Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Paradicsom

2011.05.27. 22:34 | piroskaesfarkas | 3 komment

Hajnali négykor lett vége a filmnek, amit valamikor jóval éjfél után kezdtem el nézni, akkor, mikor rájöttem, hogy képtelen vagyok elaludni, és akkor mikor már annyit lélekbúvárkodtam magamban, hogy elgem lett. Először a laptop gyenge fényében kirajzolódó kettősüktől lágyultam el, ahogy egymás mellé gurulva, szétdobott végtagokkal, békésen alszanak. Aztán a filmtől (nem biztos, hogy a film érdeme, már jól be volt ágyazva a lelkemben). Később meg attól, mikor négykor kimentem pisilni és megláttam a távoli fényeket, a messzi városi fényeket, melyek olybá tűnnek innen, mint egy kis ékszeresdobozka. Aztán meg a kutyáktól -akik bármikor is látnak meg, reggel, éjjel, hajnalban, teljesen mindegy- ugyanúgy boldogságot látok rajtuk (Alfi már annyira rosszul hall, majdnem semmit, hogy égnekálló lábakkal húzta a lóbőrt és jóidőbe telt, mire észlelt engem). Leültem hát közéjük a fürdőszobában és tíz percig örömködtünk egymásnak négyen. 

Nem is tudom, az esti összebújós, egyfészekbenegyüttalvóshármasért rajongok -e jobban, vagy a reggeli, nagyonálmosámtündéri lassú, kisluykakonbekukkantónapsütéses, hízelgősdorombolós felkeléseket. A kimondatlan menetrend szerint általában lemegyek és megcsinálom Nünü reggeli italált ("bébi" névre hallgató lötty), amit az ágyban fogyaszt el az ébredező apja melett (kinek fején ilyenkor van már egy apró kalap, vagy egy kendő, a párnáján meg különféle állatok....egész sorozat felvételem van így róla). Most, hogy már ilyen csodás az idő, megint rendszeresítettem a papucsoshálóinges reggeli kertkörbenjárást. Fantasztikus. Minden nap nyílik egy új kisvirág, egyre nagyobbak a bokrok és a fák, csicseregnek a madarak, csobog a víz, feketerigók járnak iszogatni a tóra, a csillogó, nedves, hideg fű csiklandozza a talpamat. Lerövidültek ezek a magányos percek, mert várnak rám, de nem bánom. Olyan nagyon......

Később kirohan Ő is, kezében még az alvórongyijával. Felemeli a földről a súlyától lehajló halványrózsaszín virágfejet, beleszimatol. Kéri, vágjak le egy sárga rózsát a hajába. Beletűzöm s már rohan is kergetőzni a kutyákkal "Fiaim, gyertek kergetőzni velem, szedjétek a lábaimat!" Aztán már száguld is, féloldalasan lépked a nehéz zöld vödörrel, hozza a haleledelt. Három markolásban állapodtunk meg, szórja is lelkesen a vízbe a színes lemezkéket, s alkudozik a negyedik adagért, amit az ebihalaknak szán. Megszámoljuk a mesés tavirozsákat, békákat keresgélünk és hallgatjuk a gyenge kis szélben susogó nádat. 

Paradicsom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr122937737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tuti 2011.05.28. 11:30:48

Olyan jó téged olvasni.. :) milyen film tartott ilyen sokáig? :) gyönyörű a kis tó a virágokkal!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2011.05.29. 22:47:51

@Tuti: Köszönöm, olyan kedves vagy!!!!!!!!!!!!
Többszöri megszakításokkal, amerikaifocizósigazsztoris:)
Jaj, a tó, igen......szerintem él benne békakirályfi is:) Ma tizennégy tavirózsafejet számláltunk össze, amelyek már kibontakoztak...:)

Tuti 2011.06.01. 13:49:11

Az nem kevés rózsa... :) anyukáméknál is van egy tó, de már régóta arra vár szegény, hogy kitakarítsák, és utána mehetnének bele a kis virágocskák, szerintem annyira szép egy ilyen kis tavacska! :) békakirályfi? :) hát nem tudhatjuk :)
süti beállítások módosítása