Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Halakkák

2010.04.25. 23:16 | piroskaesfarkas | 2 komment

Olyan, mintha direkt rázummoltunk volna a romos kastélyokra, és azokra a helyekre, ahol a madár sem jár. Pedig sajnos nem nehéz felújításra szoruló, egykor tündöklő épületeket találni, s ami szintén elszomorít, hogy utóbbi kettő, melyeket meglátogattunk, mind külföldi befektető kezébe került.

Talán nem is lenne nagy baj ez, ha ezzel együtt felvirágoztatnák ezeket a kastélyokat, hogy ismét régi fényükben ragyogjanak. Mert ha az egykori tulajdonosok, akik ezeket a pompás épületeket hosszú évekkel ezelőtt megálmodták és megalkották, mindezt látják odafentről, miként eszi meg az idő egykori otthonukat, biztosan csak sírni tudnak.

Igaz, ezt a kastélyt nem lehet egy halmazba sorolni a turaival, mert lassan ugyan, de elkezdtek dolgozni rajta, új tetőszerkezetet kapott, és a belső része, legalábbis amit mi láthattunk belőle, igazán gyönyörű a míves fa korlátokkal, csillárokkal, nehéz fa ajtókkal.

Hatalmas, vadregényes park veszi körül, csendesen csörgedező patakokkal, melyeken hézagos fa hidak ívelnek át. A kastély mögötti halastóba bús fűzfák hajlanak, az épület mellett óriási, koros, gömböcre nyírt bokrok díszelegnek.

Egy ottani bácsival elbeszélgetve úgy tudom, hogy jelenleg egy külföldi alapítvány működik itt, vallási táborokat szerveznek, vagy valami hasonló. A bejáratnál megkértek minket, hogy mellőzzük a káromkodást, és ne gyújtsunk rá. Szerintem aznap a mi csapatunk volt az egyedüli látogató, s az ott táborozó fiatalok közül is csak egy-kettővel futottunk össze.

Bebarangoltuk a park nagy részét, önfeledten csüngtünk fáról lelógó gumikeréken, a hídon állva gyönyörködtünk a fákkal sűrűn övezett víz látványában, magányosan leheveredtünk a kockásplédre a százszorszéppel teleszórt tisztáson. 

Nünü meg sem áll, folyton csak kezeket keres, amelybe belekapaszkodhat. Valakinek mindig húzza az ujját "gyeje", hogy menjen vele világotfelfedezni, ami már csak kétlábon járva az igazi (egyedül meg még bizonytalan, s maradna a mászás). A nap sztárjai a kockásfülűnyúl (eddig nem is nagyon foglalkozott vele, de aznap mindenhová cibálta) és a halacskák, akiket látott a kastélynál, és a KVzó kertjében és benti akváriumában is, ahol hazafelé fagyiztunk (jelentem én nem, csupán citromos vizet ittam, míg a többiek élvezék az ízeket). Mindenkit lefárasztott, számtalanszor végighúzott a kertben, megvizsgálta a benti halakat, szemügyrevette a tóban úszkálókat, s ha egy picit is megállt valaki, mutogatta, hogy "halakkák", s nem volt pihenés. Mindegy volt, kinek a kezét fogja a társaságból, csak mehessen.

Hazafelé úton végre kidőlt, s elaludt. Közben egyszer felriadt, kinyitotta a szemét, a hártrahajtott ülésből kicsit előrehajolt, csak ennyit kiáltott "halakkák", visszadőlt, s durmolt tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr651951465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2010.04.27. 12:16:25

Ismét gyönyörű helyen jártatok. :)
Nagyon szomorú, hogy történelmi értékeink "kikerülnek a kezünkből".

Nünü kendőcséje szépen harmonizál hatalmas kék szemeivel. Nagyon helyesek Farkassal a hintán. :)
És a kockásfülű nyúl!!!! Normi és Márki - ahogy már korábban is írtam - nem igazán nagy plüss rajongók, de éppen egy héttel ezelőtt kaptak ilyen nyúlakat. Azóta a kockásfülűek mindenhova velünk tartanak. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.29. 21:08:48

Kryszti! Igen, nagyon szomorú. De ha legalább szépen és gyorsan helyrehoznák ezeket az épületeket, akkor nem fájna ennyire....Nem tudom, ki tesz keresztbe nekik, miért nem haladnak, hogyan működnek a dolgok. És csodálkozom, hogy nincs olyan magyar befektető, aki megvenné ezeket????? Ha nekem lenne pénzem, látnék bennük fantáziát.....

A kokka, ahogy a gyerek nevezi a kockásfülűt, mesében sosem volt a kedvencem, a gonoszlány miatt:-) De a mesefigura tetszik a gyerekeknek, úgy látszik. Remélem, már mindkét kismackód jól van!!!!!?
süti beállítások módosítása