Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nézem a plafont

2010.05.07. 22:05 | piroskaesfarkas | 12 komment

Eljött a májusegy. Az újabb határidő, amit nemkomolyan, de azért kitűztünk magunk elé. A gyerek visszatér a rácsos kiságyba. Én lapítottam, Ő sem hozta fel. Nünü továbbra is itt szuszog közöttünk. Most azonban Farkas megemlítette, hogy hétvégén rendbe kell hozni a régesrégen nem használt fekvőhelyét, és utána külön alszik. Itt maradunk a szobájában, de mégsem bújhatok össze vele, nem öleli át a karomat, és nem fúrhatom bele az orrom végét a hajába. Maximum benyújthatom a kezemet  hozzá két rács között. 

Negyedik napja, hogy az apja altatja el este, nélkülem. Mert ha én ott vagyok, "ciccci" kell. Még a tejpépet sem fogadja el tőlem, csak sírdogál az ölemben, ráhajta a kis fejét a mellkasomra, és hajtogatja elhaló hangon: "ciccci". Szívem szakad. Úgy döntöttünk, hogy megpuszilgatom és egy jóéjtölelés után megyek a dolgomra. Eddig minden este összebújtunk, beszélgettünk, tejcsatlakoztunk, simogattam, énekeltem, míg el nem szenderedett. Gyakran altattuk kettesben is, s hol hozzám bújt, majd egy kicsit az apjához. Most meg a másik szobában fekszem a kovácsoltvas ágyon, hallgatózom, s búsulósan nézem a plafonon futó vastag gerendákat.

Mikor már majdnem alszik, nesztelenül belopódzom a babaszobába, és odakifliződöm Hozzá. Félálomban kúszik mellém, s addig fészkelődik, míg a homlokát az enyémhez nem nyomja, majd lassan teljesen elnyomja az álom. Hogy lehet ennyire szeretni? Érzem a lelkemben ezt a bizsergető, féltő, semmihez sem fogható elhatalmasodást. Fáj.

Aprócska hurkás karjával belémkapaszkodik. "Nézd, mennyire tüneményes!" - mutatom az apjának meghatottan. Mosolyog, majd megjegyzi: "Hétvégén át kell raknunk a saját ágyába! Meg kell tanulnia egyedül aludni. És különben is, egyer kevésbé lesz majd ilyen, hogy össze akar bújni velünk. Meglesz a külön kis világa."

Nem akarom, hogy egyrekevésbélegyenilyen. Picike kis szál ez, amit most el kéne vágni, de ez is olyan nagyon nehéz. "Képzeld, milyen lesz majd, amikor este nyolckor indul bulizni, s nem lesz itthon, mikor benyitsz a szobájába, hogy jóéjtpuszit nyomj az arcára."- teszi hozzá félig csípkelődve.

Sírdogálok egy kicsit. Egy kicsit úgy mindenen. Szeretem ahogy vagyunk. 

Nézem a plafont és rendezgetem a lelkem polcait.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr761982768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sweethome · http://colors.blog.hu 2010.05.07. 22:45:53

Piroskám! Hogy tudsz te ilyen szépen írni???

cucka 2010.05.08. 00:27:52

Hüpphüpphüpp... csak súgva kérdem, ha ennyire fáj, mért szüntetitek meg ezt az állapotot? :$

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2010.05.08. 10:25:16

Miért szoktatjátok le az esti cicizésről,ha mindkettőtöknek igénye van rá? Nálunk köztes megoldás van, összebújás,cicizés,összebújva álomba szenderülés - aztán megy a kiságyba aludni. Éjszaka ha felébred visszafektetem,megsimizem,rácsok között ölelgetem. Ha hajnalban ébred néhány órácskára jöhet közénk. Hamar eljön majd az idő amikor már nem lesz erre igénye...miért mulasszuk el ezeket a soha visszanemtérő értékes perceket.

Adibaba 2010.05.08. 11:55:18

Annyira sírok ezen az írásodon, mert pontosan ezt a fájdalmat érzem én is, ha arra gondolok, hogy mi lesz velünk, ha Sünikém már nem cicizik, és távolabb kerül tőlem - "leszakad". Nem akarom.
Pedig még csak 9 hónapos (van időnk..haha), és mi alvás tekintetében kicsit szigorúbbak vagyunk: este cicin alszik el, majd beteszem a kiságyba. De hajnalban, amikor átviszem magunkhoz (és igen, mindig kapaszkodik!:-), meg amikor látom hogy mennyire odavan (csak annyit kérdezek tőle,hogy "jössz? cici!" és rohan (mászik szélsebesen hozzám) tudom hogy a vágyam mindig ez a csoda volt, és kívánom hogy soha ne legyen vége.
Pedig sajnos tényleg eljön az ideje annak is, hogy már nem igényli majd az efajta csatlakozást.
Vigasztaljon Téged is az drága Piroska, ami engem: mi mindig nagyon fontosak leszünk a lányainknak, és ha nem is ez lesz, majd lesz más, barátnős összekacsintás, közös kávézás, titkok megosztása.

iringoiringo 2010.05.08. 15:46:07

Szia! öhm, nem akarom itt a nagyokost adni: nekem volt már két ilyen 'ciccis' gyerekem /most egy harmadik velemalvós van/, a nagyobbak most külön alszanak,kicsi ágyukban,békében. /amíg meg nem jelennek reggelente vagy ha nagy gondjaik vannak..:)/, Nem siettük el, elvonultak maguktól a maguk idejében, sebek nélkül.

