan szinten bedurrant az alváza, tiszta piros, sír, ha le kell törölni......Láza már 3. napja nincs legalább..

Hát így.
Puszik

Pankababa 2012.01.02. 11:59:53

Vastagon sudocream+szabad popsi! Ha nem javul, akkor van egy borzalmas, ám csodamódszer, lila tinta jellegű cuccal kenik be a popóját, ami mindent összefog és nagyon lassan kopik csak le, de egy csapásra helyrehozza és nem fog fájni (sajnos tapasztalat-Panka)
Jobbulást!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2012.01.02. 12:18:43

@Pankababa: Drága! Köszönöm!!!!! Nekünk a Haliacre az, ami bevált már többször is, és azért is jó, mert homeopata:)
Most már csak az a baj, hogy nem igazán eszik.......
Puszik

Pankababa 2012.01.02. 19:29:57

Akkor egyre jobb a helyzet, pár nap és az étvágya is visszatér, kezdődhet a pótKarácsony:-)

rolibaba 2012.01.02. 21:22:57

@piroskaesfarkas: Rolinak is borzalmas hasmenése lett az Augmentintől, a háziorvos is a mellékhatásnak mondta. de láza már neki sincs egy napja.
süti beállítások módosítása