Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ellel

2010.04.08. 12:00 | piroskaesfarkas | 9 komment

Túl két diplomán, jónéhány természetfilmen meglepő, de a gyerek okosbaba könyvét lapozgatva  jöttem rá, hogy a tarajos sün, valójában tarajos sül. No és mikor ezt a felfedezésemet megosztottam a gyerekem tanult apjával, neki is meg kellett mutatnom a könyveben, hogy hiába a sünös kinézet, ez bizony ellel van írva. Sül. Pedig sünös.

Nem elég, hogy a képeskönyveknél lefagyunk a hogycsinálaló-nyihaha után, mikor jön a zsiráf, meg a viziló, az orrszarvú, a zebra, az elefánt, pláne a kagyló, meg a homár és társaik (bármelyikről tudja valaki, hogycsinál?), ha nincs odaírva a tarajos sün alá, hogy tarajos sül, rosszul előbbiként rögzítettük volna a gyerek agyában, ezzel talán generációkon keresztül (sültesztemen kiderült, Anyikáék sülként ismerik, tehát nálunk a hiba) elültetve a tévedést. Mégjóhogynem.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr981862833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2010.04.08. 16:49:28

:-))
Mi az elefántnál zárt szájjal, magas hangon "trombitálunk", közben az kezünkkel az orrunktól kifelé mutatunk (tul.képp az ormányt formázzuk ezzel)....a kagylónál pedig a tenyerünket összeillesztjük, majd kinyitjuk úgy, hogy közben a csuklónál összeragadva marad. Búvároknál is ez a kagyló hivatalos mutatása, csak ilyenkor a kisujjhoz közeli tenyéréleknél hagyjuk összeragasztva a kezeinket...
Ráknál nyissz-nyasszozunk és a kezünkkel hátrafelé gyaloglunk. De van egy csomó, aminél téves infot kap a gyerek, pl. a teknősnél azt mondom neki hogy tek-tek. Remélem, nem vezetem ezzel tévútra, majd később elmagyarázom egyszer neki hogy azt csak én találtam ki......tényleg nehéz, na :-))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.09. 09:56:16

Tek-tek!!!!!!!!!!!????????:-DDD Óriási!!!!:-)

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.04.09. 20:50:04

Hát igen....az elefánt-ügy. Nálunk is gondot okoz, de még van időm megtanulni trombitálni, mert egyelőre nem ő követeli h mutassam meg azonnal hogy csinál, csak én vagyok ilyen hülye h mindent utánozok neki...Olyan a lakásunk mint vmi baromfiudvar, folyton bégetek vagy ugatok...Ja viszont van egy elefánt-hangot kiadó játékunk, azt szoktam neki megnyomni az elefántos képeknél :))
Tarajos sül ügyben meg kiképzett vagyok, és asszem elég jó vagyok zoológiából úgy általában (ld tengerbiosz videó :) ), már óvoda középső csoportban kijavítottam az óvónénit, mert azt mondta h van az őzgida, az anyukája az őz és az apukája a szarvas............................................Én meg felálltam és mondtam h ez nem így van. Kikérte magának és onnantól utált..
Lényeg: ha megszorulsz álaltügyben, kérdezz! :)
Nincs gázabb, mint amikor az állatkertben az anyuka azt mondja a pelikánra h "nézd kisfiam, gólya"- saját sztori, két fülemmel hallottam........

emerlány 2010.04.10. 17:14:07

Ezen a kérdéskörön mi is elgondolkoztunk, végül egyedül a zebránál tudtunk megállapodni: nyerít - de csíkosat :-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.11. 11:31:03

Sereske! Szólok Neked, ha megakadok! Máris lesz majd egy feladványom, kérdésem, csak le kell fotóznom Neked!
A pleikános nagggyon jó! Szerintem a sünös sülöm is elég égő........:)

Emerlány! Hogy kell csíkosat nyeríteni????:-DDD

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.04.11. 21:25:28

A zebra nem nyerít!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én meg tudom csinálni, de körülírni nem tudom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ugatásszerű, mint a fóka!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.11. 22:03:32

Na de azt mégsem mondhatod, hogy a zebra ugat mint a fóka???!!! :-)))))

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.04.14. 20:43:00

De-de-de!!!! de nem úgy, mint a kutya, hanem mint a gibbon, meg a zebra meg a fóka. Hallanád amikor a majmot utánozom Bobónak....sztm az egész ház azt hallgatja..

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.16. 16:29:01

Hallottam már fókákat társalogni, de mégsem mondhatod a gyereknek, hogy ugat a fóka mint egy zebra!!???:DDDD
süti beállítások módosítása