Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bökkenő

2011.07.01. 08:25 | piroskaesfarkas | 4 komment

A könyvbőlmesélés felvonás után, ha megegyeztünk végre, hogy ideje leoltani a lámpát és majd holnap folytatjuk a mesekönyvek lapozgatását, akkor jön az összebújós mesélés a sötétben. Mostanában a régebbi kedvencek helyett (Mazsola, Futrinka) saját történeteket vagy általunk kitalált meséket kér. "Anya, elmesélnéd légyszíves, amikor megszülettem?". De szereti az "alvórongyis meséket", amelyeknek Ő ad címszavakat, nekem abból kell történetet szőni. "Anya, ma meséld el az Alvórongyi és a csillagrendszert!" Már leragad a szemem, de kerekítsek egy izgalmasat a csillagrendszerről meg a rózsaszín alvótársáról......Máskor meg "Most legyen az Alvórongyi és a petróleumlámpa!" Szóval van feladat:)

Aztán vannak más saját meséink is, egész hosszúak, mint a Pihetündér. Máskor meg Ő szeretne minket elvarázsolni egy-egy saját kitalálással. Ezek mind tüneményesek, és egytől egyig "itt a vége fuss el véle" heves felkiáltással végződnek. Tegnap este nehezen jött álom a szemére, sokáig meséltünk, majd beszélgettünk a sötétben, egy takaró alatt. Lelkesen ecsetelte, hogy mit szeretne csinálni másnap: "Anya! Holnap keresünk egy varázsparipát, aminek elférünk a hátán ketten, Te meg én, a két tündér. És akkor, és akkor felszállunk az égig, a felhőkhöz, és, és, és ott leszállunk egy felhő szélére és leülünk ketten. Lóbázzuk a lábunkat a széléről és megkérdezzük a felhőket, hogyan lesz az eső. Aztán hazajövünk Apához. És, és, és Anya! Majd fonunk virágkoszorút a hajunkba, azzal megyünk a felhőkhöz, jó? Csak az a baj, hogy nagyon fúj a szél és hideg van. Hallod, hogy süvít?"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr863029210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lius 2011.07.01. 14:57:33

jahajjjjjj, még jó, hogy holnap megyek ki, majd jol megölelgetem Nünüt!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2011.07.01. 15:06:21

@lius: De varázsparipával gyere ám!!!!:) És készülj fel, hogy:
-kergetőznöd kell a szélben
-csigákat kell mentened
-be kell bújnod a papirházba
-üldöznöd kell körbe-körbe a lakásban
-süteményt kell szaggatnod (ma is csináltunk, de megbeszéltük, hogy Rád is vár még egy adag)
Na szóval ilyenek.

lius 2011.07.01. 15:41:32

@piroskaesfarkas: oo, minden ilyesmiben profi vagyok :) ugyhogy allok elebe! jo lesz!

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2011.07.02. 12:12:36

azok a copfok!!! meg kell zabálni!!!! szupercuki!!
süti beállítások módosítása