Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ha jössz

2010.11.05. 15:24 | piroskaesfarkas | 6 komment

Ha be akarsz vágódni a gyerekemnél, célravezető, ha kezdetnek egy doboz kekszet hozol ajándékba (ha meg nem akarsz összeveszni az anyjával, akkor lehetőleg bio legyen, csoki- és mogyorómentes, esetleg még neiscukros, vagy ha nem is bio, valami olyasféle), vagy bármilyen apróságot, mert mindennek örül, amire rá lehet fogni, hogy meglepetés vagy ajándék (lehet az egy szem gesztenye, vagy ejtőernyős pitypang, vagy vacak prospektus, amit a kereszteződésben osztogattak, pláne, ha még ló is van benne). 

Mondj neki egy mesét, vagy olvass fel egyet, nézegessetek könyveket, újságokat. Nyerő vagy, ha elő tudsz kapni a farzsebedből egy új mondókát vagy nótát, de készülj fel, hogy azt többször is elő kell adnod az ittartózkodásod ideje alatt. Ugyanígy több pont jár egy-egy remek kis ötletért, mint pl. javasold, hogy meneteljetek papircsákóval a fejeteken (valami mást kell kitalálnod, mert ezt már Nagyika lefoglalta, és vannak előrágyártott papircsákóink is), bújjatok el valahová, világítsatok elemlámpával a sátorban, vagy bármi ilyesmi, de előre szólok, hogy nagyon sokat kell ismételnetek ahhoz, hogy megunja, s akkor is később megint eszébejut, kézenfogva húz, hogy csináljátok megint. "Eszembejutott a Peti, jöjjön a házikóban légyszíves." Ne is reménykedj, hogy úgyiselfelejti, vagy eltereled majd a figyelmét mással.

Nagyot ugrik majd a népszerűségi indexed, ha nem restellsz "körbenállegykislánykát" játszani vele, körbe-körbe, tapsikolva és énekelve, vagy "nyusziülafűben"-t, gugolva meg ugrándozva.. Legalább tizenötször egymásután. Jelzem, hogy az előbbinél a második versszaknál fel kell kapni és forogni vele, miközben Ő tapsol, és kiabál, hogy méééééég. Már csak a derekad miatt is jól gondold meg, hogy élsz -e a bevágódás ezen lehetőségével, vagy más utat jársz. Utóbbi a térdedet készíti ki. Meg van még jó pár hasonló játék, amit elővehetsz, csípni fog érte.

Néhány példa, hogy fel tudj készülni, hogy ha részesülni szeretnél a legfinomabb puszikból, ölelésekből, és ha ott leszel a toplistáján, nem bánod, hogy ezek után, ha távozol, zokogásban tör ki, hogy maradj itt velünk:

-lovak és egyéb állatok részletes ismertetése, állathangok utánzása, s ezek bemutatása könyvben, újságban, rajzos formában, vagy internetes prezentáció keretében.

-ha tudsz Mazsolát, Tádét, Manócskát, Szöszimicit, kukásautót, darut, konténerszállítóteherautót, kabinoshajót, murénát, vagy valami nagyon érdekeset rajzolni. Előnyt jelent még a különféle tárgyak, kezetek, lábatok pontos körülrajzolása.

-ha szereted, ismered a halakat (nem vered át itt sem, ilyeneket tud, hogy boszorkányhal, meg gömbhal, papagájhal, meg kitudjamégmilyenhal.....), és hajlandó vagy megnézni Vele a kertben a tavat ezerszer.

-ha képes vagy órákon át elszórakozni az árnyékok tanulmányozásával.

-szeretsz kirakózni és tudsz is, mert nagymenő a témában, kiszúrja az amatőröket.

-szeretsz sakkórával sakkozni, de nem ragaszkodsz a szabályokhoz.

-van orvosi táskád, de persze csak játszásiból használod, és a bennelévő mindenfélével megvizsgáljátok egymást, a babákat, a kutyákat, engem, a horgolt macskát, egyszóval bárkit és bármit, csak sok legyen.

