Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Turkáló

2010.07.10. 22:02 | piroskaesfarkas | 4 komment

Megissza a "bébit", ahogy Ő hívja a bébipapit (más nevet én sem találtam ki az esti tejcsatlakozáskiváltó italnak, ami mostanában főként kölespép, vagy natúr, vagy az almáskörtés, és ha kihagyja a vacsorát, még egy banánt is beleturmixolok), kidől, és rögtön elalszik. Esetleg még bogarássza egy kicsit az "alvórongyika"-t, vagy a hajamat, arcomat, és már szuszog is. Éppen csak kivárja a Bóbita végén, s kiejti a "dumbika"-t (egyenlő cumi, és mivel mindent becéz, ez is kapott egy "ka"-t) a szájából.

Történések vannak, csak az időm kevesebb, s így főleg a fényképezővel elkapott élménypillanatokat tudom betűzni ide a füzetembe. Úgyhogy most turkálok egy kicsit a mikvannak között.

Rengeteg szúnyog. Még jó, hogy a gyerek ilyen mélyen alszik, és nem hallja az apja csapkodását, amikor 20-30-50 szúnyogot ken el a tenyerei, ill. a keze és a fal között.....Próbálkoztunk hálóval, amit a barkácsboltban minden ablakra tökéletesen illeszkedőnek írtak, és van hozzá tapadócsík. Nem tudtuk becsukni tőle az ablakot. Kuka. A bedugóspárologtatós riasztónak nem vagyok a híve, szerintem teljesen egészségtelen, pláne egy ilyen apróságnak (mármint nem a szúnyogokat féltem, hanem a gyereket). Farkas tehát elment, és vett egy ultrahangos távoltartónak nevezett darabot. Minket idegesít a hangja, a moszkítókat egyáltalán nem. Nünü csípései pedig feldagadnak, majd egészen sötétpirosak lesznek. 

Belevágtunk. Nem egyedül, hanem lett egy társam is, akinek annyira megtetszett a régen dédelgetett ötletem, hogy két kézzel jelentkezett, hogy őisőis. Először irigykedtem, féltékenykedtem a nekem oly kedves titkosvalamimre, régen egyedül akartam megvalósítani, de látva a lelkesedését, meg a kettensokkaljobblesz oldalát, most már együtt csináljuk. Megalapítottuk a céget (a nevet már szintén évekkel ezelőtt megálmodtam), megkezdtük az építkezést minden téren, és remélhetőleg valamikor ősszel elindulhat a "dolog". Alig várjuk. Benne a szívünk, lelkünk, barátságunk, bizalmunk, lelkesedésünk, és sok-sok munkánk. Nem gondoltuk volna, hogy ennyire nemegyszerű, de nagyon élvezzük!!!!!!

Szédülök, vacakul érzem magam elég gyakran. Nem tudom mitől. Egyébként is mennem kell vérvételre, remélem, nem találnak semmi kivetnivalót a leleteimben. Meg miután eszem, rá kb. fél órával olyan hangosan emészt a gyomrom, hogy felébresztem a gyereket....

Sokat banádzunk a gyerekkel, jön velünk a "nagyok közé", a szokásos  társaságunkkal. Élvezi, hogy kézről-kézre jár, hogy új helyeket ismer meg, de még mindig fél az idegenektől, ha azok érdeklődnek iránta. Pláne fársz töri ki a gyerekektől.

Nagy esemény, hogy egy hete abbahagytuk az anyatejet. Erről később még írok, mert sokat jelentett ez az időszak, és egy szakasz lezárult, s engem jobban megvisel, mint a gyereket, de mi döntöttünk így, főként a bővülési tervek miatt.........

A rémisztő gyerekek miatt úgy határoztunk, hogy elmegyünk a gyíkos játszóházba, képességfelmérésre, majd kipróbáljuk egy hónapra. Mégis csak rendszeresen társaságban lesz Nünü, tornászik, játszik velük. Marha drága, és kétlem, hogy többet adhat Neki a társaságon kívül bármiben is, mint ahogy Anyika vagy én foglalkozunk Vele, de nyitott vagyok. A kommunikációban ott tart, mint egy kétéves. Beszél, mondatokat rak össze, 4-5 szóból, kérdez, válaszol. Pl. megmondja az anyja, apja nevét, mesél. Csudajófej.

Farkas túlsokat dolgozik, mégsem megy jól a cég. Persze most keveseknek megy jól. De idén sem megyünk nyaralni, egyrészt anyagiak miatt, másrészt időhiányban is szenvedünk a munkája által, harmadrészt pedig a bővülési terv miatt sem.

Összecsomagoltam Nünü ruháit, és kölcsönadtam egy nagyonkedves barátunknak, aki két hét múlva hozza világra a babájukat. Az egész kiságy megtelt a bájos kis ruhácskákkal, melyeket többször is áthajtogattam, s igen fájó volt megválni tőlük, pedig jó helyre kerülnek. Öt zsákot töltöttünk meg velük.

Bőrgyógyásznál is jártunk a kiütéseivel, amelyek folyton kint ülnek az arcán. Kaptunk rá kotyvasztós krémet, de nem látom a javulást. Jövő héten kell visszamenni újra. 

Húzom az időt a tizenöthónapos oltás miatt, amit a patásdoktornő  tanácsára csak ősszel adatnék be a gyereknek, de nem tudom, hogy mit szól hozzá a gyerekorvosunk. (ezen oltás előtt illene bevezetni a tojásfehérjét a gyerek étrendjébe, azonban egyes álláspontok szerint két éves kora előtt ne adjunk neki csak sárgáját.......na ezt oldja meg az anya).

