Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kullancs- és naptámadás

2010.04.29. 22:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

A kutyákat a hétvégén összekenjük kullancsriasztófolyadékkal, ami elvileg hatásos, ámbár tavaly sem úsztuk meg ezek nélkül az undorító szívózók nélkül, s mikor jeleztük a dokinak, aki rájukkente a cuccot, hogy ezmegyhogylehet, aszongya, hogy jaaaaa, előfordul az ilyesmi (most, hogy ilyen jó az idő, naponta szedem az ebekből). 

Na de nagyon szeretném, ha a gyerekben nem fordordulna elő még véletlenül sem. Melyik a legmegfelelőbb kullancsriasztó az ilyen piciknek? Ami lehetőleg csak gyógynövényes, bio, és gyakran használható? Na és ha már itt tartunk, melyik naptejet válasszuk a babáknak? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr421965529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hangacuka 2010.05.01. 09:40:48

Hahó
na ráálltam a naptej témára tegnap délelőtt, és az a lényeg talán hogy van olyan amiben nincs kémiai fényvédő csak fizikai és ezek nem szívódnak be a bőrbe szóval jók. De ebből csak 2 félét találtam: Frezyderm és Eucerin 25 kids ( de fontos hogy ez legyen mert az 50es már kémiai) meg is vettem tegnap az utóbbit, Hanga bírja, pedig mindenre allergiás általában a bőre , de ez olyan mindenmentesnek tűnik. Ja , meg még jó a Dr. Hauschka is , de már nem gyárt naptejet csak rkatárról lehet esetleg beszerezni.
puszik

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.05.01. 20:31:56

Én képtelen vagyok minden témának utánajárni-olvasni-tájékozódni, tehát ebben is, mint sok másban a szívemcsücske dokinénk véleménye alapján döntöttem e mellett:
www.gyogyszerpont.hu/szepsegapolas+kozmetika/bioderma+termekek/bioderma+photoderm+max+fluide+spf+50.html
Kullancs-témában még nincs meg a tuti. Tavaly csak ilyen karkötőt tettünk a lábára, idén már kelleni fog vmi konkrétabb :)

-agi- 2010.05.02. 10:57:17

A Galaktiv csak illóolajokat tartalmaz, van szúnyog- és kullancsriasztójuk. Mi még csak az előbbit próbáltuk, amikor várandós voltam, az bevált.
www.brendon.hu/Products/ViewDetails/25125?storetype=store&store=38
www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21209?storetype=store&store=38
Én úgy tudom, hogy ami az állatba megy, az emberre nem. (?)
A cicánknál a Bolfo nyakörv vált be, ez van kistestű kutyáknak is (a méregdrága cseppek sz@rt se értek).
Naptej ügyben én is csak most kutakodom., örülök, hogy felhoztad a témát. :)

cucka 2010.05.03. 23:14:54

Én Visi naptejet használtam-használok. Igaz ennyire nem kutakodtam utána, de bevált. Kölkök nem sülnek ropogósra, félsiker. :)

Kullancs: nem válogat ember és állat között. És tényleg valós a félelem, nagyon sok a kullancs idén, évről évre többen vannak. És fertőzöttek, mondjuk én az állat-vonalban vagyok járatosabb jelen itthonülős állapotomban. Zuram aszongya kombináltan szokta alkalmazni újabban a cseppeket (Practic vagy Advantix), és a nyakörvet (Scalibor vagy Killtix), a többi kullancselleni kutyakészítmény gyengébb. Egyre ellenállóbbak ezek a vérszívancsok.

Pampallini pedig csodaédes. :)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.05. 20:27:51

Hú, köszönöm a tanácsokat, mazsolázgatok!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

Leus_ 2010.05.10. 21:37:31

Szia Piroska! Ha még aktuális a naptej kérdés: Dr.Hauschka gyermek napkrém. Nem tudok róla, hogy megszűnt volna, legalábbis webáruházakban még elérhető.
Vagy: hozzáértők szerint Ilcsi néni paradicsomos napvédője is nagyon jó választás. Elvileg mindkettő csak ártalmatlan anyagokat tartalmaz.

És az Álmodósvers: gyönyörű!! :) :)
süti beállítások módosítása