Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lábjegyzetek

2010.05.15. 13:03 | piroskaesfarkas | 2 komment

Gondoltam, lesz pár hetünk, amíg tipeg ide-oda, egyik karból a másikba vetődik,  szép lassan ráérez az egyedülkétlábonjárásra. Komótosan, ahogy eddig sem siette el a dolgokat. Két nap sem kellett ahhoz, hogy felgyorsuljon, anya- és nagyirémisztgető üzemmódra kapcsoljon, és száguldozva szelje át a szobát, játszótereket, parkokat. Ő remekül szórakozik, míg engem kiver a víz.

A felvételt elnézve több megjegyzés is megfogant a fejemben. 

1. Ez a pöttyös sapka irtó édes, de két számmal nagyobb, és úgy néz ki a gyerek benne, mint Miskabácsi az almafásban. Főleg, mikor felcsúszik, és a feje tetején kicsúcsosodik.

2. Egy hete, mikor Meskebarátnőm az a Drága itt járt, szokás szerint a gyerek új produkcióval állt elő, hogy bevágódjon nálla újfent (anno Neki kacagott először). Akkor kezdte el ezt a dártvéderes hörgésféleséget, amivel akkor két napig aggódásban voltam, hogy a megfázás miatt sípol a Migyerekünk tüdeje, más nem lehet. Igaz, ehhez a hanghoz társul egy kaján vigyor is, de ehhez negyvennyolc óra kellett, hogy belássam: ez egy rögögésfajta.

3. Már nem is emlékszem, mikor voltam egy játszóteres csúszdatorony tetején, de jól kiröhögtem magunkat, ahogy ott állok fent, éppen engedem le a gyereket, míg Farkas lent várja akkora mosollyal a fején, s közben mindketten visítunk, gügyögünk a gyereknek, meg tapsolunk, hogy milyenügyes (tehetséges no, egy métert is bír tehetetlenül csúszni egyik kézből a másikba, mint egy szenezzsák a ledobón). Nünü pedig a csúszások után mutogat felfelé, hogy "csúsza", és megint le kell engedni.

4. A szuperúj helyi puccjátszótéren, kultúrált, marhadrágacsaládiházas övezetben, ahol még kisfaházikó is álldogál a bejáratnál, benne rendőrzős portással, aki este tízkor bezárja a parkot, tényleg isteni. Madárcsicsergés, orgonabokron, jólnevelt kutyák, kertváros. Most csináltatta az önzőkormányzat, talán pár hónapja. Van benne szuper, zárható, kivilágítható focipálya is, amit ki lehet bérelni, ha jól olvastam elrohanvást a tábla mellett (kiflicsücsköt majszoló skerázón tartva a szemem). A tegnap ott focizó tizenéves srácok olyan, de olyan ocsmányul beszéltek, hogy a sportpályák trágárságához szokott Farkas is csak a fejét csóválta, és felhúzott szemöldökkel néztünk össze, hogy akkor ezt most miért kell. Felmerült a kérdés, miként lehet majd kivédeni, hogy a gyereknek ne az legyen az első mondata, hogy "b....eg, lesz...lak a k...a any....d b...meg....te g...i" A másik kapunál apukával bőrgolyótrugdosó nagyobbacska miértkorszakos kisfiúk rendes kiképzést kaptak, s felteszem, lesz mire válaszolni este a fürdetésnél, hogy mi mit jelent....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr282004973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meske 2010.05.15. 21:46:44

jaj de jóóóó is volt nálatok!!!! :)
Igen, Nünü ismét lenyűgözött. Nekem nagyon tetszik a dartvéderes röhögése!!! :DDDDD
puszi nektek és hamarosan ismét látnom kell az önállóan járó lányotokat!;)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.19. 12:29:19

Nagyon Kisfiam!!!! Jöhetnél jövő héten is, hm?????
süti beállítások módosítása