Hát ezeket válogattam ki a sokból.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr662143576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2010.07.11. 11:07:56

Jajj, Piroska, egyébként is szeretem az írásaidat (ugye tudod?), de néha kifejezetten annyira jól jönnek és annyira pont időben nyugtat meg a tudat, hogy bizony más is hasonló dolgokkal küszködik.
Én is rosszul vagyok sokszor, másfajta mint a Tied, de nehezíti. A héten mi is voltunk bőrgyógyásznál mert szegény Sünman ekcémával szenved, ami a meleg hatására jött ki - azt hittem, melegkiütés, jól félre is kezeltem és most szörnyű lelki ismeretfurdalásom van. Nününek mitől vannak a kiütések, kiderült?
Állandóan dolgozik a férjem, ha nem dolgozik, rohangál, most kezdődik az építkezés..
És én is gondolkodom azon, hogy elviszem időnként játszóházba a picikénket, igaz hogy azért, mert egyszerűen nem tudom kire hagyni, pedig néha kéne egy kis levegő, nekünk vidéken a szüleink.
Elválasztás=ugyanaz lelkileg. Én a reggelit hagytam el, este még szopizik.
Jó volt leírni, köszönöm!

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.07.12. 08:25:37

Na, sorban:
mommmáel mi az a titkos projekt!!!?!?!! Egyébként gratulálok hozzá és drukkolok!!!
Anyatej-téma tudom, hogy szívügyed, úh ahhoz nem gratulálok, bár tudod és másképp viszonyultam hozzá! Ja és persze a kistesóhoz meg ezerrel szurkolok!!!!!
Ezt a játszóházat nem értem, milyen játszóház ez? minden d.e. viszitek? ott kell hagyni vagy ti is ott maradtok?? Miért kell képességfelmérés??? Több kérdésem nincs :)
Bobóra a két oltás semmilyen hatással nem volt!!! Se nyűgös, se lázas nem volt, semmi!! Ja és a Mütty-beszéd pedig isteni lehet, tényleg el sem tudom képzelni, én még Bob egy-egy szavától is el vagyok ájulva!!
PS: Egy barátnőm is olvassa a blogod, jól ki szoktunk dumálni :))) és látott titeket kézzeld a francia vásáron!!! Erről jutott eszembe amit már annyiszor akartam mondani, h ha egyszer összefutok veletek, én tuti odamegyek köszönni, jóóóóó??? Már úgyis fuccs az inkognitódnak, még a neved is tudom :))))
Puszillak titeket és azért ahogy titeket ismerlek, nyaralás nélkül sem otthon fogtok ülni, úh szép nyarat!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.07.12. 16:04:29

@Adibaba: Ó Drága! Te is rosszul vagy? Mi a baj? talán a meleg? Nem tudom, én is mit kínlódok össze, ma pl. a komisszal.....
Sünimanó miatt ne legyen rossz érzésed, mert bizony ezek a kiütések még az orvosokat is megkavarják. Hárman három félét mondanak....A mostani bőrgyógyász egészen jónak néz ki, azt mondja, sheborrea, gyerekkori, és majd kinövi. Kaptunk krémet, amit ki kellett kevertetni. A másik doki szerint ekcéma, a gyerekorvos ezt mondta....A patásdoki szerint meg valami kaja okozhatja, talán az anyatej miatt, amit ugye már nem is kap. Szép.
Az építkezés.....Sosincs vége, tele bosszúsággal, meg munkával, de ha bekötlöztök, és úgy nagyjából befejezitek, az valami csoda!!!! Minden nap hálát adok, hogy kertes házban élhetünk! A mi fészkünk!!!! Kitartást kívánok Nektek!!!!!
A pasik meg dolgoznak...Csak azért szeretnék nyerni a lottón, hogy több időt tölthessen velünk Farkas....
Ez a gekkós játszóház, és csupán heti egy órtá jelent, de társaság, foglalkozás.....
Nehéz lehet, hogy a szülők vidéken vannak, teljesen megértem!
Ha gondolod, írj levelet, és válaszolok rá, ott is beszélgethetünk!!!!
Fel a fejjel Kislány! Puszillak, PIroska

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.07.12. 16:09:52

@seresv: A titkosat nem mondhatom el, de hamarosan talán összeáll a dolog és élesíthetjük, és nem csak hogy elmndom, reklámozom is majd itt:-)))
Drukkolást, meg kistesóhozzászlólengetést köszönöm!!!!!:-)
Nem, dehogy hagyom ott valahol:-) Ez a gekkós cucc, ami drága, de kipróbáljuk. Meg van itt egy felnőtteswellnessező, ahol ősztől indul a babatorna, hát arra is benevezek. A ringató megszunt sajnos......
Kéne egy kocsi nekem, hogy konnyebben mászkálhassak....
Igen, hihetetlen, hogy beszélnek....Az előbb mit mond? "vitorláshajó....úszik...." pedig milyen nehéz szó??!!! Minden nap egy csodálkozás, amióta meg beszél...szórakoztató!:-)
Látott minket a barátnőd???? Honnan tudja, hogy mi voltunk? De tényleg ott kóricáltunk, többek között, aztán gyűltünk a bandával:-) Majd nálunk folytattuk a napot, ill. fejeztük be este. Gyerek tíz után került ágyba....
Jaj persze, mindenképpen gyere oda, és is letámadlak majd!:-) Csak őrizni kell az ittlétemet szülők és barátok előtt, mert nem tudják!:-)
Köszönöm a nyaralós hátlapogatást is! Puszik, Piroska
süti beállítások módosítása