Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mondókázzunk

2010.07.27. 22:13 | piroskaesfarkas | 3 komment

Tudja, melyik mondóka melyik könyvében található. Kutakodik a könyvespolcán, kikeresi és odahozza azt, amelyiket hallani szeretné, és mondja is, hogy melyik van benne "ó, ó, ó, tündérkaszinó....ebben van!"

Továbbra is ámulunk, olvadozunk, csodáljuk, csodálkozunk, meglepődünk, mosolygunk és dagadunk a büszkeségtől. Beszél, mondatokat fűz, mindent megért, utánoz, és mondókákat mond. "Mondókázzunk!" - kéri mosolyogva, és belekezd az egyikbe. Néha olyanokat fúj, amit én csak könyvből tudok. Azt mondja, "énekel", és ahogy üti a xilofont, végigmormolja a bocibocit. Ezen kívül megy a "gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet....", a "süssünk, süssünk valamit..." elejétől a végéig, vagy ha mi mondunk belőle egy-egy sort, Ő befejezi. Öröm látni, ahogy élvezi. Másokból csak sorokat idéz. A mai altatásnál a "hej bele, hej bele, beletesz a zsebébe" foszlányt "énekelte", amit csak most tanított Neki Anyika.

Szereti, ha együtt mondókázik mindenki, és erre fel is szólítja a társaságot, egyenként felsorolva a jelenlévőket "Apaca is, Dalmika is, Nagyika is, Papa is....énekel!"

Külön édes, ahogy egy-egy mondóka vagy dalocska együtténeklése után hozzáfűzi, hogy kitől tanulta, ki énekelte Neki "Nagyika tanította", "Ákos mondta", "Apaca mutatta".

Csók: rémesenelfogultröhejesenbüszkanya

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr302181024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2010.07.28. 10:14:03

Hát van is mire büszkének meg elfogultnak lenned! :-) Másrészt meg ez a szülői hozzáállás nagyon-nagyon viszi ám előrébb a kis csemetét önbizalomban, biztonságban, nyitottságban stb.
Úgyhogy erre a rajongó olvadozásra is büszke lehetsz :-)), hidd el, szerintem még azért ez nem a veszélyes fajta elfogultság.
Puszit küld Nektek egy elfogultságban és büszkeségben hasonlóan óriási hőfokon égő Anyuka :-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.08.03. 20:02:20

Dalmika és Ákos, az unokatesóm és a felesége. No és olyan nagyon szerencsések vagyunk, hogy legjobbarátok is, és rengeteget találkozunk, bandázkodunk együtt. Imádnivaló páros!:-)
süti beállítások módosítása