Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szövegláda - szeret

2010.09.08. 14:40 | piroskaesfarkas | 3 komment

"Anya Boszorkány" - a Maszkabálban látott boszit összehozta azzal, hogy az Apja gyakorta Boszinak hív engem........Olyan párhuzamokat fedez fel és fogalmaz meg, amitől anyai szívem menten hevesebben dobog. 

Elalvás előtt megsimogatja az arcomat "Sziiiiia. Szeretlek Anya. Hiányoztál." - mosolyog, s én is vigyorgok meghatottan. "Anya szája mosolyog" - jegyezte meg kuncogva.

Szombaton kettesbenhagytam Apacával. Hajókat, sirályokat néztek a Dunán, hazafelé pedig buldózekeret és traktorokat tanulmányozott egy építkezésen, ahol a egy kedves bácsi elmagyarázott neki mindent a szerkezetekről. Este elmesélte nekem mindezt. "Apacával néztük a Dunát. Nagy. Hajókat is nézted. Apacával. Ketten. A traktor kereke nagy. Bácsi elmagyarázta a buldózert Nününek. Nagy a kereke. Traktornak is. Apacával néztük."

Álmában is beszél, s általában fel is ébredünk rá, mert hangosan mondja, és sosem tudom, hogy tényleg alszik -e, vagy kedve támadt egy kis éjszakai mesélésre. A minap elérzékenyültünk, mikor ezt hallottuk Tőle "Apaca megmutatja a csillagokat Neked!". Erről álmodik, hogy csillagokat néz az Apjával....hhhhhhhhhh.....

Megmondja a nevét, a teljes nagyonhosszút (négy részes, mint egy sorozat:), az enyémet, az apjáét, a Nagyiékét, mindenestül, előnév, keresztnév. Papájéhoz még az is hozzáteszi, hogy pókercsászárpapa, Apaca pedig "okos, erős, jóképű, szupermen."

Elsorolja, hogy kinek mije. Röhejes, de a magamfajta elfogultbuggyantanya, aki régen csak kiröhögte és lesajnálta ezt a típust, most csak büszkén szemlesüt, és lenyomja magában az időnként előbukkanó régi ént, hogy nehogy kiröhögje a mostanit. Szóval a családban mindenkinek valamije. Ez már csak így kialakult, és akinek eddig nem volt valamije, az is gyorsan csatlakozik. (tényleg nevetségesek vagyunk, belátom). "Nagyika rizibizije vagy. Papa boldogsága. Anya poszátjája vagy. Apaca szupercsikéje"....és így tovább.

A kutyák közül most Alfi lett a kedvence. Minden reggel úgy indul, hogy miután kimegy hozzájuk a szobájából (az ebek továbbra is ott dekkolnak a babaszoba előtt egész éjjel, puha fotelekben és párnákon), híjva Őket "Kutyukkák, gyertek ide Nünübabához, ide, ide!" Majd Alfi hátát paskolja kitartóan "Jól van Alfi, jól van! Jókutya vagy Alfi! Megsimogattad Alfit!" A többiek is kapnak szeretetet Tőle, de közel sem annyit, mint Alfici. Bendőt általában fegyelmeznie kell, mert szereti elkapkodni a játékait "Vigyázz Benő, ne piszkáld, nem a Tiéd, Nünüé, fúúúúúj Benő, nem szabad piszkálni!" Ill. ha tolakszik a kutyák között, nem fér el tőlük, gyakran hallom Tőle "Elnézést Benő, bocsánat Alfi!", és nyomakodik közöttük. Eteti Őket, főz rájuk, üvegből itatja mindegyiket. Nagyon kell figyelnem, hogy ne ugyanabból a kanálból kínáljon minket, mint amit a kutyák orra alá dugdosott. 

A kocsiban szól, hogy "muzsikát szeretnél, Apaca, légyszi, grijjuszvilmost", s ha éppen nem az a dal csendül fel, amit elképzel, reklamál "nem ezt Apaca, a juhászosat" vagy "a kocsmárosnét Apa", stb....És persze minden nótát kívülről fúj erről a cédéről is. Fogalmam sincs, miként jegyzi meg a dalokat, meséket, bármit, amikor nem is tudja a szavak jelentését. Elmondatja az újakat sokszor velünk, és másnap már darálja. A fejlesztő foglalkozáson hallott mondókát pl. ma elkértem a fejlesztőnőtől, mert a gyerek megtanulta a múltkori órán, én meg nem, és mikor mondja, nem mindig értem, s nem is tudom folytatni. A lány felírta nekem egy papirra. Vagy a gyerek zseni, vagy én épültem le. Netán mindkettő.

Sétálunk az utcán, s egyszercsak elkezd énekelni "Tibi Te bitangló, Tibi Te bitangló, Tibi Te bitang...hahaha...tangó" (néhány nappal ezelőtt dudorásztam pelenkázás közben). Röhögnöm kellett. Azóta Ő is nevetve dalolja.

A régiénem most már nem bírja ezt a stílust, abbahagyom. Mára.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr452280398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cuki-esPanni 2010.09.09. 23:29:37

Annyira lenyűgöző és hihetetlen, hogy milyen pöpecül beszél! Sokszor, amikor olvasok róla, arra gondolok, hogy nyilván Panninak is ilyen dolgok járnak a fejében...csak ő még nem tudja mondani..csak odahajol és megpuszil, nem mondja mellé, hogy szeretlek anya. De azért remélem azt gondolja:) Szóval őrület, hogy milyen gazdag a kis lelkük. És olyan jó, hogy a Nünü már mindezt meg is tudja fogalamzni!

Kryszti 2010.09.10. 11:53:33

Továbbra is nagy élvezettel olvasom Nünü zsenialitását. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.09.16. 21:26:37

Cukiék! Így vagy úgy, de a lényeg az, hogy ott van bennük a szeretet, és igen, nagyon gazdag a lelkük!!!!! Csoda, csoda, csoda!!!!!!!:)

Krysztikém! Én is viszont a pasicsokrodat!:)
süti beállítások módosítása