Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szupercsirke vezet

2010.06.04. 22:44 | piroskaesfarkas | 3 komment

Komoly gyűjteménye van már a különféle autókból. Van billenős teherautója, markolója, traktor, duplós kisvonat, rendőrautó és repülő a hozzátartozó emberkékkel, kukásautó benne a kukásbácsival és leszerelhető kukával, és minden alkalommal, mikor Másikmamával találkozunk, elhoz egy-egy darabot Nününek az Apja régi kisautóiból. Na és persze ott vannak a járgányok, a motor, a négykerekű homokfutó és a nagy kedvenc, a traktor. Egyébként lány.

Papa folyamatos versenyben van Apacával a Szupercsirketoptíz legfontosabb pozíciójáért, s bár az apját nehéz kiütni a nyeregből, Papa szorosan mögötte halad. Ez megnyilvánul pl. abban is, hogy naponta legalább százszor mondja ki "Apacca" és "Papa", s ha a telefonnal játszik, csak Őket hívja fel, senki mást.

Ha Nagyiéknál van, és talál valamit, máris "Papa", és viszi megmutatni. A számos kedves kis szokás között itt van pl. az, amivel szerintem Joepapa nagy népszerűségét köszönheti: az autó, vagyis szupercsirkéül "tütü", újabban, mivel Nagyi így mondogatta, hogy a "papa tütüje", már "tütüje" is. Ha elmegy, vagy hazaérkezik, mindig dudál. Most már jóideje a gyerek kéri is (az Apjának is folyamatosan mondja a kocsiban "dudááál", míg az meg nem nyomja a dudát - magyarázzuk neki, hogy csak akkor lehet dudálni, ha nincs több autó a környéken), mit kéri, reklamálja, ha elmarad, vagy nem kellő számban hallhatja.

Ilyenkor áll a Papa dolgozószobájának a párkányán, az orrát az üvegnek szorítja (gyakorta nyalogatja is az ablakot), és kopogtat, csapkod az ablakon a nagyapjának. Boldogan visít, ha megérkezik, ha pedig elmegy, hosszasan figyeli az ablakon át, majd mutat a másik ablakhoz és mondja "ott is",  és menni kell oda is nézni a távolodó "tütü"-t. "Papa tütü. Dudááál."

Ha Papa itthon van, folyton a garázsajtóhoz szalad, és kéri, hogy nézzük meg az ott parkoló járgányt. Erről mostanában állítottuk le, mondván, be van zárva a garázsajtó. Dehogy fogok naponta ötvenszer lemászni a garázslépcsőn:) Lustanya.

De ma aztán olyan kedvébenjárós dolgot művelt Joepapa, amitől a gyerek tuti tízpontot mutatott volna a forgatós zsűrizőtábláján, ha lenne neki, és ha tudná mi is az.

Mikor hazaért és kipakolt a kocsiból, beültette az ölébe a gyereket, és autókázott vele a ház előtt, majd együtt parkoltak be a garázsba úgy, hogy Nünü tekergette a kormányt és annyit dudált, amennyit csak akart. 

Annyira élvezte, és úgy felpörgött, hogy délután már nem tudtam lefektetni. Törölte az alvást. Azt a boldog fejet!

Utána pedig, mintha hálás lett volna az élményért, hosszasan bújt a Papához, megsimogatta az arcát, a mellkasára hajtotta a fejét.......Megható volt. Gyönyörű pillanatokat kaptam el (sajnos nem mutathatom meg ezt a két szeretetsugárzós arcot együtt, csak egy kis szeletkét)..... 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr192057481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.06.05. 08:02:16

A szülinapomon 2 percet volt fenn apám (egy papírért jött) Bobó torka szakadtából, teli tüdőből ordított, mint akit nyúznak....utálja apámat, tuti érzi, h nem fogadja őt el. Szupi, mi?
Nálunk ilyen fotót lehetett volna csinálni....
Joapapánál a pont, és kívánom h nagyon sokáig ne szálljon fel a házatok fölül a lila köd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Őszintén. Puszi nektek

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.06.08. 21:49:07

:-)

Sereske! Sajnálom....Nálunk is van olyan (másikpapa), akit hasonlóan nem bír a Migyerekünk. Ott is csak úgy tudok képet csinálni, ha a gyerek nem veszi észre, hogy mellélopódzott a Jánospapa......Fáj is Farkasnak.....
Köszönöm a lilaködöset!!!!!!!!!!!! Puszillak!!!!
süti beállítások módosítása