Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hemzsegő angyalok

2010.05.28. 15:40 | piroskaesfarkas | 8 komment

A fürdőkád, a felső- és az alsó terasz között rohangáltam hisztérikusan, s igen nagy zajt csapva. Hirtelen kerekedett fel a vihar, haragos színűre pingálva az eget, s óriási esőcseppek dobjátékát hallgattuk pár percig. Majd alábbhagyott, s mintha meggondolta volna magát az esőcsináló odafent, kisütött a nap. Azonnal keresni kezdtem a szivárványt az égen, s nyomban ki is rajzolódott a pompás színes híd, egészen átnyúlva a házunk felett.

Hajlamos vagyok a hisztérikus túllelkesedésre. Ha pl. egyszer nekiállok táncolni, annyira magával ragad a zene, hogy a kívülállók meg vannak győződve róla, hogy minimum spicces vagyok, de inkább jókedvűrészegnő (sosem voltam részeg, de még csak spicces sem, ment nekem a bulizás fénykoromban anélkül is). Ugyanígy felpezsdítenek egyes élménypillanatok is, ezek gyönyörűsége, egyszerisége, különlegessége átitatja a lelkemet. 

Még a történés éjjelén papirra, vagyis ide a füzetembe akartam megírni az élményt, de azt hiszem, ha akkor megteszem, zavaros és méggiccsesebb lenne az ábrázolás.

Fürdetéshez készülődtünk. A gyereket az apja éppen emelte volna át a nagykádba, mikor én visszaszaladtam, hogy megnézzem, van -e már szivárvány. Volt. Feltrombitáltam Nünüt és Farkast, kifelé, ablakhozsorakozni, első közös szivárványt nézni. Ekkor pont sírtam, miközben összeöleltem Őket az ablaknál. Merthátugye az első közös szivárványunk.

Felhívtam a nemolyanmessze lakó Anyikáékat, hogy azonnal nézzenek szivárványt, de nem látták. "Nézzétek jobban, menjetek ki az utcára!" Javasoltam félig bőgve, s ecseteltem a látottak szépségét, meg hogy nem maradhatnak el erről!!!????

Elcsattogtam a fényképezőgépért, hátha vissza tudok adni valamit a pillanatból.

Megbokrosodva szaporáztam a lépteimet a lépcsőn, hogy kitárhassam a lenti teraszajtókat, s kiálltam a deszkaborításra. No és ekkor, ekkor......elállt a lélegzetem.

Félelmetes csend honolt a kertben. Az olajfán innen már nem esett, de az utca felé még szitált az eső. A szivárvány ott hatalmaskodott az égen, mellette egy másik ívet növesztgetve, s fények???!! Olyan nagyon titokzatosak, különlegesek voltak. Hatalmábakerített egy furcsa érzés. 

Mintha hirtelen kapcsolatba kerültem volna a szeretteimmel, akik elmentek, és azokkal, akik még jönni fognak. Vagy valahogy így. Pedig nem vagyok ebbenhívő, de elutasító sem. Csendbenszemlélődő és nyitott vagyok csupán. Meg élménypillanatmegélő.

Visszaszaladtam a fürdőszobába, ahol Nünü már javában pacsált a műanyag hajókkal és halakkal, s felszólítottam Farkast, hogy most azonnal menjen le: "Figyelj! Le kell menned, olyan csodálatos a kertben! Nem is tudom....Valahogy olyan pillanat ez, hogy ha van isten, akkor most nagyon közel lehet. Vagy, vagy angyalok! Igen, angyalok járnak a nedves füvünkön, meg kell nézned!!!!!!!!! Menj máááááár!!"

Ilyenkor már meg sem lepődik rajtam, inkább megmosolyog. Nem tudom, hogy komolyan vesz -e és úgy ugrat, szereti vagy talán csak elfogadja az ilyen túllelkesedéseimet. De lement, hátrahagyva a válla fölött vigyorogva: "higgadj le egy picit Boszikám, igyál egy kis vizet!".

Mikor visszajött, közölte: "Igazad volt Vöröske! Hemzsegnek az angyalok odakint!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr982038173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egykerekszilva 2010.05.28. 21:47:51

Igen én is emlékszem erre a késő délutánra, mi is kint álltunk a teraszon mind a négyen és néztük a csodát. Mi is fotóztunk és gyönyörű volt a kettős szivárvány az égen! :-)

Varazsmogyoro 2010.05.29. 10:46:28

Olyan kár és olyan jó, hogy ritka pillanat az ilyen... :-)))

alamaison 2010.05.30. 17:40:37

Bár kezdetben a csinos ruhák miatt nézelődtem itt, de beleolvasva egy-két bejegyzésbe, itt ragadtam.

Mostanra már végigolvastam az előzményeket is, és néha nagyon jót szórakoztam. (Kedvencem a kaktusz szállítás)
Szóval élmény itt olvasgatni.
Ezért ajánlom figyelmedbe ezt, hátha van kedvetek egyet pihenni!

www.nivea.hu/imported_specials/show/16910?deeplink_path=babyblog&deeplink_id=9534

jou 2010.05.30. 20:05:12

Hát komolyan...és a legjobb az az egészben, hogy Farkasnak ennyire jó válaszmegnyilvánulásai vannak. Ti vagytok a borsó meg a héja:)

Bogaram 2010.05.30. 22:29:29

Igenis vannak ilyen pillanatok és azért szeretlek Piroska, mert le is írod ezeket. Ha valakinek sok, vagy giccses, sebaj. Te voltál ott, Te érezted. Elhiszem Neked! Persze képeken nehéz visszaadni, de az ember mindig próbálkozik.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.31. 12:00:51

Csöppke! Puszi, puszi meg puszi!!!!!!!!!!

dzsudit:-)))

Egykerekszilva! Dejó, hogy Ti is láttátok!!! Volt tegnap is.....

Varázsmogyoró! Igen, igen....valahogy így.....

Alamaison! Nagyon köszönöm, megtisztelsz a jelenléteddel, hogy olvasol!!!! A kaktusz, igeeeeeeeen!!:-) Szerencsére mgé otthon virít, jól van, csak megtámadták a hangyák a földjét.......
Köszönöm szépen az ajánlást!!!!:-)))

Jou! Hát tud ilyeneket:-)))

Bogaram! Köszönöm!:-)
süti beállítások módosítása