Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Világmegmutatás

2010.04.08. 15:09 | piroskaesfarkas | 5 komment

A temérdek csudajódolog közül, melyek Szupercsirke érkezésével megszínezik a mindennapjainkat, az egyik legjobb a világmegmutatás. Mindazonáltal hatalmas felelősség is, milyen képet mutatunk neki. De ez egy másik, kimeríthetetlen téma, amibe most nem is gubancolódok bele. 

Megmutatni Neki mindent, kavicsokat, virágokat, méhecskéket, madarakat, embereket. Együtt bárányfelhőket bámulni, holdat kémlelni, csillagokat lesni, kutyákat simogatni, nénikre mosolyogni, kirándulni, dalolászni, hintázni...... Annyi színt és hangot használni, amennyit csak lehet. Úgy érzem, mindennek súlya van, amit teszünk, vagy nem teszünk meg. Most rakja össze a képet, alakul a kis világa. Persze tudom, később gyúrnak rajta, eltorzulhat, vagy sokkalta szebb is lehet. De most a mi feladatunk a világmegmutatás.

Igyekszem elkerülni a "szeretem"-mel kezdődő mondatokat, mert túl gyakran használom. Aztán meg mégis úgy döntöttem, hogy sebaj, ha kikívánkozik, akkor odabiggyesztem.......

Szeretem, ahogy az Apja világmegmutat. Két hete a KVzóba robogtunk, közös reggelire barátokkal. Bőven késésben voltunk. Ahogy egy kis mellékutcába kanyarodtunk, Farkas felfigyelt a kapirgáló baromfi bandára, élén egy díszes tollazatú kakassal. Lelassított, oda-vissza gurult, hogy a nyakát nyújtogató Migyerekünk jól láthassa a tollasokat, s közben bőszen magyarázta, hogy ottakakas, meg ottatyúklátodkistündér. Majd mikor úgy ítélte meg, nem elég ez a kocsibólkicsitkikukkantás, megállt az út szélén, kicsatolta a gyereket az ülésből, és odaballagtak egészen közel a kapirgálókhoz, s megbeszélték a látottakat. Csak öt perc volt, meg csak egy kakas meg néhány tyúk. De mésig sokkal több. Világmegmutatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr631904716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziltó 2010.04.08. 19:52:00

Azt hittem már, h otthonra szereztetek be egyet.. :DDD Bár ehhez a kutyusoknak is lenne 1-2 szavuk.. :D

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.09. 09:54:26

Sziltó! Ó, tudod, hogy szívesen tartanék!???:)))) Annyira nagyon szépek! Egy kakast és két tyúkocskát. De nem hiszem, hogy alkalmasak lennénk rá.
A másik vágyam egy kis csacsi lenne....Vagy miniló. Meg egy kis kecske......meg...meg......
Majd ha mégmesszebb költözünk a fővárostól. Egyszer. Majd. Vannak ilyen tervek. Ahol majd kis patak folyik a kert végében....Meg ilyenek....

Pankababa 2010.04.09. 13:40:24

Azth iszem Új- vagy Kishutára kellene költöznötök!
Nem tudom jártál-e már arra, gyönyörű hegyvidék. Az ismerősömék kertjét ketté szeli egy kis ér, aminéha elég szép folyássá duzzad...egy kis hídon lehet átmenni a kertjük másik részébe, nagyon szép. Sok ilyen telek, ház van arrafelé:-) Ja, és arra nincs térerő:-) (igaz jópár éve voltam arra utoljára, akkor még nem volt)

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.04.09. 20:45:20

Pirosom, a szívemből szóltál!! Már akartam én is írni erről...Sokszor kiröhögnek milyen komolyan tudom venni a környezeti nevelést (ld. tengerbiológia videó :))) ), de tudom, h az első pár év rengeteget számít. Nálunk Győző idegbajt kap tőlem, mert képes vagyok minden cicánál és kutyánál megállni és mutogatni Bobónak, aki ált. még tökéletesen leszarja őket :)
De tényleg borzasztó fontos ez. alig várom h értelmesebb, okosabb, befogadóbb legyen és gumicsizmában nyomulhassunk az esőben gilisztákra vadászni, meg álaltkertbe, meg cirkuszba, meg kirándulni, meg biciklizni és kérdezzen és tanítsam és mutassam meg neki az apró kis élőlényeket, stb stb....
Szóval mélységesen egyetértek :)) Végre egy közös nevelési elv :)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.11. 11:40:10

Pankababa! Köszönöm az ajánlást, megnézem!:)

Sereske! Én úgy érzem, már most is elég okosak, hogy magyarázzunk a gilisztákról:-)
süti beállítások módosítása