Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Álmodósversike - az együttalvás margójára

2010.05.08. 19:11 | piroskaesfarkas | 8 komment

Azt mondja, gyakran kinyitja a mappát, hogy megint és megint elolvassa a versikét, amit még párhónapos korában suttogtam a Migyerekünk fülébe. Mindketten odadugtuk az arcunkat az övéhez, feje fölött fogtuk egymás kezét, és csakúgy kijöttek az egyszerű, kurta sorok a számon.

Mikor elaludt, felkönyökölve figyeltük és meghatottan gyönyörködtünk benne. Jó érzés azt hinni, hogy én vagyok a legszerencsésebb és legboldogabb a földkerekségen. Jó érzés pancsolni ebbe a rózsaszín, ragadós masszában. Jó érzés egyetérezni.

Elmásztam az ágy végébe, elővettem a gépet, és gyorsan feljegyeztem az álmodósversikét, nehogy reggelre nyomtalanul eltűnjön a fejemből. Bőgtem, ahogy ujjaimmal kopogtatva a betűket megjelentek a sorok a fehér lapon. Suttogva, könnyeketnyelősen olvastam fel Neki. Amúgy férfiasan, úgycsinálvaminthanemis, Neki is bepárásodott a szeme.

Olyan érzelmi örvénybe kerülsz a gyereked megszületésével -vagy talán már akkor, mikor a lelkedben megfogant az az erős vágy, hogy Ő megszülessen- amit nehéz kifejezni, hiába is akar minduntalan kibuggyanni belőled.

Egyszer úgy érzem, legszívesebben beleharapnék abba a hogylehetilyencuki pisze orrába, máskor meg nem bírom megállni, hogy éjjel ne nyúljak át, és fogjam meg finoman a pirinyó kezét. Farkas meg nem hagyja ki soha az illatmintavételt. Mielőtt lefekszik, egészen közelről nagyot szippant ebből a csodás babaillatból, majd nagyot sóhajt, vagy suttog egy-egy mondatot, úgy mint "hogy lehet ilyen illata valakinek", vagy "ennél csodásabb illat nincs a világon", vagy valami hasonló giccseset.

Azt mondja, néha, mikor esténként dolgozik, csakúgy kinyitja a versikét, pedig már annyiszor elolvasta, hogy kívűlről is tudná. 

Álmodj Kistündér szépeket!

Sárga virágos réteket,

Habos bárányfelhőket kergető kék eget.

Színpompásan ívelő szivárványt,

Messze cikázó papirsárkányt.

Cakkos szárnyú tarkalepkét,

Zöld domb oldalában mekegő kecskét.

Feletted pislákolnak a csillagok,

Melenget már puha paplanod.

Álmodban majd én is megkereslek,

S füledbe súgom, hogy szeretlek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr681984358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emerlány 2010.05.09. 13:32:40

Jaj, Piroska ez annyira gyönyörű! Teljesen meghatódtam...

Csajócák 2010.05.09. 13:50:38

Annyira jó és tökéletes kiscsalád vagytok.Olyan jó olvasni.Az előző bejegyzésnél homályosult a szemem rendesen.Mert olyan szépen, lényegretörően írsz.Viszontlátom az érzéseket amiket érzek a lányaim iránt.Csak nem tudtam így megfogalmazni.Te csodálatosan teszed.És drukk Kiskifli!!!Jobb helyre nem is jöhetnél.Had szopizzon KisMütyür, te pedig húzzál bele gyorsan.

Puzs Nektek.

Tuti 2010.05.09. 14:18:39

Szia!!! Ez annyira szép meg gyönyörű meg megható meg vagy még ezerféle jelzőt tudnék most felsorolni, hogy ha nem baj fel is olvasom ezt a kis verset Lalunak és majd megsúgom neki, hogy Piroska írta a pici lányuknak. ;o) Puszik!

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.05.09. 20:26:31

Milyen hosszú hátul Mütty haja, te jó ég!!!!!!!
A vers meg...nem is ti lennétek..... :))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.10. 21:43:18

Hhhhhhhhhh.......sóhajtozós olvasni a hozzászólásokat, köszönöm!

Varazsmogyoro 2010.05.11. 11:45:48

Csatlakozom az előttem szólókhoz mindenben.... :-)))))
süti beállítások módosítása