Melike80 2010.05.08. 15:53:59

Ha ilyen nehézés fájdalmas a drága jó szívednek, akkor várjatok még. Mi is összegubózva alszunk, mióta a fogak megindultak, s ennél csodásabb nincs is. Egyenlőre nem gondolok visszaköltözésre.. de úgy érzem nagyon nehéz lenne/lesz.
Puszi nektek.

Leus_ 2010.05.08. 17:40:03

Piroska, ezt én sem értem. :( Miért, miért? Miért nem akkor, amikor már legalább egyikőtök másként akarja, nem csak ésszel, hanem szívvel is? Van valami oka? Mert azt sokakról el tudom képzelni, hogy "papírforma" szerint, szigorúan időzítik életük egyes szakaszait, de Rólatok nem.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.08. 18:07:39

Miértek. Lassan vissza kéne szorítani a tejcsatlakozások számát. Nem azért, mert féltem a formáját, vagy néha megharapja a gyerek (véletlenül), és lilákat látok. Kistesó miatt. Örülnénk neki, ha elég lenne hozzá a szerelem, de lehet, megint csak rásegítéssel megy majd (ahogy anno meg is mondták, hogy másként nem fog menni, az itt már leírt okok miatt)
Ha pedig így van, ott csak akkor állnak szóba velünk, ha pár hónapja már teljesen leálltunk a cicccizéssel........

Aztán meg, pár hete, amióta már ki is tudja mondani, hogy "cicccci", ma meg úgy mondja, hogy "cicccije", egyre többször szeretne rámcsatlakozni. Úgy érezzük, hogy ha most nem kezdjük egy kicsit csökkenteni a tejcsatlakozások számát, később méginkább nehezen megy majd.
Így sem könnyű. Sem Nününek, sem pedig nekem. Esténként az apja altatja el tejpéppel, és mostanában már éjszaka is sikerül kiváltani a cicccizéseket teázással. Reggelente azért bújik és kérlel, meg a napközbeni alvásoknál is csatlakozunk (ha itthon vagyunk, mert ha úton, akkor beéri a teával, még akkor is, mikor kéri a ciccit, lebeszélhető), mert azt még nem bírja kiahagyni.
Ha álmos, nyűgös, vagy fáj valamije, akkor is "cicccci" a megoldás.
Arra számítok, hogy ha ennyire ritkul a tejtalálkozók száma, talán megcsappan a kínálat is, ami visszaszorítja majd a keresletet:-)

Egyébként imádok ciccccizni Vele, és szívesen szoptatnám kétéves koráig is, ha tudnám, hogy mellette "simán" érkezhetne a Kiskifli.

A kiságybanalvásról. Egyelőre közöttünk van. MEgcsinálom az ágyát hamarosan, és majd meglátjuk. Az átemelés nálunk is volt anno, amikor közöttünk, cicccin aludt el, és utána raktuk át. Most már olyan neház (11 kilós), és az ágy is a legalsó méretre van állítva, hogy nehezen menne anélkül, hogy fel ne ébredne.

Most már, hogy picit nagyobb baba, egyszer-egyszer ottaludhatna a Nagyinál, aki viszont szeretné kiságyban altatni, mert 1. nincs ekkora duplaágyuk, így szűkösen tud Vele aludni, 2. biztonságosabbnak érzi a kiságyat, fél, hogy ráfekszik, stb.

Napközben is úgy altatom, hogy összebújok Vele, és a nagyágyunkban alszik el. Mivel kétszáznégyzetméteren lakunk, hiába teszem be Hozzá a hallgatózóadóvevőt, mire felérnék, már összetöri magát, ha legurul, vagy ilyesmi. Alig merem otthagyni, még akkor is, ha a felső szinten maradok. Tehát ezért is jó lenne, ha egy picit a saját ágyát is visszaszokná.

Aztán lehet, hogy minden így marad még egy darabig. Mondjuk június 1.-ig:-)
Meg az is lehet, hogy megpróbáljuk átteni az ágyában, és az első ébredésnél majd visszacsempészem.

Valahogy így.

Leus_ 2010.05.09. 15:06:12

Így már érthető.
Akkor minél zökkenőmentesebb átállást kívánok! Pucc Nünüke kobakjára!

Kryszti 2010.05.10. 14:19:12

Nekem is hasonló kérdéseim lettek volna, de látom már megválaszoltad őket. Kiskiflihez drukkolok!!!!:)

Pankababa 2010.05.10. 19:44:51

Sajnos én csak 4 hónapig tudtanm szoptatni a Pankát, így ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni, viszont a hol alszik a gyerek témához annál inkább:-) nálunk is volt millió határidő, ide költözött, oda költözött....próbáltuk külön szobában, egy szobában, külön ágyon, össztolva...azt gondoltam, nem jó az, ha a hyerek a szülők közt alszik, közben meg úgy vágytam rá, no meg ő is. aztán azt mondtam, hogy aludjon velünk, olyan rövid ez a kicsibabakoros idő, nekünk lehet nem is lesz másik babó, ki akarom élvezni. És végül teljesen egyértelműen, magától költözött már majdnem két és fél évesen külön ágyba. Két lépésre tőlünk, egy szobában, de külön ágyban. Én (a következetes anyuka) néha mondom neki, hogy bújjon oda hozzám és aludjunk együtt, de már ő nem akarja, azt mondja, hogy egyedül alszik az állataival:-( Szóval szerintem amíg érzelmileg nektek együtt aludva jó, addig miért ne tennétek....:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.10. 21:40:55

Igen, igen, olyan nagyon rövidke időszak ez....Lehet, maradunk is így:-)
Már a hétvége is eltelt, és semmi sem történt.
Csak az esti altatás lett az apjáé, és elmarad az altatós cicccijeeeee......az is fáj.....
süti beállítások módosítása