Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Emlékek augusztusból

2010.10.02. 21:42 | piroskaesfarkas | 3 komment

Számtalanszor emlegeti a robogó vonatokat, a hattyúkat, kacsákat, vitorláshajókat, a hekkezést, a színpadot, ahová feltette a Papa. "Voltál a színpadon a Papával a Velencei-tónál. Papa nyakában ült Nünüke. Ettünk sülthalat. Adtunk kenyeret a hattyúknak, kacsáknak is......" Pedig milyen régen volt már az az agárdi augusztusvége.

Oly sok emlék fűz oda, annyi szeretetben, élményben volt részem ott gyermekkoromban, majd később is. Úgy éreztem, Agárd a miénk, s a kölyökkori kalandjaink sosem érnek véget, hogy ismerek minden partmenti sziklát, az összes rövidke utcát, s a takaros kis nyaralókat, mint amilyen a nagyszüleimé is volt.

Nem gondoltam, hogy egyszer idegen lesz a part, s nem lesz hova betérnem. A házunkat idegenek lakják.

Mindig megígérem, hogy megkeményítem a lelkemet, nem fogok sírni, ha arra járunk, s megállunk a ház előtt, lesétálunk a partra. Túlvagyok én már a bánaton. Aztán meg mégsem.

A Nagypapám az agárdi állomáson várta a vonatot, mellette két fonott kosár tele szőlővel, amit nekem szánt. Imádott vonatozni, feljönni Pestre, üldögélni egy kicsit valamelyik gyerekénél. Hozzánk igyekezett, hogy meglepjen a gyümölcsökkel. Éles fájdalmat érhezhetett a szívében, amely annyira lebénította, hogy már nem volt ereje elővenni a zsebében lapuló gyógyszereit. Senki sem segített neki. Talán nem vették észre. 

Papa mint brúszvilisz (vágással az arcán) elindítja a gyereket a világotjelentő deszkákon

Papa és Anyika

Szeretem felidézni a kedves emlékeket. Látom, ahogy öreg biciklijén teker, s a nadrágját csipesszel fogja össze. A csomagtartón az elmaradhatatlan fémhálós bevásárlótáska, amiben már hajnalban hozta nekünk a reggelit. Ahogy a széken bóbiskol, keresztbetett lábbakkal, összefont karokkal, lebillenő fejjel. Megvan az arca, mikor családi összejöveteleken kicsit félrevonulva szótlanul üldögél, s büszkén, elégedetten, aligmosollyal gyönyörködik a szeretteiben.

Furcsa, milyen apróságok tudnak hiányozni, ha valaki elmegy. Másnak akár érthetetlen, felfoghatatlan, rémes vagy akár visszataszító dolog is lehet. Hiányzik a fülszőrvágása. Csak nekem engedte meg, senki másnak. Gondosan előkészült, kezembeadta az ollót, és én lenyisszanthattam azt a pár fehér szálat. Megadta a módját. Mindig megvárt vele..... most is megmosolygom az egész szertartást.......hhhhh....úgy hiányzik.

Nünüvel újra felfedezzük Agárdot. A kikötőt, a hekkezőst, a lángosost, a strandot, mindent, amit régen úgy ismertem, mint a tenyeremet, mindent, aminek része voltam én, s a részemmé vált.

Hiszem, hogy egyszer valóraváltom a Nagymamámnak tett ígéretemet, s visszavásárolhatom a picike, útmenti házikónkat, amit Ők építettek réges-régen sok éven át.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr692340296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.10.05. 21:35:25

Pont ide nem ír senki....mondjuk amit én reagálnék-kérdeznék, azt csak szóban..

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.10.09. 22:59:20

@seresv: Nem csak idenem:) Vagy túl sokat írok, vagy unalmas, vagy nincs mit hozzátenni:D

Megszoktam már a kérdéseidet, várom levélben, vagy szkájpon Drágám!:)
süti beállítások módosítása