-javaslom, hogy az ebédnél csak szerényen fogyassz, ha belemész a hajós, lovaglós, vagy repülős, vagy más kitalált játékába. Elmondom, milyen pl.a repülős. Ő a repülő, általában utassszállító, Te pedig a leszállópálya. A hasadon fog landolni. Utána még hintáztatni is kell, meg pörgetni, meg emelgetni.

-ha van balett cipőd meg tüllszoknyád, s még balettozni is tudsz. De elmegy, ha csak reppelsz, vagy bármilyen más táncos szórakoztatóműsorral tudsz előrukkolni.

-ha hozol magaddal mászóalagutat és mint a kisvakond, jobbra-balra kúsztok-másztok benne, vagy kölcsönadod Neki a hatalmas gumilabdádat, amin sziszikígyóztok, meg bimbammoztok (ezt majd megmutatom, mert nem csinálhatod akárhogy, még rád fog szólni.....a fejlesztő foglalkozáson tanulta, és csakis úgy lehet csinálni). Reméljük a Télapó megkapja a levelünket, amit majd jövő héten küldünk el, mert a listánkon ezek is szerepelnek, s akkor már nem kell majd Neked hozni.

-Ha van türelmed a földön ülve műanyag zöldségeket meg gyümölcsöket rágcsálni játszásiból "nem esszük meg, műanyagból van", s az sem zavar, hogy előtte esetleg valamelyik kutya megszaglászta, mikor kigurult a kosárból. Ugyanígy végiginni a kávé- és teakülönlegességeket egy gyűszűnyi játékbögréből. Plussz pont jár azért, ha tudsz főzni és meg is mutatod Neki a tűzhelyén és a sütőben, miként kell. Vigyázz, rengeteg kérdése lesz.

-ha szeretsz hasonfekve építőkockázni, legózni. Meg az is jó, ha magas tornyokat tudsz felrakni, meg várat építeni, amit Ő aztán lerombolhat, miután elénekelte a "fújja a szél a fákat....." kezdetű dalt, és elhangzik a végén a "reccs". Garantálom, hogy vízhólyagos lesz a tenyered, míg ebben Ő elfárad.

-Ha csillagász vagy, esetleg jártál már a holdon, sőt, fényképeket is készítettél, s el is hozod.

-van traktorod, igazi kamionod vagy teherautód, motorod vagy markolód, és ezzel parkoltál le a házunk előtt. Még jobb, ha előtte dudálsz párat, mielőtt bejössz.

-ha postás vagy, semmiképpen ne elegánsan gyere, csakis munkaruhában, és lehetőleg műszak előtt, hogy tele legyen a táskád csomagokkal. Az sem baj, ha rendőr vagy, esetleg tűzoltó, de akkor azért még válassz mellé valamit a fenti lehetőségek közül.

-jár néhány pont Tőle, ha van Nálad joghurt vagy kifli, vagy gyerektojás (abból a csokit Neked kell megenned).

-ha tudsz papirsárkányt eregetni, fel fog nézni Rád.

-Szeretni fog azért is, ha bemászol Vele a papirházikóba, s ha találsz egy kis helyet, rajzolsz neki halakat, lovakat, házakat, autókat, állatokat, bármit. Vagy írsz a fontosfüzetébe, vagy beragasztotok néhány matricát azok közül, amiket hoztál Neki.

Na hirtelen ennyi, segítségül Neked. A többit úgyis kitapasztalod, ha jössz. 

Ha lemondod a találkozót, és sokáig nem jelentkezel, én megértem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr472425951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kismoly 2010.11.05. 17:24:58

Azt hiszem, engem csípne Nünü... :D
+ titkosfegyverem is van...

Sziltó 2010.11.05. 18:30:42

Eddig is tudtam, hogy szívesen mennék látogatóba. Most még inkább. :) És lehet, h maradnék sokáig. :)

Pankababa 2010.11.05. 19:11:38

Ezt nagyon imádtam:-)

lius 2010.11.05. 20:51:29

jovo heten mehetek?:)

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2010.11.07. 09:17:03

hehe, kéne már egy bébicsősz, értem én :DDDD

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.11.16. 21:44:46

Örülök, ha szeretitek:)

Lius, gyere!!!!
süti beállítások módosítása