Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nyuszi ül a fűben

2010.07.03. 21:50 | piroskaesfarkas | 2 komment

Egy félősködős, szégyenlősködős nyuszi. Mostanság. Akit ma megrémisztett egy húszhónapos angolulgagyogós a kisréten, csupán azzal, hogy kedvesen odaszaladt hozzá barátkozni. A KVzóban a lányok -akiket egyébként "baátnők"-nek hív, akikkel eddig puszipajtások voltak, s ha ritkán betért velünk, bújócskáztak, pacsiztak- el vannak keseredve, mert ha beugrunk és hozzászólnak, elbújik a vállunkba, vagy a lábunk mögé.

Másiknagyi imád sétálni Vele, míg mi vásárolunk a piacon, s büszkén gyűjti a bókat, amiket az unokája kap. De újabban, pár hete, Nünü az idegenekkel is bizalmatlanabb lett, s mi több, megremegteti legörbül szájszélét, és mandulakivillantósan bömbölni kezd, ha valaki elvetemült módon széles mosollyal "jajdegyönyörűezagyerek", vagy "megnézhetemeztaszépséget" felkiáltással merészel közeledni hozzá. 

Panninénit pont a szárbaszökkenő szégyenlősködős korszak elején ismertük meg, úgyhogy azóta gürizik szegény a gyerek mosolyáért. Még a kétnapos kispipit is kihozta és megmutatta Nününek, aki cserébe befúrta a fejét a babakocsi oldalába, és nyüszögött. Bizonygatom én, hogy úgy egyébként ez egy nagydumás, csupakedvesség cukorfalat, de szerintem nem hisz már nekem.

Joepapa Józsibarátját naponta emlegeti ("Jodzsi" néven fut nála), ha Nagyiéknál van, és kérdezgeti, hogy mikor jön, majd válaszol magának, hogy "este" (akkor bandáznak Papával), és olyankor fellelkesül, menjünk nyomban megnézni: "futász Jodzsihoz". Ám ha odaérünk, vigyorogva hátradobja magát a karunkba, és szégyelnlősen bújkál. 

Később, ha nem foglalkoznak vele, hagyják, hogy Ő kezdeményezzen, remekül feloldódik, és Ő keresi a kontaktust, majd átesik a ló túloldalára, és puszikákkal fenyegetőzik, de ezt ki kell várni. 

Nyúlkorszakban van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr882127809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2010.07.03. 23:02:32

Emlékszem, az én kicsi lányom, a mindig mindenkivel azelőtt kedves, ebben a korszakában szó szerint bebújt a szoknyám alá (akkor még hordtam olyat) és csak a kis lába csücske kandikált ki alólam. Olyankor igazán tyúkanyónak éreztem magam. :) Olykor lassan tovatotyogtunk.... és előbújt, ha elmúlt a "veszély". A fiam nem csinált ilyet. Csak a vállamba fúrva arcát rejtőzött a kedveskedő idegenek elől. Aranyos korszak. Jó az oltalom mindenhatóságát anyaként megélni.
süti beállítások módosítása